FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

MojaMalenkost
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MojaMalenkost » 03 sep 2023, 22:04

Mi u dvije gostujuce tekme sanse yebene nismo napravili. Ma sta sanse, mi suta u okvir gola nismo imali kako treba. Zivo me interesuje kako izgledaju te analize i pripreme za gostujuce utakmice.
Pročepit će negdje.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 sep 2023, 22:04

Gasalu tarabu udariti na izlazu iz svlačionice, svi prije njega da izađu i neka ga zaključaju unutra, momak radikalno glupe poteze pravi.

Onaj Alison nije fudbaler, u to sam 120% siguran.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 03 sep 2023, 22:06

Alpa brate kako je gol od malog. Gol je 7 metara,covjek mu sa 3 metra puca glavom. Ispred Haskica je jedan nas igrac,a mali stoji iza i gleda prema svojoj lijevoj strani gola,u onoj situaciji je mogao samo ko kod penala na srecu krenuti. Dovoljan je tren da ga ufati na krivoj nozi i da zakasni ili bude kratak.
Muftic ondije nista nije mogao.
A evo koga da Basic stavi na krilo kad nema Amoaha,Ovcine ili Cosica.
Gledaj krila. Alison,Gasal i Drljo.
Sta god da je stavio fula.
Tanak roster,mi vazda cekamo nekog. I kad dovedes nekog ko bi ti mogao pomoci,kao mali Jaber. Treba proci 5 mjeseci da zaigra. Jer uvijek je neki ****.
A i u krajnjem slucaju izgubiti od Veleza u Mostaru nije bauk.
Koliko god boli u 90 minuti. Nama fali malo sirine. Dovoljno da jedan bitan igrac nedostaje,nama se to osjeti.
Ali definitivno nama treba jos jedno dobro krilo. Evo Ovcini se neda nikako da igra u kontinuitetu. Stalno nesto krpimo.
Dovedite covjeku jedno **** pristojno krilo.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 03 sep 2023, 22:08

Nije roster ni tanak, nema ga nikako. Ovdje Europu treba gledati ko duplu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 03 sep 2023, 22:09

Koliko je bilo zutih za nase?
Pročepit će negdje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 22:09

Šteta za ovaj poraz, realno je trebalo biti neriješeno al' dobro sa bodovnog aspekta u ovih pet utakmica to je okej, niti je dobro niti je loše, očekivano otprilike.

Sada smo u fazi o kojoj smo ovdje pisali prije cirka mjesec dana, a to je da će se u ligi ugasiti onaj žar igrača koji su imali u Evropi, a tada će do izražaja doći nekvalitet pojedinaca i ono što je još očiglednije generalni nekvalitet rostera. Pored toga očigledan je i umor, jer puno je ovo utakmica za ovako kvalitetom skroman roster.

U svemu tome najistureniji je Bašić, on odgovara za svaku utakmicu a rijetko ko će sagledati realno i reći da je i on zavaljen od strane Bekrića i co. s obzirom da nismo pojačali gdje smo trebali. Fali ovoj ekipi veznjak dobro tehnički potkovan jer očigledno je da ne možemo držati loptu i diktirati tempo kada Mekić nije na terenu.

Turanjanin i Biber su igrači za klubove donjeg doma, sa njima zaista ne možeš ganjati prva četiri mjesta na tabeli, nisu oni taj kvalitet. Alison kao nominalna zamjena za Santosa je smijurija, momak ponekad djeluje kao igrač za kantonalne lige. Rustem kao prinova i igrač rotacije je okej, ali nije ono što nam treba kao zamjena za Hodžića.

Pored veznjaka, fali dobro krilo koje smo imali u Santosu a sada pokušavamo nešto napraviti od Alisona, Gasala, Drlje, a ponekad i Turanjanina. Svi ti igrači skupa nisu nivo Santosa. Ovčina je okej, ali on nije dugo igrao pa ga je sasjekla i ona povreda, njemu treba kontinuiteta ali i pored njega treba nam jedno kvalitetno krilo.

Dakle minimalno dva igrača, bez njih Boga mi pravo teško da ćemo izboriti Evropu plus ćemo još potrošiti Bašića najkasnije do novembra.

Ne bih se složio da smo večeras bili tako loši, u prvom smo kontrolisali utakmicu, u suštini kontrolisali smo manje više sve do Mekićevog izlaska. Klub koji želi biti među prva 4 ne smije sebi dozvoliti da mu kompletna igra u polju zavisi od jednog igrača, a mi smo definitivno ovisni o Mekiću koji sam po sebi nije Modrić i doći će i kod njega do pada forme pa ćemo tek onda biti u belaju bez dostojne zamjene.

Ne znam eto, sve u svemu ova ekipa je objektivno za sredinu tabele, nošeni navijačima možemo se pofajtati za Evropu al' generalno imamo osjetno slabiji roster od Veleža i Sarajeva. Zrinjski je svakako nivo iznad nas, Borac će ovako ili onako biti iznad nas na tabeli, a mi smo tu negdje sa Širokim.

Teško će nam se potrefiti sreća kao prošle sezone, pojačanja su neophodna i bez toga se uopšte ne treba nadati Evropi. Bekrić i ekipa moraju preuzeti odgovornost i ne smiju se sakrivati iza Bašića i ovih igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 sep 2023, 22:11

Ne znam što Bekrića napadate. I ja mislim da on nije nešto al koga če dovest za platu koju imaju igrači u federalnoj ligi. Pa kad Sadiković za koga znamo da voli Želju nije htjeo doč za tako malu platu koga onda dovest. Ovu upravu na čelu sa Misimovičem odmah treba otjerat. Jednom nas je več uspio uništit kad smo najviše para imali i sad opet došo i još se krije iza nekih žena i nesposobnjakovića.
Znao sam još da kad smo u Europi bili da če se ovo desiti jer su igrači u sukobu sa predsjednikom jer im je reko da su razmaženi što pare spominju.
Pa neče danas niko djaba igrat kad bilo gdje drugo, naravno ako ih prime, igrači mogu imati veča primanja. Pa nije Željo Megamix. Kakva Europa sa ovim ženama i ljudima, nema teorije.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 03 sep 2023, 22:12

Ali ja nisam jos ekipu gledo koja dodje na utakmicu i brani se svih 90 minuta bez da pokusa sansu napravit a kamoli je pretvorit u go, mi se branimo i opet na kraju izgubimo :damn:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 sep 2023, 22:13

TheHoos je napisao/la:
03 sep 2023, 22:02
Evo ne znam sta misle Basic i Bekric. Nemamo para za pojacanja, dobro ok istrpiti cemo i ovo. Ali kako vi mozete trpiti igrace koji su dokazali da ne mogu igrati? U cemu je fazon?

Ima li bar dva juniora da im se ukaze povjerenje, eto makar da probaju kad ovi ne znaju.

Ispasti iz lige necemo sigurno.
Kakvi bolan juniori, sve što valja je otišlo za večom platom.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 03 sep 2023, 22:13

Malo lakse s pljuvanjem i tjeranjem. Da smo odigrali dobo, nismo nema sta, bar ne u napdau. Igrali smo na rezultat, dosli po bod, vidjelo se odmah. Da li je ispravno ili ne, moze se diskutovati. Na kraju, Gigovic nas unakazio, a Drina nam presudio.
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 sep 2023, 22:13

MojaMalenkost je napisao/la:
03 sep 2023, 22:09
6 brate bas nas unistio **** mu zenu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 sep 2023, 22:16

Ali da onaj Efendic nije duplo bolji od Alysona.
Ko gura i Turanjanina ?

TheHoos
Kontakt:

Post Postao/la TheHoos » 03 sep 2023, 22:18

bojamora je napisao/la:
03 sep 2023, 22:13
TheHoos je napisao/la:
03 sep 2023, 22:02
Evo ne znam sta misle Basic i Bekric. Nemamo para za pojacanja, dobro ok istrpiti cemo i ovo. Ali kako vi mozete trpiti igrace koji su dokazali da ne mogu igrati? U cemu je fazon?

Ima li bar dva juniora da im se ukaze povjerenje, eto makar da probaju kad ovi ne znaju.

Ispasti iz lige necemo sigurno.
Kakvi bolan juniori, sve što valja je otišlo za večom platom.
Ovo je bilo pitanje, ima li bar dva juniora da im se ukaze povjerenje.
Mozda ti znas da nema, ja stvarno ne znam.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 03 sep 2023, 22:18

Tuzno je vidjeti da djeca kluba, oni koji su odrasli uz Zelju, nemaju zelju, ne izgaraju.. sramota. Stavi mene s 30 bez kondicije, ako nista pljuvat cu okolo od manjka kondicije, umrijet cu al cu izgorit za zelju. Jbt ovo, mlad nema snage i nece

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 03 sep 2023, 22:19

NoDi80 je napisao/la:
03 sep 2023, 22:13
MojaMalenkost je napisao/la:
03 sep 2023, 22:09
6 brate bas nas unistio **** mu zenu
Ja sam imao osjecaj da smo ih 15 dobili.
Pročepit će negdje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2023, 22:20

Graktali ste kao vrane zato jer je Edis Mulalić igrao sa 14-15 igrača. Nije Edis glup čovjek, kod njega je jasno ko je fudbaler a ko nije. Znate kad bi kod njega zaigrali Alisoni, Biberi i kompanija, pa ne bi ni na treningu.

Bašić hoće silom da od nekih kloceva napravi igrače. Ma koliko ti Nermine forsirao Drinu, Gasala ili Drlju, oni će ostati neznalice do kraja i završiće u federalnoj, a nas će koštati bodova i bodova.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 03 sep 2023, 22:22

PointBlank je napisao/la:
03 sep 2023, 22:18
Tuzno je vidjeti da djeca kluba, oni koji su odrasli uz Zelju, nemaju zelju, ne izgaraju.. sramota. Stavi mene s 30 bez kondicije, ako nista pljuvat cu okolo od manjka kondicije, umrijet cu al cu izgorit za zelju. Jbt ovo, mlad nema snage i nece
Gasal moze izgarati samo na nekom salteru u posti. Sta je ono treniralo citav zivot samo da mi je znati. Decko ne lici na fudbalera.

Drina ima nekih kvaliteta i mislim da njega trebamo istrpiti. Zesci je kikser ali nije toliki kloc.
Pročepit će negdje.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 sep 2023, 22:23

Bekric kao SD je glavni krivac.

Basic puna podrska ali poceo je praviti greske za greskom.
Zasto izvodis Krpica koji gine a uvodis igrace poput Turanjanina, Gasala, Bibera. Nigdje veze.

Izjave kad izgubimo pocinju iritirati, ok preuzeo si odgovornost na sebe sto je momacki ali tvoji igraci nisu uradili nista a ti izjavljujes nesto sto nema veze s vezom.
Jesmo bili losi ali SUDIJA NAS JE UNISTIO.
Velez obicna ****.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 22:25

Cak i besplatno ako znas i umijes moras dovesti bolje igrace od ovih koje si doveo moj Bekricu,ti nisi uopste fudbalere doveo.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 03 sep 2023, 22:27

zeljovolimte je napisao/la:
03 sep 2023, 22:16
Ali da onaj Efendic nije duplo bolji od Alysona.
Ko gura i Turanjanina ?
Aposlutno se slažem sa pitanjem, niko ovdje nije slijep, kakvu koristi na terenu ima Nikola Turanjanin osim šetkača, pa malo i protrči i da nema niti jedan kontakt sa loptom 20 minuta .. pa ko je ovdje lud? Totalno, ali totalno beskoristan igrač.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 41 gost.