Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 30 avg 2023, 22:08

tuzlak1987 je napisao/la:
30 avg 2023, 21:42
akisarajevo92 je napisao/la:
30 avg 2023, 21:12
USA je lijepa samo na filmovima i u onim snimcima iz zraka u pauzama utakmica NBA i NFL-a
Vidi dobra je ko hoce da radi i usavrsava se. Imati ce fino za zivot i nece nikada primirisati ovakvom kraju kao na snimku.

I ovi crnci da zele nesto stepenicu po stepenicu bi se izvukli iz geta ali ne zele.
Pa vidis da je to klosarski mentalitet (ovih sa snimka), pucaju se po benzinskoj gdje mogu i nekog neduznog pogoditi, libo ga za zivotom a kamoli da uradi nesto s istim. Dobro je to 2pac rekao "n-s bustin' shots, like they lost their mind, like 25 to life never crossed their mind". A inace je prelijepa, po ghettu nemas uopste potrebe da ides, isto k'o sto @aki nema potrebe da ide u Tarcin ili Pazaric, moze citav zivot proci fa ne ode tamo :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 avg 2023, 23:25

USA je lijepa samo na filmovima i u onim snimcima iz zraka u pauzama utakmica NBA i NFL-a
Lijepa je turisticki za posjetiti, obici, stvarno ima sve, moglo bi se par mjeseci tako samo obilaziti od istocne do zapadne obale, neki road trip, sve one nacionalne parkove itd, al nisam fan zivota tamo, malo previse kapitalizma za moj ukus :mrgreen:

Zato ce meni alem naci tamo kakav kamper i da idem okolo od grada do grada. :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 avg 2023, 23:30

Amerika se može posjetiti samo ako se živi tamo, toliko je velika. :D
Vjerovatno za New York sam treba godina života tamo.

Mani me ovoga da se ide 15 dana tamo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 avg 2023, 23:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 avg 2023, 23:25
Lijepa je turisticki za posjetiti, obici, stvarno ima sve, moglo bi se par mjeseci tako samo obilaziti od istocne do zapadne obale, neki road trip, sve one nacionalne parkove itd, al nisam fan zivota tamo, malo previse kapitalizma za moj ukus :mrgreen:

Zato ce meni alem naci tamo kakav kamper i da idem okolo od grada do grada. :kafa:
Nije to, nego si hvala Bogu u ozbiljnim godinama, a zivot u Usa je mnogo brzi nego u Bosni, pa si naviko na ovo drugo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 30 avg 2023, 23:42

Kad uzmes sve u obzir nema bolje drzave da ga ****.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 avg 2023, 23:53

L-Train je napisao/la:
30 avg 2023, 23:42
Zavisi šta gledaš, meni je npr. Katar, Norveška, Island daleko bolje države. Svakako da je USA kvalitetna ali ima mnogo opasnosti od prirodnih (uragani, tornado itd.) do onih koje čovjek pravi (krađe, otimica, ubistva). Među najvećim manama po meni jeste njihova sloboda, od toga da ljude ne možeš nazivati kao muškaraca ili ženu do raznoraznih aktivista.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 31 avg 2023, 00:01

I u Brazilu je isto gotiva. :kafa:

https://www.youtube.com/shorts/fMshHI4-xS8
The saddest thing in life is wasted talent.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 avg 2023, 00:03

H8Z7 je napisao/la:
30 avg 2023, 23:53
L-Train je napisao/la:
30 avg 2023, 23:42
Zavisi šta gledaš, meni je npr. Katar, Norveška, Island daleko bolje države. Svakako da je USA kvalitetna ali ima mnogo opasnosti od prirodnih (uragani, tornado itd.) do onih koje čovjek pravi (krađe, otimica, ubistva). Među najvećim manama po meni jeste njihova sloboda, od toga da ljude ne možeš nazivati kao muškaraca ili ženu do raznoraznih aktivista.
Ma gledam sve,znaci sve sto mozes zamisliti na kugli zemaljskoj kod njih imas.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 31 avg 2023, 05:51

numanumaye22 je napisao/la:
30 avg 2023, 21:36
Muameer je napisao/la:
30 avg 2023, 19:44
Arvid je napisao/la:
30 avg 2023, 19:25
Škoro ubio sinoć na Ilidži :salut:
Ko se sjeca onih prvih Music stars iz 2003?

Tad na OBN i Nova Tv Skoro je bio u hrvatskom natjecanju predsjednik komisije za talente kad je pobjedio Rafael Dropulic a kod nas Amel Curic..elem tad je Skoro imao nastup jos 2003 i to u BKCu. ;)
Jaro jesi ostario :rol:
Hahaha tebi nick O zone i njihov najveci hit iz 2004 a to zna ci Ljubav pod lipom :problem:

Ja sam 1989 godiste, te talente smo svi zivi gledali..i dalje tvrdim nakon 20 godina da su najkvalitetniji bili od milion njih kasnije ukljucujuci sve Zvezde granda pinkove..ili kako vec

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 31 avg 2023, 07:41

Drzava nek smanji akcize ovi sto prodaju cigare sa akcizama nemaju nikakve zarade na cigarama… drzava pravi ambijent za crno trziste.Kakvi apsurdi, ja kupujem od covjeka (odem mu na imanje, vidim kako sadi, susi, reze) zapalim, duhan ko dusa, ne kasljem ne osjetim nista. I ko ne pusi kaze da mirise. I sad bi on trebao da proda ovim, "obradjivacima", duhanskoj mafiji da ga oni otruju raznim konzervansima, daju drzavi tal (70%) i prodaju meni po 10ak puta vecoj cijeni? A ja, i covjek koji ga sadi umjesto da mu dam 30-40KM za kg, oni ce mu davati - 5. I to je legalno, ispravno, posteno, moralno, normalno?!?!Drzava unistava poljoprivredne proizvodjace svih vrsta, a duhansku industriju je pokopala. Sverc duhana nikada nije stao. Krvav je to posao i novac, u koji se drzava, kao da se radi o luksuznim ptoizvodima, ugradjuje visestruko. Umjesto da zastitimo hercegovacku skiju i brendiramo, mi satiremo, unistavamo svoje, a uvozimo smece. Znamo li ista?Kako suzbiti crno tržište duhanaVrlo jednostavno smanjte akcize na duhan koje su sada 87% na 20% Kutija cigara bi bla 1.5 do dvije km Niko ne vi kupovao duhan i moto cigareAl malo mačku i teleča glava.Kada ste uvodili akcize na duhan bilo je da će novac ii u Zdravstvo???a gdje ide=???U vače automobile plate ddnevnice,,,,Akcize unistavaju zdravlje najvise psihicko kada dodje potrosac da kupi kutiju Marllbora koji kosta 6.5 KM iako mu je stvarna cijena 2 KM ostalo akciza. A najgore sto te pare od akciza milijarde niko ne zna gdje su nema ih sve na plate uhljeba. MRŠ
Samo Sloboda | COYG

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 31 avg 2023, 07:43

ZAHVALJUJEM SE SVIM SVERCERIMA STO PRODAJU DUHAN MI PENZIONERI KOJI VOLIMO CIGARU NIKAD JE NEBI ZAPALILI DA NIJE SVERCERA DUHANA.ZAHVALNI SMO VAM DO KRAJA ZIVOTA,ZIVIO SVERC DUHANA.HVALA SVERCERI.

Stop zakonu o zabrani pusenja u zatvorenom, diskriminacija, narusavanje moje slobode licno. A sta treba? Pustiti Poljsku Drinu? Pusi cusinu I suti. Kada su bili u stanju zatvoriti sve fabrike u drzavi(duhana) neka se je*u, ja pusi cusinu.“Trenutno opterecenje poreza i akciza na cigarete je 90%, sto znaci ako kutija kosta 5 maraka 4 idu drzavi”. Jos ste ugasili 143 godine staru Fabriku duhana Sarajevo u drzavi u kojoj vise od pola stanovnistva pusi. E sad ga vi pusite.Moje zdravlje puno više narušava kutija cigara od 6 maraka A država da imalo vodi računa o svojim građanima smanjila bi akcize i pdv barem na hranu i lijekove Mrs....bagro... Živjeli šverceri. Napucali cijene cigareta, pri čemu se 90 posto cijene odnosi na akcize i Pdv. Kakav je i to kvalitet, ako je kutija 5,5 KM, a porezi iznose 5,0 KM.u trgovini je 100 grama duhana 23KM. dakle kilogram 230 maraka!!! i čudite se što crno tržište cvjeta. smanjiti akcize bar 50% i vratiti kupce na normalne cigare. Ko pusi pusit ce.... i kad je vec tako zastondrzava ne smanji namete na duhan pa kad ovi vec sto puse da barem pune budzet drzave a ne dzepove pojedinaca
Samo Sloboda | COYG

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 31 avg 2023, 07:45

odes da kupis rezani duhan legalno u prodavnici i vidis da je rezani duhan skuplji nego kokain..mislim ko pravi ove nerealno debilne cijene..naravno da ce propasti kao fabrika duhana sarajevo. Ništa se od tih akciza ne gradi, to je laž. Autoputevi se grade kreditima, a akcizama se plaćaju političari s platama preko 5000 KM.Lako je ovo rijesiti, ukinuti akcize i eto preko noci ce svi pusiti marlboro. Ne moze se od ljudi koji zaradjuju 1000 (a to je prosjek, realno je to manje) da placaju cigare 6KM, kilu duhana 100KM ili kolko je vec.A sa druge strane alkohol je najeftiniji ikada, svima dostupan, loce se opija na sve sterane, ginu ljudi, sudarii, nesrece, nasilje nad porodicom, ubistva sve pod uticajem alkohola ali jos niko nije zabranio alkohol niti je ikada povecana cijena alkohola i akciza. Paketic piva kosta kao dvije kutije cigareta, litra ljutog pica kosta kao 4 kutije cigareta, ali od cetiri kutije niko ne poludi kao sto trojica polude od litre i ubiju porodicu na cesti
Samo Sloboda | COYG

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 31 avg 2023, 08:12

Jel moguce da lik sebi priprema tekst i onda samo lijepi po forumu :urnebes: 8 kilometarskih postova, svaki objavljen u 2-3 minute razmaka. Na pdfu federalne lige jos gore nego ovdje 😂
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 31 avg 2023, 08:19

Da je srece da cigare hoce otici i na preko 10km

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 avg 2023, 08:43

Skupe cigarete su, kako sam ja skontao, jednim dijelom i zahtjev EU. Kad su kod nas jeftine cigarete onda se i vise svercuju u Njemacku, Austriju i ostale zemlje.

I nasima dobro doslo jer ispune zahtjev EU, a sa akciza uzimaju ogromne pare...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 avg 2023, 08:54

Ryanair više nema u prodaji letove iz Banja Luke za Berlin. Zadnji let je 6.11. Linija se operirala 2 puta tjedno. Kompanija je otkazala i letove za Charleroi. Zadnji let je 5.11. i ova linije se operirala 2 puta tjedno. Ryanair nema u prodaji ni letove za Nuremberg, koji ima zadnji let 5.11. I ova se linija operirala 2 puta tjedno. Putnici su obavješteni o otkazivanjima. Za razliku od Berlina i Nuremberga, Cherleroi će se vratiti sa operacijama 15.3. petkom i nedjeljom.

Ryanair će nastaviti operirati liniju za Gothenburg (2 puta tjedno), Memingen (2 puta), Stockholm ARN (2 puta tjedno) i Beč (2 puta tjedno). Ryanair je planirao povećati letove oko Nove godine za Beč, Memmingem i Nuremberg, no posljednja linija više nije u prodaji.

Iz Banja Luke Wizz Air je otkazao tri linije. To znači da će LCC ove zime imati 10 letova manje. I te kako se treba pitati jesu li ova otkazivanja ucjena prije pregovora za produžavanje linija obzirom da ugovori sa Banja Lukom ističu na proljeće.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 31 avg 2023, 09:30

ASD je napisao/la:
30 avg 2023, 23:30
Amerika se može posjetiti samo ako se živi tamo, toliko je velika. :D
Vjerovatno za New York sam treba godina života tamo.

Mani me ovoga da se ide 15 dana tamo.
Ispod 3 mjeseca se ne isplati uopšte ići ako planiraš nešto više obići.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 avg 2023, 10:19

Za New York dvije sedmice moze biti isto dovoljno ako zelis neko opusteno obilazenje grada, da imas vremena malo i odmoriti od jet laga, itd. U aprilu sam bio 8 dana, i manje vise 80% stvari sam uspio obici koje sam planirao. A i to bih vjerovatno uspio da nije bilo dva dana olujno nevrijeme i malo poremetilo planove. Sve zavisi koliko zelis vidjeti i sta ti je sve cilj, i naravno koliko je financijski moguce. Za roadtrip i vise gradova u USA naravno vise sedmica.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 31 avg 2023, 11:56

Masa boljih država, sigurnijih i uređenijih al’ ako bi se ikad selio to bi bilo samo u USA.
Don't hate what you don't understand.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 avg 2023, 12:20

Jaran (zivi radi u dojcu 2 godine) putovo negdje i trebo prespavat u Sa. Na bookingu nadje na Alifakovcu smjestaj. Ovaj ga nesto izradi za parking sta vec i ode negdje parkira i plati parking 20 KM. Dnevna/nocna. Smještaj 43eur (2 osobe)

Sutradan ujutro na kafi kad je napustio na kafi negdje u Sa ostavi ocjenu 6/10. Gazda ga odmah zove da promjeni ocjenu vratit ce mu sve pare. Ovaj ga ****. Zove gazda s drugog broja..treceg. jaran nije htio jer kaze teško promijenit ocjenu mora se slat mail bookingu il tako nesto. Na kraju ga gazda stana ubijedi da se nadju. Ovaj trazio samo da mu refundira trosak parkinga i popravit će ocjenu.

Jucer stize pismo kako ga je gazda stana tuzio za ucjenu/iznudu....kao namjerno dao losu ocjenu da bi od njega iznudio pare. A s tri broja ga zvao da se nadju i promjeni ocjenu i nudio mu povratak cijelog iznosa.

Hoce l sta najebat jer je odlucio da se ide na sud ako treba al ga nece yebavat
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.