Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ma realno, možeš voljeti te bendove i to što rade ili ne, ali moraš se složiti da je London number 1. To treba biti neupitno. Toliko velikih bendova imaju.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Možda ga šmrle opet regrutuje pa se nema vremena više za muziku19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:40Jel to brat Sajfa opet ide u tvorza? Ili je nesto drugo u pitanju?
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Mozda cak i Keljmendi, opasno je blizak bio sa ElvisomBosniaBoston je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:41Možda ga šmrle opet regrutuje pa se nema vremena više za muziku19vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:40Jel to brat Sajfa opet ide u tvorza? Ili je nesto drugo u pitanju?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Da su rockbendovi rangirani u kartama, znam da bi Queen karta bila najjaca.
Pink Floyd po meni.samoposmatram je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:53Da su rockbendovi rangirani u kartama, znam da bi Queen karta bila najjaca.
Don't hate what you don't understand.
- Centre forward
- Kontakt:
Black Sabbath.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Jel ti i Metallica za curice, System, Tool, Megadeth itd. London ima vecih ali nema vise bendova za koje svako znaxaviesta je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:58Pink Floyd po meni.samoposmatram je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:53Da su rockbendovi rangirani u kartama, znam da bi Queen karta bila najjaca.
Floyd je beton btw. Rage je i @admin sluso u Sarajevu kad je bio mlad, sva ta generacija rodjena 70ih su przili Rage po Sarajevu. Oni su mi i pokazali

Floyd i Zeppelin na vrhu pa onda nek se ostali redaju kako hoce.
Pa dodji vise puta.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:36Ma iskreno, jedina stvar zbog koje mi se ne dolazi i vjerovatno neću skoro je što se ima puno toga za vidjeti.soko je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:31
Ako budes ikad dolazio ja bi ti preporucio da uzmes hotel u Willamsburg i onda preko mosta za NY. Willamsburg je onako hipster area, imas dobre hrane i nocni zivot.
Sto se tice tog spustanja, pa i nemas sta vidjeti kroz east i midwest. Izgubis citav dan u putu.
Mozda da odletis do Salt Lake, iznajmis auto i vozis kroz Utah kroz Arches do Arizone. Phoenix do San Diega je fino za voziti kroz pustinje i onda gore za San Fran, route 1 je ljepota za voziti
Kao neko ko je stvarno veliki ljubitelj američke kulture bih morao par godina godišnjeg uzeti.
Ne bih volio mašiti recimo ni Sjever (Minnesota, North Dakota i tako te države). Ljubitelj sam hladnije klime, hokeja ali i onih filmova po relativno manjim gradovima.
Florida me recimo ne zanima. To bih mogao mašiti, iako mi jaran ima kuću tamo.
Jednom NYC, pa midwest pa West coast.
Miami je jako dobar ako si mlad, nije uopste kao Amerika. Dobar za nocni zivot i ako volis latinke. One vole nas balkance
Ostatak Florida, plaze su dobre, pijesak, fina voda. Al sad nemas taj osjecaj da si na moru kao recimo u Hrvatskoj, al je dobra ako samo hoces da se odmoris
Ma jok, samo na piku imam gunse i Axlaalemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:15Jel ti i Metallica za curice, System, Tool, Megadeth itd. London ima vecih ali nema vise bendova za koje svako zna
Floyd je beton btw. Rage je i @admin sluso u Sarajevu kad je bio mlad, sva ta generacija rodjena 70ih su przili Rage po Sarajevu. Oni su mi i pokazali![]()

Pa kad ti je Freddie vokal,ne moze mu niko papuca okrenutisamoposmatram je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:53Da su rockbendovi rangirani u kartama, znam da bi Queen karta bila najjaca.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Aha to zbog Slashaxaviesta je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:30Ma jok, samo na piku imam gunse i Axlaalemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:15Jel ti i Metallica za curice, System, Tool, Megadeth itd. London ima vecih ali nema vise bendova za koje svako zna
Floyd je beton btw. Rage je i @admin sluso u Sarajevu kad je bio mlad, sva ta generacija rodjena 70ih su przili Rage po Sarajevu. Oni su mi i pokazali![]()
![]()

@ep
Zeppelin je the most influential bend savremenog vremena (70ih na ovamo) Beatles su svih vremena, ali realno stairway to heaven, whole lotta love i jos par stvari barem meni, dok the wall pustis cijeli album ne mijenjas ili appetite for destruction, ali dobro stvar licne percepcije i ukusa.
- ASD
- Kontakt:
Po meni je Iron Maiden najveći bend svih vremena. Led Zeppelin ima najbolji lyrics. Oni bi bili velikani i bez muzike.
Ovo pišem uz pokušaje objektivnosti. Meni najdraži bend je The Clash jer sam najviše bio navučen na njih u životu.
Kao gradovi, London je svjetski centar. Ni blizu nije nijedan.
Ovo pišem uz pokušaje objektivnosti. Meni najdraži bend je The Clash jer sam najviše bio navučen na njih u životu.
Po cemu? Kad je Metallica prodala 125 miliona albuma worldwide, a Iron 25. Znaci ne mogu biti veci eto od Metallice (osim da velicinu gledas sa vise paramtera sto je razumljivo, samo navedi koje). Desila se 2 velika wave-a iz Engleske, pa su bendovi koji su se nakacili tome, spominju i dan danas poput deep purple koji zivi od jedne pjesme smoke on the water. Svaka cast Englezima, ljudi su babuke rocka, ali da imaju vise bendova od Amera nemaju, nabrojat ces 15-20 za koje svako zna, a ja cu 50 k'o iz pi.cke.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:48Po meni je Iron Maiden najveći bend svih vremena. Led Zeppelin ima najbolji lyrics. Oni bi bili velikani i bez muzike.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 31 avg 2023, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
- ASD
- Kontakt:
Zato što su okrenuti kvanititetu i komercijali, plus su iz mnogo veće zemlje.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:00Po cemu? Kad je Metallica prodala 125 miliona albuma worldwide, a Iron 25. Znaci ne mogu biti veci eto od Metallice (osim da velicinu gledas sa vise paramtera sto je razumljivo, samo navedi koje). Desila se 2 velika wave-a iz Engleske, pa su bendovi koji su se nakacili tome spominjani i dan danas poput deep purple koji zivi od jedne pjesme smoke on the water. Svaka cast Englezima, ljudi su babuke rocka, ali da imaju vise bendova od Amera nemaju, nabrojat ces 15-20 za koje svako zna, a ja cu 50 k'o iz pi.cke.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:48Po meni je Iron Maiden najveći bend svih vremena. Led Zeppelin ima najbolji lyrics. Oni bi bili velikani i bez muzike.
Ma ljudi nemaju slabe tačke, od vokala, lyricsa, gitare, basa, bubnjeva do plakata na pločama. Znali su praviti i sporu, a i brzu muziku.
Nabrojat ću i ja 70. Samo se nećemo složiti oko toga, koje bendove svako zna, a ko ne.
Mislim, nemam ja ništa protiv američke scene ili LA, slušam to svaki dan. Ali London je London.
Nea to veze. Rock scena je rock scena, ti punker iz Bosne slusas sto i onaj iz Eng ili Mexica, ako je Rage dosao do Sarajeva i Tokija. Dosao bi i iz Engleske. Pusti sad to, kad je i Engleska velika platforma rock scene. Raja vise primila Metallicu na svijetu od Irona. Bolje im zvuci vjerovatnoASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:10Zato što su okrenuti kvanititetu i komercijali, plus su iz mnogo veće zemlje.alemsa je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:00Po cemu? Kad je Metallica prodala 125 miliona albuma worldwide, a Iron 25. Znaci ne mogu biti veci eto od Metallice (osim da velicinu gledas sa vise paramtera sto je razumljivo, samo navedi koje). Desila se 2 velika wave-a iz Engleske, pa su bendovi koji su se nakacili tome spominjani i dan danas poput deep purple koji zivi od jedne pjesme smoke on the water. Svaka cast Englezima, ljudi su babuke rocka, ali da imaju vise bendova od Amera nemaju, nabrojat ces 15-20 za koje svako zna, a ja cu 50 k'o iz pi.cke.ASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:48Po meni je Iron Maiden najveći bend svih vremena. Led Zeppelin ima najbolji lyrics. Oni bi bili velikani i bez muzike.
Ma ljudi nemaju slabe tačke, od vokala, lyricsa, gitare, basa, bubnjeva do plakata na pločama. Znali su praviti i sporu, a i brzu muziku.
Nabrojat ću i ja 70. Samo se nećemo složiti oko toga, koje bendove svako zna, a ko ne.
Mislim, nemam ja ništa protiv američke scene ili LA, slušam to svaki dan. Ali London je London.
Subjektivna stvar je to nabrajanje poznatih bendova, meni su otprilike tu negdje.
Zanimljivo meni tri najbolja Američka benda nisu iz LA, Jefferson Airplane, Pearl Jam i Velvet Underground
Zanimljivo meni tri najbolja Američka benda nisu iz LA, Jefferson Airplane, Pearl Jam i Velvet Underground
-
- Kontakt:
Ne slusam taj rock uopste, ali da pitam nesto vas dvojicu posto se razumijete u tu temu. Nisu li Rolling Stonesi najpoznatiji rock band? Imam osjecaj da se to ime najvise provlaci kroz neku pricu o rocku
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- ASD
- Kontakt:
Pa to što su prodali tolike ploče je najviše što su razvili komercijalu i što su sami po sebi više korporacija nego bend. Da se razumijemo, volim ja i Metallicu. Ali treba opet reći da su daleko više za šire narodne mase od Maidena (isto tako je i Maiden u odnosu na neke druge bendove), nisu pisali tekstove nerazumljive ljudima kao drugi bendovi.
Mada opet, upravu je xaviesta, ne možemo umjetnost nikako kvantificirati pa da kažemo ovaj je bolji ili lošiji.
Mada opet, upravu je xaviesta, ne možemo umjetnost nikako kvantificirati pa da kažemo ovaj je bolji ili lošiji.
Pa ne mozes onda reci da su najveci, mozes reci da su najbolji tebi, a to je subjektivno misljenje. Postoji onda misljenje sire mase koje ne mozes osporiti, tipa da je Pink beton i da je the wall jedan od goat albuma, mozes ga ti licno mrziti ali ne mozes poreci. O tome se radi. A Metallici uopste nije bilo potrebno da idu u komercijalu, cak sta vise to ih je na neki naci i "umunanjilo" realno, black album im je prodo 13 miliona, a load 5, ne uzimajuci u obzir "do sad", jer do sad je black album prodao i 30 miliona sirom svijeta. Nego su mislili da je zavrseno sa head-rockom, pojavom Nirvane i grunge-a, a oni mladi momci htjeli da budu u trendu, ne svatajuci da su vec tad bili i previse veliki da ih bilo kakav trend moze pomestASD je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:23Pa to što su prodali tolike ploče je najviše što su razvili komercijalu i što su sami po sebi više korporacija nego bend. Da se razumijemo, volim ja i Metallicu. Ali treba opet reći da su daleko više za šire narodne mase od Maidena (isto tako je i Maiden u odnosu na neke druge bendove), nisu pisali tekstove nerazumljive ljudima kao drugi bendovi.
@van
Ma to ti je k'o bijelo dugme, k'o imalo slusa rock ozbiljnije radije ce slusati Azru
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 15 gostiju.