RodjeniiBrato je napisao/la: ↑30 avg 2023, 23:20
Argentina je napisao/la: ↑30 avg 2023, 23:01
Nova generacija Velezovaca poprilicno prolupala:
1. Izmisljaju skandiranje za zlocinca
2. Izmisljaju napad na porodice
3. Podrzavaju klub da se smjeste ljudi u nehumane uslove - kavez
4. Pokusavaju sa svima biti kao dobri, a svima bi noz u ledja
5. Primitivizam na nivou sto se tice navijanja i ponasanja
Svi im krivi za sve, sve je do drugih, samo nije do njih.
P.S. Ne znam zasto gurate pricu da vas mi, Zeljovci, mrzimo i ne gotivimo. Nepotrebno izmisljanje.
Bio sam prisutan.
1. Nije bilo skandiranja za Praljka(izuzev par bolesnika sto su nesto dobacivali slobodan praljak i sl. i bili kasnije postidjeni i od RA parole i Zeljinih navijaca)
2. Nije bilo napada na porodice (isto klasicno verbalno dobacivanje par bolesnika)
3. Ne podrzavamo kavez sto smo i dokazali bojkotom utakmice
4. Ne zelimo biti ni sa kim dobri kao sto ti kazes osim eto sa pitarima jer se to vuce godinama od onog nesretnog slucaja i to mi je okej
5. Primitivizam sto se tice navijanja i ponasanja apsolutno ne razumijem, na osnovu cega? Standardna prepucavanja sa manijacima, mi vama par pjesama vi nama i to je to i tako sa svim grupama.
To sto RA i TM nisu u prijateljskim odnosima ne vidim razlog zbog cega se obicnim simpatizerima prijeti(drustvene mreze i forum huligani i njihove prijetenje). Uvijek je bilo bolesnika s obe strane i u masi ljudi mora se uvijek naci poneka budala, ali svi normalni ce uvijek osuditi i sprijeciti to. Tako da odnos RA i TM nema nikakve veze s ostalim navijacima. Stalno se iste price vrte, a i po Grbavici i u Mostaru svih zadnjih godina uvijek bude simpatizera koji dodju u privatnoj reziji i gledaju utakmicu bez izazivanja i provociranja i nisu imali nikakvih problema osim kao sto iznad napisao dobacivanja od par bolesnika. Ne mozes osudit Sarajlije i Mostarce na osnovu par tih bolesnih isfrustriranih ljudi koji do podne vole samo sebe a od podne ne vole ni sebe, takvih je uvijek bilo i bit ce. Iskuliras ih i cao.
Slazem se s tobom vecinu sto si napisao, osim da se fkt lizete sa pitarima, vasa stvar, ali ne kontam zasto toliko.
RA i TM nisu slika klubova, na kraju krajeva oni su na tribinine sa najmanje posjetilaca, navijaju pa su u fokusu, logicno.
Primitivizam se demonstrirao u Zenici sa onim divljanjem, meni iskreno uzas, kao sto mi je uzas i dobacivanje nasih prema vama sto si gore naveo, ali nije bilo u broju kao vase u Zenici.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)