killafrommanilla je napisao/la: ↑15 sep 2023, 15:41
IceTea je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:28
killafrommanilla je napisao/la: ↑15 sep 2023, 14:19
Otprilike onih 10ak bodova koje svi ostali klubovi, osim jos jednog, mogu izgubiti kuci zbog sudijskih lakrdija, a sto se na ta dva stadiona nikad nece desiti.
Hoćeš da kažeš da dominiraju ligom zbog sudijskih lakrdija? Kako to da vas non stop dobijaju tim istim sudijskim lakrdijama? Ne rise Boga ti. Za ove druge moguće da to vrijedi, spremni su na sve.
Ne. Itekako su kvalitetni bili sa Jakirovicem, sto su i dokazali sa 20+ bodova prednosti dvije godine(i prosla god je Jakirov kostur). Od nas su kvalitetniji, zbog toga su nas i dobijali, ali u tim utakmicama najcesce odluce greske koje oni nisu pravili jer su kvalitetniji, a mi jesmo. Nabrojat cu ti 5 derbija takvih.
Ono sto ja tebi hocu da kazem je da mi kazes kad je neko zadnji put "pokrao" Zrinjski pod BB? Evo za koji god drugi klub, ja cu ti reci 5 utakmica zadnjih 5 sezona gdje su drugim ekipama otimali bodove kuci. Za svaki klub osim jos jednog, mada su oni bili karani prije Vice, ne treba dusu grijesit.
E tacno tih 10 bodova ce biti odluka, jer ovaj Zrinjski nije Jakirovicev, itekako se moze dobit. Ne kazem da cemo ijednom da ih dobijemo, ali ako ovo ne vidis, onda ne gledamo istu ligu ili neko od nas ne razumije koliku psiholosku prednost ima ekipa koja zna da je sudije nece masakrirat u odnosu na onu kojoj dva kola zaredom sudi Gigovic, i gdje ne znas cemu da se nadas.
To ne znamo jesu li bili kvalitetniji, ne mogu svaku ni dobit, moralo im se desit Posušje. Plus na to sve imaš umor, ganjaju sve ljudi. Meni je ovaj danas Zrinjski najjača bh.ekipa unazad 20 godina. Ne samo jer su se plasirali u Evropu, već jer imaju za svakog igrača na terenu vrhunsku zamjenu, motivirani su i svako zna šta treba da radi. Koga god da staviš da ih vodi isto će završit. Bh. Dinamo postaju.
Dalje, Zrinjski se ne može ni pokrast, previše je tu kvaliteta da bi jedna sudijska greška riješila neku njihovu utakmicu. Evo baš pratim, protiv GOŠK-a čini mi se, gube odmah na startu, do poluvremena okreću rezultat. Ili je to sa Zvijezdom bilo nebitno.
Sa jednim LASK-om onako igrati i časno ispasti, s tim da su ih u par navrata baš ono imali na konopcima ali nisu uspjeli. Ni ja ne kažem da ih vi nećete dobit, na svom terenu možete dobit svakog. Ono što ja mislim da ništa neće biti dovoljno da se oni smaknu sa prvog mjesta i da osvoje kup. Moguće da će igrati neku igru i faktor umora zbog evropskih utakmica, ali bi baš iznenadilo da prospu ligu i kup u BiH. I opet ti kažem, ta psihološka prednost nije zbog suđenja, masakriranja ili čega već, već zbog toga što imaju najbolju ekipu, najbolji roster, zamjene, sve u klubu općenito.