FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

ZaZelju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZaZelju » 03 sep 2023, 22:27

Nije bilo moguće igrati kad ti sudija podijeli šest žutih za ništa i tu se priča završava.
Gigović nas je ubio u pojam nakon nepunih 15 minuta i dva žuta kartona nakon prekršaja na Veležovoj polovici terena.
Izvadiš Mekića iz igre jer ima žuti, nervozan je i bojiš se da će dobiti drugi. Izlazi i Rustemović, ima žuti, ko će igrati u sredini terena? Amoah govori Allisonu da šuti jer će dobiti žuti, što se na kraju i desilo. Pretpostavljam da je Bašić na poluvremenu rekao igračima da se čuvaju kartona, jer onaj ih je dijelio ko na traci.Opet je malo falilo da osvojimo jedan bod što je bio maksimum sa sudijom kao što je Gigović.
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 03 sep 2023, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 03 sep 2023, 22:28

Neke stvari ne kontam bas najbolje. Sta tacno imas od toga sto dovedes pojedine igrace u ekipu. Spoji plate turuljanina, bibera, bece, alisona i dovedi jednog igraca od kojeg ces bar nekad imati nekakve fajde, pa ne igraju ni ovi za 500 maraka valjda.
Spoji plate rustemovica, gasala, drlje, dovedi jednog igraca koji ce znati trcati i sutnuti loptu. Na klupu stabi 3 juniora.
Cemu 10 igraca od kojih ne znas koji je gori i nemas nikakve fajfe al apsolutno nikakve covjece.
Dovedes golmana das mu dobru platu i on sjedi na klupi a tebi fali igrac u svakoj liniji na terenu.
TRAGEDIJA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 22:29

Virtu4l je napisao/la:
03 sep 2023, 22:20
Graktali ste kao vrane zato jer je Edis Mulalić igrao sa 14-15 igrača. Nije Edis glup čovjek, kod njega je jasno ko je fudbaler a ko nije. Znate kad bi kod njega zaigrali Alisoni, Biberi i kompanija, pa ne bi ni na treningu.

Bašić hoće silom da od nekih kloceva napravi igrače. Ma koliko ti Nermine forsirao Drinu, Gasala ili Drlju, oni će ostati neznalice do kraja i završiće u federalnoj, a nas će koštati bodova i bodova.
Nemoj Virto svega ti, nemoj.

Kod Edisa su igrali Štilić, Santos i ponekad Hodžić. I to nisu igrali jer je Edis znao nego su igrali jer su kvalitet za ovu ligu. Na primjeru Krpića, Jašarevića i Mekića smo vidjeli koliko Edis ne zna, a Bašić zna izvući nešto iz tih igrača.

Mogu se tu još dodati Amoah i Galić koji su pod Bašićem mnogo korisniji u polju, ponekad i Haračić.

Sad je eto Bašić kriv što pravi izmjene i što ne igra uvijek sa istih 11 igrača (ako ih i ima toliko normalnih) svaki meč, e yebiga stvarno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 03 sep 2023, 22:30

Osipam se kada neko kaže da trebamo istrpiti igrača, kao u ovom slučaju sa 21, 22 godine .. pa dovoljno je samo pogledati evropske klubove gdje se talenat pokazuje sa 17,18 godina i gdje igraš u početnoj postavi odmah.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 sep 2023, 22:31

Virtu4l je napisao/la:
03 sep 2023, 22:20
Graktali ste kao vrane zato jer je Edis Mulalić igrao sa 14-15 igrača. Nije Edis glup čovjek, kod njega je jasno ko je fudbaler a ko nije. Znate kad bi kod njega zaigrali Alisoni, Biberi i kompanija, pa ne bi ni na treningu.

Bašić hoće silom da od nekih kloceva napravi igrače. Ma koliko ti Nermine forsirao Drinu, Gasala ili Drlju, oni će ostati neznalice do kraja i završiće u federalnoj, a nas će koštati bodova i bodova.
Edisa sam najvise branio. Ali to je najveca mana njegovog vodjenja jer zivi od 15 fudbalera, cak i kad su uveli 5 izmjena mislim da je jedno 40-50% utakmica zavrsio sa 2-3 izmjene. Jedna formacija, 15 igraca, bez obzira koliko ima u rosteru igraca.

Basic nema drugog izbora. Mora probat nesto na svjezinu i rotaciju bar da iscupa.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 03 sep 2023, 22:32

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:09
Šteta za ovaj poraz, realno je trebalo biti neriješeno al' dobro sa bodovnog aspekta u ovih pet utakmica to je okej, niti je dobro niti je loše, očekivano otprilike.

Sada smo u fazi o kojoj smo ovdje pisali prije cirka mjesec dana, a to je da će se u ligi ugasiti onaj žar igrača koji su imali u Evropi, a tada će do izražaja doći nekvalitet pojedinaca i ono što je još očiglednije generalni nekvalitet rostera. Pored toga očigledan je i umor, jer puno je ovo utakmica za ovako kvalitetom skroman roster.

U svemu tome najistureniji je Bašić, on odgovara za svaku utakmicu a rijetko ko će sagledati realno i reći da je i on zavaljen od strane Bekrića i co. s obzirom da nismo pojačali gdje smo trebali. Fali ovoj ekipi veznjak dobro tehnički potkovan jer očigledno je da ne možemo držati loptu i diktirati tempo kada Mekić nije na terenu.

Turanjanin i Biber su igrači za klubove donjeg doma, sa njima zaista ne možeš ganjati prva četiri mjesta na tabeli, nisu oni taj kvalitet. Alison kao nominalna zamjena za Santosa je smijurija, momak ponekad djeluje kao igrač za kantonalne lige. Rustem kao prinova i igrač rotacije je okej, ali nije ono što nam treba kao zamjena za Hodžića.

Pored veznjaka, fali dobro krilo koje smo imali u Santosu a sada pokušavamo nešto napraviti od Alisona, Gasala, Drlje, a ponekad i Turanjanina. Svi ti igrači skupa nisu nivo Santosa. Ovčina je okej, ali on nije dugo igrao pa ga je sasjekla i ona povreda, njemu treba kontinuiteta ali i pored njega treba nam jedno kvalitetno krilo.

Dakle minimalno dva igrača, bez njih Boga mi pravo teško da ćemo izboriti Evropu plus ćemo još potrošiti Bašića najkasnije do novembra.

Ne bih se složio da smo večeras bili tako loši, u prvom smo kontrolisali utakmicu, u suštini kontrolisali smo manje više sve do Mekićevog izlaska. Klub koji želi biti među prva 4 ne smije sebi dozvoliti da mu kompletna igra u polju zavisi od jednog igrača, a mi smo definitivno ovisni o Mekiću koji sam po sebi nije Modrić i doći će i kod njega do pada forme pa ćemo tek onda biti u belaju bez dostojne zamjene.

Ne znam eto, sve u svemu ova ekipa je objektivno za sredinu tabele, nošeni navijačima možemo se pofajtati za Evropu al' generalno imamo osjetno slabiji roster od Veleža i Sarajeva. Zrinjski je svakako nivo iznad nas, Borac će ovako ili onako biti iznad nas na tabeli, a mi smo tu negdje sa Širokim.

Teško će nam se potrefiti sreća kao prošle sezone, pojačanja su neophodna i bez toga se uopšte ne treba nadati Evropi. Bekrić i ekipa moraju preuzeti odgovornost i ne smiju se sakrivati iza Bašića i ovih igrača.
Hvala Bekriću i UO koji nisu u stanju dovesti treneru dva igrača pristojnog kvaliteta,pišam vam se na mantru dugova,niste u stanju dovesti igrača na posudbu.
Mrtvi Nazif je sa Ivkovićem to uspio,kakvi ublehaši i ne znalice.Ovi su bili zreli za tricu i pored harambaše Gigovića.
Brohra ribo se...

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 sep 2023, 22:32

Bojudaosinebu je napisao/la:
03 sep 2023, 22:28
Neke stvari ne kontam bas najbolje. Sta tacno imas od toga sto dovedes pojedine igrace u ekipu. Spoji plate turuljanina, bibera, bece, alisona i dovedi jednog igraca od kojeg ces bar nekad imati nekakve fajde, pa ne igraju ni ovi za 500 maraka valjda.
Spoji plate rustemovica, gasala, drlje, dovedi jednog igraca koji ce znati trcati i sutnuti loptu. Na klupu stabi 3 juniora.
Cemu 10 igraca od kojih ne znas koji je gori i nemas nikakve fajfe al apsolutno nikakve covjece.
Dovedes golmana das mu dobru platu i on sjedi na klupi a tebi fali igrac u svakoj liniji na terenu.
TRAGEDIJA
Imat ces 5 igraca manje u rosteru.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 sep 2023, 22:33

Trebaju nam najmanje dva igraca do 18 godina
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 03 sep 2023, 22:33

Hilmo123 je napisao/la:
03 sep 2023, 22:27
zeljovolimte je napisao/la:
03 sep 2023, 22:16
Ali da onaj Efendic nije duplo bolji od Alysona.
Ko gura i Turanjanina ?
Aposlutno se slažem sa pitanjem, niko ovdje nije slijep, kakvu koristi na terenu ima Nikola Turanjanin osim šetkača, pa malo i protrči i da nema niti jedan kontakt sa loptom 20 minuta .. pa ko je ovdje lud? Totalno, ali totalno beskoristan igrač.
A mozda oni nama placaju da igraju :mrgreen:

To bi bilo jedino logicno objasnjenje :mrgreen:
Pročepit će negdje.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 22:34

Ali koliko moras nepoznavati ovu igru da potpises ovog migranta iz Brazila.Evo jos sebi ne mogu doci,taman da ti on placa da igra.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 03 sep 2023, 22:35

E moj Drina, e moja djeco.
Šta su nam uradili od omladinskog pogona, ovo je Bogu plakati...
Željezničar za život cijeli!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 03 sep 2023, 22:37

delinjo je napisao/la:
03 sep 2023, 22:34
Ali koliko moras nepoznavati ovu igru da potpises ovog migranta iz Brazila.Evo jos sebi ne mogu doci,taman da ti on placa da igra.
Potpisivanje Turanjanina je logicnije od potpisivanja Allisona makar na probi nije bio i niko ga gledao nije :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 22:38

dubioza144 je napisao/la:
03 sep 2023, 22:37
delinjo je napisao/la:
Potpisivanje Turanjanina je logicnije od potpisivanja Allisona makar na probi nije bio i niko ga gledao nije :urnebes:
Ne znam ako Basic vidi nesto u njemu onda sam ozbiljno zabrinut za njeogvo znanje,po prvi put.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 03 sep 2023, 22:39

Tuzno i zalosno. Pickast pristup ne moze donijeti nista dobro

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 sep 2023, 22:39

Predsjedniku bi bilo bolje da manje rijeci trosi na psovke i lazi, a vise na neke dogovore koji ce donijeti pare.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 22:43

delinjo je napisao/la:
Bio kažu najbolji u Neretvancu :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 sep 2023, 22:44

Raonffa je napisao/la:
03 sep 2023, 22:43
delinjo je napisao/la:
E ne znam moj faraone,najgore sto ce opet Basic platiti glavom za ove polovnjake koji su mu dovedeni.Pokusava on nesto trudi se ali ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 sep 2023, 22:45

Za ovo sve su krivi.Uprava Bekric.Imamo 6 nikakvih igraca.Drina Gasal Beca Drljo Turjananin Alyson.I hajd igraj.Najvise ispastaju navijaci kojim i sam pripadam.Nismo ovo zasluzili.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 03 sep 2023, 22:47

delinjo je napisao/la:
03 sep 2023, 22:44
Raonffa je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
E ne znam moj faraone,najgore sto ce opet Basic platiti glavom za ove polovnjake koji su mu dovedeni.Pokusava on nesto trudi se ali ...

Pa on i Biber mu i nisu dovedeni sto je najgore, on ih je gledao na treninzima i rekao da mogu potpisat eh sad da li su potpisani iz razloga sto mu nisu mogli obecat druge igrace i sto je onda on odlucio da mu popune broj u ekipi to je druga stvar
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2023, 22:49

delinjo je napisao/la:
03 sep 2023, 22:44
Raonffa je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Ma znam sve, napisah isto gore. Tako je to kod nas yebiga, mada hajde sljedeće dvije su protiv Goška i Sloge, zayebane ekipe al' ako uspije izmajmunisati šest bodova opet će biti najbolji na dunjaluku, standardna priča.

Jedina nada je Štila, on bi sigurno mnogo konkretnije spajao Amoaha i Ovčinu (a Boga mi i bekove, posebno Irfana kada je na nivou) sa šesnaestercem. Ne znam šta je sa njim, niko zapravo ne zna, je li u pitanju "povreda" ili povreda.

Odigrao onu protiv Dinama na Grbavici i to je to, nema ga nikako evo skoro dva mjeseca, a i da se vrati upitno je kakav će se vratiti.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, JavierBosnia, Lynx i 43 gosta.