Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- muhamedhulk
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
prvo lepenka pa preko toga instalacije..kakav crni zid.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pa uradi kako ti Alan rece.soxx je napisao/la: ↑01 sep 2023, 23:38Jel moze proci ako ja tu jednu cijev glavnu, prekrijem lepenkom? Pitam zato jer bi radio nju pred sami kraj(lepenku). Ak je uradim prije svega, yebi je, hodat ce majstori, bacat, ispadat, dal ce se ostetit negdje bog samo zna, a ako poslije zbukanja odradim lepenku, pa podno i glazuru onda je ona cisto nova i 99.99% ostala neostecena i nemam problema osim ako je majstor nije sfuserio..AlanSmith14 je napisao/la: ↑01 sep 2023, 23:21soxx je napisao/la: ↑01 sep 2023, 22:40Imal ovdje kakav gradjevinac il neko da je pravio kucu da objasni oko hidroizolacije nesto.
Znaci lepenku treba zalijepit prije glazure ili ti ga prije podnog grijanja ako se radi.
Zanima me ako cijev od vode se dovede od sahta po podu do zeljenih izlaza kako kasnije lepenku staviti? Dal ide preko cijevi ili?
Ili se voda ne radi po podu uopste? ( po podu = manje materijala, brze+lakse)
Izolacija, pa estrih. I onda neka hodaju po estrihu.
Na kraju na njega lijepi laminat, kad sve završiš...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Neznam tko jos radi lepenku u danasnje vrijeme
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Ima još do ovoga ali pazi na ventile ili kako se već zove da ti postavi gdje god može, prije par godina imali smo problem. Roditelji u komšiluku oko 21 h kontam da se idem istuširati ma hoću malo sutra rekoh i nastavim igrati kantera, prođe par minuta puče nešto drama jako, kontam srušila se drva pa prestaće, traje to par sekundi ne staje, ja se ukenjo živ od straha šta je reko ovo ne smije iz sobe u hodnik izaći. Skupim ja nekako hrabrosti i provirim, kad imam šta i vidjeti, iz kupatila voda teče kroz hodnik pa niz stepenice, šta je ovo reko, kontam bojler spao ili šta već. Provirim u wc kad veš mašina otkinula česmu iz zida, poplava prava, zovem oca da dođu, nema ventila ili kako se već zove da zaustavimo vodu za veš mašinu. Morali navečer u januaru šaht otvarati i zatvarati vodu za cijelu kuću.soxx je napisao/la: ↑02 sep 2023, 00:10Jest, al na zidu najprije se i desi belaj. Pod se ne busi, no zid busi daj ogledslo daj ovo daj ono. Trenutak nepaznje ode sve u helac.
Znam @alan za to al opet ima i izolacija koliko toliko je zasticena cijev.
Yebaji ga, vidjet cemo. Dal na zid cijev ruknut, po podu pa preko lepenku, il prvo lepenku pa cijev preko. Nesto cemo izabrat od toga![]()
Myb nema veze sa tvojim pitanjem ali evo ti savjet da paziš na te ventile da ih imaš dovoljno.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Sta renoviras , samo kupatilo ili ?
Nova gradnja, kuca od temeljaGG3 je napisao/la: ↑02 sep 2023, 02:11Sta renoviras , samo kupatilo ili ?
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja na krovu prošle sedmice

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ma ni na krov se vise ne stavlja.
Samo ventil u svakoj prostoriji obavezno. Pogotovo kad je nova gradnja lahko je isplanirati i postavitiH8Z7 je napisao/la: ↑02 sep 2023, 01:32Ima još do ovoga ali pazi na ventile ili kako se već zove da ti postavi gdje god može, prije par godina imali smo problem. Roditelji u komšiluku oko 21 h kontam da se idem istuširati ma hoću malo sutra rekoh i nastavim igrati kantera, prođe par minuta puče nešto drama jako, kontam srušila se drva pa prestaće, traje to par sekundi ne staje, ja se ukenjo živ od straha šta je reko ovo ne smije iz sobe u hodnik izaći. Skupim ja nekako hrabrosti i provirim, kad imam šta i vidjeti, iz kupatila voda teče kroz hodnik pa niz stepenice, šta je ovo reko, kontam bojler spao ili šta već. Provirim u wc kad veš mašina otkinula česmu iz zida, poplava prava, zovem oca da dođu, nema ventila ili kako se već zove da zaustavimo vodu za veš mašinu. Morali navečer u januaru šaht otvarati i zatvarati vodu za cijelu kuću.soxx je napisao/la: ↑02 sep 2023, 00:10Jest, al na zidu najprije se i desi belaj. Pod se ne busi, no zid busi daj ogledslo daj ovo daj ono. Trenutak nepaznje ode sve u helac.
Znam @alan za to al opet ima i izolacija koliko toliko je zasticena cijev.
Yebaji ga, vidjet cemo. Dal na zid cijev ruknut, po podu pa preko lepenku, il prvo lepenku pa cijev preko. Nesto cemo izabrat od toga![]()
Myb nema veze sa tvojim pitanjem ali evo ti savjet da paziš na te ventile da ih imaš dovoljno.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Pensioner26
- Kontakt:
Masterpiece.
- Centre forward
- Kontakt:
Njihova druga najbolja pjesma.
Takva glasčina a uz to doktor Elektrotehnike.
Takva glasčina a uz to doktor Elektrotehnike.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- kraljttbvb
- Kontakt:
Šta bi ti stavio?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- Pensioner26
- Kontakt:
@StevieG8Centre forward je napisao/la: ↑02 sep 2023, 10:38Njihova druga najbolja pjesma.
Takva glasčina a uz to doktor Elektrotehnike.![]()
Da li ovaj uvodni intro bude u nekom našem domaćem filmu? Baš me asocira na neki film.
Koliko sam djelimicno upucen u ovaj proces, mogu reci tek onako povrsno ali msm prema modernim standardima.Šta bi ti stavio?
Ispod primarnog pokrova (cigle, limenog krova itd) ide sloj gdje se stavlja vodenopropusna folija a to je sloj iznad one toplinske izolacije.
Lepenka a nekad i PE folije se vise ne stavljaju, a glavni razlog jeste njihov visok otpor vodenoj pari. Onda imas kondenzaciju i probleme izmedju slojeva kao i na drvenoj konstrukciji.
Ako se vec i stavlja, onda je potrebno izvesti ventilaciju izmedju oplate drugog sloja i toplinske izolacije. Danas se stavljaju one samonosive krovne folije ne znam sad precizniji naziv.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Jedna od jačih scena, bas ih ponovo gledam
Don't hate what you don't understand.
Ma i ja sam na standardnom RTL rewatchu, pa naleti neku noć ovo

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Isto. Nemam naviku paliti TV osim kad su utakmice ali odgledam teoriju i ovo
Don't hate what you don't understand.
- Centre forward
- Kontakt:
Jel pod teorijom smatraš "Big Bang" ?
Ja sam se natjer'o da je odgledam do kraja. OK mi je do neke pete il' šeste sezone,poslije baš isforsirano, al' Čak izgleda ne zna kad treba stat'.
Ja sam se natjer'o da je odgledam do kraja. OK mi je do neke pete il' šeste sezone,poslije baš isforsirano, al' Čak izgleda ne zna kad treba stat'.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.