FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma ja se ne sikiram oko utakmice u Mostaru.
Koliko sam primjetio kod Bašića je lakše pripremiti utakmicu gdje mi nismo izraziti favoriti, i pripremiti taktiku u odnosu na protivnika, primjer dinamo i nefči. Nama je i dalje problem gdje smo mi favoriti i gdje moramo napadati svih 90.minuta. Nemamo kapaciteta i igrača kvalitetnih da to podnesu.
Tako da ne bi me čudilo da bude lagana dvica..
Uz to i teren im je vrhunski, na kontre ih mogu pojesti Ovčina i Amoah uz Krpu, Ćosića, Mekića, i Rustemovića.
Cocalić je tek pod vodstvom Bašića pokazao vrhunsko iskustvo i kvalitet. Ja uživam gledajući njegove kretnje i poteze.
Koliko sam primjetio kod Bašića je lakše pripremiti utakmicu gdje mi nismo izraziti favoriti, i pripremiti taktiku u odnosu na protivnika, primjer dinamo i nefči. Nama je i dalje problem gdje smo mi favoriti i gdje moramo napadati svih 90.minuta. Nemamo kapaciteta i igrača kvalitetnih da to podnesu.
Uz to i teren im je vrhunski, na kontre ih mogu pojesti Ovčina i Amoah uz Krpu, Ćosića, Mekića, i Rustemovića.
Cocalić je tek pod vodstvom Bašića pokazao vrhunsko iskustvo i kvalitet. Ja uživam gledajući njegove kretnje i poteze.
Poslije nedjelja najmrzi klub ce vam biti Velez i njihovi indijanci. Samo gledajte kako to papci rade. Njima je Zeljo trn u oku, kakav Zrinjski. Pitarski kerovi **** ih sve i jednog u zvalje.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
Po čemu su to oni favoriti Boga ti?avalPacidoroP je napisao/la: ↑31 avg 2023, 17:05Ma ja se ne sikiram oko utakmice u Mostaru.
Ma oni su meni postali mrski kako su se poceli lizati sa konama, vidis da i igrace razmjenjuju i salju na posudbe.
A i to sto kazes mrze nas vise nego zrinjski
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Vošnjak ekstra igrač!
Usudio bi se reći ništa lošiji od Hodžića, osim možda što je za nijansu fizički slabiji.
Usudio bi se reći ništa lošiji od Hodžića, osim možda što je za nijansu fizički slabiji.
braco je napisao/la: ↑31 avg 2023, 16:17
Mi ove sezone igramo bez 3 od 4 naša najefikasnija igrača iz prošle sezone, a nismo doveli neke aman zamjene ni za jednog, tako da je po meni prolazak u 2. pretkolo u europi i 9/12 bodova iz prva 4 kola odličan učinak, pogotovo uz prelazni rok koji smo imali.
Ko suho zlato bi nam valjalo kad bi doveli bar još jednog kvalitetnog igrača na krilu ili u vezi.
Evo u HNL-u ima nekoliko mladih bh. igrača za koje se treba raspitati da li ih možemo dovesti na posudbu, neki od njih su možda nerealni ali navest ću ih čisto radi male minutaže u njihovim trenutnim klubovima:
Blaž Bošković - igra u Lokomotivi, 21 godina (nije U-21), dijete Zrinjskog. Igra zadnjeg veznog, a ove sezone je 4 utakmice bio u protokolu i sve je presjedio na klupi. Prošle sezone je s 2 gola srušio Osijek dok ga Bjelica vodio, mada čitavu sezonu je bio debela rezerva. Igrač koji ima iskustva igranja u oba pravca jer dok je bio igrač Zrinjskog slali su ga na dvije posudbe. Prva je bila u Posušju gdje je sve utakmice igrao štopera, a druga posudba je bila u GOŠK-u gdje je igrao ofanzivnije i postigao 8 golova u 22 utakmice. Možda bi on profilom i konstitucijom upravo bio prava zamjena za Hodžića na zadnjem veznom. Momak tamo bezveze na klupi sve vrijeme, a nama bi vjerovatno valjao.
Eldar Mehmedović - igra u Lokomotivi, 2003. godište tako da bi se računao kao U-21, znate ga svi iz Slobode gdje je igrao dobro prošle sezone. Igra desetku i desno krilo, mada čini mi se bolje snalazi na desetci. Još nije zaigrao za Lokomotivu. Sa njim je tamo i zadnji vezni Harun Karić, također se računa kao U-21 igrač, ni on nije još debitovao.
Tu su i Nail Omerović (inače po vokaciji krilo i napadač, u posljednje vrijeme igrao desnog beka iz nužde, inače dobre brojke za drugi tim Osijeka iako nisu unesene na transfermarkt) i Silvio Ilinković koji ne igraju u svojim klubovima, ali oni su vjerovatno nerealni.
Igrač s kojim isto možda vrijedi rizikovati je Adam Vošnjak, zadnji vezni, 23 godine. Trenutno je slobodan, po meni odlično odigrao u dresu Slobode prošle sezone. Odličan u osvajanju duela i dobar dribler, mislim da bi bio odlična zamjena za Hodžića. Problem je što se u aprilu ove godine teško povrijedio protiv Igmana i od tada nije igrao i sigurno da bi mu trebalo dosta vremena da se spremi. Prošla su više od 4 mjeseca od njegove posljednje utakmice, treba možda vidjeti kakva je situacija sa njim po tom zdravstvenom pitanju. Ne vjerujem da je skup igrač pogotovo nakon takve povrede.

šuki ti se zahvaljuje i poručuje i drugi put

-
- Kontakt:
Ako je istina ono sto je navedeno za Edisa, nek odmah ponudi ostavku ako ima obraza
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Da, baš je odličnu sezonu odigrao. Samo je belaj to što su mu u aprilu ligamenti otišli, ne znam da li su naši spremni da prihvate taj rizik plus to što nije prošao ni pripreme i slično, dugo bi ga se čekalo.AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑31 avg 2023, 18:58Vošnjak ekstra igrač!
Šulenta i ja gradimo mostove bošnjačko-hrvatskog prijateljstva koje nisu uspjeli Alija i Boban

Ja kao ponizni Bošnjak dok me Šulenta odlikuje za neskromni doprinos rezultatima HŠK Zrinjskog

U to ime Šulenta i moja malenkost smo dogovorili novi grb bošnjačko-hrvatske Federacije:

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- LegendaIvica
- Kontakt:
Evo diskutujemo vec jedno pola sata o tome na telegramu

Ocigledno je da tu ima dosta toga sto mi ne znamo i sto nije napisano. I Basic je bio zivahan jer je i on bio prozvan od par bivsih igraca.
Sve u svemu treba prvo cuti nasu stranu price jer ce onda dosta toga biti jasnije.
Joj sto ne mogu ove ciganije pokraj Mostara, na sta spadose a bili su mi simpaticni. Lazni pitari, volio bih da ih prospemo tamo.
Svima puna usta Zeljeznicara, kolike smo komplekse nabili svima evo i dan danas posljedice vidimo. Prepali su se jer smo poceli pobjedjivati a u losoj finansijskoj situaciji, nikome nije jasno kako to na Grbavici vazda preko 7k navijaca. Pisu nam lose o treneru jer su uvidjeli da dobro radi. Sta bi tek bilo da ovakvi kakvi jesmo na kraju dodjemo u sansu za borbu za titulu, mislim da bi proglasili drzavni udar bordo prijatelji sa svojim guznim haverima iz vrapcica.
SAMO HRABRO I U INAT DUSMANIMA!
Svima puna usta Zeljeznicara, kolike smo komplekse nabili svima evo i dan danas posljedice vidimo. Prepali su se jer smo poceli pobjedjivati a u losoj finansijskoj situaciji, nikome nije jasno kako to na Grbavici vazda preko 7k navijaca. Pisu nam lose o treneru jer su uvidjeli da dobro radi. Sta bi tek bilo da ovakvi kakvi jesmo na kraju dodjemo u sansu za borbu za titulu, mislim da bi proglasili drzavni udar bordo prijatelji sa svojim guznim haverima iz vrapcica.
SAMO HRABRO I U INAT DUSMANIMA!
Kakva ba ostavka
Sacekajmo sta ce nasi oz kluba reći,daleko da je ovaj Igman neka cvjećka
Sacekajmo sta ce nasi oz kluba reći,daleko da je ovaj Igman neka cvjećka
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Nisu cvjecke, ali ne dolici jednom predsjedniku da se hvata za muda i psuje drugima, bez obzira sta je tome prethodilo.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Igman je apsolviran i nema nikakve potrebe da se vise bavimo njima. I oni su pitarske podguzne muhe bas kao i Velez.
Pročepit će negdje.
- MocMahale444
E cuj ostavku
Puna podrska Basicu i ostalim nasim zeljovcima.
**** ba igman lizu se sa pitama, ugasili se.

Puna podrska Basicu i ostalim nasim zeljovcima.
**** ba igman lizu se sa pitama, ugasili se.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Teške optužbe Bgm, pričate šta hoćete ali ako je istina ovo ponašanje ne priliči predsjedniku našeg kluba
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
-
- Kontakt:
Ako je istina za psovanje i ove druge vulgarnosti, za to nema opravdanja. Da si 100 puta navijac, predsjednik si i moras se kontrolisati. Ipak bih sacekao da se nas klub oglasi.
1921
Mnogo toga što se sinoć dešavalo ne priliči našem klubu, a posebno to što si napisao. Prvo bih onu djecu što dohvaćaju lopte još jutros nabio nogom iz kluba, pa onda redom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.