FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
24
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 146

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 31 avg 2023, 09:37

To je zbog frustracije nastale neuspjehom njihovog kluba plus tako se dodvoravaju pitarima. Yebat ih, meni je Velez bio simpatican klub ali pretjeruju.
Igraci ne trebaju mislit na to, njihpvu tu nabrijanost i losu atmosferu okrenut protiv njih.
Smireno i sa planom odigrat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Alsbanjo
Kontakt:

Post Postao/la Alsbanjo » 31 avg 2023, 09:45

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 31 avg 2023, 10:43

SVI U VRAPCICE :opaopa:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 31 avg 2023, 10:44

Eh slegli su se utisci od sinoć

Prvo moram pohvaliti komplet odbranu, dugo nisam gledao našu utakmicu da je otvorena, a odbrana čvrsta
Osim jednog kašnjenja Jašarevića i onog (ne)izbijanja Ace, odbrana fantastično odradila posao, pogotovo drugo poluvrijeme.
Muftić igrač utakmice, momak za 365 dana izrastao u golmana sa odličnim refleksima, svaka čast. Samo nastaviti ga, pa iako kiksa nekad, stavljati u prvu i udarat mu cijenu.

Ovčina najbolji od igrača u igri, izuzev Muftića, doslovno ore teren i gore i dole, pogotovo dole, ništa im nije dozvolio. Najjače pojačanje ljeta definitivno.

Od ostalih Amoaha moram pohvaliti, kad ubaci u for k’o Santos u vakat. Ore teren, samo šteta što nema nekoga na drugoj strani da može kako treba odigrat se kontra.
Za pohvalu Krpić (vrhunska asistencija), Cocalića sam već pohvalio, Mekić, Dženo, Rustemović

Drlju i Gasala ne želim komentarisat, pogotovo ovog prvog… :rol: :rol:

Malo da se osvrnem i na onaj aut Amoaha malo pred gol, ne znam, ali mislim da uopće nije fair-play potez, očigledno je bilo da su ispucali zbog nas loptu, vrati im onda.

Za Zebu ne znam šta je bilo, ali nije fer prozivati njega, nikada ništa protiv Želje nije uradio (sem gola za 1-1 u Slobodi :D)

Bašić :thumbup:

Joj sanjam u Vrapčićima 89. minut, Mehmed za Ovčinu i 0:1, Ovčina pogriješi tribinu, ode slavit pred navijače Veleža, njima pukne film, ulete u teren, ide nova kazna oduzimanje bodova Veležu i odu u minus :ljepota:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 avg 2023, 10:57

Prvenstvena Premijer liga BiH 23/24
FK ŽELJEZNIČAR - FK IGMAN (0 : 0) 1 : 0
Datum: 30.08.2023 18:30
Stadion: Stadion Grbavica - Sarajevo
Gledalaca: 6900
Sudija: Topuzović Elvedin (Tuzla)
A1: Maksimović Davor (Doboj) | A2: Nanić Hasan (Bužim)
Delegat: Milošević Mirko (Zvornik)
Posmatrač suđenja: Drašković Dalibor (Istočno Sarajevo)

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 31 avg 2023, 11:08

GIBRA je napisao/la:
31 avg 2023, 01:15
prisonbreak je napisao/la:
30 avg 2023, 18:52
Ko odrzava teren na Grbavici?
Šta misliš za vrijeme čije grobatske vladavine je propao? :hmmmmm:
Po ovom se nebi reklo moj Muki!
https://www.youtube.com/live/qrv_3Ld7sd ... FlM-7YSRgz
Brohra ribo se...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 avg 2023, 11:16

gegenpressing je napisao/la:
31 avg 2023, 11:08
GIBRA je napisao/la:
jes' bio merak gledati utakmice na ovakvoj Grbavici, ovo kao jucer me vec vraca u ova vremena, komentare De Bruynea i
Taylor Twellman (American pundit) described the pitch as a cow pasture.
Don't believe the hype.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 31 avg 2023, 11:19

po ko zna koji put mi niko nije skenirao ulaznicu na ulazu i nisu me uopste pretresli, a da ne pricam o tome da 5 minuta pred utakmicu je ogroman red za karte jer nema dovoljno prodajnih mjesta

stalno se ukazuje na ove stvari i ne mogu da vjerujem da niko nista ne radi po tom pitanju
FKŽ !

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 avg 2023, 11:22

Giggs nam sudi, mahači Ibrišimbegović i Lazić, kraj linije Topuzović.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Opijum
Kontakt:

Post Postao/la Opijum » 31 avg 2023, 11:45

gegenpressing je napisao/la:
31 avg 2023, 11:08
GIBRA je napisao/la:
Po postu petoba :hmmmmm:
Vico, moze li liga po pola?

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 31 avg 2023, 11:46

Dosta dobro 2.poluvrijeme. Pohvale za reakciju stručnog štaba jer nije to izgledalo dobro u prvom poluvremenu.

Gigović na centru u Mostaru. :wtf:
Željezničar za život cijeli!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 31 avg 2023, 12:49

Gigović :rol:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 avg 2023, 13:13

Da dam neki osvrt na sinocnju utakmicu. Prvo poluvrijeme je ni tamo ni vamo oni su bolji bili. Drugo jako jako dobro ispalo. Hare je vrhunski,Krpa kod kuhara i kod Basica nebo i zemlja. Muftic teski ludjak na golu da mu je bogdom jos 3 4 cm visine gdje bi mu kraj bio. Alison je sasvim korektan bio, Drljo je solidan nista specijalno, Coca odlican. Sasvim zadovoljan da nismo imali kiks u Posusju bilo bi na nivou kako nam i dolikuje. Nadam se da ce Stila jos malo doci i da vidimo tog Al Jabera. Uz veliku podrsku Manijaka u Vrapcicima ne bi trebalo manjkati 3 boda. U KOST!!!!!!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 31 avg 2023, 14:10

Mi u Mostaru nemamo sta izgubiti. Jedno od najtezi gostovanja svima. Ne moze niko unaprijed dole bodove upisati. Osim Sarajeva ponekad.
A Velezu gori.
Odbrana mora biti na nivou, sto kod nas nije bas na visokom nivou.
Drzati ih sto duze je moguce pod pritiskom da ganjaju gol za pobijedu. Da im se uvuce nervoza i onda ih na kontre dobiti.
To je neki idealan scenarij,ali znajuci nas,vazda mi ganjamo rezultat.
Basic i odbrana je kljuc uspijeha. Treba ih fudbalski isprovocirati da podlegnu pritisku pobijede koja im je pod moranje.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 31 avg 2023, 15:01

Uzmi ga usnicama Pirlo

slika

Senijad manijak naš 💙

slika
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 31 avg 2023, 15:05

Ibricic sjedi dok se pjeva Grbavica a do neki dan je pjevao iz sveg glasa :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 31 avg 2023, 15:24

Od navijaca Veleza samo jos nisam cuo da su Manijaci srusili stari most,sve ostalo se moglo cuti i procitati,fkt rijetko odvratan klub.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 31 avg 2023, 15:33

Suti sve je moguce.Ovako posto me trener prosli put posluso odmarajuci igrace ovaj put bih ih nalozio tako da trče ko ludi navijeni da daju 200% od sebe jer nas provociraju,zovu nas ciganima i obecat igracima kakvu takvu premiju uz dodatak da kasnije mogu odmorit jer je pauza.Ako tako uradi i plus njegovo znanje imam razlog za optimizam.Poslušaj me opet.Stara kuka.Imaš od Remze burek i to sjeckani.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 31 avg 2023, 15:42

Lijepa priča Vede. Nadam se da će nastaviti sa ovakvim partijama i želim mu da napravi što je moguće bolji i "masniji" transfer. Nekad je bio podrška sa juga a sinoć sa juga skandiranje i podrška za njega :salut:

slika
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 avg 2023, 16:17

slika

Mi ove sezone igramo bez 3 od 4 naša najefikasnija igrača iz prošle sezone, a nismo doveli neke aman zamjene ni za jednog, tako da je po meni prolazak u 2. pretkolo u europi i 9/12 bodova iz prva 4 kola odličan učinak, pogotovo uz prelazni rok koji smo imali.

Ko suho zlato bi nam valjalo kad bi doveli bar još jednog kvalitetnog igrača na krilu ili u vezi.

Evo u HNL-u ima nekoliko mladih bh. igrača za koje se treba raspitati da li ih možemo dovesti na posudbu, neki od njih su možda nerealni ali navest ću ih čisto radi male minutaže u njihovim trenutnim klubovima:

Blaž Bošković - igra u Lokomotivi, 21 godina (nije U-21), dijete Zrinjskog. Igra zadnjeg veznog, a ove sezone je 4 utakmice bio u protokolu i sve je presjedio na klupi. Prošle sezone je s 2 gola srušio Osijek dok ga Bjelica vodio, mada čitavu sezonu je bio debela rezerva. Igrač koji ima iskustva igranja u oba pravca jer dok je bio igrač Zrinjskog slali su ga na dvije posudbe. Prva je bila u Posušju gdje je sve utakmice igrao štopera, a druga posudba je bila u GOŠK-u gdje je igrao ofanzivnije i postigao 8 golova u 22 utakmice. Možda bi on profilom i konstitucijom upravo bio prava zamjena za Hodžića na zadnjem veznom. Momak tamo bezveze na klupi sve vrijeme, a nama bi vjerovatno valjao.

Eldar Mehmedović - igra u Lokomotivi, 2003. godište tako da bi se računao kao U-21, znate ga svi iz Slobode gdje je igrao dobro prošle sezone. Igra desetku i desno krilo, mada čini mi se bolje snalazi na desetci. Još nije zaigrao za Lokomotivu. Sa njim je tamo i zadnji vezni Harun Karić, također se računa kao U-21 igrač, ni on nije još debitovao.

Tu su i Nail Omerović (inače po vokaciji krilo i napadač, u posljednje vrijeme igrao desnog beka iz nužde, inače dobre brojke za drugi tim Osijeka iako nisu unesene na transfermarkt) i Silvio Ilinković koji ne igraju u svojim klubovima, ali oni su vjerovatno nerealni.

Igrač s kojim isto možda vrijedi rizikovati je Adam Vošnjak, zadnji vezni, 23 godine. Trenutno je slobodan, po meni odlično odigrao u dresu Slobode prošle sezone. Odličan u osvajanju duela i dobar dribler, mislim da bi bio odlična zamjena za Hodžića. Problem je što se u aprilu ove godine teško povrijedio protiv Igmana i od tada nije igrao i sigurno da bi mu trebalo dosta vremena da se spremi. Prošla su više od 4 mjeseca od njegove posljednje utakmice, treba možda vidjeti kakva je situacija sa njim po tom zdravstvenom pitanju. Ne vjerujem da je skup igrač pogotovo nakon takve povrede.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.