Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BHFreak
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la BHFreak » 10 sep 2023, 21:10

Ja sam izgubio sve nade nakon ove press konferencije, pa najveci sam pobornik bio Mehe al bgm ovaj govor i arogantnost me malo zabrinjava...
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 10 sep 2023, 21:25

BHFreak je napisao/la:
10 sep 2023, 21:10
Ja sam izgubio sve nade nakon ove press konferencije, pa najveci sam pobornik bio Mehe al bgm ovaj govor i arogantnost me malo zabrinjava...
Ma nema on pojma dje goni iskreno niti dje supalj...prica budalastine

Jedino sto nas moze spasit je najlaksa grupa u historiji kvalifikacija

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 10 sep 2023, 22:12

Kad pročitaš ove naslove koji veze s vezom nemaju:
Kodro do u detalj analizirao Island, iskazao respekt, ali zna šta je potrebno da sutra pobijedimo
Šehić: Prvi put smo zaigrali sa četiri špica, najvažnije je da svi vjerujemo u vizije selektora
Meho nažalost ne zna da li je pošao ili došao. Njega ne može opravdati ni da je pred utakmicu preuzeo repku.

Da su sami igrači između sebe sjeli i dogovorili se bolje bi prošli. Lik nema pojma kao ni njegov prethodnik.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 sep 2023, 22:20

Koji god selektor dodje, i na okupljanje pozove bukvalno iste igrace kao i njegov prethodnik to govori da je yebena neznalica koja nema sopstveni plan kako da igra, a u tu skupinu spada i kodro.
naprijed rejal

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 10 sep 2023, 22:34

Bez da branim ikoga, koje je to igrače Kodro trebao da pozove a nije? Ja bih volio da imamo jos 5-6 igrača u formi koji čekaju spremni da uskoče ali nažalost njih nema.

Ili vam je samo žao što nema Gojaka? :D

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 sep 2023, 23:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
10 sep 2023, 22:34
Bez da branim ikoga, koje je to igrače Kodro trebao da pozove a nije? Ja bih volio da imamo jos 5-6 igrača u formi koji čekaju spremni da uskoče ali nažalost njih nema.

Ili vam je samo žao što nema Gojaka? :D
Hajradinovic, saric, zolotic,mujakic..nevidim iskreno po cemu je nalic bolji od varesanovica a stariji je 5 godina I igra u slabijoj ligi.. covjece mi nemamo rezervnog stopera za ovu utakmicu.. hajra je nazalost najbolji box to box igrac koji imamo poslije krunica koji igra preko ku..a.. kazem nazalost jer je lik mrtvi prosjek a kod nas bi morao igrati svaku utakmicu jer osim prcica I krunica( bolikurca) nemamo ni jednog igraca tog profila koji igra na iole pristojnom nivou.. recimo box to box igraci koje mozemo pozvati pored hajre su saric( odllican zadnje 2 tekme za antalijaspor,), dino besirevic( aik Stockholm) 30 godina I to je to.. ostalo sto moze valjati u buduce tj za godinu do godinu I po dana su nermin karic( benovento) 24 godine I Benjamin kanuric( ingolstadt) 20 godina I ovaj ivan basic iz mlade repke..

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2023, 23:40

Hajd nemoj se provaljivati živ bio.
Čovjek bi pomislio da pričaš o nekim igračima koji bi bili prevaga na terenu.

Selektor kada je pravio spisak Šarić je bio klupa u Palermu u Seriji B.
Hajradinovic katastrofalna forma prošle sezone, u ovoj nesto kao počeo ali opet ništa posebno.
Milicevic je profesor još uvijek za Mujakica.

Kodro je pozvao 4 klasicna stopera i tu je kao 5.stopera vidio Kolasinca...Sasvim dovoljan broj za ove dvije utakmice. Niko nije mogao očekivati da će za vrijeme priprema faktički dvojica otkazati.
Čak i u toj situaciji je plus sto nije zvao Sanicanina.

Dino Besirovic - ne mogu vjerovati da si ga spomenuo uopće...a prije toga osporavas Nalica koji, gle čuda, igra u istoj ligi.
Hotic - dobar uvod u sezonu, los početak...vidjet ćemo kakav će biti u zapletu. Ničim nije zaslužio poziv.
Varesanovic je još uvijek trkača kokoš na terenu. On mora dotjerati neke segmente igre za reprezentativni nivo. Ima dobrog trenera, valjda ga usmjeri.

Pozvao je najbolja 23 igraca u ovom trenutku.

Zolotic - ako ce ga iko pozvati onda je to Kodro. Sada nije jer je imao dovoljan izbor, njih 5 pozvanih (čitaj gore iznad).

Mehina nesreća je upravo ta da je ostao bez 2 bitna igraca, Ahmedhodžića i Stevanovica. S njima bi mogao razmisljati o drugoj formaciji.
A prije svega što je ostao bez Ahmedhodžića jer on zna povuci loptu naprijed bas kao i Kolasinac neki dan...tada bismo bili opasni na obije strane i protivnika bismo dodatno rasirili i ugrozili.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2023, 00:09

hurem je napisao/la:
10 sep 2023, 23:40
Uvijek je to tako, uvijek su se vodile rasprave oko 19., 20. ili 23. igrača na spisku, ono kao da su neke ogromne razlike među njima, a svaki od njih je srednja žalost pa i ispod toga.

Koga boli krasni qrac ko će biti 22. i 23. igrač na spisku.

Ja bih zvao po dva mlada igrača iz naše lige da popunim spisak, pa neka ih ovi do zore upoređuju sa Zolotićima i kompanijom. Sutra bih pozvao malog Buljubašića iz Sarajeva, neka ga na okupljanju, dečko igra strašno u Sarajevu i neka bude 23. igrač na spisku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 11 sep 2023, 00:44

hurem je napisao/la:
Hajd nemoj se provaljivati živ bio.

Selektor kada je pravio spisak Šarić je bio klupa u Palermu u Seriji B.
Hajradinovic katastrofalna forma prošle sezone, u ovoj nesto kao počeo ali opet ništa posebno.
Milicevic je profesor još uvijek za Mujakica.

Kodro je pozvao 4 klasicna stopera i tu je kao 5.stopera vidio Kolasinca...Sasvim dovoljan broj za ove dvije utakmice. Niko nije mogao očekivati da će za vrijeme priprema faktički dvojica otkazati.
Čak i u toj situaciji je plus sto nije zvao Sanicanina.

Dino Besirovic - ne mogu vjerovati da si ga spomenuo uopće...a prije toga osporavas Nalica koji, gle čuda, igra u istoj ligi.
Hotic - dobar uvod u sezonu, los početak...vidjet ćemo kakav će biti u zapletu. Ničim nije zaslužio poziv.
Varesanovic je još uvijek trkača kokoš na terenu. On mora dotjerati neke segmente igre za reprezentativni nivo. Ima dobrog trenera, valjda ga usmjeri.

Pozvao je najbolja 23 igraca u ovom trenutku.

Zolotic - ako ce ga iko pozvati onda je to Kodro. Sada nije jer je imao dovoljan izbor, njih 5 pozvanih (čitaj gore iznad).

Mehina nesreća je upravo ta da je ostao bez 2 bitna igraca, Ahmedhodžića i Stevanovica. S njima bi mogao razmisljati o drugoj formaciji.
A prije svega što je ostao bez Ahmedhodžića jer on zna povuci loptu naprijed bas kao i Kolasinac neki dan...tada bismo bili opasni na obije strane i protivnika bismo dodatno rasirili i ugrozili.
Hureme ne lupaj zivota ti.. nisam ja rekao da mujakic trenutno treba biti prije milicevica ali je morao biti na rezervnom spisku minimalno kao I zolotic da upadnu odmah ako se neko povrijedi.. covjece sutra nek ti se povrijedi milicevic ili hadzikadunic u sred tekme nemas stopera da ih zamjeni uopste covjece..

Hajradinovic je prosle sezone 95 posto utakmica bio standardan.. da je cijela ekipa igrala losije nego prije je cinjenica , ove sezone je vec puno bolji.. lik je tamo standardan vec 5tu sezonu halooo..ako cemo se sluzit Tom logikom onda je prcic vecinu drugog dijela prosle sezone a I ove presjedio na klupi..ove sezone je samo jednu bio standardsn.. na poziciji box to box veznjaka tj 8ce hajra je za klasu bolji od nalica kojem to uopste nije prirodna pozicija kao I od hadziahmetovica koji to nikad ama bas nikad ne igra u besiktasu niti je igrao u konyi..dakle na poziciji 8ce.. nisam ja rekao da dino besirevic treba biti pozvan nego da je nazalost, dakle nazalost , poslije bolikurca, prcica hajre I sarica najbolji iliti najstandardniji box to box igrac koje imamo.. tuzno je sto je tako ali hajd nadzi nekog boljeg da je box to box igrac dakle ne 6ca ili poluspic nego 8ca.. nalic je meni ok kao poluspic jer samo to igra za svoj klub I samo to I Moze igrati.. da li je bolji od varesanovica je veliko pitanje ali bi trebao biti na sirem spisku svakako jer mu je konkurencija slicnog kvsliteta kao I on.. hotica nisam bi nabrojao jer nemislim da nam icim moze pomoci ni u lechu nije standsrdan niti je prosle godine bio u cercle brugge..recimo ja sam siguran da bi menalo u lechu bio nezamjenjiv..

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 11 sep 2023, 02:10

Meho pokazi muda i opet stavi Nemanju u prvih 11. Nemoj neki alibi sastav izvest

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 sep 2023, 06:46

Ja mislim da ovaj trener ima licencu ali da je amater sto se tiče i taktike i svega ostalog.Supljak trosenje vremena.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 sep 2023, 07:04

Al ko dozvoljava Sehicu da daje neke izjave ? Najgori igrac reprezentacije i on sebi umislio da je neki autoritet.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 07:05

Meni je smijesno kao da je island jak po bokovima i kao dobro to ljudi rade ovo ono a ljudi ziva kanta, nismo ni mi bolji ali dragi Meho ti si se izgubio.

Sto se tice pozivanje drugi igraca, ljudi koga drugo pozvati osim Zolotica, nemamo jednostavno toliku bazu igraca jedino eto kad bi ganjali Gigovica, Tabakovic itd osim toga nista.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 07:07

jasmin10 je napisao/la:
11 sep 2023, 07:04
Al ko dozvoljava Sehicu da daje neke izjave ? Najgori igrac reprezentacije i on sebi umislio da je neki autoritet.
Ibrahim "veliki ibro" sheik'ic :rol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 sep 2023, 07:38

SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 07:05
Meni je smijesno kao da je island jak po bokovima i kao dobro to ljudi rade ovo ono a ljudi ziva kanta, nismo ni mi bolji ali dragi Meho ti si se izgubio.
Još jedan koji bolje da je sutio.
Jesi li ih to analizirao pa znaš?!
Portugal ih je jedva uzeo na Islandu i to s igračem vise, 1:0.
Jesmo li to mi bolji od Portugala?!

Slovačka ih je ludom srećom uzela 2:1 i to presmijesnim pogotkom, gdje su cijelo vrijeme bili bliži porazu nego pobjedi.

Sve jesu ali kanta nisu. Ova tvoja konstatacija dokazuje koliko pojma nemaš.
Ako ćeš gledati samo rezultate, onda smo mi kanta kao i oni.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 11 sep 2023, 07:43, ukupno mijenjano 1 put.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 sep 2023, 07:42

hurem je nervozan, ne valja:-)

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 11 sep 2023, 07:50

Uz naš luzerski mentalitet uparen sa trenerom kao neznalicom i trenutnu energiju unutar repke ne očekujem nikakav drugi rezultat osim uvjerljivog poraza od dva ili 3 razlike, a opet se s druge strane kao i uvijek nadam čudu i pobjedi.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 11 sep 2023, 07:52

hurem je napisao/la:
11 sep 2023, 07:38
SanaBosna je napisao/la:
11 sep 2023, 07:05
Još jedan koji bolje da je sutio.
Jesi li ih to analizirao pa znaš?!
Portugal ih je jedva uzeo na Islandu i to s igračem vise, 1:0.
Jesmo li to mi bolji od Portugala?!

Slovačka ih je ludom srećom uzela 2:1 i to presmijesnim pogotkom, gdje su cijelo vrijeme bili bliži porazu nego pobjedi.

Sve jesu ali kanta nisu. Ova tvoja konstatacija dokazuje koliko pojma nemaš.
Ako ćeš gledati samo rezultate, onda smo mi kanta kao i oni.
a jesi ti to strucnjak neki?vidio sam koliki je strucnjak neku noc, kakve to veze ima? Svaka utakmica je drugacija, ja LICNO pricam o kodri i njegove sposobnosti, eto island sila.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 sep 2023, 08:12

Ma njemu igra nacionalistički seljober od 32 godine. A zaključci o tome koliko je dobar se izvlače iz partije protiv 200-e ekipe na FIFA rang listi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 11 sep 2023, 08:14

Virtu4l je napisao/la:
11 sep 2023, 00:09
hurem je napisao/la:
Uvijek je to tako, uvijek su se vodile rasprave oko 19., 20. ili 23. igrača na spisku, ono kao da su neke ogromne razlike među njima, a svaki od njih je srednja žalost pa i ispod toga.

Koga boli krasni qrac ko će biti 22. i 23. igrač na spisku.

Ja bih zvao po dva mlada igrača iz naše lige da popunim spisak, pa neka ih ovi do zore upoređuju sa Zolotićima i kompanijom. Sutra bih pozvao malog Buljubašića iz Sarajeva, neka ga na okupljanju, dečko igra strašno u Sarajevu i neka bude 23. igrač na spisku.
Slažem se u potpunosti za davanje prilike igračima iz naše lige. Lično mislim da je Bilbija moralna i ljudska gnjida (stav se bazira na odnosu prema bivšem klubu), ali mi je bilo drago što je odigrao u prvoj postavi protiv Lihtenštajna i to korektno.

Kao što mafijaši savez u jednu ruku opstruiraju domaće klubove ograničenim brojem stranaca, tako bi onda barem trebali i selektora usloviti sa barem 3 imena iz naše lige na svako okupljanje, Nažalost, to bi se vrlo brzo pretvorilo u managerska mešetarenja, ali zato i jesmo u slobodom padu ka dnu, u vim segmentima društva pa tako i fudbalu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 6 gostiju.