FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
48%
Prolazak u Play off
41
23%
Grupnu fazu
53
29%

Ukupno glasova: 181

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 27 avg 2023, 21:37

Sazg je napisao/la:
27 avg 2023, 21:31
Sad gledam Dinamo-Rijeka..zabi Dinamo..poništi VAR.
Kontam jbt kakva će kod nas biti lakrdija sa tim VAR-om. Poništi ti gol i libo ga taki..samo javi Gigoviću u slušalicu poništeno i vozdra.
Nadam se da griješim i da beze crnjačim al da Bog da.
Pa ponistili jer su bila DVA faula prije gola ...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 27 avg 2023, 21:48

Pantelija je napisao/la:
27 avg 2023, 21:37
Sazg je napisao/la:
Kontam jbt kakva će kod nas biti lakrdija sa tim VAR-om. Poništi ti gol i libo ga taki..samo javi Gigoviću u slušalicu poništeno i vozdra.
Svakako da je opravdano poništeno nego kontam kako li će to kod nas igzledati.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 avg 2023, 21:48

Belegija je napisao/la:
27 avg 2023, 19:59
A po cemu je to vrancic bolji od npr ziljkica?
Buraz isto da uporedis Rodrija i Haalanda u Cityu. Nigdje veze. Skroz drugi kalibri i uloge na terenu.
Ali ne može City bez njih, niti bi bio ovakav stroj bez njih i normalno bez drugih. Obojica su topovi za svoje pozicije.
Tako ti je sa Ziljkicem i Vrancicem.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 27 avg 2023, 21:49

Pantelija je napisao/la:
Sazg je napisao/la:
Kada gledaš prenos na ovom MaxSportu vidiš koji jad je Arena

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 avg 2023, 21:52

Gledam Menalo nikako ne igra u Dinamu, moj Ismire pare koje si bacio na Penarandu, Viverosa i ostale da si bogdom preusmjerio sve na Luku da se proba dovest. Prekucao bi lik ovu našu ligu...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 27 avg 2023, 21:58

bodi123 je napisao/la:
27 avg 2023, 21:52
Gledam Menalo nikako ne igra u Dinamu, moj Ismire pare koje si bacio na Penarandu, Viverosa i ostale da si bogdom preusmjerio sve na Luku da se proba dovest. Prekucao bi lik ovu našu ligu...
Ma ne bi on kod nas svakako dosao. Bio je ogromna zelja Jakira u Rijeci i sada sigurno ostaje dok je on tu. Mozda (veliko mozda) bi mi mogli ponuditi Luki bolje uslove, ali sumnjam da bi dosao u nasu ligu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 avg 2023, 22:00

bodi123 je napisao/la:
Tako ti je kad imas pare a nemas blage o biznisu koji vodiš.
Da se je od početka okruzio sa kvalitetnim ljudima, koji znaju nesto o fudbalu vjerujem, da bi vec imao osvojenu titulu/kup.
Ovako je 1x izvisio iz Evrope, a drugi put na jedvite jade dospio do Evrope gdje nas je odmah Torpedo torpedirao nazad u realnost.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 27 avg 2023, 22:01

Sazg je napisao/la:
27 avg 2023, 21:48
Pantelija je napisao/la:
Sazg je napisao/la:
Svakako da je opravdano poništeno nego kontam kako li će to kod nas igzledati.
Strah me i pomisliti na sta li ce to liciti

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 avg 2023, 22:02

bordobijelisampion je napisao/la:
27 avg 2023, 21:58
bodi123 je napisao/la:
Ma ne bi on kod nas svakako dosao. Bio je ogromna zelja Jakira u Rijeci i sada sigurno ostaje dok je on tu. Mozda (veliko mozda) bi mi mogli ponuditi Luki bolje uslove, ali sumnjam da bi dosao u nasu ligu.
Ma sad je gotovo svakako, Jakir ga gotivi kod njega će vjerovatno i igrat, al prije toga, možda ne bi bila nemoguća misija. Što se tiče uslova sigurno bi se mogli dogovoriti uzimajući u obzir kako se Ismir razbacuje lovom na ove strance. Meni je on baš paklen igrač.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 27 avg 2023, 22:15

Jadnimi je napisao/la:
27 avg 2023, 21:49
Pantelija je napisao/la:
Sazg je napisao/la:
Pokušaću ti ja to objasniti donekle bar kako je bilo dok sam ja radio na TV.
Kada je tek startala Arena u BiH pa i Moja TV najmili su reportažna kola i ljude iz Sarajeva. Pretežno su to bila kola produkcije FLASH i ljudi sa BHT, TVSA, Hayat. Sve extra ljudi i vrhunski profeasionalci sa dugogodišnjim stažom na TV. Tada su prenosi bili puno bolji.
Sada to radi FACE TV. Uz dužno poštovanje svima, na toj televiziji rade priučeni ljudi koji se često mijenjaju jer se primanja mala a i dosta ne redovna. Sama kola su limitirana ulazima za kamere na video miksu, tako da kvalitet automatski ispašta ner nemaš dovoljno kamera.
Dosta na kvalitet utice i infrastruktura na stadionima jer 80% stadiona nema uređene pozicije za kamere pa često čujemo da "kamera iz ove pozicije baš i ne pokazuje situaciju kako treba".
Jbg kako nam je tako nam je....svakako da je extra što možemo ikako gledati tekme a i kvalitet će valjda doći nekad.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 avg 2023, 22:18

bodi123 je napisao/la:
Previše se menadžera igrao.. Ja vjerujem da to nije iz loše namjene, jednostavno nije dovoljno upoznat sa sportom, načinom vođenja kluba..
Ovako je najbolje, imaš sportskog direktora koji je bio fenomenalan igrač, u prošlom klubu kvalitetno radio na poziciji SD, zna procijeniti neke stvari kod igrača jer zna po sebi i periodu kad je igrao.
No, moram reći da neko odavno u FKS ovako kvalitetnog trenera nije doveo, pa se nadam da je shvatio u čemu je fora sa dovođenjem trenera.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 27 avg 2023, 22:20

thebain666 je napisao/la:
27 avg 2023, 21:30
Prvo ovdje pojedinci trebaju da nauce citati, ja ne znam gdje sam napisao da Vrancic ima 37 god ?
Drugo ovi sto izvrcu recenice i prave se pametni uz duzno postovanje al obalite ga. Da rezimiram, ocekivao sam da bude BABO na terenu i najbolji igrac lige, a on to nije, al opet je nas najbolji vezni igrac i NIJE LOS, al s obzirom na njegovu karijeru njegova igra ne bi trebaa da zavisi od toga hoce li biti ostali ja nivou ili ko je trener, ipak je ovo jedna od najlosijih liga na svijetu i nije neka mudrost igrati ovdje. Kod njega je jednostavno nedostatak motivacije i to je to.

A Almedin Ziljkic, seljaci, je nas najbolji igrac i ako on nije na nivou mi smo bezopasni
Joj druze, opasno se ofiras. Prvo, ne moze jedan CMF/DMF NI U KOM SLUCAJU bit najbolji igrac bilo koje lige. Barem ne tako kako ti posmatras. Da ima postotak pasova 99.9%, da u oko gadja igrace, opet ne moze. Zato sto te to u direktnoj sprezi sa ovom drugom nebulozom koju si napisao, da mu igra ne zavisi od tog ko je trener i kakvi su mu saigraci. Zamisli da Vrancic igra sa nekim Handzicem i da mu napravi 10 zicera po utakmici a ovaj zabije jedan gol. I tako nas Mario umjesto deset asistencija ima jednu. Ne moze Mario i asistirat i onda uzet saigraca za nogu i gurnut je prema lopti i prema golu. A ovo za trenera, pa nije ovo futsal jbt, da imas jednog majstora koji igra svoje bez obzira na sve. Sta ti znaci da imas Xavija u prajmu kad imas trenera koji ga zavali predaleko od gola i koji postavi takvu taktiku da mu igraci veze nemaju ko sta radi. Kako da se taj igrac dokaze? Ponavljam, nije futsal pa da lik uzme loptu od golmana pa roka s pola u raslje. Taj igrac, taman bio taj Xavi, mora nekom dodat loptu. On to uradi savrseno ali saigrac uprska. Krene u dupli pas a saigrac pogrijesi. Otkriva se na sut a trener im rekao da idu na beka i centarsut, niko mu ne vraca loptu. Do koga je tu??

A tek za Ziljkica se pravo brukas. Sa svojim mentalitetom nikad nece maknut dalje od ovih pasnjaka. Ovdje moze bit dobar jer mu prolazi, al moderno krilo nije i nikad nece bit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 avg 2023, 22:36

Ziljkic je za nasu ligu Papu Gomez licno... i nista vise od toga. Cim se on grli tamo s Keljmendijem i slicnim likovima sve ti je jasno.
Nama valja sve dok je ovako motivisan i dok ovako igra.

Menalo sigurno ne bi ni za kakve novce dosao ovdje, mozda tek za par godina. On sigurno moze naci angazman u dosta jacim ligama od nase, da bude zadovoljan i igracki i finansijski.
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 27 avg 2023, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 27 avg 2023, 22:36

napoleon72 je napisao/la:
27 avg 2023, 22:20
Prvo ovdje pojedinci trebaju da nauce citati, ja ne znam gdje sam napisao da Vrancic ima 37 god ?
Drugo ovi sto izvrcu recenice i prave se pametni uz duzno postovanje al obalite ga. Da rezimiram, ocekivao sam da bude BABO na terenu i najbolji igrac lige, a on to nije, al opet je nas najbolji vezni igrac i NIJE LOS, al s obzirom na njegovu karijeru njegova igra ne bi trebaa da zavisi od toga hoce li biti ostali ja nivou ili ko je trener, ipak je ovo jedna od najlosijih liga na svijetu i nije neka mudrost igrati ovdje. Kod njega je jednostavno nedostatak motivacije i to je to.

A Almedin Ziljkic, seljaci, je nas najbolji igrac i ako on nije na nivou mi smo bezopasni
Joj druze, opasno se ofiras. Prvo, ne moze jedan CMF/DMF NI U KOM SLUCAJU bit najbolji igrac bilo koje lige. Barem ne tako kako ti posmatras. Da ima postotak pasova 99.9%, da u oko gadja igrace, opet ne moze. Zato sto te to u direktnoj sprezi sa ovom drugom nebulozom koju si napisao, da mu igra ne zavisi od tog ko je trener i kakvi su mu saigraci. Zamisli da Vrancic igra sa nekim Handzicem i da mu napravi 10 zicera po utakmici a ovaj zabije jedan gol. I tako nas Mario umjesto deset asistencija ima jednu. Ne moze Mario i asistirat i onda uzet saigraca za nogu i gurnut je prema lopti i prema golu. A ovo za trenera, pa nije ovo futsal jbt, da imas jednog majstora koji igra svoje bez obzira na sve. Sta ti znaci da imas Xavija u prajmu kad imas trenera koji ga zavali predaleko od gola i koji postavi takvu taktiku da mu igraci veze nemaju ko sta radi. Kako da se taj igrac dokaze? Ponavljam, nije futsal pa da lik uzme loptu od golmana pa roka s pola u raslje. Taj igrac, taman bio taj Xavi, mora nekom dodat loptu. On to uradi savrseno ali saigrac uprska. Krene u dupli pas a saigrac pogrijesi. Otkriva se na sut a trener im rekao da idu na beka i centarsut, niko mu ne vraca loptu. Do koga je tu??

A tek za Ziljkica se pravo brukas. Sa svojim mentalitetom nikad nece maknut dalje od ovih pasnjaka. Ovdje moze bit dobar jer mu prolazi, al moderno krilo nije i nikad nece bit.
Kakve veze ima njegov mentalitet sa onim sto pruza na terenu? Top 3 po vaznosti nasa igraca su Renan Ziljkic pa Vrancic i to tim redom. Bez Ziljkica smo bar 30% manje opasni, jednostavo igrac poteza, igrac koji prelomi utakmicu pasom, sutom, golom. Melja je ponekad bezveze ali melja je svaki koji nesta zna s njom.
Ma najkorisniji nas igrac ba, uz Renana.. nemas sta raspravljati.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 27 avg 2023, 22:49

Sazg je napisao/la:
27 avg 2023, 22:15
Jadnimi je napisao/la:
27 avg 2023, 21:49
Pantelija je napisao/la:

Pokušaću ti ja to objasniti donekle bar kako je bilo dok sam ja radio na TV.
Kada je tek startala Arena u BiH pa i Moja TV najmili su reportažna kola i ljude iz Sarajeva. Pretežno su to bila kola produkcije FLASH i ljudi sa BHT, TVSA, Hayat. Sve extra ljudi i vrhunski profeasionalci sa dugogodišnjim stažom na TV. Tada su prenosi bili puno bolji.
Sada to radi FACE TV. Uz dužno poštovanje svima, na toj televiziji rade priučeni ljudi koji se često mijenjaju jer se primanja mala a i dosta ne redovna. Sama kola su limitirana ulazima za kamere na video miksu, tako da kvalitet automatski ispašta ner nemaš dovoljno kamera.
Dosta na kvalitet utice i infrastruktura na stadionima jer 80% stadiona nema uređene pozicije za kamere pa često čujemo da "kamera iz ove pozicije baš i ne pokazuje situaciju kako treba".
Jbg kako nam je tako nam je....svakako da je extra što možemo ikako gledati tekme a i kvalitet će valjda doći nekad.
Mislim da čovjek govori o plasmanu prenosa, lige u tom smislu, da se radi loš posao. A čak i to što ti govoriš teško da je prije bilo bolje od trenutnog. Sada je slika 3 puta bolja, mislim da je i više kamera nego u doba samog BH Telecoma i BHTa. Ono što je gore jeste taj plasman tog materijala, realno evo ove sezone su uvijek 2 utakmice van prenosa, čak i onda kada je bilo onih otkazivanja, bar jedna utakmica se nije prenosila što je očajn. Komentatori su očajni, većina ih ne zna izgovarati imena igračima, a sa pravilima fudbala nisu upoznati. Ona emisija, ne znam ni dal je ima u ovoj sezoni ali je totalna fula ono što sam gledao, izbacilo se mnogo toga, niko ne smije ni dvije sekunda videomaterijala uzet, ali je zato m:tel, nabacio klubovima milion zahtjeva. I eto plus je taj novčani fond, ali koliko klubovi dobiju, toliko, a možda i više su izgubili.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 avg 2023, 22:52

Menalo je extra igrac to nema dileme, cinimi se da je Menalo trebao na posudbu u Rijeku, medjutim kako je Jakir preuzo dinamo on ga je i ostavio..

Al mislim da sa ovakvim ulaganjima koje Mirvic radi ako nastavi tipovi ko Menalo ce dolazit na posudbu..

Posto je Mamic ponovo preuzeo Dinamo mislim da bi se moglo sanjim dogovorit, posebno ako mi POGODIMO SA IBRICICEM I ROZMANOM U SRIDU, i dignemo kvalitet bar na taj nivo da se borimo sa zrinjskijem u par boba

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 27 avg 2023, 22:59

Logika glupog pitara, ne valja Ziljkic jer ne bi bio dobar negdje drugo.... kod nas je najbolji i najkorisniji igrac, a to kakav bi bio negdje drugo to me ne zanima. Vrancic nije ni sjena igraca iz Norwicha ako cemo se voditi tom "logikom". Kao sto napisa ovaj iznad, po koristi on je 3 po redu, a ja sam ocekivao da bude broj 1 i to je to. Bez njega bi opet bili opasni sa Ziljkicem, Renanom, Avramom, Kyeremehom, a bez njih sa Vrancicem i njihovim zamjenama cisto sumnjam.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 27 avg 2023, 23:00

nokee je napisao/la:
27 avg 2023, 22:36

Kakve veze ima njegov mentalitet sa onim sto pruza na terenu? Top 3 po vaznosti nasa igraca su Renan Ziljkic pa Vrancic i to tim redom. Bez Ziljkica smo bar 30% manje opasni, jednostavo igrac poteza, igrac koji prelomi utakmicu pasom, sutom, golom. Melja je ponekad bezveze ali melja je svaki koji nesta zna s njom.
Ma najkorisniji nas igrac ba, uz Renana.. nemas sta raspravljati.
Da nema lopti upotrebljivih iz veznog, teško bi i pola uradio što je uradio. Upravo zbog tog meljanja, kada ima Durakovića u trku slobodnog, on je carini sa 6-7 dodavanja, izgubi loptu i stoji pored onda. Ne igra odbranu. Svađa se, priča. To je što oni govore.

Ima tu efikasnost i svaka mu čast, i ja ne volim njegov stil igre, ali dok je efikasan, on treba bit u prvoj, dok ne iskoči fudbaler koji će davati više od njega.

Recimo Suljić je radio u polju isto što i on, potpuno isto, "meljanje" lopte, stojanje u odbrani, eto jest manje pričao. Suljića ste vrijeđali, tjerali, a ovog se diže kao da je bosanski Messi. A razlika je u tome što Ziljkić ima Vrančića koji osigurava prenosom lopte 6-7 šansi po utakmici, dok to Suljić sa Čirjakom i Đokanovićem ili Ramićem nije imao, kao ni ostatak igrača u to vrijeme, tačnije imali su dok je Kapić u ekipi bio.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

brojjedan
Kontakt:

Post Postao/la brojjedan » 27 avg 2023, 23:06

Sutra Avram u prvih 11 i nema problema. Ostale poredati prema njemu. I da, trebao bi samo Renan biti da mu ovaj podvali koju, I gotovo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 avg 2023, 23:11

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 avg 2023, 22:18
bodi123 je napisao/la:
Previše se menadžera igrao.. Ja vjerujem da to nije iz loše namjene, jednostavno nije dovoljno upoznat sa sportom, načinom vođenja kluba..
Ovako je najbolje, imaš sportskog direktora koji je bio fenomenalan igrač, u prošlom klubu kvalitetno radio na poziciji SD, zna procijeniti neke stvari kod igrača jer zna po sebi i periodu kad je igrao.
No, moram reći da neko odavno u FKS ovako kvalitetnog trenera nije doveo, pa se nadam da je shvatio u čemu je fora sa dovođenjem trenera.
Ma hoću samo da kažem da sa ovim trenutnim budžetom kojeg imamo se 100% mogu dovesti kvalitetniji igrači od ovih koje je Mirvić doveo, znači iste pare, al kvalitet viši. Penarandi je dao boga pitaj koliko love, kao i Viverosu koji je odbio Šerif, klub koji s vremena na vrijeme igra i LP, siguran sam da bi se s tom lovom mogao dovesti neki baš kapitalac koji će od prvog dana praviti razliku na terenu, a ne da moramo čekati ovog da se neke zvijezde poklope pa da bude šta od njega.

Ne može me niko ubijedit da Menalo barem ne bi razmislio da odradi kod nas godinu dana ako ništa, sa uslovima koje bi dobio i koji ne bi bili ništa manji nego što u Dinamu sad ima, a ne igra nikako.

Mi generalno trebamo početi težiti da dovodimo te igrače koji nemaju mjesta u ovim najboljim balkanskim klubovima, kao npr i ovaj mali Đurić iz Zvezde, ali eto i to je propalo.

A što se tiče Ziljkića ne treba pretjerivati, Ziljka sa svim svojim manama je naš ponajbolji igrač uz Vrančića i Renana. Nemamo boljeg krila od njega, dok je tako neka ga. Kad dođe bolji i kvalitetniji, lahko ćemo onda.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”