NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

FRLegioen
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la FRLegioen » 02 sep 2023, 22:06

dinodino2019 je napisao/la:
02 sep 2023, 21:56
Zna li ko sta je sa Mehicem Mahirom jel ima zute kartone ili?
Na zalost doslo je do povrede na treningu...Nezvanicno fractura je u pitanju ...Ne daj se Skols nas

Zalayeta22
Kontakt:

Post Postao/la Zalayeta22 » 02 sep 2023, 22:23

Adin Begic, pisem jos od pripremnih da je momak strasan potrncijal i najjaci od nasih juniora a nekako ga svi zaobilazimo i je primjecujemo dovoljno, ne znam koliko tacno godina ima ali igra kao iskusnjara neka od 28+ godina. Danas kad je uso uzeo je 2-3 lopte i isto tako 2-3 extra pasa proslijedio na krila. Na ovakvim utakmicama i davat vecu minutazu juniorima naravno kad prilika dozvoli.
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 02 sep 2023, 22:33

Kakav je ovaj Mašić napadač, nismo ni svjesni! Vardo danas nenormalno dobar, baca se zivotom. Durmo top golman. Šarić leta ko navijen, samo da ga malo prate ostali na presingu, i da bogdom vise igra sa ekipom, previse solira al dobar je, nema sta. Sivi vrhunski prodoran po obicaju. Mali Bajramovic, ko da mu fali malo ofanzive. Bilo je na zapadu par seljacina, ne znam je li to dodje pijano il sta al degutantno za slusat, pogotovo za nas koji smo s djecom.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 02 sep 2023, 22:54

Ko je bio,imao je šta vidjeti.
Karalić se troši defanzivno, kako bi zatvorio Sivca ,koji se troši ofanzivno i njih dvojica super sarađuju. Zato na drugoj strani Durmiš i Bajramović svak se svoje polovine drži.

Mašić top napadač, al iz nekog razloga, mozda se varam, ali isto da mu namjerno nekada ne daju loptu, iako je u odličnoj poziciji.

Durmo i Vardo :salut:
Hrelja pokazao kakav je igrač u 5 min, nadam se da će uskoro biti spreman 100%.
Durmiš, ne znam šta se dešava s njim, ali ni blizu forme prošle sezone.

Jedina zamjerka Duvnjaku je konstantno davanje minuta Talhi, koji je očito menadžerski igrač, a npr. Piljug koji ima iskustva igranja u ovoj ligi, još uvijek nije dobio priliku. Čak je i Pehilj dobio šansu.
Zadnja izmjena: Bandit88, dana/u 03 sep 2023, 13:43, ukupno mijenjano 2 puta.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 02 sep 2023, 22:57

Cestitke na pobjedi danas i skoro pa perfektno odigranoj utakmici :bow:
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 02 sep 2023, 23:04

Red je i da Piljuga vidimo malo ako je toliko dobar kao sto neki pisu
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 02 sep 2023, 23:13

Čestitke igračima,Duvnjaku i cijelom stručnom štabu! Izgleda da se formacija igre promjenila i bilo je danas 8 - 9 sjajnih dubinskih lopti od Varde,Šariča,Tabakoviča,Žuna 3 - 4 odlične visoke dijagonale...Šteta što više raje nije bilo na stadionu..Durmo dobar,odbrana ok,Bajramovič solidan,sredina solidna,Vardo odličan,Šarič veliko pozitivno iznenadjenje predobar danas,Mašič klasika dobar,Karalič dobar al može i mora puno bolje,Sivac ko Salihamidzič nekad,Ali i Durmiš djeca al dječije i igrali danas,mlako,bezidejno,kao pred zgradom na male,jako slabo bgm! Hrelja bolji od njih obojice za samo 5 minuta čovjek ih prekuco obojicu i Alija i Durmiša! Sve u svemu opet dobro je sve danas bilo! Mislim da smo u gostima jako tvrd orah pa tako mislim da sad obje gostujuče ne gubimo a 4 boda bi bila idealna. I ako se potrefi sve protiv Banoviča nahajcat raju i sve učiniti da se napuni stadion barem 5 - 6 hiljada,i sve baciti na KUP i boriti se da se premijerligaš dovede na Bilino zbog finansija za klub!
::::SAMO ČELIK::::

Ironside
Kontakt:

Post Postao/la Ironside » 02 sep 2023, 23:44

Svaka cast na pobjedi dizemo se kao sto smo i predpostavljali trebalo je vremena malo da se oslobodimo pritiska i da Duvnjak poslozi nova pojacanja.Sve ce ovo biti bolje i bolje,nadam se i tim vijestima da je racun odblokiran da krenemo lakse disati
Celik Zenica

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 03 sep 2023, 09:16

Nema se sta reci, odlicna utakmica. Cak sam se i iznenadio da smo prvi put dominirali i odmah na pocetku imali priliike gdje je gol visio u zraku. Nadam se da ce se ovako nastaviti :bih:

denisov

Post Postao/la denisov » 03 sep 2023, 09:45

U nazad dvije sedmice sam pricao da cemo brzo biti prava ekipa.Logicno je da ne mozemo uci u ligu i odmah biti najaci. Bravo decki na odlicnoj utakmici
Durmo na nivou kao i uvije
Sivac pojavljuje se cesce u napadu od Dani Alvesa iz doba kad je igrao za Barcu
Bajramovic odbrana dobar, prema naprijed malo limitiran ali je sve ukupno na zadovoljavajucem nivou
Horic standardno dobar iako je jucer imal dvije velike greske
Vardo odlicna utakmica usao je u pravu formu
Zuna mnogo bolja utakmica nego u prva tri kola samo jos da se brze rjesava lopte
Ali korektna utakmica iako se trazi jos vise inicjative od strane njega a sve ukupno ipak mora jos malo ojacati
Karalic toplo hladno ali vise toplo.jedan od boljih u prva 4 kola.jos moze bolje
Durmis bori se ali nista konkretno ne uradi
Saric dobra utakmica.Ima mnogo bezobrazluka kod njega.
Masic Jak na lopti i u 16 metara paklen

Hrelja pokazao da ako bude zdrav da ce biti top pojacanje
Begic i Talha borbeni veliki talenti
Pehilj borio se ali nista posebno
Smajic za ono malo vremena ok

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 sep 2023, 10:28

Svaki put kad kazete "ko gura ovog, menadzerski igrac", indirektno govorite da stvari u klubu nisu ciste. :puke:

Nije teren jedino mjesto gdje se neko dokazuje. Imaju i treninzi. Na kraju, Duvnjak je tu da donosi odluke, i kritika je OK, ali pisati da gura ovog ili onog radi menadzera ili oca, nije ok.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 03 sep 2023, 10:38

Protiv Rahica:

Durmo, Sivac, Horic, Isakovic, Bajramovic, Vardo, Zuna, Karalic, Saric, Durmis/Medjuseljac, Masic :ljepota:

Ne bi bilo lose probati Alija na lijevom krilu, kao u Kaknju. Dobijamo extra veznjaka koji moze podvaliti loptu naprijed za Masica i Sarica, a uz to igra i odbranu kao Durmis koji za sada ne donosi nikakvu prevagu u napadu.

Vardo i Zuna su dovoljni u sredini da se potuku sa veznjacima Rahica.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 03 sep 2023, 10:46

Ali je morao zabiti ono kad ga je zuna izbacio u drugom poluvremenu. Nepotrebno je driblati 7 metara od gola, pogotovo sto je bilo 1:0 i jos uvijek aktivna utakmica. Nek svi uce od masica kako se treba ponasati u 16. Nema driblanja i komplikovanja, odmah sut.
Pravda za flash-a!!!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 03 sep 2023, 10:53

Truhlo je napisao/la:
03 sep 2023, 10:38
Protiv Rahica:

Durmo, Sivac, Horic, Isakovic, Bajramovic, Vardo, Zuna, Karalic, Saric, Durmis/Medjuseljac, Masic :ljepota:

Ne bi bilo lose probati Alija na lijevom krilu, kao u Kaknju. Dobijamo extra veznjaka koji moze podvaliti loptu naprijed za Masica i Sarica, a uz to igra i odbranu kao Durmis koji za sada ne donosi nikakvu prevagu u napadu.

Vardo i Zuna su dovoljni u sredini da se potuku sa veznjacima Rahica.
Hrelju ako je spreman umjesto Durmisa ili Međuseljca.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 03 sep 2023, 11:02

Nadam se da Duvnjak vidi da od Durmiša nema ništa :eh:
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

brotherze
Kontakt:

Post Postao/la brotherze » 03 sep 2023, 12:03

Jeste Durmis jucer mozda i najmanje pokazao, kao i Medjuseljac ali moramo biti strpljivi.
Treba sacekati jos bar ovu sezonu a mozda i narednu pa onda ako bas ne pokazu nikakav napredak se rijesiti njih dvojice, ipak su jos mladi igraci. Sad imaju konkurenciju i morace se potruditi za mjesto u ekipi.
A nije iskljuceno mozda i posudba negdje bar pola sezone ako se vidi da nece igrati kod nas.
Ali treba nekog psihologa u tim da objasni ovoj omladini da ako misle nesto da naprave u fudbalu onda se moraju uozbiljiti i da rade na sebi, i fizicki i psihicki.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 03 sep 2023, 12:08

brotherze je napisao/la:
03 sep 2023, 12:03
Jeste Durmis jucer mozda i najmanje pokazao, kao i Medjuseljac ali moramo biti strpljivi.
Treba sacekati jos bar ovu sezonu a mozda i narednu pa onda ako bas ne pokazu nikakav napredak se rijesiti njih dvojice, ipak su jos mladi igraci. Sad imaju konkurenciju i morace se potruditi za mjesto u ekipi.
A nije iskljuceno mozda i posudba negdje bar pola sezone ako se vidi da nece igrati kod nas.
Ali treba nekog psihologa u tim da objasni ovoj omladini da ako misle nesto da naprave u fudbalu onda se moraju uozbiljiti i da rade na sebi, i fizicki i psihicki.
Ne može psiholog tu ništa učinit...ako ti sam ne možeš sebi u glavi posložit prioritete onda nisi za profesionalca... To ti je isto kad te u školi roditelji tjeraju da učiš... nikad od takvog djeteta učenika😁
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 03 sep 2023, 12:45

Stvarno bi mi bilo zao da ova nasa djeca ne uspiju se nametnuti. U Durmisa svi gledamo, ja znam da mu je i to dodatni pritisak, ali jucer upropastio je dosta izglednih napada za gol sa svojim zadnjim pasom i onda ide dizanje ruku i jos veca nerovoza. Ovo im je zadnja sezona da nesto pokazu, jednostavno jaci te pregaze i to je to. Tako ti je u svemu, ali jos uvijek imaju vremena da se dignu i nastave gdje su stali.

Moraju sto prije mentalno sazriti, a onda i fizicki, nije jednostavno momku od 19 godina to ni uraditi i to sve dok gledaju svoju generaciju kako se jos uvijek zajebaju kroz zivot. To moraju prevazici, izdignut se iznad toga i tek onda ce napraviti karijeru. Sve je stvar odricanja.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 sep 2023, 12:48

Durmiš jedino može igrati desnog beka. Fizički potencijal je veliki, ali jednostavno mu fali finti za krila.

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 03 sep 2023, 13:19

Nisam uspio pogledati cijelu utakmicu, samo posljednjih pola sata. Djelovalo je dobro, za ovaj nivo takmičenja. Čini mi se da dolazimo sebi, u svakom smislu. Mislim da je bilo očekivano da je potrebno neko vrijeme da dođemo do igre. Nemamo budžet da se prošetamo kroz ligu, ali dovoljno smo dobri da svima zagorčamo život, što znači da je vrh tabele nešto što je sigurno u ovim okolnostima.

Strpljenje i podrška. Toga mora biti više nego ikad. Meni je iskreno drago što se pruža šansa našoj djeci, a mislim da oni toga nisu u potpunosti svjesni. U nekom premijerligaškom Čeliku bi eventualno prilike dobijali na kapaljku, u garbage time što bi se reklo. Koncentracija i rad na sebi, to im je najdobronamjernija poruka i savjet.

Mali Talha, ne znam zašto ali me podsjeća na Travančića nekad. Ima tu neku lakoću u potezima, ali na drugim stvarima mora raditi.

Idemo u Rahić po nastavak dobre serije.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.