BarbareZeljin je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:20
Nadovezacu se na ovaj post.
Pun mi je **** lazi koju serviraju gospoda iz Mostara.
O kakvim seljaklucima vi pricate gospodo.
Ne postoji klub i navijaci u Bosni koji su se vise identifikovali sa vama poslije rata od Zelje.
Gotovo 50 posto navijaca Zelje je uvijek imalo simpatije prema vama.
Bezbroj puta od skandiranja cijelog stadiona pa dizanja transparenata podrske Velezu.
Tipa" Izronice Velez za one sto ga vole".
Da ne pricamo koliko puta smo pustali igrace da idu kod vas bez ikakvih obestecenja.
Znamo mi dobro od kad je krenuo animozitet.
Od 2001 godine i pocetaka Zeljine dominacije,pa onda podebljano sa drugim mandatom Amara Osima.
Naravno u saglasnosti sa svojom polubracom i njihovim frustracijama spram naseg kluba,naravno da ni vama nije odgovaralo sto smo vas redovno dobijali,ali pod njihovim uticajem ste i vi,kao i vecina tada od Zelje napravili neprijatelja broj 1.
A zaboravljate kako su vas braca iz lige izbacila i redovno vas mlatili sa takvom lakocom.
Pa su onda krenule frustracije i tenzije,jer avaj vas Avdo Kalajdjic i onaj doktor nisu mogli da podnesu poraze pa su nabijali tenzije svaki put u Vrapcicima.
I naravno nakon godina da se stvorila neka tenzija izmedju dva kluba i navijaca.
Pogotovo i sa nase strane kad smo slusali bice Zeljo **** sampion,gdje ste direktno aludirali,mada od svog pasjaluka niste kontali da vam je smrtni neprijatelj sampion postao,a Zeljo nije.
Ne sporim ja da ste vi posteno odigrali oba meca,nego pricam o skandiranju.
Tako da nemojte da nama pricate o seljakluku.
Covjek vas pusti 10 godina pisete sranja i neistine.
Ja sam jednom pisao ovdije. Prije nekih 12 -13 godina,kad se vecina vas navijaca Veleza spustala niz tobogane,slicnu ovakvu pricu sam slusao od jednog momka,vodja navijaca Veleza.
Hvalio bratstvo sa pitarima,a pljuvao nas na svakom koraku.
Ja sad nemam slike i snimke nase podrske Velezu i RedArmyu,ali sam njemu tada to predocio,pokazao mu sta se desilo kad vas je Sarsjevo izbacilo iz lige.
Nakon par dana,covjek me zvao u Mostar kod sebe.
Bili smo dugo u kontaktu,i bio sam njegov gost na tekmama u Mostaru.
Ja nemam razloga da lazem.Ja i dalje gotivim Velez i ne razumijem zasto i ko to nabija tenzije izmedju nasa dva kluba.
Nemojte mi samo,joj sta neko nekom dobaci.
Svi mi u huji dobacimo i opsujemo nekom.
Koliko puta cu ja reci **** vam majku pitarsku na tekmi. Pa ne znaci bukvalno da svojom majci psujem,koja je pitarka.
Ali kad pricano o faktima,dajte da pricamo kako jeste.
Mostarci od Zelje ste napravili neprijatelja bez ikakvog razloga. To je ziva istina i nazalost vas problem.