FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

armando
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la armando » 06 sep 2023, 11:05

Zuke13 je napisao/la:
06 sep 2023, 09:23
Pozdrav, navijam za Bayern vise od 15 godina i pratim vasa pisanja na forumu, tako da sam odlucio da vam se pridruzim :thumbup:
Ne primamo one koji se ne sjećaju gola Jay-Jay Okoche Oliveru Khanu 😀

Šalim se, dobrodošao 👍
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 sep 2023, 11:16

Zar je trebalo jače od godine da nas pozdraviš ? :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 sep 2023, 11:34

armando je napisao/la:
06 sep 2023, 11:05
Zuke13 je napisao/la:
Pozdrav, navijam za Bayern vise od 15 godina i pratim vasa pisanja na forumu, tako da sam odlucio da vam se pridruzim :thumbup:

Šalim se, dobrodošao 👍
Starosna granica i godina nulta se menjaju na gol Grafitea Rensingu.

“Dobro došao u klub, sedi udobno se smesti” sto bi rekla jedna ljubiteljka jahti i penušavog pića iz pokrajine Šampanje, narodu poznata po ulozi u filmu - “Rocked on the boat”

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 06 sep 2023, 12:48

Baš neku dan pričam, vazda neke novitete uvode u fudbal, reko stvarno ne znam zašto još uvijek postoje transfer prijelazni rok, dosad su trebali ukinuti to i dopustiti da se trguje čitavu godinu, ko ima para nek troši ko nema neće. Prijelazni rokovi u ligama 5ice su jedni, za tursku ligu drugi, za saudiju treći, pa bolje ukinut i dopustit klubovima da trgujz čitavu godinu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 sep 2023, 12:54

korisnik32 je napisao/la:
06 sep 2023, 12:48
Baš neku dan pričam, vazda neke novitete uvode u fudbal, reko stvarno ne znam zašto još uvijek postoje transfer prijelazni rok, dosad su trebali ukinuti to i dopustiti da se trguje čitavu godinu, ko ima para nek troši ko nema neće. Prijelazni rokovi u ligama 5ice su jedni, za tursku ligu drugi, za saudiju treći, pa bolje ukinut i dopustit klubovima da trgujz čitavu godinu.
Joj druže logike ti. Znači dođe igrač danas i sutra može otići u neki drugi klub. Kakav bi to tim bio, promijeni se 50 igrača kroz godinu, ne zna niko nikog, a kamoli da se uigraju. Digne se nekom igraču, nije mu nešto po volji i traži transfer kad mu se ćefne.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 06 sep 2023, 13:22

Bundesliga je napisao/la:
06 sep 2023, 12:54
06 sep 2023, 12:48
Joj druže logike ti. Znači dođe igrač danas i sutra može otići u neki drugi klub. Kakav bi to tim bio, promijeni se 50 igrača kroz godinu, ne zna niko nikog, a kamoli da se uigraju. Digne se nekom igraču, nije mu nešto po volji i traži transfer kad mu se ćefne.
Ma čini ti se, bilo bi vjeruj mi zanimljivo. Pomoglo bi klubovima koji su u deficitu s igračima, u slučaju povreda itd. Sve više utakmica i obaveza imaju igraći, veća vjerovatnoća da će doći do povreda, izostanaka itd. U tim slučajevima bi klubovi koji imaju novca mogli da traže zamjenu, u toku sezone bi vjerovatno cijene igrača skočile dva, tri puta a možda i više. Pa samim tim ne bi došlo do velikih promjena u klubovima. Ukoliko igrač hoće da ide, klub mu odredi neku astronomsku cijenu, pa ako neko hoće da plati ideš ako ne, onda nek čeka van sezone.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 sep 2023, 13:30

06 sep 2023, 13:22
Ma čini ti se, bilo bi vjeruj mi zanimljivo. Pomoglo bi klubovima koji su u deficitu s igračima, u slučaju povreda itd. Sve više utakmica i obaveza imaju igraći, veća vjerovatnoća da će doći do povreda, izostanaka itd. U tim slučajevima bi klubovi koji imaju novca mogli da traže zamjenu, u toku sezone bi vjerovatno cijene igrača skočile dva, tri puta a možda i više. Pa samim tim ne bi došlo do velikih promjena u klubovima. Ukoliko igrač hoće da ide, klub mu odredi neku astronomsku cijenu, pa ako neko hoće da plati ideš ako ne, onda nek čeka van sezone.
Bilo bi katastrofalno, zamisli dopustiš Saudijcima otvoren prelazni rok kroz čitavu godinu. Pokupovali bi pola Evrope, kako su radili ovaj prelazni rok. Ne ide to tako sa igračima, zaštićeni su kao polarni medvjedi. Bojkotuju treninge, nezadovoljni su, izlaze u medije itd. A da ih pošalješ na tribine ne ide jer ti trebaju i jer si ih platio i plaćaš velike pare.

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 06 sep 2023, 13:44

Bundesliga je napisao/la:
06 sep 2023, 13:30
06 sep 2023, 13:22
Bilo bi katastrofalno, zamisli dopustiš Saudijcima otvoren prelazni rok kroz čitavu godinu. Pokupovali bi pola Evrope, kako su radili ovaj prelazni rok. Ne ide to tako sa igračima, zaštićeni su kao polarni medvjedi. Bojkotuju treninge, nezadovoljni su, izlaze u medije itd. A da ih pošalješ na tribine ne ide jer ti trebaju i jer si ih platio i plaćaš velike pare.
Imaju Saudijci pravilo, mogu imati ograničen broj stranaca u ekipi, ne znam da li 5 ili 6. Oni jesu uzeli dosta velikih imena, al su dosta i pomogli evropskim klubovima, finansijski i omogućili im kupovinu nekih novih imena. Pogledaj npr Liverpool oni su dosta igrača u Saudiju pustili, ali su od tog novca uzeli mlade talentovane igrače. Čak su i Bayernu pomogli da se Manea otarasi. Vjerovatno bi bilo dosta i mana ali i koristi za klubove.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 sep 2023, 14:26

06 sep 2023, 13:44
Imaju Saudijci pravilo, mogu imati ograničen broj stranaca u ekipi, ne znam da li 5 ili 6. Oni jesu uzeli dosta velikih imena, al su dosta i pomogli evropskim klubovima, finansijski i omogućili im kupovinu nekih novih imena. Pogledaj npr Liverpool oni su dosta igrača u Saudiju pustili, ali su od tog novca uzeli mlade talentovane igrače. Čak su i Bayernu pomogli da se Manea otarasi. Vjerovatno bi bilo dosta i mana ali i koristi za klubove.
Ok, ti misliš da bi to bilo dobro, ja ne mislim. A evo ti argumenata.

1. Imaš neka tri mjeseca prelaznog roka u godini što je i više nego dovoljno da se dovedu novi igrači i prodaju oni koji više nisu potrebni, koji žele ići ili na kojima se može zaraditi veliki novac.

2. Ne bi bilo nikakve konstante, nisi siguran da će ti tim koji uigravaš biti sutra na okupu jer može doći do prodaje igrača i opet moraš sve na novo.

3. Zov novca, moći, popularnosti. Recimo Saudijska Arabija koju smo spominjali, mogu promijeniti to pravilo o 5/6 stranaca, kao da je njima to problem. A onda imaš i ove velike i bogate klubove koji bi mogli u pola sezone kupovati iz manje moćnih klubova i na taj način ih slabiti.

4. Igrači bi na obične hirove iskazivali nezadovoljstvo i tražili transfer, i šta im uraditi u tom slučaju. Možeš ih poslati na tribine, u drugi tim, ali time klub gubi novac i kvalitet. U Bayernu prvom je mnogo takvih igrača. Imao si Pavarda, Gravenbercha, Mazraouia. Tu bi se možda uključio i Goretzka itd.

Moglo bi se tu još naći argumenata ali da ne idemo previše u offtopic.

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 06 sep 2023, 23:49

Nego nisam bas upucen , koliko nasih igraca je otislo da igraju za njihove repke?
Zelim da nesto drugo kazem , znamo svi kako je zavrsio prelazni rok , i da nam je skracen kadar.
Plasim se da nam se neko ne povredi , a kakve smo srece ne bi me iznenadilo.

Zuke13
Kontakt:

Post Postao/la Zuke13 » 08 sep 2023, 15:54

Upravo dobio ulaznice za Bayern-Bochum :D

Zuke13
Kontakt:

Post Postao/la Zuke13 » 08 sep 2023, 18:51

farinelli123 je napisao/la:
06 sep 2023, 11:34
armando je napisao/la:
Zuke13 je napisao/la:

Šalim se, dobrodošao 👍

“Dobro došao u klub, sedi udobno se smesti” sto bi rekla jedna ljubiteljka jahti i penušavog pića iz pokrajine Šampanje, narodu poznata po ulozi u filmu - “Rocked on the boat”
Malo sam stariji od toga, kada smo osvojili Ligu sampiona protiv Dortmunda nisam gledao jer sam se zenio

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 08 sep 2023, 20:47

Zuke13 je napisao/la:
08 sep 2023, 18:51
armando je napisao/la:

Šalim se, dobrodošao 👍

Malo sam stariji od toga, kada smo osvojili Ligu sampiona protiv Dortmunda nisam gledao jer sam se zenio
:nene: :nene: :nene: ne moze to tako onada nisi "dobrodosao" :mrgreen: ,bajern :cool: pa onda zeniba i zena ,stas onda kad te zena ,mozda jednog dana ostavi nogira :mrgreen: osta ti samo jedna i iskrena ljubav kooja te nikad nece napustiti a to je bajern :mrgreen: ,zezam se ,dobrodosao sve najbolje .
Pravda za Tyson Furya

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 11 sep 2023, 14:34

Bogme, De Ligt odigra čitavu utakmicu za Lale. Ili se naglo oporavio ili je pao u nemilost Tuchela.
Dao je nekakvu izjavu tipa da od maja vuče neku povredu lista noge i da je pripreme morao dozirati i da nema pravi fitnes zbog svoje korpulentne građe.

Real je dobro zavrtio glavu Daviesu i njegovom menadžeru koji je inače navijač Madriđana.
Pregovori oko produžetka ugovora neće biti prije '24e i onda će sve biti jasnije.
Fino to Real podmlađuje, na godinu Mpape, pa evt. Davies, prije Jude. Bgte, hoće li imati 3 bijela igrača na godinu ako se ovi stariji povuku. :mrgreen:

Dejvis već neko vrijeme stagnira i pitanje je može li on bolje. Ali uprkos svemu, njegova atletika i brzina je nešto neviđeno i bio bi grijeh takvog igrača izgubiti.

Ferdi Kadioglu se posmatra.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 12 sep 2023, 00:58

Hansi je dobio otkaz u Elfu i nastavlja tradiciju loše druge godine radnog staža. No, pošto on najbolje radi u skraćenoj sezoni, ako Tuchel do Božića ne sredi ekipu, eto prilike za staru ljubav :D
Sent from my Philips Smart TV.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 sep 2023, 10:33

Hocemo li igrati s tri stopera? Ako ne, zbog cega francuski trash igrac Upamecano ima prednost nad de Ligtom? Povrede? Forma?

Do kada ce se govoriti da Francuz igra dobro kao svake sezone pa onda kiksa u 2-3 utakmice kao neki amater pa cemo opet ovdje kukati?

Ako je iko imao sanse za popravak on je to imao, pa Gladbach i skolovanje od Embola pa brukanje protiv Citya.

Ligt je masina.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 12 sep 2023, 15:19

Neutral je napisao/la:
12 sep 2023, 10:33
zbog cega francuski trash igrac Upamecano ima prednost nad de Ligtom? Povrede? Forma?
Možda su se naglo opametili pa će ga koristiti odnosno raubati u manje bitnim utakmicama, a rotirati Kima i de Ligta čuvati za bitnije utakmice gdje Upa dobija pomračenje uma, mada poznavajući kako struka u klubu voli gurati krive igrače i dodvoravati im se, ovo je vjerojatno još jedan takav slučaj.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 12 sep 2023, 15:33

Zuke13 je napisao/la:
armando je napisao/la:

Šalim se, dobrodošao 👍

Bogami propustiti finale Lige Prvaka u kojem igra Bayern zbog svadbe je veoma loš izgovor. Ja bi je gledao nama kad bi zena otisla :D

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 12 sep 2023, 19:34

SWOT je napisao/la:
12 sep 2023, 15:33
Zuke13 je napisao/la:

Bogami propustiti finale Lige Prvaka u kojem igra Bayern zbog svadbe je veoma loš izgovor. Ja bi je gledao nama kad bi zena otisla :D
to je pravi bavarac :cool: :salut: :cool:
Pravda za Tyson Furya

Zuke13
Kontakt:

Post Postao/la Zuke13 » 12 sep 2023, 23:09

A sta da ti kazem potrefilo se tako ali sam bar gledao na telefonu. Kada me zena nine ostavila tog dana nece nikad

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.