FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 29 avg 2023, 08:34

Ne znam sto neki pokusavaju nekim teorijama i fizikom odbijanja lopte dokazat da nije bila ruka kad imas snimak iza gola gdje se jasno vidi da je ruka? Znaci zayebi sve teorije kako se lopta odbila i gdje, penal je bio i ljudi su osteceni. Sto se utakmice tice sve receno, s tim da ja od Pene nisam vidio nista aman, djeluje mi da se on previse zayebaje ovdje. Hvala Rodjenim na paroli za Markale, mali kiks Hordi sto i sami nisu digli nista da se sjetimo toga. Sve osim toga topcina sa sjevera, koreo super, navijanje pokidali.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 avg 2023, 08:37

Bukvalno se na tom snimku vidi kako ga udara u kuk, ne znam jesi li ćorav ili samo imaš potrebu da kontriraš. Da je fakat bila ruka sumnjam da bi iko uopšte diskutovao o tome.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 avg 2023, 08:38

Čitam forum, ali skoro nikad ne pišem.

Samo ću reći da se ja nekima ovdje čudom čudim jer pojedinci kao da nikad nisu sutnuli lopte u životu. Prvih 30 minuta kada Velež nije mogao preći centar je objektivni kvalitete ekipe Sarajeva. Stvar je u tome da bez fizičke spreme, kantonalna ekipa protiv tebe će izgledati kao Real Madrid. Jednostavno nedostajalo je daha igračima, a ko je igrao fudbal, zna kako umor utiče ne samo na odbranu, nego i na napad gdje usljed umora fali koncentracije i prave se kardinalne greške.

Ovo će sve biti super.

Buljubašić je sada već bolji igrač nego što je Djokanovic ikad bio. Njegovo neigranje za mene već znači hendikep za nas. Ne samo da ima fudbalsko znanje, ne samo da je motorički odličan, mali je u glavi mentalni Kilimandžaro. Samo naprijed momcino :bih:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 avg 2023, 08:40

Oikamid je napisao/la:
29 avg 2023, 08:37
Bukvalno se na tom snimku vidi kako ga udara u kuk, ne znam jesi li ćorav ili samo imaš potrebu da kontriraš. Da je fakat bila ruka sumnjam da bi iko uopšte diskutovao o tome.
Koji bolan kuk, jesil normalan ti? Hahaahahahahha
Djeca nam se smiju zbog takvih. Pola tribine je sinoc vidjelo da je penal, plus snimak ima koji jasno pokazuje. Sta ima kuk. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 avg 2023, 08:43

Da, ima jasno snimak, a mi ćemo pored svojih očiju vjerovati liku koji je to sve vidio i s tribine. Tito te ****, kakvi sve mongoloidi navijaju za ovaj klub, nije ni čudo što smo stalno u kurcu.

Poz.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 29 avg 2023, 08:47

Ima li igdje video sinocnjeg slavlja igraca sa Hordama?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 avg 2023, 08:50

Ne, nije cudo da smo u qrcu jer pola navijaca kmeci na Vicu kako nas krade a usute se kad nas poguraju. Ovako i protiv Tuzle proljetos na Kosevu, Serbecic pri rezultatu 0:0 njima pokloni gol, sudija ga ponisti, kasnije svi u fazonu "ali ponistio je i Renanu cist". Nismo gov.nari s Grbavice koji pravdaju kradje i nikad necemo bit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 avg 2023, 08:50

Nirton je napisao/la:
29 avg 2023, 08:47
Ima li igdje video sinocnjeg slavlja igraca sa Hordama?

Samo ovaj sam uspio naći.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 29 avg 2023, 08:51

Ima na S.1, na ovom portalu su bili previše zauzeti analiziranjem svake situacije ne bi l' se šta napisalo.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 29 avg 2023, 08:52

Osim fizičke spreme koji na je trenutno problem broj jedan, drugi ključni problem ove ekipe jeste golman. Ovo što nam je odbrana ovako tanka je 80% do golmana. Golman mora biti lider odbrane, raspoređivati igrače, govoriti gdje šta, jer stoper ne može vidjeti iza sebe a golman vidi sve ispred. Šahinović se zakuje na liniju i ne progovara. Ne može golman Sarajeva takav biti. Sinoć je bilo 5-6 situacija gdje mu lopta kroz peterac šeta lijevo desno a on ništa. Baš nesigurno djeluje. Nije on baš ni nizak. Sinoć je samo jednom napustio peterac i pokupio je našeg igrača. Ako Šahinović ovakav brani kod Rožmana (a nije zbog pravila U21 jer ima Buljubašić) možemo tek zamisliti kakav je taj Rogić. Ja bi radije dobrog golmana doveo umjesto stopera.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 29 avg 2023, 08:55

Bosniacum Lilium je napisao/la:
29 avg 2023, 08:38
Čitam forum, ali skoro nikad ne pišem.

Samo ću reći da se ja nekima ovdje čudom čudim jer pojedinci kao da nikad nisu sutnuli lopte u životu. Prvih 30 minuta kada Velež nije mogao preći centar je objektivni kvalitete ekipe Sarajeva. Stvar je u tome da bez fizičke spreme, kantonalna ekipa protiv tebe će izgledati kao Real Madrid. Jednostavno nedostajalo je daha igračima, a ko je igrao fudbal, zna kako umor utiče ne samo na odbranu, nego i na napad gdje usljed umora fali koncentracije i prave se kardinalne greške.

Ovo će sve biti super.

Buljubašić je sada već bolji igrač nego što je Djokanovic ikad bio. Njegovo neigranje za mene već znači hendikep za nas. Ne samo da ima fudbalsko znanje, ne samo da je motorički odličan, mali je u glavi mentalni Kilimandžaro. Samo naprijed momcino :bih:
Buljubašić jeste tehnički bolji od djokana, ali ne možeš reći da je bolji igrač nakon 3 tekme, a djokan 2 sezone iznio na leđima na zadnjem veznom. Ne treba pretjerivati i lako zaboraviti da nam je Andrej bio mnogo bitan igrač, u zadnjoj polusezoni dok je bio tu naš najbolji pojedinac

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 avg 2023, 08:57

napoleon72 je napisao/la:
29 avg 2023, 08:40
Oikamid je napisao/la:
29 avg 2023, 08:37
Koji bolan kuk, jesil normalan ti? Hahaahahahahha
Djeca nam se smiju zbog takvih. Pola tribine je sinoc vidjelo da je penal, plus snimak ima koji jasno pokazuje. Sta ima kuk. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Ne rise molim te, koje pola tribine, prvo nije se moglo zakljuciti gdje ga je pogodila lopta, cak i nismo bili svjesni da je bila sumnjiva situacija dok nisam dosao kuci i pogledao snimak. Drugo, tako je brzo bilo da je prakticno i na snimku nemoguce 100% reci, e udarila ga je u kuk ili ruku. To sto nije svirao penal nije pogrijesio ali i da ga je svirao nebi pogrijesio. Dakle cak i sa snimkom nemozes biti siguran, al si ti vidio sa tribine :urnebes:
Sto nemogu ovakvih u pm
U novi boj ...

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 avg 2023, 08:59

Prvo poluvrijeme je najbolje poluvrijeme FK Sarajeva otkako ga pratim. Konačno se igralo onako kako treba da se igra. Sve počinje odatle. Ljudi kažu "niko neće da kupi igrača iz BHPL". Neće, jer igramo naopako i on sa naopakom prestavom o fudbalu ode vani i obruka se.

Usput zbog toga ne može da dostigne i razinu napora na treninzima koji drugi dostižu jer to nema u krvi i eto njega nama nazad.

Kad izadjemo u Europu obrukamo se jer iole ozbiljnija ekipa igra brže od nas i mi ih stići ne možemo. Uvijek sam govorio, a ovo Sarajevo je to i potvrdilo, da se mi ne smijemo brukati po Europi. Barcelona da dodje 1:0 da izgubimo, 2:0 sa nekom slučajnom frljokom ok ali ako igramo kako treba da se igra, a to je da nas ne nadtrče i da držimo visok ritam, nas niko (kakve god igrače imali) ne bi smio razvalit.

Te priče Celtic došao itd... mi sa Celticom treba da igramo egal. U jedan gol. Ali ako bi pravilno igrali a ne ono naše, kako se ne igra nigdje na svijetu, gdje se sve igra 1 na 1 i gdje se dodaje lopta samo ako ne znaš šta više sa njom.

Sa onakvom igrom ti igrača možeš i prodati negdje i sa onakvom igrom ti se možeš i plasirati negdje. Neće biti lako ali barem imamo šansu da o jbnom AEKu ili lupam imena Bazelu, Sparti Prag, Lechu... ne pričamo kao da je došao Real Madrid sa sve Benzemom.

Drugo poluvrijeme smo malo pali.

* Poslije 30 minuta igre nismo pali nego nas je njihova prečka sa 30 metara malo zbunila.

* Nije bio penal. Meni se na prvu takodje učinilo da je penal a kad se malo bolje pogleda lopta je Durakovića (čini mi se) pogodila u stomak.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 avg 2023, 09:01

Nadam se da cete tako pisat opravdanja i gledat fizicke zakone kad nas u BL pokradu. Kolji Vico, boli te qrac, nismo drugacije ni zasluzili.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 avg 2023, 09:01

LegendKiller je napisao/la:
29 avg 2023, 08:52
Osim fizičke spreme koji na je trenutno problem broj jedan, drugi ključni problem ove ekipe jeste golman. Ovo što nam je odbrana ovako tanka je 80% do golmana. Golman mora biti lider odbrane, raspoređivati igrače, govoriti gdje šta, jer stoper ne može vidjeti iza sebe a golman vidi sve ispred. Šahinović se zakuje na liniju i ne progovara. Ne može golman Sarajeva takav biti. Sinoć je bilo 5-6 situacija gdje mu lopta kroz peterac šeta lijevo desno a on ništa. Baš nesigurno djeluje. Nije on baš ni nizak. Sinoć je samo jednom napustio peterac i pokupio je našeg igrača. Ako Šahinović ovakav brani kod Rožmana (a nije zbog pravila U21 jer ima Buljubašić) možemo tek zamisliti kakav je taj Rogić. Ja bi radije dobrog golmana doveo umjesto stopera.
Pisao sam o tome sinoc. Lik postaje linijski golman jer je ne siguran u sebe. Hebe ga procjena leta lopte pa se radije odluci da ostane na liniji. Ako se to uskoro ne promjeni tesko da ce od njega biti dobar golman. Treba naci nekoga da radi sa njim na tome pod hitno!
U novi boj ...

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 29 avg 2023, 09:04

Sinoc nisam htio da govorim da li je penal ili ne, jer nisam imao dobar kadar niti sam najbolje poslije na snimku vidio, međutim postoji snimak iza gola na kojem se vidi da lopta udara Beganovica u kuk, a pored toga nije na odmet da se malo i logika ukljuci, ne moze se lopta onako odbiti od igraca da ga je pogodila u ruku, amortizovala bi se lopta...

Na kraju proslo je 10 sati od utakmice, nema kakvi se kadrovi nisu vadili, i opet je tesko odrediti, a kako li je onda sudiji... Lov na vjestice bez pokrica...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 avg 2023, 09:16

Za nevjerne Tome

Lopta leti prema Beganovicu, ruka Beganovica je vec zavrnuta prema nazad
slika

Lopta ga pogadja u visini kuka, ruka i dalje zavrnuta prema nazad
slika

Detaljno i usporeno kad pogledas, penala nije vidjelo ocima!
U novi boj ...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 avg 2023, 09:22

Vjerovatno Rožman "gura" Šahinovića jer je mlad i misli da će biti sigurniji iz tekme u tekmu. Ja sam prije za Rogića, Šahinović nema samopouzdanje i svaku tekmu strepim od njegove greške.

Što neko gore reče, ja sam onim otvaranjem utakmice i sa prvih 30 minuta bio veoma zadovoljan. Od agresivnosti, trke i borbenosti, preko presinga, pa sve do mirnog iznošenja lopte, kratkih pasova i kombinatorike. To je najbolji primjer šta Rožman hoće.
Što je još bitno, mi smo u tih prvih pola sata imali nekoliko jako dobrih prilika za postići bar dva gola.

Jedino što mi je žao je to što je ta fizička sprema loša, samo to da je na nekom normalnom nivou, bilo bi nam 3x lakše. Svako ko je igrao bilo kakav fudbal, zna da bez kondicije ti ne možeš ništa. Zayebi ti i taktiku i sve isplanirano na treningu, tebi kad ne stane snage, tu staje sve.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 29 avg 2023, 09:24

hz033 je napisao/la:
29 avg 2023, 09:16
Za nevjerne Tome

slika

slika

Možeš ti to meni dokazati, ali francuskim voskovođama ne možeš.

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 29 avg 2023, 09:27

hz033 je napisao/la:
29 avg 2023, 09:16
Za nevjerne Tome

slika

slika

Ma nema teorije da se lopta onako jako odbije od ruke, jednostavno nije moguce, pa nije mu ruka od zeljeza. Da ga je u lakat pogodila, pa ok, ali od ruke da se odbije, pala bi ispred njega, jos ako povlaci ruku, samo bi je spustio. Ali djaba "objektivnim" objasnjavat, primili se na propagandu. Kad je nesto ocito, ok naravno da treba priznat, ali ovo je bas bespotrebno pravdanje.
since 1973

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], bordobijeli, bvsic, Google Adsense [Bot] i 39 gostiju.