Premijer liga BiH - aktuelno

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la RatoborniMrmot » 31 avg 2023, 13:44

tabba77 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:39
RatoborniMrmot je napisao/la:
31 avg 2023, 13:27
Predlazem da se sve sto se igra 80+ periodu utakmice nazove Zeljo time, moze i Basic time :cool:

Na zadnjih 17 zvanicnih tekmi pod vodstvom Basica u 80+ periodu zabili smo Nja 1, Posusju 3, Minsku 2, Tuzli 1, Igmanu 1, total osam golova

od 70+ smo zabili jos Velezu 1, Nja 1, Minsku 1, total tri gola.

11 od 24 gola smo postigli na 17 zvanicnih tekmi u perodu od 70+ minuta pod vodstvom klovna, laptop trenera, coacha, seljaka :mrgreen:

Inace, da se obraduju pitarske forumske kujice, ide povala u Mostaru ( ne zajebavam se ), da se malo provesele, nije im prvi put, bolje Zrinjski nego gigant sa Grbavice :mrgreen:
Ovako je rečeno.

Halal olsun za titulu. :wave:
Okotila te jedna :opaopa:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 31 avg 2023, 13:46

TeaM87 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:18
BarbareZeljin je napisao/la:
31 avg 2023, 13:05
TeaM87 je napisao/la:
31 avg 2023, 11:52

Svaka cast za post

Ovo je ziva istina, posebno prica o stvaranju animoziteta prema Želji dok je Amar bio trener...i to nije samo slucaj s Velezom nego sa mnogo ostalih klubova, covjek je svima nabio komplekse da je to nevjerovatno, htjeli navijaci ostalih klubova to priznati ili ne, tako je. Pa nema covjeka na forumu koji ga nije zvao pogrdnim imenima, zbog cega? Zbog toga sto je najbolji trener lige ikad? Pitari mu pjesme pisali :urnebes: robijasi ga prozivali :urnebes: i naravno, sav taj animozitet se prenio i na klub u cjelini, pa nas od perioda Amara mrze skoro svi, a najvise se tu isticu Velez, Celik i Borac, oni su se bas u Amarovim mandatima okrenuli protiv nas, a kako i ne bi...

Na kraju krajeva nebitno, nek nas mrze, boli nas kita, ali je tuzno sto nikad sebi nece bh fudbalska javnost priznati koliko im je Amar nabio kompleksa. Sva ta mrznja proizilazi iz nepobitne cinjenice da smo i dalje najtrofejniji klub u BiH :tralala:
Evo nek me demantuje bili ko. Ponavljam ti sa njihovim tadasnjim vodjom sam vodio ovaj razgovor i covjek pruzio ruku i ugostio me. Da sam srao,lagao i jeo ****,mislis da bi se to desilo.
Ko ce me demantovati od ovih na forumu,nemaju blage veze sta se dogadjalo i kolika podrska im je bio Zeljo i Zeljini navijaci.
Isto kao sto Fukare zaboravljaju kad ih je na finale kupa protiv Celika na Grbavici doslo jedva 100,pa su dosli manijaci i pitari da im popune juznu tribinu. Jer bi ih robijasi pojeli,koliko ih je doslo tada na istok.
Pa se onda na poluvremenu pitari odvojili lijevo,manijaci desno a fukare u sredini ostale.
Ma bjezi ba danas sve neki mangupi i kurci. Porucuju da si nepozeljan nesta. Neko im rekao ili ispricao. Napravile se neke tenzije,i onda ti sole pamet da to traje unazad par godina.
Pa evo i moj nik koji mi stoji je po jednoj od legendi Veleza.
Niko postovanja nema . Danas je to devijantno i **** ako imas postovanje prema ljudima.
Dobro si, na Slobodu i sto smo njima kompleksa nabili sam skroz zaboravio, valjda jer ne razmisljam puno o drugoligasima :mrgreen:

Ma nema te ko demantovati, znaju srati i gluposti pisati, cim nesto argumentovano napises, a sto pobija njihove tvrdnje, tu sva prica prestaje, muk :beba:

Da mi hoce neko od Velezovaca napisat zasto toliko preziru Želju, rodio bih se, ali bez spominjanja desavanja u zadnjih godinu dana (gostujuci sektor i te stvari) jer prezir nije poceo tad, nego sta se to desilo pa zadnjih 15ak godina mrze Želju i ta mrznja samo raste...nikad necu zaboraviti bice Željo kur.ac sampion dok Zrinjski osvaja titulu, kakve su to glave jbt, ne znam sta na svijetu da se desi da pjevam npr. bice Velez kur.ac sampion, a vamo pitari uzimaju titulu, ma nema teorije, a jos su u gorim odnosima sa Zrinjevcima nego mi sa pitarima
Zeljo,Sarajevo pa Velez su najveci klubovi u BiH. Svoju bazu i vaznost imaju i Celik i Sloboda i Borac.
To sto su Zrinjski i Borac sad klasicna politicka tvorevina i poligon za ostvarivanje i jacanje nacionalnih interesa Hrvata i Srba je drugi par rukava.
Klasican sportski smisao se davno izgubio i kad tu dodamo da Bosnjacki politicki korpus nema mozga da skonta sta znace ovi gore klubovi i sta su dopustili zbog politika popustanja,jer smo nazalost nakaradna negradjanska drzava,i plus kad gledaju kako samo sebi kradu,dok ovi jacanjem ovih klubova stvaraju svoju bazu glasaca i podrske ugrozenosti i secesionizma.
Tako da dodatno raste jaz medju nasim gradovima i klubovima.
Meni fali jak Velez,Celik,Sloboda...
Kakvi Siroki,Posusja,Tuzle i slicni.
To je nas stvarni problem a ne neka izmisljanja animoziteta medju klubovima.
Kad kazem nas,govorim o Bosni kao gradjanskoj drzavi a ne Bosnjackom korpusu.
Kod nas je sport politika,i nazalost najlosiji segment nase politike je ovaj koji bi se pobrinuo za Zelju,Sarajevo,Bosnu,Velez,Slobodu i Celik....
Bosnjaci i gradjanske opcije bi da cuvaju interes drzave tako sto bi da ojacaju svoje djepove i pozicije.
Hrvatima je Zrinjski glavni klub. Srbima je to Borac.
Kod nas dok svi svoje podmire,ne zapadne te nista.
Sta smo dobili na kraju.
Zrinjski stigao Zelju.
Sarajevo potrosi silne pare,a nista spektakularno,nikakav iskorak veci.
Velez prodisao jednom u 30 godina.
Celik i Sloboda 2 liga.
Ovo je porazavajuci podatak za navijace. Marionete u rukama drugih.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 31 avg 2023, 13:47

Virtu4l je napisao/la:
31 avg 2023, 10:34
bhsport je napisao/la:
31 avg 2023, 09:04
Ove pameti sada Velezu nikad ne bi dozvolio rentanje Grbavice pa da milion daju, jedna od gresaka uprave je ta sto se godinama pustalo navijacima Veleza da u svojim dresovima dodju i gledaju utakmicu bez ikakvih provokacija dok u Vrapčićima to nikad nije moglo, 2017-2018 u vrijeme stolovanja Misimovica, dolazili su izaslanici iz Veleza da prepisuju organizaciju uprave i kluba bez investitora, zatim im izadjemo u susret i rentamo stadion, omogucimo im da se osjecaju bolje nego u Vrapčićima i oni vracaju tako sto nas tjeraju u neki zivotinjski kavez koji je nakon bojkota utakmice od strane TM prepravljen.
Ovo sa njima je počelo 2014. godine kada smo prvi put neprijateljski dočekani u Mostaru, kad su nas pobijedili 4:2. Sjećam se da je bilo baš iznenađujuće, divljačko urlikanje, biće Željo qrac šampion i ostali seljački repertoar. Kasnije je bila samo nadogradnja svega toga što se desilo 2014. Da bi kulminiralo kavezima i još većim seljaklukom i primitivizmom.

Šta očekivati od ljudi koji i danas pišu da je neko skandirao Praljku, da se radovao rušenju starog mosta, i ostale najbolesnije i najgnusije laži koje podmeću. Umjesto da ovi normalniji napišu tim budalama da prestanu da tim, oni se utapaju u to sivilo jada i čemera.
Nista nije pocelo 2014. vec mnogo prije toga, nisam siguran 2008 ili 2007 ima na yt snimak....uglavnom nakon sto je prethodnih par sezona odnos bio preijateljski, iz nekog razloga ne sjecam se vise kako i zasto manijaci su zasuti kamenjem u Vrapcicima a nakon toga sukob se nastavio i oko stadiona, nasih razbijenih glava ko u prici, jos nas murija namlatila...u godinama nakon toga bilo je raznih manjih incidenata...jedan primjer 2011 ili 2010 kad su njihovi ostali bez bubnja, isti oduzet od grupe 4/5 Velezovih koji su autom dosli na Grbavicu...

Ono sto je bitno je da je taj sukob tad tinjao uglavnom izmedju navijackih grupa, obicna raja uglavnom nije imala problema niti je bilo nekih vecih provokacija ni sa jedne strane....ovo sad sto se desava je vec pocelo prelaziti sve mjere i granice ukusa sa obje strane...prije svega mislim na uvrede obostrsne

Nije vise ni bitno ko je poceo, ali ako se mene pita treba stati na loptu...dosli smo maltene do toga da se prepicavamo na "nacionalnoj osnovi" iako smo i jedni i drugi na istok strani, a istovremeno imas ljude, klubove i navijace koji otovoreno rade protiv drzave i smiju nam se kakvi smo levati

Sportski pozdrav :bih:
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 31 avg 2023, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 31 avg 2023, 13:48

Možda se čudo desi pa napune stadion u nedjelju.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 31 avg 2023, 13:50

31 avg 2023, 13:44
tabba77 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:39
31 avg 2023, 13:27
Predlazem da se sve sto se igra 80+ periodu utakmice nazove Zeljo time, moze i Basic time :cool:

Na zadnjih 17 zvanicnih tekmi pod vodstvom Basica u 80+ periodu zabili smo Nja 1, Posusju 3, Minsku 2, Tuzli 1, Igmanu 1, total osam golova

od 70+ smo zabili jos Velezu 1, Nja 1, Minsku 1, total tri gola.

11 od 24 gola smo postigli na 17 zvanicnih tekmi u perodu od 70+ minuta pod vodstvom klovna, laptop trenera, coacha, seljaka :mrgreen:

Inace, da se obraduju pitarske forumske kujice, ide povala u Mostaru ( ne zajebavam se ), da se malo provesele, nije im prvi put, bolje Zrinjski nego CIGANI :mrgreen:
Ovako je rečeno.

Halal olsun za titulu. :wave:
Okotila te jedna :opaopa:
Bravo .!.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 31 avg 2023, 13:50

rodjak je napisao/la:
31 avg 2023, 12:28
fanaticRA je napisao/la:
31 avg 2023, 07:48
Ne možeš ti objasniti plavim da je upravo ovo što vico i savez žele. Da se mi međusobno koljemo, da svu pažnju i energiju usmjerimo ka jedni drugima, a da on i ekipa kroje poredak i rade šta god žele. Znači na našu adresu stiže poruka o gostujućoj tribini. Naša uprava napravi istu kako je rečeno. Plavi bivaju revoltirani i od tada sve sve apsolutno što smo gradili pada u vodu. Uzvraćaju nam tako što su iskopali rupu ispred Grbavice i rekli da nisu u mogućnosti objezbjediti dolazak RA.. dječije fore. [media]Zamislite da su odnosi na relaciji Mostar - Sarajevo čisti, uredni i BRATSKI,[/media] te da nam jedini neprijatelj bude zajednički, a to je savez na čelu sa vicom. Uvjeren sam da bi imali čistu ligu, da se naši klubovi nebi blamirali u Europi i da bi zdravo disali.
Dobro si, bas bratski, sjetim se erupcije odusevljenja nakon i za vrijeme tekme Velez - Zeljeznicar i bice Zeljo **** sampion, **** delirijum bio, bukvalno, a titula ode u vitrine Zrinjskog.

Bas bratski :opaopa:
Pa sta je io problem,dobili smo i svinje i vas,ili ti aludiras da smo trebali dobiti svinje a vama pokloniti bodove :shock: .Sta bi tek prico da smo izgubili od svinja a da smo vas dobili ko sto se moglo desiti :? .A to za skandiranje ,pa to smo vam samo otvarali oci evo vidite da svih ovih godina niste ni blizu sampiona ,sta smo pogrijesili :D Kad bi se mi hvatali svega sta ste nam skandirali dje bi dosli .Ali ok je to i takvo skandiranje sa obe strane ta nismo u kazalistu sto bi Baka reko ,nek se nesto desava ali ne treba napadati ljude ni sa jedne ni sa druge strane,nek svak navija za svoje,a ako na utakmicama bude ovakvih prepucavanja pa sta ima veze tako je svugdje u svijetu.Ne treba davati nikome bodove ,treba igrati posteno pa sta bi :bih:
Ne pricam o pustanju ili poklanjanju bodova pricam o opstem delirijumu ma stadionu gdje slavis, pjevas bice Zeljo **** sampion, a titula ode komsijama koje mrzis. Logican zakljucak kaze da Zeljeznicar mrzite jos vise.

To je isto mi da slavimo pobjedu protiv Veleza, a titulu uzme Sarajevo a delirijum na Grbavici, opsta ekstaza. Znas, to je nemoguce. Svakakvi jesmo, al takvi mrmoti nismo.

Tu ste pokazali da ste mostarski, iskompleksirani, jazavci, kakava braca, kakvi bakraci.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 31 avg 2023, 13:53

nastrojeni21 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:48
Kako i nece kad im dolazi ZELJEZNICAR.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 31 avg 2023, 13:55

bit ce tresla se gora rodio se mis 3-0,manijaci usli u 15oj izasli u 70oj minuti
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 avg 2023, 14:00

Kakve sve ovdje neces gluposti procitat
Opste je poznato da su tenzije između nas i Veleza jer su preko stranke-tacnije Hasica zamjenjeni sa nama da oni idu uEuropu
Siroki ne moze u Europu zbog Borca

Ovo sto smo mi otisli prosle sezone u Europu je najveci sportski uspjeh u Svijetu

Rođeni znaju a i mi znamo da u Europu ide samo jedan od nas dvoje
Oba ne moze

Zato su i tenzije
Zato i Giga sudi u nedjelju

Pustite suplju ba

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 31 avg 2023, 14:01

31 avg 2023, 13:50
rodjak je napisao/la:
31 avg 2023, 12:28

Dobro si, bas bratski, sjetim se erupcije odusevljenja nakon i za vrijeme tekme Velez - Zeljeznicar i bice Zeljo **** sampion, **** delirijum bio, bukvalno, a titula ode u vitrine Zrinjskog.

Bas bratski :opaopa:
Pa sta je io problem,dobili smo i svinje i vas,ili ti aludiras da smo trebali dobiti svinje a vama pokloniti bodove :shock: .Sta bi tek prico da smo izgubili od svinja a da smo vas dobili ko sto se moglo desiti :? .A to za skandiranje ,pa to smo vam samo otvarali oci evo vidite da svih ovih godina niste ni blizu sampiona ,sta smo pogrijesili :D Kad bi se mi hvatali svega sta ste nam skandirali dje bi dosli .Ali ok je to i takvo skandiranje sa obe strane ta nismo u kazalistu sto bi Baka reko ,nek se nesto desava ali ne treba napadati ljude ni sa jedne ni sa druge strane,nek svak navija za svoje,a ako na utakmicama bude ovakvih prepucavanja pa sta ima veze tako je svugdje u svijetu.Ne treba davati nikome bodove ,treba igrati posteno pa sta bi :bih:
Ne pricam o pustanju ili poklanjanju bodova pricam o opstem delirijumu ma stadionu gdje slavis, pjevas bice Zeljo **** sampion, a titula ode komsijama koje mrzis. Logican zakljucak kaze da Zeljeznicar mrzite jos vise.

To je isto mi da slavimo pobjedu protiv Veleza, a titulu uzme Sarajevo a delirijum na Grbavici, opsta ekstaza. Znas, to je nemoguce. Svakakvi jesmo, al takvi mrmoti nismo.

Tu ste pokazali da ste mostarski, iskompleksirani, jazavci, kakava braca, kakvi bakraci.
pa care preskaces malo stvari.Vi ste tu stvorili takvu atmosferu da ste nas omalovazavali pred utakmicu (realno ste tada bili puno bolji)da ce te nas oduciti od fudbala da ce te ovo da ce te ono (sjecam se dobro) i onda ti proradi inat i kod igraca i kod navijaca.Slucajno je u toj situaciji bio svinjski prvak ali to nas nije zanimalo ,vi ste stvorili takvu atmosferu pred ovu utakmicu kao da smo mi najvece fukare koje se moraju naguziti jednom velikanu iz Sarajeva,e zato se sve ono desilo,kad proradi mostarski inat onda tu nema niko ni promil sanse,a za svinje nas zaboli qrac uoste ih ne dozivljavamo ko sto vi Sarajevo,ne interesuju nas jednostavno (oni nas stalno uzimaju za primjer i nesto usporedjuju sa nama ,a nas libo racqu za njih da 100 titula osvoje)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 31 avg 2023, 14:06

rodjak je napisao/la:
31 avg 2023, 14:01
31 avg 2023, 13:50
rodjak je napisao/la:

pa care preskaces malo stvari.Vi ste tu stvorili takvu atmosferu da ste nas omalovazavali pred utakmicu (realno ste tada bili puno bolji)da ce te nas oduciti od fudbala da ce te ovo da ce te ono (sjecam se dobro) i onda ti proradi inat i kod igraca i kod navijaca.Slucajno je u toj situaciji bio svinjski prvak ali to nas nije zanimalo ,vi ste stvorili takvu atmosferu pred ovu utakmicu kao da smo mi najvece fukare koje se moraju naguziti jednom velikanu iz Sarajeva,e zato se sve ono desilo,kad proradi mostarski inat onda tu nema niko ni promil sanse,a za svinje nas zaboli qrac uoste ih ne dozivljavamo ko sto vi Sarajevo,ne interesuju nas jednostavno (oni nas stalno uzimaju za primjer i nesto usporedjuju sa nama ,a nas libo racqu za njih da 100 titula osvoje)
Igraci nisu problem, kao sto rekoh. Vas svasta nesto "ne zanima" kada je Zeljeznicar u pitanju. Pricam o "navijacima".

Cuj ne zanima te a Zrinjski uzima titulu koji ti je oteo stadion i kojeg bas mrzis :urnebes:

Kompleksasi, jbg. Sve je receno, nemoj dalje

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 31 avg 2023, 14:07

31 avg 2023, 13:46
Pošto si po svim dosadašnjim postovima OK uvijek bio, evo ja ću izdvojiti vremena i napisati osvrt na to šta zahtjevaš, i nadam se da ćeš odgovoriti za razliku od drugih forumaša kojima sam slično pisao i uvijek se završilo na tome.

1. Period Amara Osima kad ste osvajali titule jeste stvorio animozitet prema Željezničaru. To je rezultat redovnih bodova koje ste dobijali ovdje, što zbog kvalitete, što zbog sposobnosti Amara Osima o kojoj je i javno govorio kod Mime ja mislim (znat ćeš o čemu se radi). Vrlo često je epilog naših utakmica bio poraz od vas, gdje bismo ili mi igrali pod ručnom zbog korumpiranog UO, ili ste vi to rješavali kao što je rekao u Vox Populi ako već kvalitetom niste mogli. Rukovodili ste Savezom i one sramotne izjave Osima poslije onog kašnjenja za Slobodu idu na dušu i vama i našoj upravi koja je prodala GOŠKu (zbog čega je RA i prozivao Upravu, za što postoji i dokaz, dok ste se vi smijali i uživali u tituli). Gotovo cijeli taj period je Velež bio irelevantan, redovno dobivan što kući što na strani i vrlo se lako poistovjetiti s tim klubom. Još jedan primjer, kad nama treba za opstanak, tri kola prije kraja (a svi znamo kako je liga funkcionisala tada, kupi prodaj) 2003: 1:3 kući Sarajevo i 4:1 Željezničar na Grbavici i ode Velež u drugu ligu. A te ste godine izgubili od Glasinca koji je ostao :mrgreen: Sve jasno, trebalo vama za titulu, Sarajevu za Evropu, ali sad se stavi u poziciju navijača Veleža. A ovo pričam o godinama kad smo bili i dobri s vama, a s pitarima 'nako. Čak je i bilo tenzija. Ali tu se već rađao animozitet prema Željezničaru, pojavi oko tog kluba kojoj je Velež predstavljao sigurnih 6b i uvijek 2 3 afirmisana PL igrača za dž, što je naposlijetku kulminiralo s par navijačkih incidenata gdje se sve zaoštrilo u kojima ste opet pokazali koliko nas poštujete. Sad mi reci šta od ovog tačno nije istina, pa se stavi u poziciju navijača FK Velež i objasni šta smo trebali, zahvaljivati se na povremenom tapšanju po ramenima?

2. O transferima igrača je suvišno i pričati, samo ću ti nabrojati par imena koja ste preoteli od nas bez obeštećenja. Admir Kajtaz, Danijal Brković, Elvir Čolić, Delimir Bajić, Eldar Hasanović itd. koji su bili vrrhunski igrači u tom periodu su odlazili kod vas za ukupno 0KM, a najsvježiji je primjer Mujezinović za kojeg Amar Osim zna kako i preko koga ga je doveo, ali tad ste morali halaliti ako se ne varam Ovčininu naknadu i Behramovu što vam je baš zasmetalo stoga i taj "nasilnički" način pritiska na klub i igrača da se i to izbjegne. O omladincima koje ste krali iz kadeta i juniora (Behram, Pehilj, Jazvin Salko itd.) i odvodili za dž neću ni da pričam, ok bila bolja situacija ali često niste ni pitali Velež, samo s roditeljima odvedete igrača). Sve što je valjalo iz Veleža je moglo za dž, a vi ste nam pomagali tako što ste slali Rovčanina, petog golmana i takve igrače u Velež. Uz poštovanje svakome, ali kome ne bi bilo fino? Tim potezom, 2016. ili 2017. tako nekad za Mujezinovića Amar je pokazao i potvrdio ovo o čemu pričamo, jer je on isti princip koji sam objasnio sa navedenim igračima mislio upotrijebiti 10g kasnije, misleći da je Velež ono - raja, Mostar al' daj ovamo sve i bez pitanja.

3. 2014. se, prije toga s Mujezinovićem, desila ta utakmica gdje vam je prvi put od Veleža nešto trebalo a niste mogli to da dogovorite. Prvi put da nije u Jablanici dogovoreno sve noć prije uz masne ruke od janjetine, a Velež bio u seriji 4 pobjede i na kraju završio sezonu sa 6 pobjeda (uključujući i Zrinjski). Znači, potpuno sportski izgubili, vas ne treba da zanima ko će biti prvak, niko vas nije pokrao kao što ste vi znali nas, spakovali smo vam 4 i zbog svih i navijačkih dešavanja prije tih godina (od bajramskog turn. pa nadalje) naravno da će se pjevati Bit će Željo kuratz šampion. Ljudima je pun k. bio da budemo nebitni i uvijek kusur vama da možete uzeti titulu a i kažem uz sva ta navijačka dešavanja koja su zaoštrila odnose. Zaključak: vama ne treba da bude bitno ko je prvak, izgubili ste sportski i pošteno, a bolje bi bilo za vašu budućnost da po Skupštinama prestanete govoriti "Bolje Zrinjski nego cigani" jer s tim dokazujete da vam sport uopšte nije u fokusu, ni danas kao ni tih godina. Oduvijek ste bili taj klub koji je gledao kako i šta mimo terena, što opet ide vama na dušu i to je osnovni i glavni razlog animoziteta, nikakva sportska dominacija koje je i bilo ruku na srce.

Za sve ovo postoje dokazi i ja bih volio da ti sad mene negdje demantuješ u ovome.
:salut:

A svoje pravo lice, i poštovanje, pokazali ste tada 2014., i pokazujete i sada, kada je Velež konkurentan i stvarno odnosno FAKAT vam može biti konkurent. Zadnji primjer, najsvježiji, @RatoborniMrmot nikada neće shvatiti da je fudbal sport. On će uvijek gledati ko je prvak, ko je ispao, gledati da namjesti da ispadne ovaj, a ostane onaj. To je mentalitet kojeg morate mijenjati. A sve ovo za podaništvo i odnos Željo - Velež tih godina, vjerovatno vrijedi i za odnose Čelik - Željezničar, i Sloboda - Željezničar.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 31 avg 2023, 14:16

Dočeka Borac reprezenativnu pauzu bez gostujuće utakmice. :D
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 31 avg 2023, 14:18

Zeko87 je napisao/la:
31 avg 2023, 14:16
Dočeka Borac reprezenativnu pauzu bez gostujuće utakmice. :D
Utakmica na Grbavici?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 31 avg 2023, 14:24

Haj što najavljuju nemire, al Gigović je već previše.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 31 avg 2023, 14:27

Kamaga11 je napisao/la:
31 avg 2023, 11:40
tabba77 je napisao/la:
31 avg 2023, 11:33
H8Z7 je napisao/la:
31 avg 2023, 11:08
:kafa:
slika
NiJE pENaL, 🤡 :kafa:
Jbg kuk je bio :opaopa:

Trebas pogledati situaciju, igrac nije znao gdje ce sa loptom, i zabio se na 3 igraca.. DOBRA ODLUKA SUDIJE ! Kme kmeeee pitarima samo u usta gurat, dok se ne udave

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 31 avg 2023, 14:30

rodjak je napisao/la:
31 avg 2023, 13:33
Dugo cekamo ovog **** da dodje kod nas da sudi,bice mu pripremljen odbor za docek

Odbor za docek:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 31 avg 2023, 14:33

Prije 2-3 godine (kada su igrali evropske tekme) pijacari su slobodno hodali po gradu , hodali oko naseg stadiona , sjedili u nasim kaficima, auta parkirali i nikakve probleme nisu imali.
Svi znamo da imaju svoju bazu navijaca u Sarajevu , ti ljudi su dolazili na Grbavicu i sjedili na sjeveru sa navijacima Zelje u Velezovim dresovima i nikada niko nije uputio ruznu rijec.Sad nisam siguran da je moguce doci u Velezovom dresu među navijace Želje, ti ljudi su najveci gubitnici u svom gradu nisu u mogucnosti otici na tekmu u voljenom dresu.
Podrzavali smo Velez kada je otjeran sa svog stadiona i sad kada cujes navijace Veleza mi njihovi dusmani godinama.
Ovdje se piše kako se skandiralo ratnom zlocincu Praljku na sjeveru ili istoku , ja to nisam cuo na istoku i vjerujem da 99,9 % navijaca Želje to ne bi nikada izgovorilo, moze se desiti neka pijana ili nadrogirana budala da laprda gluposti , ali vise osoba na stadionu nema sanse.
Sto se tice tekme u nedelju neka pobjedi bolji , vidim pitari prizeljkuju da padne kriv.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 31 avg 2023, 14:34

Kamaga11 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:53
nastrojeni21 je napisao/la:
31 avg 2023, 13:48
Kako i nece kad im dolazi ZELJEZNICAR.
Sada ako ne napune nece nikada.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 31 avg 2023, 14:36

killafrommanilla je napisao/la:
31 avg 2023, 14:07
31 avg 2023, 13:46
Pošto si po svim dosadašnjim postovima OK uvijek bio, evo ja ću izdvojiti vremena i napisati osvrt na to šta zahtjevaš, i nadam se da ćeš odgovoriti za razliku od drugih forumaša kojima sam slično pisao i uvijek se završilo na tome.

1. Period Amara Osima kad ste osvajali titule jeste stvorio animozitet prema Željezničaru. To je rezultat redovnih bodova koje ste dobijali ovdje, što zbog kvalitete, što zbog sposobnosti Amara Osima o kojoj je i javno govorio kod Mime ja mislim (znat ćeš o čemu se radi). Vrlo često je epilog naših utakmica bio poraz od vas, gdje bismo ili mi igrali pod ručnom zbog korumpiranog UO, ili ste vi to rješavali kao što je rekao u Vox Populi ako već kvalitetom niste mogli. Rukovodili ste Savezom i one sramotne izjave Osima poslije onog kašnjenja za Slobodu idu na dušu i vama i našoj upravi koja je prodala GOŠKu (zbog čega je RA i prozivao Upravu, za što postoji i dokaz, dok ste se vi smijali i uživali u tituli). Gotovo cijeli taj period je Velež bio irelevantan, redovno dobivan što kući što na strani i vrlo se lako poistovjetiti s tim klubom. Još jedan primjer, kad nama treba za opstanak, tri kola prije kraja (a svi znamo kako je liga funkcionisala tada, kupi prodaj) 2003: 1:3 kući Sarajevo i 4:1 Željezničar na Grbavici i ode Velež u drugu ligu. A te ste godine izgubili od Glasinca koji je ostao :mrgreen: Sve jasno, trebalo vama za titulu, Sarajevu za Evropu, ali sad se stavi u poziciju navijača Veleža. A ovo pričam o godinama kad smo bili i dobri s vama, a s pitarima 'nako. Čak je i bilo tenzija. Ali tu se već rađao animozitet prema Željezničaru, pojavi oko tog kluba kojoj je Velež predstavljao sigurnih 6b i uvijek 2 3 afirmisana PL igrača za dž, što je naposlijetku kulminiralo s par navijačkih incidenata gdje se sve zaoštrilo u kojima ste opet pokazali koliko nas poštujete. Sad mi reci šta od ovog tačno nije istina, pa se stavi u poziciju navijača FK Velež i objasni šta smo trebali, zahvaljivati se na povremenom tapšanju po ramenima?

2. O transferima igrača je suvišno i pričati, samo ću ti nabrojati par imena koja ste preoteli od nas bez obeštećenja. Admir Kajtaz, Danijal Brković, Elvir Čolić, Delimir Bajić, Eldar Hasanović itd. koji su bili vrrhunski igrači u tom periodu su odlazili kod vas za ukupno 0KM, a najsvježiji je primjer Mujezinović za kojeg Amar Osim zna kako i preko koga ga je doveo, ali tad ste morali halaliti ako se ne varam Ovčininu naknadu i Behramovu što vam je baš zasmetalo stoga i taj "nasilnički" način pritiska na klub i igrača da se i to izbjegne. O omladincima koje ste krali iz kadeta i juniora (Behram, Pehilj, Jazvin Salko itd.) i odvodili za dž neću ni da pričam, ok bila bolja situacija ali često niste ni pitali Velež, samo s roditeljima odvedete igrača). Sve što je valjalo iz Veleža je moglo za dž, a vi ste nam pomagali tako što ste slali Rovčanina, petog golmana i takve igrače u Velež. Uz poštovanje svakome, ali kome ne bi bilo fino? Tim potezom, 2016. ili 2017. tako nekad za Mujezinovića Amar je pokazao i potvrdio ovo o čemu pričamo, jer je on isti princip koji sam objasnio sa navedenim igračima mislio upotrijebiti 10g kasnije, misleći da je Velež ono - raja, Mostar al' daj ovamo sve i bez pitanja.

3. 2014. se, prije toga s Mujezinovićem, desila ta utakmica gdje vam je prvi put od Veleža nešto trebalo a niste mogli to da dogovorite. Prvi put da nije u Jablanici dogovoreno sve noć prije uz masne ruke od janjetine, a Velež bio u seriji 4 pobjede i na kraju završio sezonu sa 6 pobjeda (uključujući i Zrinjski). Znači, potpuno sportski izgubili, vas ne treba da zanima ko će biti prvak, niko vas nije pokrao kao što ste vi znali nas, spakovali smo vam 4 i zbog svih i navijačkih dešavanja prije tih godina (od bajramskog turn. pa nadalje) naravno da će se pjevati Bit će Željo kuratz šampion. Ljudima je pun k. bio da budemo nebitni i uvijek kusur vama da možete uzeti titulu a i kažem uz sva ta navijačka dešavanja koja su zaoštrila odnose. Zaključak: vama ne treba da bude bitno ko je prvak, izgubili ste sportski i pošteno, a bolje bi bilo za vašu budućnost da po Skupštinama prestanete govoriti "Bolje Zrinjski nego cigani" jer s tim dokazujete da vam sport uopšte nije u fokusu, ni danas kao ni tih godina. Oduvijek ste bili taj klub koji je gledao kako i šta mimo terena, što opet ide vama na dušu i to je osnovni i glavni razlog animoziteta, nikakva sportska dominacija koje je i bilo ruku na srce.

Za sve ovo postoje dokazi i ja bih volio da ti sad mene negdje demantuješ u ovome.
:salut:

A svoje pravo lice, i poštovanje, pokazali ste tada 2014., i pokazujete i sada, kada je Velež konkurentan i stvarno odnosno FAKAT vam može biti konkurent. Zadnji primjer, najsvježiji, @RatoborniMrmot nikada neće shvatiti da je fudbal sport. On će uvijek gledati ko je prvak, ko je ispao, gledati da namjesti da ispadne ovaj, a ostane onaj. To je mentalitet kojeg morate mijenjati. A sve ovo za podaništvo i odnos Željo - Velež tih godina, vjerovatno vrijedi i za odnose Čelik - Željezničar, i Sloboda - Željezničar.
Izvinjavam se sto se ukljucujem u raspravu, bicu kratak. Ne vidim da si ista pogrijesio, ali ako ti ovo smatras opravdanim "razlogom" za animozitet prema Želji, onda nesto ovdje nije normalno.

Sustina tvog posta je da nas ne gotivite jer smo vas redovno mlatili na vasem stadionu, uzimali titule kao na traci, i jos pored toga besplatno dovodili dobre igrace, ne vjerujem i dalje sta si ispisao, a jos si se i potrudio, da nije smijesno bilo bi zalosno :D

Ovim putem se izvinjavam svim navijacima Veleza sto smo ih redovno mlatili, a usput uzimali titule i dovodili dobre igrace besplatno, iskreno oprostite :thumbup:
FKŽ !

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 17 gostiju.