Romelu #Lukaku to #ASRoma from #Chelsea on loan (€5M + bonuses). #Roma will give him a salary of €7,5M/year + bonuses. Big Rom will land tomorrow in Rome to have medicals and to sign the contract. #transfers
Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Najljepsa moguca vijest. Celavac koji je htio dati Dusana za njega neka se jede, mislio ga dovesti i igrati izbij-nabij taktiku. 

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kaljari i Genoa kao najlošije ekipe vjerojatno se ekspresno vraćaju u Serie B a nadam se i Udinese konačno.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Lagana, sigurna pobjeda. Bez sudijske pomoći... 

Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Genoa nece ispasti, solidno su se pojacali za tim koji je usao iz Serie BRomagnoli13 je napisao/la: ↑28 avg 2023, 21:45Kaljari i Genoa kao najlošije ekipe vjerojatno se ekspresno vraćaju u Serie B a nadam se i Udinese konačno.
mislim da ce se odlucivati izmedju Verone, Leccea, Cagliarija, Frosinonea i Monze, ovi zadnji vec djeluju kao da su odustali od ozbiljnijeg projekta sa smrcu Berlusconija
Don't believe the hype.
Mourinho i Allegri uopste ne furaju istu filozofiju. Fino otvoris statistiku za oba meca Rome i Juventusa i vidjet ces o cemu pricam. Roma u 2 meca uputila 36 suteva( treca ekipa u Seria A) , 28 promasenih velikih prilika , preko 60% posjed lopte , ali pazi ovo zadnja su ekipa po uspjesnim odbranama imaju samo jednu sto znaci da se vec vide dva problema nema dovoljno kvaliteta u zavrsnici kao sto nema ni u odbrani.miki09 je napisao/la: ↑28 avg 2023, 16:44Ma pusti ti to sta je bilo prije 20 god. sa portom, znamo svi kakav se danas fudbal igra i ko su najbolji treneri. Filozofija totalno suprotna onoj koju furaju mourinho i allegri.Opet ponavljam ta neka taktika gdje su ti cvrstina i kompaktnost iznad svega je dobra kad imas kvalitetne igrace pa na neki individualni kvalitet dobijas tekme a pozadi si beton, al kad imas neki miks ili ne tako kvalitetna imena onda ti treba neko ko igra progresivan fudbal. Pogledaj recimo sinoc mottu protiv juvea ili de zerbija u brightonu. Nemaju ni oni neka zvucna imena al imaju jako dobre sisteme koji gaje napadacki fudbal i od tih stvari se treba krenuti kad pravis ekipu za vece stvari ili kada si u tranziciji.
I ne bih se slozio da je roma igracki slabija od fiorentine, atalante, sassa, tu je to negdje samo je razlika u pristupima tj. trenerima koje te ekipe imaju. I takodjer ta prica kao nema vise ratnika koji ce ginuti za njega je ispuhala, to moze macku o rep okaciti i dodatno potvrdjuje moju tezu da tu nema nekog revolucionarnog taktickog pristupa koji smo vidjali sa portom i na pocetku njegove karijere, vec je to vecinom hajc i insallah.
Nije Mourinho kriv sto mu je prvi napadac Belotti koji prosle sezone nije imao nijedan gol u Seria A.
Slicna prica je bila i prosle sezone po svim ofanzivnim parametrima Roma je bila u samom vrhu , ali ygb kad ekipa nema kvaliteta u igrackom kadru.
Ne vjerujem da ce Monza ispasti, okosnica ekipe od prosle sezone je ostala minus Augusto koji je presao u Inter. Sensi je bio epizodista a ne znam kakvu je ulogu imao Rovella. Doveli su Gagliu i Dambrosia i imaju tonu mladih igraca koji su potencijalno dobri (Vignato i braca Carboni). Ja ih vidim pri sredini tablice.akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 avg 2023, 22:49
Genoa nece ispasti, solidno su se pojacali za tim koji je usao iz Serie B
mislim da ce se odlucivati izmedju Verone, Leccea, Cagliarija, Frosinonea i Monze, ovi zadnji vec djeluju kao da su odustali od ozbiljnijeg projekta sa smrcu Berlusconija
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Belotti je bio najbolji ove prve dvije utakmice. 2 gola, assist, izborio igraca vise, workratemeepo je napisao/la: ↑29 avg 2023, 09:21Mourinho i Allegri uopste ne furaju istu filozofiju. Fino otvoris statistiku za oba meca Rome i Juventusa i vidjet ces o cemu pricam. Roma u 2 meca uputila 36 suteva( treca ekipa u Seria A) , 28 promasenih velikih prilika , preko 60% posjed lopte , ali pazi ovo zadnja su ekipa po uspjesnim odbranama imaju samo jednu sto znaci da se vec vide dva problema nema dovoljno kvaliteta u zavrsnici kao sto nema ni u odbrani.
Nije Mourinho kriv sto mu je prvi napadac Belotti koji prosle sezone nije imao nijedan gol u Seria A.
Slicna prica je bila i prosle sezone po svim ofanzivnim parametrima Roma je bila u samom vrhu , ali ygb kad ekipa nema kvaliteta u igrackom kadru.

embrace the chaos
- Romagnoli13
- Kontakt:
Dakle, Inter, Milan i Napoli zadržali najbolje što imaju i na to dodali još kvaliteta. Tako da očekujem da neko od njih i bude prvak. Ostali su poprilično nejasni i nekonkretni.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Inter zadržao najbolje?Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:30Dakle, Inter, Milan i Napoli zadržali najbolje što imaju i na to dodali još kvaliteta. Tako da očekujem da neko od njih i bude prvak. Ostali su poprilično nejasni i nekonkretni.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Sa Pavardom, Inter je prvi favorit sa scudetto.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- Romagnoli13
- Kontakt:
Lautaro, Barella, Hakan, Bastoni, Di MarcoSurreal je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:36Inter zadržao najbolje?Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:30Dakle, Inter, Milan i Napoli zadržali najbolje što imaju i na to dodali još kvaliteta. Tako da očekujem da neko od njih i bude prvak. Ostali su poprilično nejasni i nekonkretni.![]()
Inter ima neke jake adute za trku, npr najbolji vezni red i bekovi u ligi, najduža klupa, uigranost...
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Šta ovi Kinezi rade sa Interom, Marotta čuda čini sa rosterom...
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Roma za kraj izgleda još jedno pojačanje
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Nažalost nije

Jaka odbrana i vezni red, vise nego dovoljno za seriu A.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- akisarajevo92
- Kontakt:
Surreal je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:36Inter zadržao najbolje?Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 15:30Dakle, Inter, Milan i Napoli zadržali najbolje što imaju i na to dodali još kvaliteta. Tako da očekujem da neko od njih i bude prvak. Ostali su poprilično nejasni i nekonkretni.![]()
Napoli isto

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.