FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

betrezengorbachev
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la betrezengorbachev » 29 avg 2023, 10:56

midzuka je napisao/la:
29 avg 2023, 10:50
bordobijelisampion je napisao/la:
29 avg 2023, 10:47
Koliko nas je bilo?
8450 kaže delegat
Bilo je vise
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 29 avg 2023, 10:59

Samo su hrabri sinoć došli bez dukserice
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 avg 2023, 11:01

mma_hz je napisao/la:
29 avg 2023, 10:52
I da Andjusic je pravio od Beganovica vola.-
ma nepravda prema Mulalicu malom. Dijete ala Buljubasic moze biti. Ne znam sta je to tako kriminalno bilo da ga moras zakovati za klupu. Definitvno malo bekovi trebaju hladjenja, previse im je ovo sve, da se vruci vode ne napiju bojim se. Kako dozira Renana, neka dozira malo i bekove.

Mada trcanje trcanje, tacno je sto mi svi pricamo.. cim ti izgubis snagu, pada koncentracija, odluke kasno donosis ili uopste ne vidis rjesenje. Znaci ako hocemo nesto od naseg tima mi jednostavno pod broj 1. Moramo biti prespremni, da protivnicke ekipe drobimo. Ne bi te bilo sto bi nam stala na crtu, znaci 90 neumorno raditi, lopta mora ici, mi se moramo kretati, traziti rupe u odbrani (sve ono do oko 35e minute) A Za to treba jooos spreme, pripreme ali opet Rozman mora biti svjestan cinjenicnog stanja i igraca, jer ne mozes ti golf dvicu gariti 280 km/h ali je mozda mozes iskoristiti najbolje u nekim zavojima itd. . Vjerujem da cemo se dizati energijom i dat cemo vec u iducoj moci poluvrijeme u ovom ritmu iznijeti.

Slatke muke u sredini, Julardzija 4 Buljubasic 6 8 Vrancic/Avram

Sabura i ako bude kiks, podrzite.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 29 avg 2023, 11:11

100% bi mi bilo draze da je onih 15ak minuta dobio Mulalic umjesto Beganovica nego sto je Pena... samo nek se on zajebava... sve dok mu neki "Regoje" ne uleti!

**** onaj njegov fudbal, proslo je to vrijeme,vodite ga za paju taxi da igra...

Nista lose, nista zlonamjerno, da izvenete meni je Sarajevo br 1 pa tek onda Pena i ostali u paketu :D

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 avg 2023, 11:16

Peneranda je sinoc kad je usao pretrčao ko neki za tekmu , bilo ga je i dole i gore i u sredini

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 29 avg 2023, 11:24

ali ja ne vjerujem da 2 mjeseca priprema,pripremne utakmice,sve moguci uslovi i ti ne pripremis ekipu da mogu trcat 30 minuta,pa to mi u glavu ne ide nikako.

ali ja pricam da nasi treneri se ne obrazuju ,nego kad dobije otkaz uziva kuci u parama koje je zaradio do drugog angazmana.Nece te pare uloziti na kartu pa u holandiju obici treninge ajaxa ,tventea itd ili do spanije...
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 avg 2023, 11:27

Super da smo 3 boda uzeli, problem onaj najveći je evidentan, a to je fizička sprema. Neke zamisli nisu sprovedene u djelo u drugom poluvremenu, a imam osjećaj da je velikim dijelom odgovorna i fizička sprema. Jednostavno, kad si umoran griješiš puno, a mi smo puno puta loše odluke pravili.
Moram Penarandu pohvaliti kada je loptu izgubio, pa istrčao full sprint i čistim startom loptu u aut izbacio. Baš je pokazao da mu je stalo :bow:
I onaj šut preko gola pred kraj, šteta što nije ušlo..
Samo da se fizički spremi, i onda mu nema ravnog na našim terenima. E sad, pitanje je koliko će mu trebati da se spremi, po svemu sudeći do zime će pokušati što više formu da mu dignu, a onda kroz zimske pripreme da sa svim igračima digne fizička sprema na bolji nivo. Eto kaže @Pantelija tek nakon ljetnih priprema bi trebali u fullu letiti, pa se nadam da mogu momke osposobiti bar za 60-65 minuta ritma kojeg Simon traži. Onda ćemo izmjenama svježinu tražiti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 29 avg 2023, 11:29

mosarajvosa83 je napisao/la:
29 avg 2023, 10:35
Durakovic i Beganovic minute nisu zasluzili,probat sa juniorima i gurat Mulalica,dvije teske ublehe,neka se uce negdje drugo osnovama fudbala.
Da mi je samo vidjet tvoju filozofiju fudbala. Pa kako mislis uigrat ekipu ako zelis stalno da mijenjas. Poseno momci koji su tek stigli u Saraj. Nije isto igrat za Igman i Saraj. Za sve je potrebno vrijeme.

Isto tako ovi sto Mulalica prozivaju. Pa ne sjedi na klupi Dani Alves ili Patric Evra pa imas ime. Sta je to Mulalic tako dobro odigrao pa da je zapostavljen. Momak mlad, svaka cast ali za 1 tim ima 5-6 utakmica skupljenih, a prica se kao da je Dani Alves.

Ako je na klupi Roznam zna zasto je, svaki dan je sa njima.

Podrska Rozmanu, samo naprijed.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 avg 2023, 11:32

deda je napisao/la:
29 avg 2023, 11:29
Durakovic i Beganovic minute nisu zasluzili,probat sa juniorima i gurat Mulalica,dvije teske ublehe,neka se uce negdje drugo osnovama fudbala.
Da mi je samo vidjet tvoju filozofiju fudbala. Pa kako mislis uigrat ekipu ako zelis stalno da mijenjas. Poseno momci koji su tek stigli u Saraj. Nije isto igrat za Igman i Saraj. Za sve je potrebno vrijeme.

Isto tako ovi sto Mulalica prozivaju. Pa ne sjedi na klupi Dani Alves ili Patric Evra pa imas ime. Sta je to Mulalic tako dobro odigrao pa da je zapostavljen. Momak mlad, svaka cast ali za 1 tim ima 5-6 utakmica skupljenih, a prica se kao da je Dani Alves.

nije Dani Alves ali nije vala ni propuh toliki. Vrati se nazad kad je igrao Mulalic pa vidi komentare, i ocjene za njegove nastupe. Meni je nepravedno zapostavljen jer Beganovic ispade u ovoj konstalaciji Dani Alves..
A na kraju se slazemo, Rozmanu podrska i samo naprijed!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 avg 2023, 11:35

Gošk dobiti i na kratku pauzu. Imam neki osjećaj da igrači odlično razumiju ono što Rožman traži od njih, vjerojatno će se ta pauza iskoristiti za neke mini pripreme da se kondicija podigne. Bilo kako bilo konačno imamo trenera koji zna svoj posao, što neko neki dan reče konačno se ne brinem za sastav protiv Veleža jer imamo stručnog čovjeka.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 avg 2023, 11:39

I meni se svidio mali Mulalić, za ono vrijeme što je igrao prošle sezone. Meni djeluje da je fudbalski pismeniji od Beganovića, a uz to je jednako borben bio na svakoj od utakmica.

Baš me zanima hoće li se išta značajnije moći podići kondicija za ove dvije sedmice kad bude reprezentativna pauza. Rekao je Rožman sinoć na pressici da će sedmicu jednu iskoristiti za dizanje spreme. Najgore je što on ne smije puno podići intenzitet treninga, jer će onda uslijediti povrede i tu je gotovo. Sreća pa nemamo povreda dosad, da su svi spremni, pa imamo dugu klupu.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 29 avg 2023, 11:41

GalileoGalilei je napisao/la:
29 avg 2023, 11:39
I meni se svidio mali Mulalić, za ono vrijeme što je igrao prošle sezone. Meni djeluje da je fudbalski pismeniji od Beganovića, a uz to je jednako borben bio na svakoj od utakmica.

Baš me zanima hoće li se išta značajnije moći podići kondicija za ove dvije sedmice kad bude reprezentativna pauza. Rekao je Rožman sinoć na pressici da će sedmicu jednu iskoristiti za dizanje spreme. Najgore je što on ne smije puno podići intenzitet treninga, jer će onda uslijediti povrede i tu je gotovo. Sreća pa nemamo povreda dosad, da su svi spremni, pa imamo dugu klupu.
Najbitnije je da Aničića i Soldu povrede zaobiđu, da imaju u kontinuitetu tekme zajedno, onda će to dosta bolje izgledati.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 avg 2023, 11:43

Pantelija je napisao/la:
28 avg 2023, 23:28
Sta se sad zalite na pripreme i mirzu? Sto ste isli na utakmice pi*cke?
Jesu vam horde objasnile da time sttetite klubu?
Jel bilo i coravom jasno da frener koji je iz jedinstva otjeran nakon tri kola ne moze ni u filmu voditi sarajevo, niti da frener koji 4 godine ne radi ne moze sa olimpica doci na sarajevo i odjednom nauciti posao?
Jel pisano danima i mjeecima da smo fizicki, takticki i psiholoski uzasni i samo dupla ztinjskog nas je odvela u evropu?

Jeste li i dalje glumili budale i isli na tekme?
Sad ce svi pisati "nisam ja",... niste .urac, nije se od vas moglo uci na forum
Sad NE SERITE, nego istrpite svoje DJELO, i djelo vaseg majstora mirze, repe, kobca i ostalih vrhunskih strucnjaka koji su fizicki ekipu doveli na nivo neke juniorske ekipe... čestitam...
Sa ovakvim igrackim kadrom koji je ko pusten s lanca i fizicki u kur.cu, ni ferguson ne bi bolje. Sta kaze, dobra atmosfera? Pa nije kafana nwgo fudbalski klub, PROFRSIONALNI
Moj Pantelija, milion posto si u pravu. Isto sam i ja govorio ali tada nismo imali ove dokaze.
Problem je sto cak i kad im kazes, nista to njima ne vrijedi. To je ona Balijander Brigada (dio ti je vec replicirao na ovaj post da se kao odbrane). Oni su oskudne inteligencije ali velikog ega. Njima samo da je ugodno i ako moze djabalesku. Nije njima do zrtvi za veci cilj, nego da se malo provedu. Usput ismijavali Horde a i sad imaju milion glupih opravdanja, samo da nisu oni krivi. Takvi i danas vladaju u drzavi i rak su rana drustva.
Jos placu sto sam ih stavio na listu jer su mi neistomisljenici (sto nije tacno). Oni nemaju svoje misljenje a lista je bila za ostale da vas ne uzimaju ozbiljno. Evo se i dokazalo ko je nastetio klubu.

Cuj nije bojkot napravio smjenu vec losi rezultati. Naravno, ali bi se Ismir puno vise zapitao da je na Kosevu bilo 50 ljudi a ne 7,000. Vi ste zacementirali da je ona katastrofa trajala duze i da ce nas sada vise kostati. Tek od zime ce stvari biti malo bolje a nakon ljeta i priprema cemo biti nesto drugo.

Sreca pa su nam rezultati puno bolji nego sam se nadao, pa se lakse dise. Sa Rozmanom bar znamo sta i zasto cekamo i vrijedi biti strpljiv.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 avg 2023, 11:44

napoleon72 je napisao/la:
29 avg 2023, 10:45
Ahmoveliki je napisao/la:
FCUM je napisao/la:
29 avg 2023, 10:11
ja ne znam kako je Durakvoci prosle sezone skupio 7-8 asistencija . Covjek jednostavno ne zna igraca proci. Desna noga ko da ne postoji
Covjek uputio 871 centarsut prema Ramicu, normalno da mu je par proslo :thumbup:
Ja ba, lahko je sa jablanom u napadu skupit asistencije. I sinoc smo gurali mnogo preko bekova i centarsuteva al Renan kao dijete izmedju Zvonica i onog Domica. Gol smo, kao i obicno, dali kroz sredinu. Otkako je Renan u ekipi ja se ne sjecam 3-4 gola da smo dali na centarsuteve, sve je bilo kroz sredinu.

Nema to veze sa Renanom vec sa našim lošim napadima skok igre,mi ekipno ne punimo protivnicki 16 metara ostalih dosta ekipa to radi puno bolje.Nikad nije moglo 1 protiv 3/4

Na centarsusteve naše mi imamo jednog igraca Renana na njihovih par (kad stoje u bloku). Koji je postotak da ce neko jednog covjeka pored protivnickih xx pogoditi u glavi,sasvim sigurno puno manji nego da je naših 3/4 na tom skoku.

Imao je Durakovic jucer bar 5x centarsutrva vrlo dobrih ali po fizici je vrlo mali postotak da ce spic uspjeti uhvatiti neki kada u ovom slucaju ima protiv sebe Zvonica,Hrkaca kao stopere i Domica kao LB koji se uvlaci unutra na skok(koji je stoper po prirodi) ...

To sam pisao jucer u toku utakmice da loše napadamo skok,i da gubimo vrijeme sa tim. Bar 3/4 naša igraca bi trebala biti unutra na ubacivanja bekova i onda bi skroz drugaciji efekat imao,i samog našeg spica kojem bi olakšali jel nebi fokus bio na njemu kod protivnicke odbrane.

I da meni su oba naša beka puno bolje odigrala i Tuzlu i sinoc,nego ona prva dva kola,i ja vidim tu pomak u odnosu na pocetak,morate imati na umu pri nekoj ocjeni da imaju "divljacke zahtjeve" sa enormno velkim brojem izlazaka visoko,fizicki je ono jako teško iznjeti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 avg 2023, 11:49

deda je napisao/la:
29 avg 2023, 11:29

Pa sigurno nije kao tvoja filozofija. Mulalica sam govorio uvijek da forsiraju,vidi se da momak ima nesto,rekao sam i da je Musa za Beganovica i Durakovica Roberto Carlos. Beganovic i Durakovic su operisani od fudbala,nemaju apsolutno nista sto jedan bek treba da ima,ispadaju i to konstantno iz tekme u tekmu sve gori i gori. Igraju svaku od pocetka i bukvalno nikakvog napredka,ljudi samo nazaduju,zato za te pare hajde na klupu ili tribine malo,kad se uhavizas odigras 20 min maksimalno i to je to. Rozman ce ih na zimu zamjeniti smijem se kladiti,bez obzira sto su tek dosli,apsolutno nista ne donose nasoj igri. Mulalic je za Beganovica igracina,sve sto je odigrao bilo je za klasu bolje od Beganovica.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 29 avg 2023, 11:55, ukupno mijenjano 1 put.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 29 avg 2023, 11:51

Ju koliko lijepa noć iza nas

Tek sam doso sebi

Bravo sjever bravo rozman :ljepota:
NEMA NAZAD

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 29 avg 2023, 11:52

Ja se ne sekiram na 1% sada oko ekipe i oko toga ko sta treba da igra. Imamo najboljeg trenera pa mozda ikad koji zna sta hoce i kako hoce sa mu igra ekipa. Bit ce ovo ko bonbona kad se malo fizicka sprema dovede u red. Isto tako kao sto smo doveli trenera stranca i edukovanog trenera tako isto mislim da treba dovesti i u akademiju veliki broj trenera

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 29 avg 2023, 11:52

I Durak i Began sinoc jako dobri, iako nisam njihov pristalica. Renan najbolji igrac i bas se vidjelo da mu je zao bilo sto izlazi. Pravi napadac. Buljubasic jako dobar. Sahinovic niakko ne ulijeva povjerenje

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 avg 2023, 11:56

mnon46 je napisao/la:
29 avg 2023, 11:41
GalileoGalilei je napisao/la:
29 avg 2023, 11:39

Najbitnije je da Aničića i Soldu povrede zaobiđu, da imaju u kontinuitetu tekme zajedno, onda će to dosta bolje izgledati.
Naravno, to svakako. Pročitao sam jučer par loših komentara za Aničića i Soldu, nisam mogao skontati zbog čega. Najviše bih volio da Aničića zaobiđu povrede, jer je čovjek klasa za sve stopere u ligi. Druga stvar, mora se i njemu nekad malo progledati kroz prste, jer nemam puno utakmica u kontinuitetu, stoga i dolaze te greške. Meni se Soldo odmah svidio, vidi se da je momak kvalitet.

Mislim da našu raju već malo izluđuje što se moraju čekati najbolje partije i najbolje stvari. Nestrpljivost je velika, čak bih rekao da to prelazi i u bezobrazluk. Jučer čitam na stranici kluba poslije tekme kako su Julardžija i Hasić promašaji, te da su ovi otpisani bolji igrači. Moraš biti bezobrazan da to kažeš.

Samo lagano treba i drago mi je da su svi navijači uz Rožmana. Samo tako možemo napokon nešto napraviti, samo uz strpljenje i zajedničke snage. Na nama je da nas bude što je više moguće na tribinama, sve ostalo treba prepustiti Rožmanu i ljudima oko njega, jer su već pokazali koliko znaju i koliko su čvrste ruke.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 29 avg 2023, 11:58

Sto se tice tog adaptiranja, svakome treba vremena u bilo kojem zanimanju.
Kad dolazis u uigranu ekipu lakse se adaptirati, a mi ni to nemamo. Dakle kod nas je bas zayebano.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], boki86, bvsic, Google Adsense [Bot], Lecler, mnon46 i 55 gostiju.