BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fanatic
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la fanatic » 01 jun 2009, 01:27

Jbt Perviz nikad nije znao igrat managera :D

Sjecam se prije god - dvije samo se hvalio kako je veliki talenat kako igra za lihtenstajn bla , bla..igr'o sam i ja u kantonalnoj ligi ze-do kantona , i to ja 90god a igr'o sa 89 i 88 godistima..sta mislite hocel bit ista od mene ? :lol:

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 01 jun 2009, 01:50

a evo i neki clanak iz nekog norveskog magazina:

http://www.norskefans.com/europa/bosnia ... p?id=26620

tu se nalazi i moj komsija perviz.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

FKvelez1
Kontakt:

Post Postao/la FKvelez1 » 01 jun 2009, 02:16

ma kakav perviz

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 01 jun 2009, 03:29

Cazinski-Vitez je napisao/la:a evo i neki clanak iz nekog norveskog magazina:

Jes ovaj komentar ti ostavio , il je on :

Ibrahimovic | 2009-03-13 17:26
Perviz is a big talent.

:lol: :lol:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2009, 13:19

posto je on 1992 godiste on igra do jula za B juniore a od augusta za A juniore.
i igrao je 4 puta za profesionalnu ekipu, i to ove sezone.
kao sto mozes vidjeti, stranica im se vodi vrlo profesionalno, dok samo pise ko je iz PRVE ekipe igrao, a gdje su igraci iz 2. ekipe i juniora? znam i ja o cemu pricam i vidjet ces za koju godinu gdje ce zavrsiti. preporucujem da se informises ili da ga vidis, kako igra.[/quote]ovdje su svi igraci koji su imali bilo koji nastup za prvu ekipu. nema veze il a juniori il b il iz druge ekipe.

ko je bilo koji minut odigro taj je na tom spisku. a posto on to nije odradijo nema ga ni na spisku.
jednostavno. znam ti ja njemacki. a ti juniori vaduza su lose ekipe. jer vidimo u kojoj ligi igraju.

evo naso sam i tabellu a-juniora njihovi.
http://www.football.ch/ofv/de/meisterschaft-ofv.aspx

ta je liga apsolutno naj donja u a-juniorima kao sto i njihova b-junior ekipa.

ima:
1. u-bereich
2. coca-cola junior league
3. promotion
4. 1. stärkeklasse
5. 2. stärkeklasse

vaduzovi juniori igraju u oba dvi kategorije u 2. stärkeklasse.
znaci on da valja nebi igro u najlosijoj junior ligi.

care ovdje raspravljas sa jednim sta svicarsku ligu poznaje najbolje.
a ako hos u utorak ja mogu poslat email il nazvat u vaduz pa cemo rjesit i tu dilemu jel odigro ikad sa njihovu prvu ekipu. ja u to sumnjam. ali ako hos ja zovem jer poznajem dosta ljudi oko te lige.[/quote]

hajde ne da mi se raspravljati, lijepo sto se trudis, da jednu veliku nadu bh. fudbala zelis sjebati i napraviti citaocima losu sliku o njemu, a vidio ga nisi kako igra. pa postojao je neki spisak najvecih talenata (koji su napravili skautevi) i tu je on bio uvrsten. osim toga on je igrao za U-?? ekipu Lihtenstajna (ne reprezentaciju nego u ekipi najboljih u regionu) potrazi LFV, kad poznajes svicarski fudbal. to je i sam rekao u jednom intervjuu za SAN. nista, mijenjaj temu, vidjet cemo sta ce biti od njega, ne da mi se raspravljati vise.[/quote]bolan znas ti kolko lichtenstein ima profesionalni ekipa?
jednu kume a to je vaduz a i ti nemogu da se drze u prvoj ligi.
gdje ga nece izabrat kad cjeli lichtenstein ima 3-4 ekipe.

hajd da je to njemackia itd. ok. ali lichtenstein je to.
ja sam tebi fino napiso u kakvoj on ligi igra. a to je najlosije u juniorskom nivou. toliko o tome. jasno mi je da nes da na to odgovoris posto znas da je tako.
a sutra sljedi telefon u klub pa cemo provjert tacno jel ikad igro za tu velesili vaduz.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 01 jun 2009, 13:53

Ne mogu sve da ih uprate jel, pa danas makar ima livestream svega i svačega al šta ćeš kad vjerovatno znaju samo pasijans na kompu upalit!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2009, 14:10

emchoz je napisao/la:

Ne mogu sve da ih uprate jel, pa danas makar ima livestream svega i svačega al šta ćeš kad vjerovatno znaju samo pasijans na kompu upalit!
care ja pratim svicarsku ligu i imam sve izvjestaje kad je vaduz u kojem sastavu igro. a tog igraca nema nigdje tako da je on lonce pobrko. a i vidjecemo sta ce od tog velikog talenta iz najlosije juniorske lige bit.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 01 jun 2009, 14:28

evo ja sam poslao marjanu mijajlovicu mail i zamolio d anapravi neki prilog o talentima nasim sirom evrope i svijeta.. naveo sam mu neka imena i napisao da ima jos na destetine takvih talenata po evropi i da ne smijemo ih izgubiti...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 15:07

adnan_hz je napisao/la:evo ja sam poslao marjanu mijajlovicu mail i zamolio d anapravi neki prilog o talentima nasim sirom evrope i svijeta.. naveo sam mu neka imena i napisao da ima jos na destetine takvih talenata po evropi i da ne smijemo ih izgubiti...
kolega koje si naveo'? :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 jun 2009, 15:12

anlayan je napisao/la:
adnan_hz je napisao/la:evo ja sam poslao marjanu mijajlovicu mail i zamolio d anapravi neki prilog o talentima nasim sirom evrope i svijeta.. naveo sam mu neka imena i napisao da ima jos na destetine takvih talenata po evropi i da ne smijemo ih izgubiti...
sto ti je konkretnio baciti se na poso... :D
dobar si jarane
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 01 jun 2009, 15:24

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
anlayan je napisao/la:
sto ti je konkretnio baciti se na poso... :D
dobar si jarane
Naveo sam: Hrustica, Hadziresica, Anesa Mravca, Denni Avdica, Haris Vuckica, Maria Vrancica, Mateja Delaca, Ognjena Vranjesa, Kosorica, Emira Bajrica, Kenana Kodru, Nikola Saric, Emra Tahirovic, bicakcic, Haurdic, Damir Vrancic, duraka, arnautovica, danijela subotica, dino fazlic, zahirovica, zlatko janjica itd itd.. naveo sam igrace koji su porijeklom iz bosne... jer svaki igrac se moze nagovoriti samo treba poceti djelovati cak bi ovaj subotic i saric pristali..

evo sta sam napisao jos:

Veliki pozdrav Marjane,

Stvarn o tebi imam samo rijeci hvale sta si sve ucinio za ovaj napaceni narod za ovaj narod zeljan uspjeha.. Saljem ti ovu poruku ,jer znam kakvu moc imate vi novinari, da ukazes nasem selektoru i nasj javnosati na velike nase talent srirom svijeta koje neko namjerno ili nenamjerno izbjegava.. mnoge igrace smo ignoriranjem otjerali od repke i sada igraju za druge drzave primjer Ibrahimovic. kako stvari stoje tako ce zavrsit i golan portsmutha asmir begovic... mnogo talenata se osipa a zovu se neki kvazifudbaleri... volio bih kad bi u nekom od slijedecih centralnih dnevnika napravio prilog o bh talentima sirom evrope i svijeta... treba te vi novinari da apelujte javnost kakve igrace imamo.. ako savez nece nista da poduzme (a znamo kakav je) to trebate vi novinari.. a ja mislim da si ti najjaci trenutno novinar na ovim prostorima i imas najvecu moc.. ne dozvolimo da nam se ponavljaju subotici, marini, begovici, ibrahimovici, jakupovici, kucukovici, medunjanini itd itd... Ne treba sad sve talente u A repku zvati al treba ih kaparisati kako ih vise niko ne moze uzeti.. ev protiv Uzbekistana ciro je anonimuse zvao koji hoce preko repke da se prodaju.. a mogao je sve ove talente koje cu ti navesti pozvati i d aih kaparisemo za sva vremena... ili bar ih pozvati u mlade kategorije... treba pokazati interes da ih drzava zli...

Mnogo je tu talenata nasih koji vape za pozivom hoce da brane boje svoje drzave jer su zmajevi imaju bosnu i genima..

Tu je jos mnogo mnogo igraca al ovo su buduci vanserijski igraci.. Steta je izgubiti igrace.. ipak smo mi mala drzava i potreban nam je svaki igrac... Molim te Marjane kao veliki patriota i veliki zaljubljenjih u fudbal da nesto ucinis jer nama navijacima si ti jedina nada ti si preporodio nas fudbal..

svako dobro marjane i volio bih da ako ne mozes nista ucinti bar da ovo procitas jer ovo je glas navijaca.. bar imaj ovo na umu ako nemas volje da nesto ucinis.. al ja mislim da ti hoces jer si se dokazao kao veliki ljubitelj fudbala i kao jos veci covjek...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2009, 17:19

Javio sam se i ja Marjanu, usmjerio ga na ovaj topic. Ponudio mu našu pomoć (u ime svih nas), nadam se da je to ok?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 01 jun 2009, 18:05

Virtu4l je napisao/la:Javio sam se i ja Marjanu, usmjerio ga na ovaj topic. Ponudio mu našu pomoć (u ime svih nas), nadam se da je to ok?
Naravno da je OK, ne treba samo ovdje se prepucavati, valja li onaj ili ovaj igrač. trebamo i mi forumaši nešto ućiniti kad neće ove naše guzonje iz NSBIH-a.
SAMO ŽELJO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 jun 2009, 18:22

tako je majstori vidite da se i mi možemo dogovoriti oko nekih stvari na fin način a ne da se prepucavamo uvijek. sve igrače koji su pokazali da imaju talenat treba podržati i uz pomoć medija (po najviše) i nas sami privući u reprezentaciju i pokušati kao što je neko dao ideju na idućim utakmicama reprezentacije pokazati tim mladim igračima da ima neko ko ih podržava a to su istinski navijači bosne i hercegovine...
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 01 jun 2009, 18:47

Samo ne treba pretjerati pa svakakva imena spominjati kao talente.Nije svako ime u Evropi koje se završava na -ić iz BiH i nije talenat.Samo provjereno kao Begovića,ovog Hrustića,Marina,Delača,Duraka,braću Vrančić i slično.Sad da vadimo ko onaj nekog Perviz iz pm,a lika nigdje ni na mapi.
Niko kao ti,nikog kao tebe,nikad !

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 18:50

MentalitaUltras je napisao/la:Za Izeta kažu da je propo ko grčka ..
Kazu da igra negdje u 3 ligi ..
Ja sam cuo da je Izet Zahirovic rodjen u Jablanici i da je izbjegao u Irsku u ratu, tako da ima i njihovo drzavljanstvo. Clan je Man Utd, ali je stalno na posudbama u nekim Irskim klubovima.

a Armin Cerimagic trenutno ima 14 g. i u Bubamari je, ide u Inter kad napuni 16g...

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 01 jun 2009, 18:58

Ma taj Zahirovic ne postoji nigdje..covjek - duh ...tamo 2006. god je spominjan kao clan man utd-a i onda je napravljen na manageru i poslije mu se izgubio svaki trag...

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 01 jun 2009, 18:59

fanatic je napisao/la:Ma taj Zahirovic ne postoji nigdje..covjek - duh ...tamo 2006. god je spominjan kao clan man utd-a i onda je napravljen na manageru i poslije mu se izgubio svaki trag...
dosadan si i ti sa tim managerom, znas.
idi igraj se managera, i pusti nas da diskutujemo o igracima.

izet zahirovic postoji.
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 19:06

Na ovogodišnjem superdraftu američko-kanadske profesionalne lige u fudbalu (MLS) za sezonu 2009. pojaviće se i jedno ime sa prostora Bosne i Hercegovine oko kojeg već lome koplja nekoliko najboljih timova lige.
Bađo iz BiH

Riječ je oAdisu Husidiću, dvadesetjednogodišnjaku, koji je rođen u Velikoj Kladuši. On je tokom rata u BiH izbjegao u Njemačku, a kasnije je s porodicom otišao u SAD.

Za Husidića, kojeg zbog obožavanja legende italijanskog fudbala Roberta Bađa u SAD malo ko zove pravim imenom već Bađo Husidić, fudbalski stručnjaci predviđaju da će biti u četvrtak u prvoj rundi drafta MLS lige i da će biti jedan od najpoželjnijih mladih fudbalera.

On je u "2009 Adidas generaciji", koju čini devet najboljih i najtalentovanijih mladih fudbalera ove sezone koji na draftu mogu biti izabrani od strane 15 profesionalnih američkih fudbalskih klubova. Svi članovi "2009 Adidas generacije" će, pored prilike da se usavrše u profesionalnom klubu, dobiti i finansijsku pomoć da dovrše svoje univerzitetsko školovanje.

Husidić igra na poziciji veziste, a pažnju na sebe skrenuo je odličnim igrama za Flejmse, fudbalski tim Univerziteta Ilinoj, u Čikagu. U svojoj prvoj godini (2006) igranja izabran je u najbolji tim novajlija univerzitetskog fudbala, a raskošni fudbalski talenat pokazao je na nacionalnom koledž prvenstvu (NCAA), kada je nastupio u 19 mečeva Ol-Horajzon lige (prva divizija NCAA prvenstva) postigavši pet golova.

Trener selekcije Univerziteta Ilinoj u Čikagu Džon Trask, koji ga je ranije te godine i primio u ekipu, tek tada je shvatio kakav fudbalski dragulj je Adis - Bađo Husidić.

"Kada smo igrali utakmicu s Notr Damom, Bađo ih je tako isterorisao da nisu znali šta da učine s njim. U toj utakmici sav njegov talenat izašao je na vidjelo", kazao je Trask.

Ipak, ono najbolje od momka iz BiH tek je uslijedilo. Godine 2007. svoj univerzitetski fudbalski tim je na NCAA prvenstvu doveo do titule, osvojivši titulu najkorisnijeg igrača (MVP). Godine 2008. doveo je svoju ekipu do treće titule u prvestvu od 2000. godine, a izabran je za najboljeg ofanzivnog igrača u godini sa osam golova i šest asistencija.

Uoči Nove godine potpisao je petogodišnji ugovor sa MLS ligom, koji mu garantuje platu od 150.000 dolara po sezoni, čime su mu otvorena vrata profesionalne karijere.

"Prva stvar koja mi je prošla kroz glavu je da ću biti u stanju da pomognem svojim roditeljima da kupe kuću. Moja prodica i ja smo prošli kroz mnogo toga, otac i majka su morali da rade teške poslove da bi preživjeli i da bih ja bio tu gdje jesam, ali uspjeli smo", kaže on.

Prisjetio se kada je prije desetak godina zajedno s ocem Zarifom, bivšim fudbalerom, majkom Zemirom i dvije godine starijim bratom Alenom stigao u Čikago bez novca, a engleski jezik mu je bio potpuno stran. Otac mu je počeo raditi kao građevinski radnik, a nekoliko puta su mijenjali smještaj prije nego što su se skrasili u Libertvilu, predgrađu Čikaga.

"Bilo je teško, od engleskog jezika sam znao samo reći hvala i jednu psovku. Djeca su mi se smijala, jer su me nagovarala da na egleskom kažem: 'Ja sam glup.' Izgovarao sam to, jer nisam znao šta znači. Ipak, igrajući s učiteljem uno (kartaška igra), naučio sam jezik i sve je bilo mnogo lakše", dodao je on.

Tri godine igrao je za koledž ekipu Libertvila, a već četiri godine je član Fudbalskog kluba Čikago Sokers, s kojima nastupa na državnim, regionalnim i nacionalnim takmičenjima, a pored fudbala, s uspjehom se bavio atletikom.

Adis Husidić ima državljanstvo SAD, ali još nema nijedan reprezentativni nastup i može da igra za zemlju u kojoj je rođen, pa je možda vrijeme da čelni ljudi iz N/FS BiH obrate pažnju na ovog fudbalera kako nam ne bi izmakao kao Zlatan Ibrahimović i mnogi koji sada brane boje nekih drugih reprezentacija.

znači nije Baggio već Adis :lol:

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 01 jun 2009, 19:07

Cazinski-Vitez je napisao/la:
fanatic je napisao/la:Ma taj Zahirovic ne postoji nigdje..covjek - duh ...tamo 2006. god je spominjan kao clan man utd-a i onda je napravljen na manageru i poslije mu se izgubio svaki trag...
dosadan si i ti sa tim managerom, znas.
idi igraj se managera, i pusti nas da diskutujemo o igracima.

izet zahirovic postoji.
Ne kazem ja da on ne postoji , nego da nije clan man utd-a ili je mozda prest'o igrat fudbal u potpunosti..

Progooglaj malo , na man utd forumima je postavljano x pitanja o njemu , a niko nije cuo za njeg osim s pomenutog managera i bas zbog tog' sam i spomenuo gore manager koji uopste ne igram ;)

Evo ti jedine informacije dostupne o njemu :

http://www.redcafe.net/f40/izet-zahirovic-182648/

http://www.manutdtalk.com/forums/man-ut ... -have.html

Na ovom drugom linku cak pise da je igrao za u21 BiH i postigao gol :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.