BMG ugašen u potpunosti u drugom poluvremenu, ni jednu polukontru nisu istrčali, nit su uspjeli preći centar pošteno, a i fizički ne mogu pratit ovaj tempo.
Štoperi, oba odlično su u drugom riješavali ovo njihovo preskakanje igre dugim loptama, koncentracija na nivou. Kim je posebno inteligentan lik, i za razliku od prošle dvije tekme oni kratki pasovi bez greške.
Kimmich je kasko u prvom, neke nepromišljene odluke, pokušaji prodora, koji pogrešan pas, al u drugom doktorirao sa dvije asistencije i uvezivanjem redova, diktiranjem tempa. Doktorsko drugo poluvrijeme.
Laimer na desnom beku odličan, on je lik koji mora biti stalno u trci, špartla gore dole, za razliku od Mazre koji je školovani pozicioni bek.
Coman lošija partija, Sane, opet jako dobra partija. Da samo glavu još raščisti

al sve u svemu najopasniji ofanzivac danas.
Kane je rođen za nas, njegovo vraćanje u odbranu, zalaganje ne baš sklono "zvijezdama", nije imao neku priliku a opet itekako koristan za ekipu. Nije primadona.
Jako bitna pobjeda iz više razloga, i zbog skidanja prokletstva i zbog ovih dešavanja zadnjih dana prelaznog roka i zbog ove skupine koja je tu. Zadovoljan sam partijom.
Tel me why, Tel me why je dovoljno