Znao si burazeru, ne moze vise tako voziti, sad mu je 11 sati i mora gasiti kamion. Jedino ako je uzeo stari pa da vraca vrijeme, kod novih je sve kompjuterski. Pa ispadne mu plata 150k cisto, sta hos brate? Vozis kamion jebte, ne treba ti 2 razreda osnovne, jos kad su malo duze u tome, onda sami sebi traze ture ne treba im middle man, pa jos vise uzimaju.soko je napisao/la: ↑28 avg 2023, 20:04Znao sam ja raju sto imaju svoje kamione. Nije to lak posao. Likove voze po 14-16 sati dnevno, nekad skoro svaki dan pa uzmu nesto slobodno.alemsa je napisao/la: ↑28 avg 2023, 19:37Vecina ima kucu, porodice itd. Zato i vozi toliko, najvise ce uzet para na terenu kad ode po 6-7 sedmica, jos ako je uzeo nov kamion 100k, prikolica 30k, osiguranje, gorivo ovo ono 150k je u kreditu, mora placati. Ima ih sto nece tako pa voze loko, moj drug vozi za amazon, tura mu Houston-Dallas svaki dan, ode i vrati se, ali uzima $1500, sedmicno, njemu ok jer je kuci svaki dan. Dok ovi terenci uzimaju i po 250k bruto
To bruto je problem, ispada 20K mjesecno plata, a dok platis benzin, osiguranje, maintenance, porez i skontas koliko sati sedmicno radis nije bas toliko primamljivo.
Znao sam nekog srbina, 25 godina, otvorio firmu i zaposlio neki 20-25 iz ex-juge.
A Usa kad picis 90% ti je autoput nikog na putu, pa Hou-PHX, 1200 milja, kroz 5 gradova prodjes. San Antonio-El Paso-manji gradic u New Mexicu, pa Tucson-Phx. Ja iz cuga s kombijem kad sam iso 17 sati, s pjesmom, jos je kamion 10 puta udobniji.