Postao/la Chapman1886 » 31 avg 2023, 07:41
Drzava nek smanji akcize ovi sto prodaju cigare sa akcizama nemaju nikakve zarade na cigarama… drzava pravi ambijent za crno trziste.Kakvi apsurdi, ja kupujem od covjeka (odem mu na imanje, vidim kako sadi, susi, reze) zapalim, duhan ko dusa, ne kasljem ne osjetim nista. I ko ne pusi kaze da mirise. I sad bi on trebao da proda ovim, "obradjivacima", duhanskoj mafiji da ga oni otruju raznim konzervansima, daju drzavi tal (70%) i prodaju meni po 10ak puta vecoj cijeni? A ja, i covjek koji ga sadi umjesto da mu dam 30-40KM za kg, oni ce mu davati - 5. I to je legalno, ispravno, posteno, moralno, normalno?!?!Drzava unistava poljoprivredne proizvodjace svih vrsta, a duhansku industriju je pokopala. Sverc duhana nikada nije stao. Krvav je to posao i novac, u koji se drzava, kao da se radi o luksuznim ptoizvodima, ugradjuje visestruko. Umjesto da zastitimo hercegovacku skiju i brendiramo, mi satiremo, unistavamo svoje, a uvozimo smece. Znamo li ista?Kako suzbiti crno tržište duhanaVrlo jednostavno smanjte akcize na duhan koje su sada 87% na 20% Kutija cigara bi bla 1.5 do dvije km Niko ne vi kupovao duhan i moto cigareAl malo mačku i teleča glava.Kada ste uvodili akcize na duhan bilo je da će novac ii u Zdravstvo???a gdje ide=???U vače automobile plate ddnevnice,,,,Akcize unistavaju zdravlje najvise psihicko kada dodje potrosac da kupi kutiju Marllbora koji kosta 6.5 KM iako mu je stvarna cijena 2 KM ostalo akciza. A najgore sto te pare od akciza milijarde niko ne zna gdje su nema ih sve na plate uhljeba. MRŠ
Samo Sloboda | COYG