Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja SP?

Anketa je završila: 11 sep 2023, 13:37.

SAD
32
32%
Francuska
3
3%
Kanada
19
19%
Australija
1
1%
Srbija
17
17%
Španija
4
4%
Slovenija
4
4%
Njemačka
19
19%
Litvanija
2
2%
Italija
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 101

Nemanja86
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023

Post Postao/la Nemanja86 » 05 sep 2023, 18:11

nije Srbija ništa posebno, ali kada vidiš da ovako igra Kariniauskas, pa nemoj me hebatt :D . Čovjek je prije dvije sezone otpušten iz Igokee, a sada igra u Rapidu iz Bukurešta :shock: .

Što je mnogo, mnogo je, nerealno da ekipa sa takvim igračem u rotaciji igra polufinale SP. Ponavljam, nije baš ni Srbija sad krcata zvijezdama, ali Kariniauskasovi pandani u Srbiji su Marinković ili Dobrić, a to su opet legitimni evroligaški igrači, kvalitet ipak u nekom trenutku mora isplivati.

Ne znam ko dolazi u polufinalu, ali svejedno je, i Luka i SGA su teški mečapi.

Aleksa ima mentalitet junk yard doga, mršav je, žilav, zavlačit, nit je najbolji, ni najbrži ni najjači, ali uvijek nađe načina da iščupa nešto za sebe, ali to je uglavnom protiv igrača njegove građe, uslovno rečeno "normalnih" bekova. SGA ima predugačke ruke, rutinska dva metra i savršeno čuva loptu, Luka je isto ogroman, zna sebi da pravi pozicije leđima sa manjim čuvarem, i tu će Avramovićeve basketaške seoske fore biti uzaludne.

Očekujem višesatni rad ljudi iz štaba, ovde dobar skauting može napraviti čudo.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 sep 2023, 18:30

Sutra ce Latvija igrati tijesnu utakmicu sa Njemackoj, blaga prednost je na strani Letonaca... Vrlo lahko se moze desiti da produzeci odluce pobjednika...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 sep 2023, 19:30

Semper je napisao/la:
05 sep 2023, 18:30
Sutra ce Latvija igrati tijesnu utakmicu sa Njemackoj, blaga prednost je na strani Letonaca... Vrlo lahko se moze desiti da produzeci odluce pobjednika...
Čuj blaga prednost Letonaca, de uhvati se biciklizma
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 05 sep 2023, 19:31

Nemanja86 je napisao/la:
05 sep 2023, 18:11
nije Srbija ništa posebno, ali kada vidiš da ovako igra Kariniauskas, pa nemoj me hebatt :D . Čovjek je prije dvije sezone otpušten iz Igokee, a sada igra u Rapidu iz Bukurešta :shock: .

Što je mnogo, mnogo je, nerealno da ekipa sa takvim igračem u rotaciji igra polufinale SP. Ponavljam, nije baš ni Srbija sad krcata zvijezdama, ali Kariniauskasovi pandani u Srbiji su Marinković ili Dobrić, a to su opet legitimni evroligaški igrači, kvalitet ipak u nekom trenutku mora isplivati.

Ne znam ko dolazi u polufinalu, ali svejedno je, i Luka i SGA su teški mečapi.

Aleksa ima mentalitet junk yard doga, mršav je, žilav, zavlačit, nit je najbolji, ni najbrži ni najjači, ali uvijek nađe načina da iščupa nešto za sebe, ali to je uglavnom protiv igrača njegove građe, uslovno rečeno "normalnih" bekova. SGA ima predugačke ruke, rutinska dva metra i savršeno čuva loptu, Luka je isto ogroman, zna sebi da pravi pozicije leđima sa manjim čuvarem, i tu će Avramovićeve basketaške seoske fore biti uzaludne.

Očekujem višesatni rad ljudi iz štaba, ovde dobar skauting može napraviti čudo.
Nije klinac, skoro sve EL i NBA igrači, samo ih j. mentalitet, mentalitet naših balkanskih timova je identičan afričkom. Imali su lude sreće nakon poraza od limitirane Italije koju bi i naša reprezentacija namučila, da su Dominikanci ispali još veći bilmezi i prokockali 1/4 finale tako da sada mogu, ja mislim i do zlata iako će im gusto biti protiv Kanade sa kojom Slovenija bojim se nema šansi i u eventualnom finalu protiv USA.

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 05 sep 2023, 19:38

Kakav je papak ovaj Poceko,majstore od kad se biraju protivnici u cetvrtfinalu,igrao si protiv druge ekipe iz grupe.Uzimao je utakmice na svoju teatralnost ,cak sam ga i gotivio,ali ova konferencija je supljak zivi....

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 sep 2023, 20:18

i naravno srbi ga najvise prozivaju, kao i Spance itd. uvijek su drugi cigani, ponasaju se nesportski a sta reci za njihove poteze, one gestikulacije Petruseva na klupi, Bogdanovica nakon pogodjene trojke itd. itd., ne moze veci ciganluk od toga
Don't believe the hype.

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2023, 20:21

akisarajevo92 je napisao/la:
05 sep 2023, 20:18
i naravno srbi ga najvise prozivaju, kao i Spance itd. uvijek su drugi cigani, ponasaju se nesportski a sta reci za njihove poteze, one gestikulacije Petruseva na klupi, Bogdanovica nakon pogodjene trojke itd. itd., ne moze veci ciganluk od toga
zbog toga a i nekih drugih razloga ja uvijek navijam protiv srbije,uvijek su svi protiv njih kad gube,isto ko i turska,uvijek galama na sudije

Litvanija mi je nekako najdraza evropska košarkaška reprezentacija već dugo dugo vremena

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 sep 2023, 20:24

filip13 je napisao/la:
05 sep 2023, 20:21
zbog toga a i nekih drugih razloga ja uvijek navijam protiv srbije,uvijek su svi protiv njih kad gube,isto ko i turska,uvijek galama na sudije
tipicno za njih
eno i u tenisu Alcaraz im odvratan, antipatican jer, Boze sacuvaj, slavi svoje poene :rol:
a sta je tek Djokovic radio sa 20 godina, od onih odvratnih faca, gestikulacija u fazonu "pusite mi qrac svi", do imitiranja/ruganja Nadala, Federera, Roddicka, zamisli da se neko takav sad pojavi iz Spanije ili Amerike :rol:
Don't believe the hype.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 05 sep 2023, 20:27

05 sep 2023, 20:24
filip13 je napisao/la:
tipicno za njih
eno i u tenisu Alcaraz im odvratan, antipatican jer, Boze sacuvaj, slavi svoje poene :rol:
a sta je tek Djokovic radio sa 20 godina, od onih odvratnih faca, gestikulacija u fazonu "pusite mi qrac svi", do imitiranja/ruganja Nadala, Federera, Roddicka, zamisli da se neko takav sad pojavi iz Spanije ili Amerike :rol:
Meni je logicno da vas dvojica navijate protiv Srbije. Jednostavno vasa reprezentacija nikad nista veliko nije napravila, pa se onda navija za neku drugu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2023, 20:30

Shadows je napisao/la:
05 sep 2023, 20:27
05 sep 2023, 20:24
filip13 je napisao/la:
tipicno za njih
Meni je logicno da vas dvojica navijate protiv Srbije. Jednostavno vasa reprezentacija nikad nista veliko nije napravila, pa se onda navija za neku drugu.
ja navijam protiv srbije otkad se sfrj raspala,apsolutno nebitno da li je BiH učestvovala ili nije na tom takmičenju,i dok sam pratio neke druge sportove navijao sam protiv srbije,i to je tako

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 05 sep 2023, 20:35

Svako ima pravo da navija za nekoga i protiv nekoga, kao što to filip 13 navija uvijek protiv Srbije.Legitimno.
Isto kao što je legitimno da Srbi iz Republike Srpske uvijek navijaju za Srbiju, a ignorišu ili navijaju protiv BiH.To je lični izbor.
Ne treba samo ići u mržnju i patologiju i treba ostati u domenu sportskog navijanja za ili protiv nekoga.
Mens sana in corpore sano.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 sep 2023, 20:41

Ignorisanje ili ravnodusnost na rezultate drzave gdje si rodjen i odrastao je sasvim ok, mene prvog boli ku.rac za dosta selekcija BiH. Svjesno navijanje protiv i radovanje porazima jer tu drzavu mrzis je znak ozbiljnih kompleksa i mentalnih poremecaja.

dark44
Kontakt:

Post Postao/la dark44 » 05 sep 2023, 20:46

Ne vidim što se Kanada ovoliko potcenjuje? Po meni su favoriti za medalju, ima li nešto da nisam primjetio ili?

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2023, 20:48

djoleprijedor je napisao/la:
05 sep 2023, 20:35
Svako ima pravo da navija za nekoga i protiv nekoga, kao što to filip 13 navija uvijek protiv Srbije.Legitimno.
Isto kao što je legitimno da Srbi iz Republike Srpske uvijek navijaju za Srbiju, a ignorišu ili navijaju protiv BiH.To je lični izbor.
Ne treba samo ići u mržnju i patologiju i treba ostati u domenu sportskog navijanja za ili protiv nekoga.
:thumbup:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2023, 20:48

Epidaurus je napisao/la:
05 sep 2023, 20:41
Ignorisanje ili ravnodusnost na rezultate drzave gdje si rodjen i odrastao je sasvim ok, mene prvog boli ku.rac za dosta selekcija BiH. Svjesno navijanje protiv i radovanje porazima jer tu drzavu mrzis je znak ozbiljnih kompleksa i mentalnih poremecaja.
Bas tako, najmanji je problem za koga ces navijati. Licni izbor svakog od nas ovdje. Ali nemoj brate da nipodastavas drzavu iz koje si, a navijas za komsije ili susjede, kako hocete. Vjerujem da iz pojedinih razloga ovdje ne navija neko za Hrv ili Srb. Isto tako, ne mora niko da navija za BiH osim nas. Ko hoce navijat ce, ko nece ne mora, njegov izbor i to je to.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2023, 20:51

dark44 je napisao/la:
05 sep 2023, 20:46
Ne vidim što se Kanada ovoliko potcenjuje? Po meni su favoriti za medalju, ima li nešto da nisam primjetio ili?
imaju igrača iuz prve nba petorke,imaju igrače koji su startwri u nba timovima,barrett,dort,olynik,powell,brooks,tako da su bas favoriti za medalju,nije valjda slovenija

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 sep 2023, 21:07

dark44 je napisao/la:
05 sep 2023, 20:46
Pogledaj glasove na anketi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 05 sep 2023, 21:12

Što se tiče navijanja, nakon svega što se ovdje desilo, posebno prema bošnjacima, smatram da svaki bošnjo koji navija za 'susjede i komšije' je mentalno retardiran.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2023, 21:18

Njemacka bi mogla otici daleko na SP. Mada je Latvija klasicna ona nagazna mina, gdje se ocekuje od Njemacke da prodju, a ovi ih definitivno mogu iznenaditi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 sep 2023, 21:39

Ja niti u jednom sportu ne navijam za Njemačku meni izuzetno antipatična sportska nacija.

Srbija mi je gotivna jedino u košarci.
Srbija, Latvija i Slovenija što dalje.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.