Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
13%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
21
34%
4) St.Pauli
13
21%
5) Mainz
9
15%
6) Augsburg
8
13%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 61

bayernmiasanmia
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bayernmiasanmia » 03 sep 2023, 15:19

armando je napisao/la:
03 sep 2023, 14:18
SWOT je napisao/la:
03 sep 2023, 12:42
Bayer Leverkusen osvaja ligu ove sezone :kafa:
Moguće. Da izađu iz sjene vječitih drugih/vice. Dobra stvar za ligu samu da se nešto promjeni, ali onda Xabi gotovo pa sigurno ode u Real, jer koliko sam upućen Carlo ostaje još ovu sezonu i narednu preuzima repku Brazila.
Onda bi se trebali svojski potruditi da Kejn nešto drugo osvoji :P
I njega bije taj glas.
Wembley pa na godinu Allianz :bih:
Leverkusen jeste da je dobro poceo sezonu , a da ce biti prvi i istu osvojiti nema sanse!
Oni su vazda bili luseri , takav im je mentalitet , uzece poziciju koja ih vodi u ligu prvaka i to ce biti , to.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 sep 2023, 15:23

Ma Leverkusen ima tim za drugo mjesto, a borit ce se za 2-4.

Ne vjeruj ekipi koja je poznata po tome da se obruka kada je to najpotrebnije.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 sep 2023, 15:34

Dobro ste poceli, nakon 3. kola, vec proglasavate sampinjona...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2023, 09:31

Bayern, RB i Bayer su se vec izdvojili po kvaliteti od ostatka lige, taj jaz ce svake godine biti sve veći. Izmedju ova tri kluba treba traziti sampiona i osvajaca kupa.

Prednost RB i Bayera u odnosu na Bayern je sirina kadra i mladost, Bayern cak nema zamjene za sve pozicije zbog amaterski odradjenog prelaznog roka.

Union ima dosta povrijedjrnih igraca, kad bude kompletan bice glavni kandidat za poziciju 4. Tu neke sanse ima u Borussija ali mora drasticno popraviti igru. Frankfurt je izuzetno talentovana ekipa, ali bez ozbiljnih pojacanja i zamjena za Muanija i Lindstroma na zimu ,nece se moci boriti za LP. Hoffenheima je odradio najbolje prelazni rok od ostatka lige, doveli su pet ozbiljnih igraca.
Wolfsburg i Stuttgart bi mogli do Konferencijske lige ako budu redovno uzimali bodove kuci.

Ostali nemaju nikakve sanse da izbore Evropu, tu mislim i na Freiburg, koji je procitan, utakmica protiv Stuttgarta Ce svima posluziti kao dobra takticka osnova.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 04 sep 2023, 10:54

Ma nece se oni nikada odvojiti u tom nivou jer samo Bayern može zadržati igrače.

Oni cim dignu nivo igračima oni odose dalje

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2023, 11:11

Rosicky je napisao/la:
04 sep 2023, 10:54
Leverkuzenu je bolje da ne osvoje, u suprotnom ode im i trener i sve sto valja.

Ustvari otici ce i ako osvoje i ako ne osvoje :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2023, 11:32

Rosicky je napisao/la:
Ma nece se oni nikada odvojiti u tom nivou jer samo Bayern može zadržati igrače.

Sta je to Bayer ili RB slabiji nego prosle godine? Ovdje su pojedinci posali o raspadu Leipziga, pa ljudi igraju najbolji nogomet zadnjih godina. Bayer je i bez Lige pravaka daleko mocniji nego prosle godine. Ne mislim da ce Xabi otici naredne sezone jer mu je ugovor produzen.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 04 sep 2023, 11:56

FRANK RIBERY je napisao/la:
04 sep 2023, 11:32
Rosicky je napisao/la:

Sta je to Bayer ili RB slabiji nego prosle godine? Ovdje su pojedinci posali o raspadu Leipziga, pa ljudi igraju najbolji nogomet zadnjih godina. Bayer je i bez Lige pravaka daleko mocniji nego prosle godine. Ne mislim da ce Xabi otici naredne sezone jer mu je ugovor produzen.
Pa nisu još ili nisu zasad,možda budu i bolji ali jako je teško svake godine prodati dosta bitnih igrača i kvalitetno ih nadomjestiti.

To je mislio i Dortmund i izgleda da je ove sezone stalo :D

Takva politika na duže staze jako teško uspijeva iako je u bundesligi malo lakše zbog toga što se isto desi i konkurenciji.

Pisali ste izlazne i ulazne transfere ove godine i tu se vidi da su iz lige mahom isli izbruseni igraci koji vec imaju razvijeno sve sto je potrebno sad ih samo jačim tekmama trebaju doći na veci nivo dok su u nju dolazili dobri talenti koji trebaju brušenje :D

Ne znam,Xabiju je ova godina ta da nesto uradi jer vec sljedeće ce biti rasprodaja :D

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 04 sep 2023, 20:23

I ovaj mali što su mu roditelji iz Doboja će biti opasan napadač, on i Boniface top top pojačanja za RB i Bayer.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 sep 2023, 14:00

Najveci problem Borussije u novoj sezoni je cinjenica da uprava Terzicu nije dovela nijednog igraca kojeg je zelio,nego su dovodjene alternative, trece ili cak cetvrte opcije.

Mislim da je frustriran i da se ta frustracija prenijela i na ekipu.
Kehl je totalno nesposoban, potpuno je pogubljen, pregovaračke sposobnosti su mu amaterske.

Mislim da navijače najvise boli sto je Borussija trenutno 4 ili cak 5. klub po nekom kolektivnom kvalitetu, da ove sezone imaju realne sanse da ostanu bez Lige prvaka. Ranijih godina imali bi po jednog ili dva igraca svjetske klase, sad u ekipi nemaju ni igraca internacionalne klase, to je porazavajuce.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 sep 2023, 17:23

Borusija nakon dugo godina nema igraca kojeg ce prodati za 50M sljedeće ljeto :D

Možda ako explodira Adeyemi

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 sep 2023, 17:47

Jbg, ne možeš svako ljeto najboljeg igrača prodavati i očekivati održivu i stabilnu ekipu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 sep 2023, 19:30

Ono kad ti simpatizer Bajerna napise nesto oko nesposobnosti uprave i ne dovodjenja igraca treneru :facepalm: :facepalm:

Nisu uspjeli mrtvog Palhinhu dovesti, na kraju prelaznog roka se obrukali za 100 zivota, a Tuchelova lista pojacanja bacena u kantu za smece. Koga je god trazio, nikoga mu nisu doveli. I ono nesto pise o Borusiji :damn:

Borusija nema para, pokrivaju se koliko je jorgan dug, a sta reci za Bajern koji pliva u lovi, a Tuchelu nikoga nisu doveli, cak sta vise i rasprodali mu pola ekipe...

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 sep 2023, 19:57

Ali imaju 4 golmana

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 05 sep 2023, 20:41

Ostavite se vi Bajerna, oni će već nekako naći rješenje za svoje probleme.
Januar nije daleko.
Desilo se što se desilo i problemi su jasni.
Novi SD je došao i na njemu je da završi sve do zimskog prelaznog roka.
Ipak je konzilijum bio prepreka da se stvari završe onako kako su trebale.
Trenutni problem, za razliku od konkurencije, gdje nikad neće stati na zdrave noge.
Titule se nižu ko perle, neko stenje u mjestu i bruka se na nečemu gdje Bundesliga nije zapamtila.
Hejj, izgubiti titulu kući u zadnjem kolu protiv nekakvih skorojevića?
Nije to davno bilo da se ljaga skine i opet pored svega odvaže se pljuvati po jednom Bajernu. Neviđeno.

Vratite se @adnane, hare, damire i ostali..
Bar ste bili lafovi :salut:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 sep 2023, 22:26

Jel stid ovog laznog navijača Boeussije kakve gluposti pise.
Uprava koja je od ozbiljnog kluba napravila akademiju, se poredi sa upravom koja je dovela najboljeg napadača i najboljeg stopera prosle godine u Evropi.
Znam da sve mrzi oko sebe, ali bar budi jednom objektivan u zivotu .
Borussiju nema para, mi smo glupi, pa ne znamo sabrati sve cifre koje je klub uprihodovao zadnjih godina. Ljudi su uzeli glat jedno pola milijarde yod transfera zadnjih par godina i nemaju para.
Platis rezervistu 30 mil eura, dovedes jos par polovnjaka koji imaju mjesta u prosjecnim bundesligasima, i pricas o napadu na titulu.
Vidimo se u Konferencijskog ligi iduce godine.
Eto Palhinha bi igrao u Borussiju. Nijedna ozbiljan igrac nece doci u Borussiju, samo neko dijete od 17,18 godina.
Pa RB je za vas trenutno top klub. Koji cirkusant. 🤣
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 05 sep 2023, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 05 sep 2023, 22:30

Rosicky je napisao/la:
05 sep 2023, 19:57
Ali imaju 4 golmana
Ne znam kako tebe kao navijača Arsenala mrtvog nije sramota komentarisati veliki Bayern a i Bundesligu općenito. Klub bez Lige Prvaka ne može u istu rečenicu sa Bayernom i Dortmundom. :wave:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 sep 2023, 22:46

IceTea je napisao/la:
05 sep 2023, 22:30
Rosicky je napisao/la:
Ali imaju 4 golmana
Ne znam kako tebe kao navijača Arsenala mrtvog nije sramota komentarisati veliki Bayern a i Bundesligu općenito. Klub bez Lige Prvaka ne može u istu rečenicu sa Bayernom i Dortmundom. :wave:
Nije ti ostalo kereće hrane od doba kad ti je otac donosio iz njem? Vidim da si nervozan pa ću ti ja bacit keks :D

To sto si potomak izbjegle sirotinje koja je radila u Mihnenu ne pravi te gospodinom ako navijas za njih,ne brini.

Nogomet se prati iz ljubavi i mi svi koji ga pratimo isto tako ga i komentiramo.To što nemaš znanja da raspravljaš o istom nego se hvalis titulama kluba preko cijih su govana tvoji roditelji donosili tebi kruh na stol više govori o tebi nego o meni kao navijaču Arsenala :D

IceTea
Kontakt:

Post Postao/la IceTea » 05 sep 2023, 22:54

Rosicky je napisao/la:
05 sep 2023, 22:46
IceTea je napisao/la:
05 sep 2023, 22:30
Rosicky je napisao/la:
Ali imaju 4 golmana
Nije ti ostalo kereće hrane od doba kad ti je otac donosio iz njem? Vidim da si nervozan pa ću ti ja bacit keks :D

To sto si potomak izbjegle sirotinje koja je radila u Mihnenu ne pravi te gospodinom ako navijas za njih,ne brini.

Nogomet se prati iz ljubavi i mi svi koji ga pratimo isto tako ga i komentiramo.To što nemaš znanja da raspravljaš o istom nego se hvalis titulama kluba preko cijih su govana tvoji roditelji donosili tebi kruh na stol više govori o tebi nego o meni kao navijaču Arsenala :D
Pravi me zato je.bačem tvoje keve. Ti znaš ko je gospodin ko nije. Mani se ćorava posla mentolu, smaraš na temi a veze nemaš sa Bundesligom. Ni ne pratiš kako treba, samo ispoljavaš komplekse prema drugom najboljem klubu svih vremena. Čovjek bi rekao svi sve znaju na forumu, a većina se bruka sa izjavama pa i ti. Pošto nemaš argumenata jer si krezavi srednjoškolac hvataš se prozivanja familije (što nema logike nikakve) pa da ti uzvratim. :salut:
𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀

𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕

𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 sep 2023, 22:57

@Rosicky
Veći je gospodin od tebe sigurno koji gleda sa visoka na ljude očigledno i spominje nekakvu kereću hranu, gofna itd. Dosta ovdje ljudi koji navijaju za Bayern pogotovo su bili na Allianz Areni, a ti vjerovatno Londona nisi u životu vidio, a k.určiš se kao da si rođen u samom centru. Svoje komplekse ispoljavaš na dnevnoj bazi komentarišući Bundesligu opet sa visoka kao da minimalno radiš za neki klub iz EPL-a koja bi btw bila barem 50% slabija da nije Bundeslige i igrača koji dolaze iz nje. A imaš veze s njima koliko i taj IceTea kojeg prozivaš.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.