Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 09 sep 2023, 23:52

tuzlak1987 je napisao/la:
09 sep 2023, 22:57
Ma u Bosni svako ko moze svoje dijete zaposli. Mogu se kladiti da je pola foruma dovedeno za ruku na posao.
To je iz Jugoslavije ostavstina, ubjedljivo najgore drzave gdje je u fabrikama gdje treba 100 ljudi radilo 1000.
Ne iz Juge, nego još iz vakta Turaka.
Ali sr načelno slažem, mi se moramo riješiti uhljebizma.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 sep 2023, 23:56

alemsa je napisao/la:
09 sep 2023, 23:19
ASD je napisao/la:
09 sep 2023, 23:17
Arvid je napisao/la:
09 sep 2023, 23:05
https://en.wikipedia.org/wiki/Cândido_Godói
Davno gledao dokumentarac o ovome. Ima 10 godina najmanje. Više kao teorija zavjere da je Mengele zaslužan za to, bez konkretnih dokaza.
Ma vjerovatno da jeste, da nije bio zlocinac na glasu uzeli bi ga Ameri 100%. Mozak je ali je.bes mu mater zlocinacku. Pogresno iskoristio znanje infamous
Po cemu? Njegova "istrazivanja" nisu imala apsolutno nikakav medicinski znacaj ni korist.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2023, 00:27

alemsa je napisao/la:
09 sep 2023, 22:06
jasmin10 je napisao/la:
09 sep 2023, 22:04
Rusmir Isak je magistar ekonomske struke, bio je na čelu zaštitarske agencije, posjeduje certifikate potrebne za odgovorne osobe u poslovima fizičke i tehničke zaštite ljudi i imovine. Položio je i stručni ispit za rad u organima uprave.

Pored etičke strane ove priče o kojoj se treba govoriti, postoji i ovaj administrativni dio koji Isak očigledno ispunjava.

Ovaj etički o kojem se priča je druga strana o kojoj, slažem se, treba govoriti.

Kaže Konakovic. :rol: :rol: :rol: :rol:
De @ep reci kako je magistar ako je retardinjo, ili je Ramo i to rijesio.

Ako jeste, Ramo je najveci babuka
Lik pisa po narodu i smije mu se u facu.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 10 sep 2023, 01:07

alemsa je napisao/la:
09 sep 2023, 23:02

Stela vazda radi svugdje, samo nije ovako ofirno, a to zadnje jebga to je socijalizam, moro ti je nekako nadoknadit, tipa ne znam radis posao u kojem bi plata trebala biti 5k maraka, on ti placa milju ali ti da stan, ili nepovrstni kredit da kucu napravis, a moze jos raditi 5 ljudi po milju svatas.
Previše se qrče usaid i europljani, nesto sto se kod njih zove lobiranje , kod nas zovu korupcija ,zar ne
Milijarde primjera ima garant ,gdje je neko privilegovan , a neko zavaljen ,od white - black odnosa pa dalje. Samo je drama kod nas
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 10 sep 2023, 09:14

Na vlast došli sa pričom kako su drugačiji od SDA i kako će drugačije postupati od SDA, a oni sve isto rade pa i gore.

A zašto ne bi, kada su većinom i nastali od SDA (prije svega mislim na pučanstvo i nepravdu, nip).

Ko nas je kleo stvarno nije dangubio.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 sep 2023, 09:23

ArtVandelay je napisao/la:
10 sep 2023, 09:14
Na vlast došli sa pričom kako su drugačiji od SDA i kako će drugačije postupati od SDA, a oni sve isto rade pa i gore.

A zašto ne bi, kada su većinom i nastali od SDA (prije svega mislim na pučanstvo i nepravdu, nip).

Ko nas je kleo stvarno nije dangubio.
U Švedskoj Trojka na vlasti? :shock:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 10 sep 2023, 09:58

RollMan je napisao/la:
10 sep 2023, 01:07
Previše se qrče usaid i europljani, nesto sto se kod njih zove lobiranje , kod nas zovu korupcija ,zar ne
Milijarde primjera ima garant ,gdje je neko privilegovan , a neko zavaljen ,od white - black odnosa pa dalje. Samo je drama kod nas
Tako je, nije do korupcije. Zapadna drustva i Ameri su glupi a mi smo pametni. Kod nas cvijeta cvijece. Dolaze Ameri i Evropljani raditi i zivjeti kod nas, nije obratno stanje.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 10 sep 2023, 10:49

RacioEmocionalan je napisao/la:
10 sep 2023, 09:58
RollMan je napisao/la:
Tako je, nije do korupcije. Zapadna drustva i Ameri su glupi a mi smo pametni. Kod nas cvijeta cvijece. Dolaze Ameri i Evropljani raditi i zivjeti kod nas, nije obratno stanje.
Kod nas štela , kod njih preporuka . Kako da nazovemo slučaj Busha predsjednika ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 10 sep 2023, 11:45

Moram upitati ovdje, pošto je najčitanija tema i vjerovatno najprije dobijem odgovor.

Koristim preko računara EON, optički net (još nisam uzeo tv). Dešava mi se u zadnjih par dana da bukvalno nakon nekih pola sata zaledi slika i istovremeno zaledi komp. Kapiram da nije do EON-a, već da je do kompa, ali ne mogu da ustanovim šta je razlog?! Da li je neko imao sličnih problema?
Prvo sam mislio da je zbog eventualnih problema u konekciji, da eventualno nekad naglo padne internet, pa zbog toga, ali kapiram da to nije razlog, jer ne bi dolazilo do toga da moram komp restartovati.

Pri tome,komp je neki prosjek, nije neka budža, ali nije ni iz prošlog vijeka.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 sep 2023, 12:12

deantinho je napisao/la:
10 sep 2023, 11:45
Moram upitati ovdje, pošto je najčitanija tema i vjerovatno najprije dobijem odgovor.

Koristim preko računara EON, optički net (još nisam uzeo tv). Dešava mi se u zadnjih par dana da bukvalno nakon nekih pola sata zaledi slika i istovremeno zaledi komp. Kapiram da nije do EON-a, već da je do kompa, ali ne mogu da ustanovim šta je razlog?! Da li je neko imao sličnih problema?
Prvo sam mislio da je zbog eventualnih problema u konekciji, da eventualno nekad naglo padne internet, pa zbog toga, ali kapiram da to nije razlog, jer ne bi dolazilo do toga da moram komp restartovati.

Pri tome,komp je neki prosjek, nije neka budža, ali nije ni iz prošlog vijeka.
Sorry na suvišnom komentaru ali mislim da si sam sebi dao odgovor.
Don't hate what you don't understand.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 10 sep 2023, 12:21

Ne znam do čega je. Pretpostavljam da je nešto s računarom, a nemam pojma šta bi moglo biti
Čak sam i neke drajvere updateovao, ali isto.

Pri tome je sve normalno funkcionisalo oko 2 godine.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 sep 2023, 12:29

VensanKasel je napisao/la:
10 sep 2023, 10:49
RacioEmocionalan je napisao/la:
10 sep 2023, 09:58
RollMan je napisao/la:
Kod nas štela , kod njih preporuka . Kako da nazovemo slučaj Busha predsjednika ?
Zato treba forsirati privatluk, a u državnoj službi oboriti plate, da niko ne želi tamo da radi.
Odmah bi bilo manje stela, jer ta radna mjesta ne bi bila atraktivna.

Ali ko da to uradi, kad stranke tamo zapošljavaju svoje glasače...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 sep 2023, 13:19

RollMan je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
09 sep 2023, 23:02

Stela vazda radi svugdje, samo nije ovako ofirno, a to zadnje jebga to je socijalizam, moro ti je nekako nadoknadit, tipa ne znam radis posao u kojem bi plata trebala biti 5k maraka, on ti placa milju ali ti da stan, ili nepovrstni kredit da kucu napravis, a moze jos raditi 5 ljudi po milju svatas.
Pa preporuka-stela radi ali moras biti kvalifikovan, ali to je vise u poslu/biznisu. Dok je kod vas uslo u skoro sve slojeve egzistencije, ako imas stelu u bolnici ides prekoreda itd.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 sep 2023, 13:21

Plate su kod nas previsoke u javnoj administraciji. Govorimo iz ugla ponude i potražnje.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 sep 2023, 13:22

ASD je napisao/la:
10 sep 2023, 13:21
Plate su kod nas previsoke u javnoj administraciji. Govorimo iz ugla ponude i potražnje.
Zavisi kako gdje.
U većim gradovima su preniske.

Svi koje ja poznajem, a rade kod privatnika- imaju veću platu od mene koji sam zaposlen u javnom preduzeću.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 sep 2023, 13:29

jasmin10 je napisao/la:
10 sep 2023, 00:27
alemsa je napisao/la:
09 sep 2023, 22:06
jasmin10 je napisao/la:
09 sep 2023, 22:04
Rusmir Isak je magistar ekonomske struke, bio je na čelu zaštitarske agencije, posjeduje certifikate potrebne za odgovorne osobe u poslovima fizičke i tehničke zaštite ljudi i imovine. Položio je i stručni ispit za rad u organima uprave.

Pored etičke strane ove priče o kojoj se treba govoriti, postoji i ovaj administrativni dio koji Isak očigledno ispunjava.

Ovaj etički o kojem se priča je druga strana o kojoj, slažem se, treba govoriti.

Kaže Konakovic. :rol: :rol: :rol: :rol:
De @ep reci kako je magistar ako je retardinjo, ili je Ramo i to rijesio.

Ako jeste, Ramo je najveci babuka
Lik pisa po narodu i smije mu se u facu.
Konakovic je propali ljigavac. Onoliki napadi na Izetbegovicku, a sad opet goli kurci Isaka. A on pa dostavljene diplome. Seems legit.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 sep 2023, 13:51

Marsal je napisao/la:
10 sep 2023, 13:22
ASD je napisao/la:
10 sep 2023, 13:21
Zavisi kako gdje.
U većim gradovima su preniske.

Svi koje ja poznajem, a rade kod privatnika- imaju veću platu od mene koji sam zaposlen u javnom preduzeću.
Ma ne govorim o vama. Mislim na javnu administraciju.
Materijalno bi vam bilo puno bolje da sge privatni, ne samo vamo, svim odjelima koji bi se mogli tržišno nadmetati.

Znam dosta ljudi što rade u državnim firmama koji bi sad potpisali da se te državne firme privatizuju, jer su svjesni da će plate skočiti privatizacijom.

Ja sam lično poprilično ekstreman po tom pitanju. Privatizovao bih skoro sve.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 10 sep 2023, 14:01

VensanKasel je napisao/la:
10 sep 2023, 10:49
Ne poricem da ima, medjutim njihova pozicioniranja ljudi i sistem zaposljavanja nije obolio citav sistem u odnosu na nas tako da se takva zaposljavanja mogu poprilicno relativizirati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 sep 2023, 14:06

Živim za dan kada neka kompanija iz EU kupi BH Telekom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 sep 2023, 14:12

ASD je napisao/la:
10 sep 2023, 14:06
Živim za dan kada neka kompanija iz EU kupi BH Telekom.
Nisi fan brzine?
slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Google [Bot], Jabroni i 11 gostiju.