Teško se nakon medalja sa fudbalskog mundijala naložiti na ove manje seoske sportove. Vidiš da ni u Hrvatskoj nikog nije briga što su basket, odbojka a u zadnje vrijeme i rukomet uništeni. Da je nekog dovoljno briga, bilo bi tu kidanja većeg nego u fudbalu, jer ipak je neusporedivo lakše.Shategabri je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:28
Ama što meni mora biti da je stalo?
Al napisaću kako jeste.
Glupo se ja osjećam da umanjujem nečiji uspjeh.
Da li ja navijam ili ne to je moja stvar.
A sjećam se vune kad je Neno Marković clutch tricama dobijao Hrvatsku, a eto sad je ok, mali sport koji je otpisan.
A slave se rukometaši ili vaterpolisti.
Zamisli sad da kažem **** te sport u kojem se ne možeš oznojiti i igraš u gaćama i kapici![]()
Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Svjetsko prvenstvo u košarci - 2023
- Shategabri
- Kontakt:
mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:32Brte, svi basketaši sve ipak najviše lože na OI....Ameri prvi.Shategabri je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:24I dalje nije jasno što ti nas ovdje ubjeđuješ ako je to tako?!
Šta da su OI?
Pa realno je EP jače od OI ako se pogleda.
Ovo zadnje EP je prštalo sve.
Jbt mi u grupi imali Francusku, Njemačku, Litvaniju i Sloveniju!
Stvari stoje ovako: Srbija je u finalu i ima minimalno srebrnu medalju.
Da je tu reprezentacija za koju ti navijaš, ne bi nam sad ovo ovdje pisao.
Da sam odlučio biti "bosanac i hercegovac" vjerojatno bi se naložio na ovo.
Napisao sam zašto ovo govorim. Znamo da se Srbi vole mnogo khurcit, ali treba reći kako realno stvari stoje.
Znam ja to.
Ne možeš se odlučiti biti Bosanac i Hercegovac, iako smo svi koji živimo tu nekako po default Bosanci i Hercegovci, bez obzira da li smo Srbi, Hrvati ili Bošnjaci.
Pitah te i nisam dobio odgovor: jel ti rukomet mali sport?
Ma voli se bolan svako kurchiti bilo sa pokrićem ili bez, a pogotovo sa Balkana ako je.
Ovaj put je sa pokrićem dok su recimo na SP u fudbalu bili glavna zabava zbog dešavanja mimo terena, a na terenu neslavno završilo.
A krenulo se ko da će igrati minimalno finale.
Respekt svakom ko pravi rezultat.
I Hrvatskoj u fudbalu, rukometu, Srbiji u košarci, nemojmo to iz bilo kojih razloga umanjivati.
Koševo Zapad
marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:35Pa ako je vise zemalja u stanju osvojiti medalju, onda je i konkurencija u tom sportu jaca! Sam sebe demantujes! Ako je tako lako uzeti medalju u kosarci, sto je vi ne uzimate evo vec skoro 20 godina?!mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:54Tebra, ti izgleda nisi shvatio da fudbal i basket po konkurenciji nisu ni približno isti sportovi, kao ni po broju takmičenja koja su se odigrali u zadnjih 25 god. Tako da ne mogu biti isti kriteriji za oba sporta. Nisam rekao da je Hrvatska jedna od najjačih sila u fudbalu, niti to ikad može biti..jer ipak je to fudbal a ne basket, pa da neka Srbija, Slovenija ili Litvanija mogu biti sile. Ja sma primjetio da su mnogi Srbi razočarani u svoje fudbalere i nabijaju im pritisak jer očekuju kidanje kao u ovim malim sportovima, ali u fudbalu to ipak malo teže ide.marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:46
Prijatelju, iskuliraj. Niste nikakva sila u fudbalu, iako svaka cast za prethodna 2 SP. Velesila, a osvojili 3 medalje ukupno u 25 godina??! Nijedne medalje sa EP.![]()
Srbi u basketu uz Litvaniju jedina nacija bez stranaca u ekipi, dodjemo bez 4-5 ponajboljih igraca i udjemo u finale. Vi bez Modrića, Brozovića, Perišića itd. ne bi grupu prosli.
Koja glupa paralela, oni u fudbalu sto smo mi u basketu. Nigdje veze![]()
Da, 3 medalje u ukupno 25 god. Ajde sad pogledaj koliko je zemalja osvojilo isti ili veći broj medalja u tom periodu, i koje su to zemlje.
Vi ste u fudbalu prije Slovenija nego Srbija. Oni igraju na krilima Dončića + ranije Dragića, vama se potrefio Modrić i jos par vrhunskih igraca. Cim se oni povuku, ide i vas pad i susa po pitanju medalja. '98 ste uzeli bronzu sa izdancima ex yu fudbala.
Srbija, iako ne uzima redovno medalje, je konstanta u sistemu i pravljenju vrhunskih igraca. Od najboljeg playa Evrope Teodosića, Bogdanovića, pa do najboljeg igraca svijeta Jokića...To nije slucajnost. Modrić je vec izuzetak u vasem slucaju.
Da ne pricamo o vrhunskim trenerima. Istorijski gledano, ali i u poslednjih 20+ godina, od 5 najbolji evropskih trenera, 3-4 su Srbi. Pa onda sto omladinci redovno uzimaju medalje na velikim takmicenjima...

- Shategabri
- Kontakt:
A pazi, recimo dođeš sa bronzom sa SP u fudbalu, a Srbija osvoji zlato u košarci.mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:36Teško se nakon medalja sa fudbalskog mundijala naložiti na ove manje seoske sportove. Vidiš da ni u Hrvatskoj nikog nije briga što su basket, odbojka a u zadnje vrijeme i rukomet uništeni. Da je nekog dovoljno briga, bilo bi tu kidanja većeg nego u fudbalu, jer ipak je neusporedivo lakše.Shategabri je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:28
Al napisaću kako jeste.
A sjećam se vune kad je Neno Marković clutch tricama dobijao Hrvatsku, a eto sad je ok, mali sport koji je otpisan.
Zamisli sad da kažem **** te sport u kojem se ne možeš oznojiti i igraš u gaćama i kapici![]()
Hajde realno, jelde bolja ta Bronza

Jest al qrc.
Ma pitao bih te bi li bilo briga da jednom napraviš neki rezultat u košarci.
Evo i Srbi bi gu.zice dali za fudbal, pa imaju igrače kad pogledaš, al ne ide pa ne ide.
I šta reći? Nije ih briga za fudbal jel im ide košarka? To su gluposti i nema veze jedno s drugim.
Što se tiče rukometa u Hrvatskoj, realno je teško nadmašiti onu generaciju sa Balićem i kompanijom.
Pa nije ni čudo da je pad, ljudi su postavili neke ljestvice što se tiče rukometa.
Čisto sumnjam da ima ikakve veze to sa fudbalom.
Koševo Zapad
- djoleprijedor
- Kontakt:
Dan te yebo o čemu se ovde piše zadnje 2 stranice, a drugo polufinale SP koje upravo počinje niko da pomene....
Mens sana in corpore sano.
- Shategabri
- Kontakt:
Realno se obojica sramotite pokušavajući osporiti neosporivo.marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:35Pa ako je vise zemalja u stanju osvojiti medalju, onda je i konkurencija u tom sportu jaca! Sam sebe demantujes! Ako je tako lako uzeti medalju u kosarci, sto je vi ne uzimate evo vec skoro 20 godina?!mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:54Tebra, ti izgleda nisi shvatio da fudbal i basket po konkurenciji nisu ni približno isti sportovi, kao ni po broju takmičenja koja su se odigrali u zadnjih 25 god. Tako da ne mogu biti isti kriteriji za oba sporta. Nisam rekao da je Hrvatska jedna od najjačih sila u fudbalu, niti to ikad može biti..jer ipak je to fudbal a ne basket, pa da neka Srbija, Slovenija ili Litvanija mogu biti sile. Ja sma primjetio da su mnogi Srbi razočarani u svoje fudbalere i nabijaju im pritisak jer očekuju kidanje kao u ovim malim sportovima, ali u fudbalu to ipak malo teže ide.marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:46
Prijatelju, iskuliraj. Niste nikakva sila u fudbalu, iako svaka cast za prethodna 2 SP. Velesila, a osvojili 3 medalje ukupno u 25 godina??! Nijedne medalje sa EP.![]()
Srbi u basketu uz Litvaniju jedina nacija bez stranaca u ekipi, dodjemo bez 4-5 ponajboljih igraca i udjemo u finale. Vi bez Modrića, Brozovića, Perišića itd. ne bi grupu prosli.
Da, 3 medalje u ukupno 25 god. Ajde sad pogledaj koliko je zemalja osvojilo isti ili veći broj medalja u tom periodu, i koje su to zemlje.
Vi ste u fudbalu prije Slovenija nego Srbija. Oni igraju na krilima Dončića + ranije Dragića, vama se potrefio Modrić i jos par vrhunskih igraca. Cim se oni povuku, ide i vas pad i susa po pitanju medalja. '98 ste uzeli bronzu sa izdancima ex yu fudbala.
Srbija, iako ne uzima redovno medalje, je konstanta u sistemu i pravljenju vrhunskih igraca. Od najboljeg playa Evrope Teodosića, Bogdanovića, pa do najboljeg igraca svijeta Jokića...To nije slucajnost. Modrić je vec izuzetak u vasem slucaju.
Da ne pricamo o vrhunskim trenerima. Istorijski gledano, ali i u poslednjih 20+ godina, od 5 najbolji evropskih trenera, 3-4 su Srbi. Pa onda sto omladinci redovno uzimaju medalje na velikim takmicenjima...
Yebem ga, jel teško reći: bolji si od mene, najbolji, među najboljim, svaka čast!
Koševo Zapad
- akisarajevo92
- Kontakt:
a zasto bi komentarisali drugi mec?djoleprijedor je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:44Dan te yebo o čemu se ovde piše zadnje 2 stranice, a drugo polufinale SP koje upravo počinje niko da pomene....
zamisli npr. fudbal, na SP dodje neka drzava sa F sastavom i opet budu ubjedljivi favoriti za 1. mjesto, uz to se svaku utakmicu cudis ako ne nabiju nekoga 5:0, 6:0
cirkus od takmicenja

Don't believe the hype.
Hrvati koliko toliko uspjesni u sportu, ali ne mogu podnijeti to sto su Srbi uspjesniji generalno u sportu, a i Srbima muka kad Hrvati prave uspjehe u fudbalu, samo nas u Bosni boli **** jer smo nesposobni da ikakakav uspjeh napravimo. 

Nadam se da ce svabe pobjediti ove trecerazredne jenkije.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kako je Njemačka dobro krenula 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Franz i Obst 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nije jača konkurencija nego nitko osim Amera nije dovoljno ozbiljan. A nisu ni Ameri na mundijalima. Treba ti manje igrača, takmičenja su češća, nikad se ne igra u najjačim sastavima kao u fudbalu i još mnogo toga.marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:35Pa ako je vise zemalja u stanju osvojiti medalju, onda je i konkurencija u tom sportu jaca! Sam sebe demantujes! Ako je tako lako uzeti medalju u kosarci, sto je vi ne uzimate evo vec skoro 20 godina?!mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:54Tebra, ti izgleda nisi shvatio da fudbal i basket po konkurenciji nisu ni približno isti sportovi, kao ni po broju takmičenja koja su se odigrali u zadnjih 25 god. Tako da ne mogu biti isti kriteriji za oba sporta. Nisam rekao da je Hrvatska jedna od najjačih sila u fudbalu, niti to ikad može biti..jer ipak je to fudbal a ne basket, pa da neka Srbija, Slovenija ili Litvanija mogu biti sile. Ja sma primjetio da su mnogi Srbi razočarani u svoje fudbalere i nabijaju im pritisak jer očekuju kidanje kao u ovim malim sportovima, ali u fudbalu to ipak malo teže ide.marconato je napisao/la: ↑08 sep 2023, 13:46
Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka, Argentina, Brazil. Svaka njima čast na rezultatima u basketu, ali ipak se oni mnogo više lože i ulažu u fudbal i tu ti neće tako lako dati da ih prešišaš kao u basketu. Plus naravno ove ostale zemlje koje su jake u fudbalu, a još manje doživljavaju basket.
Sasvim je normalno da dođe do pada nakon što se oprosti jedna jaka generacija. šta bi sad Hrvatska trebala svaki mundijal biti u top 3? Pa tko to može?
Ali sistem u hrvatskoj se tek zakuhtao, još više nego prije djece ide u fudbal nego u ove ostale sportove, ojačao se mentalitet i iskustvo, tako da možeš biti siguran da će biti još velikih rezultata.
Što se tiče basketa, rekao sam da bi tu Hrvatska trebala kidati još više nego u fudbalu, jer se radi o manjem sport gdje lakše manjim i siromašnijim zemljama, ali ipak su neki stručnjaci uspjeli uništiti najjače košarkaške centre, a nikog nije dovoljno briga da nešto pokrene. BTW. nije ni Srbija uzela tozla u basketu nakon što se oprostili igrači iz Juge.
U Hrvatskom rukometnom savezu prestale sve aktivnosti, kažu fudbaleri su osvojili srebro i bronzu na dva svetska prvenstva pa nema potrebe više oni da se cimaju.mostar35 je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:36Teško se nakon medalja sa fudbalskog mundijala naložiti na ove manje seoske sportove. Vidiš da ni u Hrvatskoj nikog nije briga što su basket, odbojka a u zadnje vrijeme i rukomet uništeni. Da je nekog dovoljno briga, bilo bi tu kidanja većeg nego u fudbalu, jer ipak je neusporedivo lakše.Shategabri je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:28
Al napisaću kako jeste.
Koliko je realno da Njemačka igra još 34 minute ovako?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ubacili im 25 poena za 5 minuta
Realno, gledajuci cijeli turnir Njemacka je najvise pokazala

Realno, gledajuci cijeli turnir Njemacka je najvise pokazala
Don't believe the hype.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
25:15 za 5 minuta igre 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ni oni 73-9 Warriorsi ne bi ovaj tempo drzali 40 minuta.
15.10.2013.
Napisao sam da bi puno veća ludnica bila u Srbiji samo da se plasiraju u polufinale fudbalskog mundijala, nego da osvoje zlato u basketu. U to nema sumnje, To govori koja je medalja bolja.Shategabri je napisao/la: ↑08 sep 2023, 14:41
A pazi, recimo dođeš sa bronzom sa SP u fudbalu, a Srbija osvoji zlato u košarci.
Hajde realno, jelde bolja ta Bronza![]()
Jest al qrc.
Ma pitao bih te bi li bilo briga da jednom napraviš neki rezultat u košarci.
Evo i Srbi bi gu.zice dali za fudbal, pa imaju igrače kad pogledaš, al ne ide pa ne ide.
I šta reći? Nije ih briga za fudbal jel im ide košarka? To su gluposti i nema veze jedno s drugim.
Što se tiče rukometa u Hrvatskoj, realno je teško nadmašiti onu generaciju sa Balićem i kompanijom.
Pa nije ni čudo da je pad, ljudi su postavili neke ljestvice što se tiče rukometa.
Čisto sumnjam da ima ikakve veze to sa fudbalom.
Nisam rekao da ne bi gledao da Hrvatska igra u finalu basketa i sve bi to bilo simpatično. Ali ne može se mjeriti sa fudbalom. Da je Hrvatska u fudbalu na razini Srbije ili Beiha onda bi vjerojatno bio više emotivan oko ovih drugih manjih sportova.
Da se ja popravim, koliko Njemačka može biti konkurenta u ovoj utakmici

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Okrenuce ovo Ameri oni imaju 12 upotrebljivih igraca Svabe i nemaju bas kod njih se sve vrti oko Srudera i Wagnera
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.