Postao/la MrAmarOsim » 15 sep 2023, 23:22
Mokar do gole kože, već fasovao temperaturu i groznicu, 38.5, ko zna kakva me ljepota sutra čeka.
Kisnulo se, i razbolijevalo evo sad 25 godina skoro, i svakakvih poraza se doživjelo, ali ove zadnje 3 su toliko poniženje da ponekad mi dođe i da zaplačem.
Bašiću je ovo 3. poraz ove sezone, za sva tri je odgovoran. I ne samo to, nego mi nismo ličili na ozbiljnu ekipu u zadnjih 5 kola. Tako da polako mu ponestaje kredibiliteta, a meni lično počinje ići i na nerve.
Utakmicu počinje bez pravog lijevog beka (Jašar, taj junior ili kadet?, i Šehić) te stavlja Hareta i Amoaha na istu stranu da guše jedan drugog. Muftić je zaslužio malu pauzu, kolo dva, da se malo dohaviza, jer ga je očigledno ono sa juga prošlu domaću ponijelo malo previše.
Tajming izmjena katastrofalan, Štila ušao 10 minuta, pokazao više od Mekića koji je igrao ova 4 kola, a koji nam se predstavlja kao taj neki kreator igre kad samog Štile nema.
Drlju je suvišno komentarisati, pri prvim uslovima da se raskine ugovor to i uraditi i poslati ga nazad u Mostar. Najtužnija činjenica je da taj momak mora dijeliti minute sa Gasalom, a u češćim slučajevima, kao danas npr. i uzeti mu sve minute.
Gasal je naš najbolji strijelac0 u odnosu na broj odigranih utakmica prošle sezone, 8 utakmica 3 gola, ali eto Drljo, otpad Zrinjskog nam je bolja opcija tu.
I da, DRINA MORA IGRATI ŠTOPERA. PA NEK PRAVI GREŠAKA 100 NA UTAKMICI, ALI MORA JEDNOSTAVNO IGRATI. Kosorić opet griješi, što nije problem, problem je što je taj lik kapiten, a najgori je kandidat za to.
Svega nabacano, poraz boli jako teško, prije svega zbog važnosti današnjeg datuma, ali pogotovo kada znamo šta nam svaki bod znači u ovoj situaciji. To za Dadu ako je istina, moram priznati da sam jako razočaran i iznerviran zbog toga. Jednom Štiliću kojem ti ne možeš kopačke čistiti nije problem za neku manju platu igrati nego što to negdje drugo radi, ali je tebi problem. Drag mi je dosad momak bio, ali ovo je stvarno dno dna od njega.
Sve u svemu, jedino šta nam je ostalo je da se nadamo nekim boljim vremenima, ili nostalgično vraćamo snimke, slike i uspomene nekih boljih i prošlih vremena.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim