TeaM87 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 13:18
BarbareZeljin je napisao/la: ↑31 avg 2023, 13:05
TeaM87 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 11:52
Svaka cast za post
Ovo je ziva istina, posebno prica o stvaranju animoziteta prema Želji dok je Amar bio trener...i to nije samo slucaj s Velezom nego sa mnogo ostalih klubova, covjek je svima nabio komplekse da je to nevjerovatno, htjeli navijaci ostalih klubova to priznati ili ne, tako je. Pa nema covjeka na forumu koji ga nije zvao pogrdnim imenima, zbog cega? Zbog toga sto je najbolji trener lige ikad? Pitari mu pjesme pisali

robijasi ga prozivali

i naravno, sav taj animozitet se prenio i na klub u cjelini, pa nas od perioda Amara mrze skoro svi, a najvise se tu isticu Velez, Celik i Borac, oni su se bas u Amarovim mandatima okrenuli protiv nas, a kako i ne bi...
Na kraju krajeva nebitno, nek nas mrze, boli nas kita, ali je tuzno sto nikad sebi nece bh fudbalska javnost priznati koliko im je Amar nabio kompleksa. Sva ta mrznja proizilazi iz nepobitne cinjenice da smo i dalje najtrofejniji klub u BiH
Evo nek me demantuje bili ko. Ponavljam ti sa njihovim tadasnjim vodjom sam vodio ovaj razgovor i covjek pruzio ruku i ugostio me. Da sam srao,lagao i jeo ****,mislis da bi se to desilo.
Ko ce me demantovati od ovih na forumu,nemaju blage veze sta se dogadjalo i kolika podrska im je bio Zeljo i Zeljini navijaci.
Isto kao sto Fukare zaboravljaju kad ih je na finale kupa protiv Celika na Grbavici doslo jedva 100,pa su dosli manijaci i pitari da im popune juznu tribinu. Jer bi ih robijasi pojeli,koliko ih je doslo tada na istok.
Pa se onda na poluvremenu pitari odvojili lijevo,manijaci desno a fukare u sredini ostale.
Ma bjezi ba danas sve neki mangupi i kurci. Porucuju da si nepozeljan nesta. Neko im rekao ili ispricao. Napravile se neke tenzije,i onda ti sole pamet da to traje unazad par godina.
Pa evo i moj nik koji mi stoji je po jednoj od legendi Veleza.
Niko postovanja nema . Danas je to devijantno i **** ako imas postovanje prema ljudima.
Dobro si, na Slobodu i sto smo njima kompleksa nabili sam skroz zaboravio, valjda jer ne razmisljam puno o drugoligasima
Ma nema te ko demantovati, znaju srati i gluposti pisati, cim nesto argumentovano napises, a sto pobija njihove tvrdnje, tu sva prica prestaje, muk
Da mi hoce neko od Velezovaca napisat zasto toliko preziru Želju, rodio bih se, ali bez spominjanja desavanja u zadnjih godinu dana (gostujuci sektor i te stvari) jer prezir nije poceo tad, nego sta se to desilo pa zadnjih 15ak godina mrze Želju i ta mrznja samo raste...nikad necu zaboraviti bice Željo kur.ac sampion dok Zrinjski osvaja titulu, kakve su to glave jbt, ne znam sta na svijetu da se desi da pjevam npr. bice Velez kur.ac sampion, a vamo pitari uzimaju titulu, ma nema teorije, a jos su u gorim odnosima sa Zrinjevcima nego mi sa pitarima
Zeljo,Sarajevo pa Velez su najveci klubovi u BiH. Svoju bazu i vaznost imaju i Celik i Sloboda i Borac.
To sto su Zrinjski i Borac sad klasicna politicka tvorevina i poligon za ostvarivanje i jacanje nacionalnih interesa Hrvata i Srba je drugi par rukava.
Klasican sportski smisao se davno izgubio i kad tu dodamo da Bosnjacki politicki korpus nema mozga da skonta sta znace ovi gore klubovi i sta su dopustili zbog politika popustanja,jer smo nazalost nakaradna negradjanska drzava,i plus kad gledaju kako samo sebi kradu,dok ovi jacanjem ovih klubova stvaraju svoju bazu glasaca i podrske ugrozenosti i secesionizma.
Tako da dodatno raste jaz medju nasim gradovima i klubovima.
Meni fali jak Velez,Celik,Sloboda...
Kakvi Siroki,Posusja,Tuzle i slicni.
To je nas stvarni problem a ne neka izmisljanja animoziteta medju klubovima.
Kad kazem nas,govorim o Bosni kao gradjanskoj drzavi a ne Bosnjackom korpusu.
Kod nas je sport politika,i nazalost najlosiji segment nase politike je ovaj koji bi se pobrinuo za Zelju,Sarajevo,Bosnu,Velez,Slobodu i Celik....
Bosnjaci i gradjanske opcije bi da cuvaju interes drzave tako sto bi da ojacaju svoje djepove i pozicije.
Hrvatima je Zrinjski glavni klub. Srbima je to Borac.
Kod nas dok svi svoje podmire,ne zapadne te nista.
Sta smo dobili na kraju.
Zrinjski stigao Zelju.
Sarajevo potrosi silne pare,a nista spektakularno,nikakav iskorak veci.
Velez prodisao jednom u 30 godina.
Celik i Sloboda 2 liga.
Ovo je porazavajuci podatak za navijace. Marionete u rukama drugih.