Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja SP?

Anketa je završila: 11 sep 2023, 13:37.

SAD
32
32%
Francuska
3
3%
Kanada
19
19%
Australija
1
1%
Srbija
17
17%
Španija
4
4%
Slovenija
4
4%
Njemačka
19
19%
Litvanija
2
2%
Italija
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 101

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 sep 2023, 14:00

koliko je kosarka na ovom nivou neozbiljna najbolje govori to da se igra po drugacijim pravilima

zamislite da je to slucaj u planetarnom sportu kao fudbal

nastavite :kafa:
Don't believe the hype.

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 08 sep 2023, 14:01

let3 je napisao/la:
08 sep 2023, 13:55
marconato je napisao/la:
08 sep 2023, 13:46

Prijatelju, iskuliraj. Niste nikakva sila u fudbalu, iako svaka cast za prethodna 2 SP. Velesila, a osvojili 3 medalje ukupno u 25 godina??! Nijedne medalje sa EP. :facepalm:

Srbi u basketu uz Litvaniju jedina nacija bez stranaca u ekipi, dodjemo bez 4-5 ponajboljih igraca i udjemo u finale. Vi bez Modrića, Brozovića, Perišića itd. ne bi grupu prosli.

Koja glupa paralela, oni u fudbalu sto smo mi u basketu. Nigdje veze :damn:
Kakve gluposti.

Hrvatska je sila u fudbalu i rukometu.
Još je burazer zaboravio da ti za fudbal ipak treba veći broj kvalitetnih igrača da bi složio jak tim. To je još jedan od razloga zašto je impresivnije što Hrvatska radi u fudbalu sa svojim brojem stanovnika u odnosu na konkurenciju.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2023, 14:02

VensanKasel je napisao/la:
dscile je napisao/la:
08 sep 2023, 13:48
Sad kad su se slegli utisci, stvarno nevjerovatan uspijeh. Ne vjerujem da je iko sa sigurnoscu mogao tvrditi da cemo doci i do medalje i do Olimpijskih igara. Narocito kad su nam poceli igraci otkazivati jedan po jedan, sto zbog licnih razloga, sto zbog povreda.

Realnost je da ova ekipa ima vrhunske borce i timsku hemiju.. i da je nakon onog ispucavanja protiv Italije sve leglo na svoje mjesto. Zadnje tri utakmice igramo fenomenalno, i u odbrani i u napadu. Nekako mi je najdraze zbog Simanica, sto ce dobiti medalju nakon sto je zbog nje izgubio bubreg.

Sasvim je moguce da sledece godine gledamo Jokica i Micica uz glavne igrace ove ekipe.. a na sve to jos nekoga tipa Kalina, Lucic, itd. Ako se svi podrede ekipi kao ovi sadasnji, bice to strasna ekipa.
Ogroman minus bi bio zvati Jokića , samo bi uništio ovu hemiju između igrača . Pretpostavljam da će ga Kari zvati ... Također izbjeći Nedovića qrčevitog debila .
Ma sumnjam da postoji reprezentacija na svijetu koja bi sebi dozvolila taj luksuz da ne zove Jokica da igra za njih na OI. Covjek je trenutno najbolji igrac na planeti, a pri tome nije igrac koji ce privatizovati reprezentaciju kad je tu, nego igra za tim. A generalno mislim da mu vise zamjere navijaci nego saigraci, jer oni sigurno shvataju kako izgleda kad neko odigra 100 utakmica u sezoni.

Nedovic je sam sebi vrata zatvorio. Ja sam ubijedjen da on i Kari nisu dobri jos od perioda u Zvezdi, gdje ga je tad Kari, po meni, nepravedno sikanirao iako je bio glavni projekat kluba.

Sve u svemu, o OI kada dodje vrijeme za to. Do tada da se uziva u finalu i novoj medalji :salut:

PS - Bogdan i Milutinov moraju u idealnu petorku turnira.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 sep 2023, 14:02

akisarajevo92 je napisao/la:
08 sep 2023, 14:00
koliko je kosarka na ovom nivou neozbiljna najbolje govori to da se igra po drugacijim pravilima

Zamisli poštovati takmičenja gdje najbolji igrači ne dođu na prvenstvo.

Može li ko zamisliti da Messi, Ronaldo, Iniesta, Xavi i slični u svom prajmu propuste SP.

Svaka čast Srbiji, golemo bez Jokića.

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 08 sep 2023, 14:04

let3 je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Prijatelju, iskuliraj. Niste nikakva sila u fudbalu, iako svaka cast za prethodna 2 SP. Velesila, a osvojili 3 medalje ukupno u 25 godina??! Nijedne medalje sa EP. :facepalm:

Srbi u basketu uz Litvaniju jedina nacija bez stranaca u ekipi, dodjemo bez 4-5 ponajboljih igraca i udjemo u finale. Vi bez Modrića, Brozovića, Perišića itd. ne bi grupu prosli.

Kakve gluposti.

A jakog ti poređenja. U nogometu je svakome igraču san nastupiti za reprezentaciju, dok u košarci 70% igrača preko neke stvari ili nikako ne igra za reprezentaciju. U nogometu uvijek imaš 8 do 10 superjakih reprezentacija koje se bore za vrh dok je u košarci konkurencija mnogo slabija.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 sep 2023, 14:06

CAGarfia je napisao/la:
08 sep 2023, 14:02

Zamisli poštovati takmičenja gdje najbolji igrači ne dođu na prvenstvo.

Može li ko zamisliti da Messi, Ronaldo, Iniesta, Xavi i slični u svom prajmu propuste SP.

Svaka čast Srbiji, golemo bez Jokića.
Zbog ovoga sto smo mi naveli i jos mnogo toga, ako se u fudbalu rezultat mnozi sa koeficijentom 2 mislim da je to u kosarci 0.5, posebno kad je u pitanju SP :kafa:
Don't believe the hype.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:08

Tom logikom je i Euroliga neozbiljna.
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 sep 2023, 14:08

VensanKasel je napisao/la:
08 sep 2023, 13:01
lumani je napisao/la:
08 sep 2023, 12:58
Ako Švabe prođu Amere uzimaju zlato ,inače Srbija ima dosta dobre šanse.
Srbija rutinski uzima Švabe , sa Amerima pola pola .
Švabe nikada ;)

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2023, 14:09

Ljeba mi ne kontam kako se posle ovakvih utakmica uvijek udje u neki debilni oftopik gdje se poredi neuporedivo, trudi da se umanji neciji uspijeh, komentarisu se nebitne stvari tipa komentatori na tv, itd..

U Evropi su fudbal i kosarka najpopularniji sportovi, u vecem dijelu svijeta medju najpopularnijim.. I ono sto radi Srbija ovih godina u kosarci, kao i Hrvatska u fudbalu, je ogroman uspijeh, narocito kad se uzme u obzir populacija te dvije drzave. Dobar dio drzava slavi prolazak na SP u fudbalu/kosarci kao neku medalju, a Srbija i Hrvatska uzimaju medalje i neko se trudi to osporiti i umanjiti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:10

Vjeverica777 je napisao/la:
08 sep 2023, 14:04
let3 je napisao/la:
marconato je napisao/la:

Kakve gluposti.

A jakog ti poređenja. U nogometu je svakome igraču san nastupiti za reprezentaciju, dok u košarci 70% igrača preko neke stvari ili nikako ne igra za reprezentaciju. U nogometu uvijek imaš 8 do 10 superjakih reprezentacija koje se bore za vrh dok je u košarci konkurencija mnogo slabija.
Nije baš svakom ni u fudbalu da se ne lažemo.

Košarka jeste slabije organizovana i ovo na relaciji klupska reprezentativna tu su baš neke gluposti.

A imaš u košarci velikane koji su bez obzira igrali za reprezentaciju. Španci su tu recimo bez premca.
Iako je fudbal i tamo No.1, košarka se ozbiljno tretira i tamo dok god traje karijera dolazi se na reprezentativna okupljanja.
Koševo Zapad

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 sep 2023, 14:13

Shategabri je napisao/la:
08 sep 2023, 14:08

Ko je rekao da je to ozbiljno takmicenje?

Ovdje se radi o tome da drugi igraci dolaze iz liga gdje se igra po skroz drugim pravilima i takmice se protiv onih koji igraju cijeli zivot po tim pravilima pa i pored toga ih opet cesto mlatnu 30-40 razlike.

A Srbija uopste nije tako mala zemlja po stanovnicima, ima ih 10+ miliona sa dijasporom.
Don't believe the hype.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:18

dscile je napisao/la:
08 sep 2023, 14:09
Ljeba mi ne kontam kako se posle ovakvih utakmica uvijek udje u neki debilni oftopik gdje se poredi neuporedivo, trudi da se umanji neciji uspijeh, komentarisu se nebitne stvari tipa komentatori na tv, itd..

U Evropi su fudbal i kosarka najpopularniji sportovi, u vecem dijelu svijeta medju najpopularnijim.. I ono sto radi Srbija ovih godina u kosarci, kao i Hrvatska u fudbalu, je ogroman uspijeh, narocito kad se uzme u obzir populacija te dvije drzave. Dobar dio drzava slavi prolazak na SP u fudbalu/kosarci kao neku medalju, a Srbija i Hrvatska uzimaju medalje i neko se trudi to osporiti i umanjiti.
Da se nešto napiše...
OK, krivo ti što je neko u finalu Svjetskog prvenstva, reci tako i poštenije je.
Šta mi tu zamotaješ mali sport, bla bla.
Koševo Zapad

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 08 sep 2023, 14:22

08 sep 2023, 14:18
dscile je napisao/la:

Da se nešto napiše...
OK, krivo ti što je neko u finalu Svjetskog prvenstva, reci tako i poštenije je.
Nebitno brte. Nebitan sport. Čak je Amerima ovaj mundijal nebitan. Ajde da su OI. Medalja na OI je lijep uspjeh, ako svi dođu u u pristojnim sastavima.
Treba reći kako stvari stoje, da ne bi bilo prevelikog khurcenja.
Zadnja izmjena: mostar35, dana/u 08 sep 2023, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2023, 14:22

dscile je napisao/la:

Da se nešto napiše...
Pa bukvalno, iz neke zavisti, manjka IQ-a ili cega vec se pisu takve gluposti da je to strasno. I za ove uspijehe Hrvatske, i za Srbije, a vidim sada i za kosarku kao sport. Sad je neozbiljna, a vjerovatno su ti isti sto to pisu isli docekivati kadetsku reprezentaciju kad je uzela zlato ili se budili u 4 ujutru da gledaju onaj mec Hrvatske i Srbije u kosarci.

Pise se o tim pravilima, kao da se igraju dva razlicita sporta, a ne da su prakticno jedine razlike tri sekunde u reketu, skidanje lopte sa obruca i to sto se u stvari u FIBA takmicenjima sviraju koraci, za razliku od NBA.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 08 sep 2023, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:23

08 sep 2023, 14:13
08 sep 2023, 14:08

Ko je rekao da je to ozbiljno takmicenje?

Ovdje se radi o tome da drugi igraci dolaze iz liga gdje se igra po skroz drugim pravilima i takmice se protiv onih koji igraju cijeli zivot po tim pravilima pa i pored toga ih opet cesto mlatnu 30-40 razlike.

A Srbija uopste nije tako mala zemlja po stanovnicima, ima ih 10+ miliona sa dijasporom.
Dobro, to stoji, kao što stoji da ti ako igraš u NBA možeš jednostavno reći neću da igram za reprezentaciju, pa čak ni za američku i tu se priča završava.
I uz sve nedostatke, stoji da je košarka dinamičniji sport.
Uzmi jedan košarkaški derbi i neki fudbalski u kojem ekipe odluče odigrati mrtvih 0-0?

Poenta je da se bezze porede dva sporta ničim izazvano.

Ne gleda ti se košarka brte, pa nemoj. Al nemoj drugima sra.t kako je to mali sport i šta već ne.
Bar to nije pošteno na ovim prostorima gdje su nastala neka velika imena poput Dražena, Mirze, Divca i da ne nabrajam dalje, jasna je poenta.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:24

mostar35 je napisao/la:
08 sep 2023, 14:22
dscile je napisao/la:

Da se nešto napiše...
Nebitno brte. Nebitan sport. Čak je Amerima ovaj mundijal nebitan. Ajde da su OI. Medalja na OI je lijep uspjeh, ako svi dođu u u pristojnim sastavima.
I dalje nije jasno što ti nas ovdje ubjeđuješ ako je to tako?!
Šta da su OI?
Pa realno je EP jače od OI ako se pogleda.
Ovo zadnje EP je prštalo sve.
Jbt mi u grupi imali Francusku, Njemačku, Litvaniju i Sloveniju!

Stvari stoje ovako: Srbija je u finalu i ima minimalno srebrnu medalju.
Da je tu reprezentacija za koju ti navijaš, ne bi nam sad ovo ovdje pisao.
Koševo Zapad

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 sep 2023, 14:27

Ma dobro, nema poente upoređivati da bi se minimizirao nečiji uspjeh. Manje-više svi znaju da je fudbal ubjedljivo prvi na svijetu a košarka deveta, nije to uopće tema.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 sep 2023, 14:28

dscile je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Da se nešto napiše...
Pa bukvalno, iz neke zavisti, manjka IQ-a ili cega vec se pisu takve gluposti da je to strasno. I za ove uspijehe Hrvatske, i za Srbije, a vidim sada i za kosarku kao sport. Sad je neozbiljna, a vjerovatno su ti isti sto to pisu isli docekivati kadetsku reprezentaciju kad je uzela zlato ili se budili u 4 ujutru da gledaju onaj mec Hrvatske i Srbije u kosarci.

Pise se o tim pravilima, kao da se igraju dva razlicita sporta, a ne da su prakticno jedine razlike tri sekunde u reketu, skidanje lopte sa obruca i to sto se u stvari u FIBA takmicenjima sviraju koraci, za razliku od NBA.
Ama što meni mora biti da je stalo?
Al napisaću kako jeste.
Glupo se ja osjećam da umanjujem nečiji uspjeh.
Da li ja navijam ili ne to je moja stvar.

A sjećam se vune kad je Neno Marković clutch tricama dobijao Hrvatsku, a eto sad je ok, mali sport koji je otpisan.
A slave se rukometaši ili vaterpolisti.
Zamisli sad da kažem **** te sport u kojem se ne možeš oznojiti i igraš u gaćama i kapici :urnebes:
Koševo Zapad

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 08 sep 2023, 14:32

08 sep 2023, 14:24
mostar35 je napisao/la:

Da se nešto napiše...
I dalje nije jasno što ti nas ovdje ubjeđuješ ako je to tako?!
Šta da su OI?
Pa realno je EP jače od OI ako se pogleda.
Ovo zadnje EP je prštalo sve.
Jbt mi u grupi imali Francusku, Njemačku, Litvaniju i Sloveniju!

Stvari stoje ovako: Srbija je u finalu i ima minimalno srebrnu medalju.
Da je tu reprezentacija za koju ti navijaš, ne bi nam sad ovo ovdje pisao.
Brte, svi basketaši sve ipak najviše lože na OI....Ameri prvi.
Da sam odlučio biti "bosanac i hercegovac" vjerojatno bi se naložio na ovo.
Napisao sam zašto ovo govorim. Znamo da se Srbi vole mnogo khurcit, ali treba reći kako realno stvari stoje.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 sep 2023, 14:35

mostar35 je napisao/la:
08 sep 2023, 13:54
marconato je napisao/la:
mostar35 je napisao/la:
08 sep 2023, 13:39

Napisao sam zašto je impresivnije. Jer je konkurencija neusporedivo jača u fudbalu. Srbija je zaista po popularnosti, masovnosti i košarkaškoj kuluturi jedna od najjačih na svetu. A i takmičenja u fudbalu se igraju puno rijeđe. Nije se lako ni plasirati na prvenstvo u fudbalu....jedna Srbija koja kida u basketu ne može na Euro of 2000. Slovenija europski prvak u basketu? Litvanija jedna od većih sila? Makedonija jednom u polufinalu? Amerikanci kao da su s druge planete. To ne može u fudbalu.

Tebra, ti izgleda nisi shvatio da fudbal i basket po konkurenciji nisu ni približno isti sportovi, kao ni po broju takmičenja koja su se odigrali u zadnjih 25 god. Tako da ne mogu biti isti kriteriji za oba sporta. Nisam rekao da je Hrvatska jedna od najjačih sila u fudbalu, niti to ikad može biti..jer ipak je to fudbal a ne basket, pa da neka Srbija, Slovenija ili Litvanija mogu biti sile. Ja sma primjetio da su mnogi Srbi razočarani u svoje fudbalere i nabijaju im pritisak jer očekuju kidanje kao u ovim malim sportovima, ali u fudbalu to ipak malo teže ide.

Da, 3 medalje u ukupno 25 god. Ajde sad pogledaj koliko je zemalja osvojilo isti ili veći broj medalja u tom periodu, i koje su to zemlje.
Pa ako je vise zemalja u stanju osvojiti medalju, onda je i konkurencija u tom sportu jaca! Sam sebe demantujes! Ako je tako lako uzeti medalju u kosarci, sto je vi ne uzimate evo vec skoro 20 godina?!
Vi ste u fudbalu prije Slovenija nego Srbija. Oni igraju na krilima Dončića + ranije Dragića, vama se potrefio Modrić i jos par vrhunskih igraca. Cim se oni povuku, ide i vas pad i susa po pitanju medalja. '98 ste uzeli bronzu sa izdancima ex yu fudbala.
Srbija, iako ne uzima redovno medalje, je konstanta u sistemu i pravljenju vrhunskih igraca. Od najboljeg playa Evrope Teodosića, Bogdanovića, pa do najboljeg igraca svijeta Jokića...To nije slucajnost. Modrić je vec izuzetak u vasem slucaju.
Da ne pricamo o vrhunskim trenerima. Istorijski gledano, ali i u poslednjih 20+ godina, od 5 najbolji evropskih trenera, 3-4 su Srbi. Pa onda sto omladinci redovno uzimaju medalje na velikim takmicenjima...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.