Ovog su izgleda doveli da igra na DM a stopera cekamo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:46Realno za njih i jesmo![]()
Covjek nije pomakao iz one livada lige evo do 26.godine,mislis da nije skako od srece kad je cuo da ga mi hocemo![]()
I on zna da mu je ovo zadnji trzaj i pokusaj da napravi nesto od karijere i uzme neke dobre pare,tako da ocekujem maksimalnu ozbiljnost i borbenost.
Ja bi volio da smo po zelji Simona ili Senijada iskopali nekog stopera iz Slovenije i platili ga,eventualno Hrvatske.Ova liga je preslaba i nije mjerilo,ovo mi je vise tip osrednjeg igraca kojeg Borac dovodi ali ko zna mozda momak bude najbolje pojacanje.U svakom slucaju sretno!
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
DTzmu30 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:55S vama se povezuje jedan drugi bivši stoper Hajduka.miky_hz je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:34Zrinjski ce haman dovesti Radica sto se spominjao ovdjePrioritet čelnika kluba jeste da pojačaju konkurenciji u defanzivi, a s ekipom Zrinjskog već se povezuje nekoliko imena.
No, kako neslužbeno saznajemo najbliži dolasku u redove prvaka BiH je Stipe Radić koji je trenutno igra u Nizozemskoj u dresu Fortune Sittard.![]()
Stariji i iskusniji od Radića.
Koliko ja imam informacije, posao je blizu završetka.
Oprostite na upadu!

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
-
- Kontakt:
Trenerova je zadnja i to je jasno al koliko je zaista ovaj bolji od Zeljkovića.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Pa valjda trener bolje zna od svih nas.bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:10Trenerova je zadnja i to je jasno al koliko je zaista ovaj bolji od Zeljkovića.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ubi nas skok iga. I u napadu i defanzivi ce ovaj pojacati. Barata s obje noge. Mislim da se sad dijelovi za masinu po narudzbi uzimaju a prethodno su dobro analizirani nedostaci.bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:10Trenerova je zadnja i to je jasno al koliko je zaista ovaj bolji od Zeljkovića.
A poprilicno sam uvjeren da se gleda i karakter i ponasanje
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
ide li od raje sa foruma na treninge na Butmir jel onaj Viverios uopšte trenira sa ekipom.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Odvojeno kao i ostala 3 igraca dok se ne dogovori raskid ili neki drugi vid rastanka
Uglavnom,to sam napisao ima 2 sedmice tad mi ljudi govorili da pojma nemam.Na Viverosa zaboravite,bar zasad
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- belosevic23
- Kontakt:
Nije se rodio ko je znao bolje od nas realnotabba77 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:12Pa valjda trener bolje zna od svih nas.bordobijeli je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:10Trenerova je zadnja i to je jasno al koliko je zaista ovaj bolji od Zeljkovića.
NEMA NAZAD
Ako je već utvrđeno da nam je fizička (ne)sprema najveći problem, ne vjerujem da će se ići na dovođenje igrača koji nije prošao pripreme.
Ok. Hvala. Kontam nema ga nigdje pošto ga ni na ovim fotografijama ne mogu da vidim. Šteta i baš mi je žao ako se ovako neslavno završi.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:20Odvojeno kao i ostala 3 igraca dok se ne dogovori raskid ili neki drugi vid rastanka
Uglavnom,to sam napisao ima 2 sedmice tad mi ljudi govorili da pojma nemam.Na Viverosa zaboravite,bar zasad
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Meni nikakva steta ako nije zadovoljio cao,placeno ti sve nista nisi izgubio trenirao si u odlicnim uslovima,hvala dovidjenja,da voli fudbal trazio bi sporazumno prekid da brze nadje novi klub u kojem ce igrati.Ovako bi da odu sto prije dok traje tranfer rok a da izmuzu sto vise para.
zao mi onih igraca koji su otisli kad nije bilo para,sto su morali traziti gdje drugo jer ipak od para svi zivimo
zao mi onih igraca koji su otisli kad nije bilo para,sto su morali traziti gdje drugo jer ipak od para svi zivimo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Bojim se da su upali u ono klasicno 'dovedi, samo da bi se nesto dovelo', a ovamo se rjesavaju igraca koji su vjerovatno kvalitetniji od ovog kojeg dovode (Serbecic - svojevremeno najbolji stoper nase lige, Balta - nebrojano puta pokazao kvalitet na obje pozicije i Zeljkovic - takodjer u stanju kvalitetno pokriti i DMF i CB). Ok, razumijem i da se treneru iz nekog razloga ne svidjaju ili ne uklapaju u sistem, ali prije ces docekati da Serbecic udje u formu, posto je dominirao ovom ligom a sigurno nije zaboravio igrati, nego da se nadas da ce neki macak u vreci iz Crne Gore biti ono sto od njega prizeljkujes. Sad imas Traku, koji objektivno nije nivo koji Sarajevu treba. Ako je vec ostao (mada pored Sahinovica, Buljubasica i Mulalica, koji su kvalitetnije U21 opcije, nije ni morao), onda si morao dovesti pouzdanijeg stopera. Ovako ostajes samo na Soldi i Anicicu, koji je sklon povredama kao malo ko. Ako se neko od njih povrijedi ili pauzira zbog kartona, onda se uvijek mozes osloniti na Serbecica i Baltu/Zeljkovica, koji itekako mogu odigrati kvalitetno na toj poziciji (pa, Samir je svojevremeno pozivan u reprezentaciju kao stoper). Ako se neko od njih trojice bas pokaze i uklopi u Rozmanov sistem - dobro i jeste, a ako ne dodje do toga - na zimskom prelaznom roku se uvijek moze naci neko provjereno ime.Stroj1946 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:20Da se bolji mogo dovesti, mogo je. Vremena je bilo, ne treba suditi odmah momku, nije in sebe tu doveo. Bezveze se gomilaju igrači od kojih malo koristi bude, pa se tjeraju kasnije. Ustaljena praksa, viđeno dosad hiljadu puta. Ali meni ovakvi igrači ne ulijevaju povjerenje, jer dolaze iz dosta slabije lige, i bez puno jakih i velikih utakmica. Nije nekad i kvalitet problem, koliki je problem što ovaj recimo sa 26 nema neku karijeru. Prvi veliki skok smo mu mi. Sa 26. Jbga iskreno.
Opet se problem pravi na najbitnije lm mjestu, a to su stoperske pozicije. Navala nikad ne može postići golova, koliko odbrana može da primi.
Sto se tice ostalih pojacanja, djeluje da je tu premalo planskog dovodjenja. Ova dvojica iz Juzne Amerike su vjerovatno promasaji. Penaranda bez sumnje ima kvalitet i to vec polahko pokazuje kad dobije minute, ali bojim se da nikad nece doci na fizicki nivo koji Simon trazi od igraca i da se zbog toga nikad nece ustaliti u prvu postavu, a on u ovih 15-20 minuta koliko dobije kad su ostali saigraci mrtvi tesko da moze napraviti nesto vise. Ne sumnjam da i njega i Viverosa opasno placaju, plus ostavise Ikica (dok se sklapao roster bilo je tako, sad ce vjerovatno otici), a za ta 3 ugovora su mogli platiti krilnog igraca koji bi bio 3 klase iznad nase lige. Takodjer, i mali Hasic je macak u vreci. Meni je drago sto je dosao, ali on vec par godina nema kontinuitet i karijera mu je u dubokom kanalu. To je profil igraca kao Ziljkic - zna sve s loptom, moze zabiti s distance, ali je klasicni dizelas i slabo ce od njega biti pomoci u odbrani. Ako je zamisljen kao desno krilo (a ne kao AMF), onda bi imali oba krila koja su operisana od defanzive. Kad na to dodas da ovaj lik ostavlja bekove po 90 minuta u igri, onda bi tu moglo opasno puhati s obje strane. Kyeremeh jeste cesto kao muha bez glave, ali bar trci kao lud i pomaze odbrani.
Ne znam dokad ce Simon pokusavati da sprovede svoju filozofiju igre i u kojoj mjeri ce uspjeti u tome. Za trcanje i ganjanje posjeda svih 90 minuta moras imati takve igrace, a tesko da ih Sarajevo ima. Vrancic da je mogao trcati 90 minuta - igrao bi u Dortmundu, a sta tek reci sad kad je u poznim igrackim godinama. Neki koji fizicki mogu odgovoriti na to, tehnicki i/ili takticki nisu na tom nivou (npr. Beganovic).
Halalite na upadu i predugom komentaru. Maksuz selam iz Tuzle, uz zelju da uzmete ligu ove godine, ako Boga da!

This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Ma haman ce ovo biti sistem ko i kod Jesica, nelogicni potezi totalno, rjesavas se Balte i Zeljkovica dovodis nekog dvadesetšestogodišnjaka iz gore lige od naše koji aman-zaman ništa nije napravio znacajno u karijeri dalje od crne gore.
Al poslije ce biti kasno...
Stoper nam sad i ne treba, koji ce qrac bez treninga i priprema da ga cekam nove hidzretske godine...
#opetserem
Stoper nam sad i ne treba, koji ce qrac bez treninga i priprema da ga cekam nove hidzretske godine...
#opetserem
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
inace nasa liga je bas ono prepoznatljiva po jacini u evropi...ledesma je napisao/la: ↑31 avg 2023, 12:57Ma haman ce ovo biti sistem ko i kod Jesica, nelogicni potezi totalno, rjesavas se Balte i Zeljkovica dovodis nekog dvadesetšestogodišnjaka iz gore lige od naše koji aman-zaman ništa nije napravio znacajno u karijeri dalje od crne gore.
#opetserem

Kao sto sam za Renana bio siguran da ce biti zvijer tako sam i da ce se ovaj djetic pokazati kako treba.
I meni je to sve nelogicno, cudno, ali brate mi smo jos u nekom prelaznom periodu. kao da smo se rijesili Rahmana i Tatara nakon duple krune, ne kontam vas. Treba sezona min. da dobijemo taj kostur a dvije da se sve poslozi po pozicijama, da se igracka krizaljka rijesi.. Sada se i dalje luta, u letu rjesenja nalaze.
pustite ljude nek rade koliko je moguce a bez nasih osudjujucih komentara.. , a moja im je jedina zamjerka sto se Renan vadi prerano, ostalo ok.
Na kraju covjek ima 3/3.
- 1 9 4 6 -
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Najjači je ovaj argument da dolazi iz treće najlošije lige Evrope, rekao bi čovjek da dolazi u naš Premiership. 
Ništa mi bolji nismo od Crne Gore, sve je to u pet deka po pitanju kvaliteta lige, infrastrukture, sudija, igrača itd.
Ako je Rožman procijenio da je kvalitet za njegov fudbal, onda pozdravljam. Sigurno je da on neće gomilati i dovoditi menadžerske igrače.

Ništa mi bolji nismo od Crne Gore, sve je to u pet deka po pitanju kvaliteta lige, infrastrukture, sudija, igrača itd.
Ako je Rožman procijenio da je kvalitet za njegov fudbal, onda pozdravljam. Sigurno je da on neće gomilati i dovoditi menadžerske igrače.
-
- Kontakt:
Pretjerujete,kakvih pet deka crni
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: juka55, nedimmmm1337, Venom i 20 gostiju.