NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

habuba
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la habuba » 04 sep 2023, 16:36

brotherze je napisao/la:
03 sep 2023, 17:40
habuba je napisao/la:
03 sep 2023, 15:22
Za mene igrac od 19-20 godina nije djete. Tako da mi to insistiranje na tome kao opravdanju nije dovoljno. Redovno po Evropi danas vidjamo igrace koji su aktivni u najboljim timovima sa 16-17 godina. Sa 20-21 vec mora postojati neka fudbalska inteligencija, cak i segment iskustva koji nebi trebao dozvoliti neke pocetnicke greske kojih kod nas ima jos uvijek dosta.

Meni je jucer Sivac prekucao igricu. Tip je tamo po strani non stop bio prijetnja. Bilo je jos dobrih ali sam imao osjecaj da svaki put kad on dobije loptu zavlada totalna panika i konfuzija kod igraca Gorazda.

Malo mi je smetala Masiceva lijenost i puno maha ja rukama od strane svih. Ono sto je bilo odlicno u poredjenju sa prve tri utakmice jeste kretanje (moze jos punooo bolje), trka i protok lopte.

Vjerujem da cemo dobiti Rahic jer mislim da smo kvalitetnija ekipa ali taj kvalitet se mora pokazati i dokazati na terenu. Ocekujem da cemo imati bolju utakmicu nego protiv Gorazda.
Daleko smo mi od Evrope sto se tog tice, posebno mi trenutno iz drugog ranga takmicenja. A ne mozemo sad ocekivati da svi budu igracine, ako od ovih sadasnjih bar trecina budu uspjeli u karijeri bice dobro.
Ma niko ne ocekuje od Alija da bude Greenwood ali ima sve uslove da odskace od svojih vrsnjaka ne samo u nasoj ligi vec i u premier ligi. Svi ti U21 igraci i pored svih oscilacija u igri moraju pokazivati napredak iz utakmice u utakmicu. Nece sve izgledati dobro i zategnuto svaku utakmicu ali neki napredak mora postojati.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 sep 2023, 17:02

Iskusni igraci ne odigraju svaku utakmicu dobro, kamo li djeca.

Ja se za Alija ne brinem, on ima polusezonu cijelu da bude los. Tad ako bude ovako igrao, onda mozemo pricati o klupiranju. Mene brinu Durmis i Arnautovic. Oni vec 9 mjeseci igraju neprepoznatljivo.

Normalno je da mladi igrac odigra jednu dobro, pa par losih, ali da odigras polusezonu fantasticno i onda te nigdje nema, to jos nisam vidio.
Celik!3,2,2.

senadbrkic
Kontakt:

Post Postao/la senadbrkic » 04 sep 2023, 17:34

AllGunsBlazing je napisao/la:
04 sep 2023, 17:02

Ja se za Alija ne brinem, on ima polusezonu cijelu da bude los. Tad ako bude ovako igrao, onda mozemo pricati o klupiranju. Mene brinu Durmis i Arnautovic. Oni vec 9 mjeseci igraju neprepoznatljivo.

Normalno je da mladi igrac odigra jednu dobro, pa par losih, ali da odigras polusezonu fantasticno i onda te nigdje nema, to jos nisam vidio.
Za Alija se znalo da neće u ovoj ligi uopšte biti neki igrač. Potpisao je ugovor koji je trebao Sivac dobiti, a ništa u 4 utakmice nije pokazao. Da je bio dobar, prihvatio bi da ide u klubove koji su se nudili, zna i sam da bi grijao klupu.

aeroms33
Kontakt:

Post Postao/la aeroms33 » 04 sep 2023, 17:56

senadbrkic je napisao/la:
04 sep 2023, 17:34

Za Alija se znalo da neće u ovoj ligi uopšte biti neki igrač. Potpisao je ugovor koji je trebao Sivac dobiti, a ništa u 4 utakmice nije pokazao. Da je bio dobar, prihvatio bi da ide u klubove koji su se nudili, zna i sam da bi grijao klupu.
Ma sazreli za klupe sto jest ,jest. Malo brate klupa dvi tekme pa ga ubacis kad je rezultat izvjesan i tako dok ne pokazu napredak. Nije ni to lose. Jedino radi tog pravila da moraju mladi od 21 igrati ako moze neko da napise .

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 04 sep 2023, 18:01

Od svih mladih igraca ja iskreno vidim Durmu kao nekog ko bi mogao napraviti iskorak poslije Čelika.

Momak o kome se vrlo malo prica, a od prve utakmice pa svaku sljedecu izgledno napreduje. Ja se ne sjecam utakmice u kojoj nas je Durmo zezno, a izvlacio nas je dosta puta. Pisali smo jednom o njegovim kilama i visini ali nas je razuvjerio i to dobro.

On i Sivac dva najkonstantnija naša igraca.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 04 sep 2023, 18:07

Dobro došao na forum. Vidim u startu pljuješ igrače, našeg najkorisnijeg igrača prošle sezone. 18 golova i 15 asistencija u 29 utakmica. Nadam se da se nećeš zadržati ovdje i unositi nemir svojim limitiranim razmišljanjem.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 04 sep 2023, 18:25

laudrop je napisao/la:
04 sep 2023, 18:07

Dobro došao na forum. Vidim u startu pljuješ igrače, našeg najkorisnijeg igrača prošle sezone. 18 golova i 15 asistencija u 29 utakmica. Nadam se da se nećeš zadržati ovdje i unositi nemir svojim limitiranim razmišljanjem.
:rol: :rol: :rol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Nera1982
Kontakt:

Post Postao/la Nera1982 » 04 sep 2023, 19:26

Ma dobro misli da Aliju treba samo jedan period da se adaptira na ovu ligu, malo mora fizicku snagu u teretani da poboljsa jer ga ovi krkani pojedose. Tehnika nikad nije izostajala strasan potencijal od igraca samo malo da pojaca fizicki. Meni je najvise zao zbog honde jer se ne vidi zadnjih 6 7 mjeseci. Kad se sjetim kako je u kupu protiv sarajeva 3 igraca na nizo po ljevoj strani. Ne znam sta mu bi al valjda ce se i on dohavizat

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 04 sep 2023, 19:32

Danas sam dobio info da nas strucni stab zajedno sa igracima mjesecno neto kosta 30.000 KM a da od Slobode 90.000 KM neto, tako da je smijesno sta dalje pricat. Mi smo po platama mozda 3 ili 4 tim u ligi prema tome...
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 04 sep 2023, 19:46

dinodino2019 je napisao/la:
04 sep 2023, 19:32
Danas sam dobio info da nas strucni stab zajedno sa igracima mjesecno neto kosta 30.000 KM a da od Slobode 90.000 KM neto, tako da je smijesno sta dalje pricat. Mi smo po platama mozda 3 ili 4 tim u ligi prema tome...
Nema potrebe da se spekulise. Vidjet cemo na godisnjem izvjestaju koliko sta kosta. Vjerujem da Sloboda najmanje duplo vise trosi od nas. Siguran sam i Stupcanica da vise trosi, jer imaju 10ak igraca na pro ugovoru. Ostale ekipe ne bih rekao da ima jos neko na nasem nivou. Sve je to ispod toga.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 04 sep 2023, 20:37

Ja bih protiv Gornjeg Rahica Alija stavio na lijevo krilo jer po meni je protiv Mladosti njegova najbolja utakmica u ova 4 kola. U sredini ga ne ide kao sto je cini mi se @truhlo napisao. Prije utakmice protiv Mladosti sam pisao zasto Ali lijevo krilo ali me je pozitivno iznenadio kako je odigrao. Tako da bih ga probao lijevo ili cak desno, a Karalic da igra lijevo pa da vidimo. Maske spic, Saric iza njega ili obrnuto, ostalo bih isto ostavio.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 04 sep 2023, 20:55

NekiForumas je napisao/la:
04 sep 2023, 20:37
Ja bih protiv Gornjeg Rahica Alija stavio na lijevo krilo jer po meni je protiv Mladosti njegova najbolja utakmica u ova 4 kola. U sredini ga ne ide kao sto je cini mi se @truhlo napisao. Prije utakmice protiv Mladosti sam pisao zasto Ali lijevo krilo ali me je pozitivno iznenadio kako je odigrao. Tako da bih ga probao lijevo ili cak desno, a Karalic da igra lijevo pa da vidimo. Maske spic, Saric iza njega ili obrnuto, ostalo bih isto ostavio.
To je to. Imao je protiv Mladosti jako dobre duge lopte sa lijevog krila na desno za Karalica.

Nemojte zaboraviti ni strasne partije koje je pruzao u kupu na desnom krilu, rasturio je GOSK, a koliko se sjecam i protiv Sarajeva je igrao desno krilo.

Pisao sam poslje prvog kola i poslje radnika, polako ljudi, sa duvnjakom smo naucili da prvih par kola steka dok se masinerija ne zagrije. Ono sto je fantasticno i pored malo slabije igre, mi smo upisali bodove, a ono najbolje tek slijedi.

Od mladjih ovih i dalje vjerujem u Durmisa, momak kad procepi, cijepat ce prvu ligu :kafa:

Ima li ko da odgovori gdje je Feno? :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

NekiForumas
Kontakt:

Post Postao/la NekiForumas » 04 sep 2023, 21:11

Truhlo je napisao/la:
04 sep 2023, 20:55
NekiForumas je napisao/la:
04 sep 2023, 20:37
To je to. Imao je protiv Mladosti jako dobre duge lopte sa lijevog krila na desno za Karalica.

Nemojte zaboraviti ni strasne partije koje je pruzao u kupu na desnom krilu, rasturio je GOSK, a koliko se sjecam i protiv Sarajeva je igrao desno krilo.

Pisao sam poslje prvog kola i poslje radnika, polako ljudi, sa duvnjakom smo naucili da prvih par kola steka dok se masinerija ne zagrije. Ono sto je fantasticno i pored malo slabije igre, mi smo upisali bodove, a ono najbolje tek slijedi.

Od mladjih ovih i dalje vjerujem u Durmisa, momak kad procepi, cijepat ce prvu ligu :kafa:

Ima li ko da odgovori gdje je Feno? :mrgreen:
Slazem se👍🏻 Mislim da bi mogla bit odlicna kombinacija Karalic kao klasicno krilo, a Ali kao playmaker sa krilne pozicije da podvaljuje lopte Masicu, Saricu i Karalicu.

Za Durmisa se isto slazem treba ga pogotovo sad podrzat maksimalno. Mada mislim da je on jos u periodu adaptacije na ovu ligu kao i Ali i vidi se razlika u odnosu na Karalica koji je vec igrao ovu ligu i Alija i Durmisa koji je nisu igrali, tako da potrebno je vremena i strpljenja za njih i bice to top.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 04 sep 2023, 22:45

Da li ce biti kakav prijenos ili ipak idemo u Rahice :D
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 04 sep 2023, 22:45

Da su Aliju priznali onaj čisti gol što je dao, ne biste tako o njemu pričali vjerovatno.
Zaboravljate da Ali ima nevjerovatan njuh za gol, on ima taj neki instinkt da se nađe gdje je lopta i zabije, tom sposobnošću se ne mogu baš pohvaliti mnogi igrači. Ima i precizan i dobar šut, dobro izvodi i slobodnjake, nije nešto imao priliku u seniorima, ali ko ga je pratio u juniorima zna. Ok je koju tekmu i da krene s klupe, nije to problem, ali sad ga sahranjivati odmah, nije baš uredu.
A Sivca je stvarno užitak gledati, dugo nismo iznjedrili takvog igrača iz vlastite avlije.

brotherze
Kontakt:

Post Postao/la brotherze » 04 sep 2023, 23:29

Problem je sto mi, ako i uigramo ekipu i pripremimo da naredne sezone idemo u PL, niko ne garantuje da ce svi ostati na okupu. Zato uprava mora reagovati na vrijeme i one najbolje vezati ugovorima.
Za Sivca je bilo zainteresovanih i ove sezone ali je ostao, a ako odu npr Sivac, Masic i ne daj Boze Durmo, mi bi bili prosjek u ovoj ligi vjerovatno.

Stupcanica je ostala bez nekoliko vaznih igraca iz prosle sezone i umjesto da naprave iskorak ove sezone sad tesko da ponove i proslogodinji rezultat.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 05 sep 2023, 01:11

Gledao sam snimak Alijevog gola, cist ko suza, nije bio faul uopste
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 05 sep 2023, 08:28

brotherze je napisao/la:
04 sep 2023, 23:29
Problem je sto mi, ako i uigramo ekipu i pripremimo da naredne sezone idemo u PL, niko ne garantuje da ce svi ostati na okupu. Zato uprava mora reagovati na vrijeme i one najbolje vezati ugovorima.
Za Sivca je bilo zainteresovanih i ove sezone ali je ostao, a ako odu npr Sivac, Masic i ne daj Boze Durmo, mi bi bili prosjek u ovoj ligi vjerovatno.

Stupcanica je ostala bez nekoliko vaznih igraca iz prosle sezone i umjesto da naprave iskorak ove sezone sad tesko da ponove i proslogodinji rezultat.
Svi ce ostati ovdje ne sumnjaj u to, jos kad sljed sezone glasno i jasno najavimo pohod na PL vidjet ces kako se nudi 1000 igraca da igraju pred najboljom publikom u BiH
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 sep 2023, 09:03

Ali je nas najjaci tehnicki igrac. Ja mislim da nije uopste pitanje misica, vec pitanje glave. Gurao se sa igracima Sarajeva i gradio loptu, da sad ne moze. Mislim da ima i pritiska, ipak je on istaknut kao prvi igrac koji ce dobiti profesionalni ugovor nakon naseg kantona.

Jedino sto se meni konkretno ne svidja kod njeg jeste sto jos uvijek nema definisanu poziciju. Nije ni ofanzivni vezni, niti centralni, ni krilo, a zabija sa svih strana. Razmisliti da mu se da slobodna uloga na terenu da sam izabere gdje otici.

Durmis mora pokusati igrati spica. On jednostavno nije dovoljno kvalitetan dribler da igra krilo. Sivac je recimo tri puta bolji u driblingu, a kad je igrao krilo, nije se bas nesto pokazao. Edin treba da se ugleda na Viscu.
Celik!3,2,2.

Zalayeta22
Kontakt:

Post Postao/la Zalayeta22 » 05 sep 2023, 10:31

prisonbreak je napisao/la:
04 sep 2023, 22:45
Da li ce biti kakav prijenos ili ipak idemo u Rahice :D
Koliko znam gdje ne bude prenosa MyTv uz odobrenje saveza radio Zenit ce prenosit sve utakmice.
"Klub izrastao iz zeničke željezare, s dvadeset hiljada zaposlenih jedne od najvećih u Europi, i njegovo kultno Bilino polje, sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora"

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.