FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 200

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 15 sep 2023, 22:47

gegenpressing je napisao/la:
15 sep 2023, 22:40
Ovo je fenomen,trener direktno kriv za tri poraza ali ide podrška.
Ja to nisam nikad poslije rata doživio,sablja sa leotarom x odigrao,skidaj glavu,a sad ide podrška šatro,kakvi mentoli!
Zato što je Bašić pokazao taktički da je dobar trener, zbog toga ima puno kredita. Mulalić je skroz druga priča
Nije Bašić kriv što pola ekipe kasni sa dodavanjima i što Acu može pretrčat puž golač
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 15 sep 2023, 22:50

Steta sto se ne moze Rustemovicu hebat mater opet.

Lose. Teren je los bio, ali i mi smo se malo trudili. Nije GOSK naivna ekipa. Ali kad bolje pogledas nije niko naivan u nasoj ligi sto nas moze baciti u ozbiljne probleme ako se igraci ne pocnu truditi maksimalno svaku utakmicu, svaku kontru, pas, sut. Mrljavo mi je to sve nekako, kao da nam fali snage.

Nek smo doveli pojacanje u odbrani, nadam se da cemo stati vise sa ovim glupostima iz odbrane i ovakvim primanjima golova

Ja razumijem u kakvoj smo mi situaciji i da ce se sad panika poceti stvarati i poceti tjerati basic ako ne dobijemo slogu. Pare dolaze na zimu i neko ih treba pokupiti ALI realno uprava mora puno bolje. Stvarno amaterski od 2 kucice za prodaju pa do terena i citave situacije. OK je stediti i vracati dugove kad imas neka primanja, mi imamo primanja samo od navijaca. Mora to puno bolje, nemoguce da za 3 godine niste sponzora mogli naci. Nemoguce da za 3 godine teren propada (kad se sjetim onog bagerisanja zimus po terenu nije mi dobro). Ajde malo se uozbiljite ili cemo postati provijcijalni klub kojeg vodi ulica.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 sep 2023, 22:54

Primili smo tri gola od Goska na svom terenu, zar to nije za kritiku ? da ne pljujem Gosk, ljudi zasluzeno pobjedili, al ne vjerujem da vise ikome uvaliti 3 komada na jednoj utakmici do kraja sezone.
Hajd prvi je bio golcina iz slobodnjak, majstorija :salut: ali drugi i treci :wtf: pa pogledajte samo one amaterske reakcije odbrane :oops: oni ni juniori Zelje ne bi dozvolili.

Ne smije se vise ni kritikovati , odmah si latentni pitar, odmah se lijepi neka etiketa.
I nije tacno da se igraci pljuju i vrijeđaju, posebno ne na utakmici, opet su dobili podrsku na kraju - ali treba reci neke kritike. Oni golovi su bili mrtvi amaterizam, nedopustivo. Isto kao i amaterizam Drine protiv Veleza. Necemo se praviti naivni i zmiriti na to.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 15 sep 2023, 22:56

Po 100. put ponavljam, da je Drljo valjao igrao bi kod Jakirovića.

Velid Spaho

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 15 sep 2023, 22:58

Lynx je napisao/la:
15 sep 2023, 22:47
gegenpressing je napisao/la:
15 sep 2023, 22:40
Ovo je fenomen,trener direktno kriv za tri poraza ali ide podrška.
Ja to nisam nikad poslije rata doživio,sablja sa leotarom x odigrao,skidaj glavu,a sad ide podrška šatro,kakvi mentoli!
Zato što je Bašić pokazao taktički da je dobar trener, zbog toga ima puno kredita. Mulalić je skroz druga priča
Nije Bašić kriv što pola ekipe kasni sa dodavanjima i što Acu može pretrčat puž golač
Ma kakav Bašić. Čovjek je tu, i neka ga, nije sporan, odličan trener za Želju i za duži period.
Bekrić i Uprava nemaju pojma, i to nas košta. Nije kasno, samo je alarm uključen.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 15 sep 2023, 23:04

Zaslužena pobjeda GOŠKa, jednistavno su večeras bili bolji. U prvih 29 minuta se vidjelo, jako dobro su vršili presing na zadnju liniju (znajući da Biber ne može odigrati siguran pas kao zadnji vezni) gdje smo morali bolje grati duge lopte iz kojih nije bilo neke koristi. Vidjelo se da igramo samo preko strane gdje je Amoah, sa druge ništa. Bez nabijanja, jako dobra tranzicija u svakom momentu u skoku odlični. Mi bez okakbog pokušaja u dubinu. Jako teško je protiv tri stopera odigrati kvalitetan pas ako nemaš Štilića u ekipi. Jednostavno imamo ogroman problem sa zaštićenim godištem (gasal, drljo, drina su igrač manje). Jednostavno su bili bolji i zasluženo pobijedili. Nije smak svijeta, podjednake smo kvalitete sa 5,6 ekipa i svaka nas može dobiti. Nedostaje jedan extra kvalitetan vezni (ne lošiji od Dade, bilo bi idealno da je U21). I Bašića mogu razumjeti Drina kiksao u Mostaru, staviš Drlju on i Kosorić unazade igru. Muftić nas je vadio protiv Igmana, danas je bio slab, alu da li je rješenje Mulalić? I hoće li on braniti sljedeću i kiksati? Jednostavno nema kvalitete i to je to. Borit se do kraja, podržavati i gdje nas to odvede. Biće ludih rezultata, kroz čitavu sezonu. Sve je otvoreno. VTŽ

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 15 sep 2023, 23:08

Može li mi neko objasniti zašto Galić dobija aplauz kad izlazi?
**** li mu svu familiju, ima obraza da se raspravlja sa navijačima. Kako jadan lik, 0 asistencija 0 golova, 57 utakmica. Siniša vrati se sve ti je oprošteno
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2023, 23:09

Prozivati Muftica radi visine, a primio go vise od komsinica, borca i zrinjskog je van svake pameti.

Prizivanje saudicija koji je platio da bude tu. Znaci nikakva primanja nema od kluba i neko misli da je u pitanju fudbalski talenat. Aha jeste prvi u istoriji saudiske arabije.

Basicu neznas kud udaras. Nemozes se zvati strucnjakom a onda stavis da igraju dva najstarija igraca u odbrani koja osim starosti su i najsporija dva igraca u ekipi. Ti nemas pojma sta radis.

Nekadasnje sarajlije i ovo sad je nebo i zemlja. Sta se sve nece cuti na tribinama danas. Ja neznam odakle ti likovi i cime se bave.

Nedaj se Zeljo! 💙💙💙💙💙💙💙

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 sep 2023, 23:10

Ne znam,vjerovatno uz onu eru Demira Hotica i najslabija ekipa Zelje,svi su zakazali od uprave,Bekrica ,svi nesto hendlaju na osnovu tih dugova a sramota iz kolo u kolo postaje sve veca ,ne znam tesko je bas navijati za Zelju,patim kao i svi mi ovdje.

Basic ce iskihati sve i nije pitanje hoce li ustvari nego kad ce,za kolo dva ili pet,a najmanje je kriv ali je kriv.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 15 sep 2023, 23:12

Bašića ako otpusti uprava treba njima yebat sve po spisku. Čovjek najmanne kriv, a hoće se preko njeg izvlačit. Pitanje, koga bi doveli u zamjenu, koga?

Velid Spaho

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 15 sep 2023, 23:16

samoposmatram je napisao/la:
15 sep 2023, 23:09
Prozivati Muftica radi visine, a primio go vise od komsinica, borca i zrinjskog je van svake pameti.

Prizivanje saudicija koji je platio da bude tu. Znaci nikakva primanja nema od kluba i neko misli da je u pitanju fudbalski talenat. Aha jeste prvi u istoriji saudiske arabije.

Basicu neznas kud udaras. Nemozes se zvati strucnjakom a onda stavis da igraju dva najstarija igraca u odbrani koja osim starosti su i najsporija dva igraca u ekipi. Ti nemas pojma sta radis.

Nekadasnje sarajlije i ovo sad je nebo i zemlja. Sta se sve nece cuti na tribinama danas. Ja neznam odakle ti likovi i cime se bave.

Nedaj se Zeljo! 💙💙💙💙💙💙💙
Ima golmana koji primaju svaku tekmu gol, a da nisu krivi ni za jedan od njih. Danasnje dvije greske, amaterizam.

Da je ovo primio Bender ili neko drugi kome su se **** majke na prvu, vec bi bio bivsi. Muftic ima kredit iz nicega. Onakva postavka zivog zida i primanje gola u svoj ugao, za izucavanja iskreno.

Nije ismijavanje, nego komentar. Negacije uz glagol se pisu odvojeno, ti si svaku napisao skupa, to se pise odvojeno (prvi razred osnovne). Dok tako pises, ne mozes davati komenatre "danasnje sarajlije", jer nepismenost je njihova odlika.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 15 sep 2023, 23:16

MojaMalenkost je napisao/la:
15 sep 2023, 22:45
Od borca se nesto desilo milion posto. Ne mozes borca rasuti, a onda pet tekmi odigrati ispod svakog nivoa. Jedino se protiv Igmana ko i nesto odigralo. Ostalo gluho bilo. Tuzla nas razvalila sa igracem manje. Velezu i Posusju nismo pogledali na gol. Nista ni scim. U evropi smo gledali fudbal, kao i protiv borca. Sta se desilo poslije?
Istog sam mišljenja, nemoguce da Bašić fula taktiku protiv goska, posušja, citija a pokazao je protiv ozbiljnih ekipa da zna i može.

Nešto ne štima???

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 15 sep 2023, 23:19

avalPacidoroP je napisao/la:
15 sep 2023, 22:46
I kad mi prosipaju priču znate li vi u kakvoj smo situaciji?
Boli me qrčina u kakvoj smo situaciji. 20 i kusur godina priča znaš li u kakvoj smo mi situaciji? Sloboda, Tuzla, Sarajevo dovedu investitora, Zrinjski napravi dream team u upravi u suradnji sa savezom i pričaju mi priče joj znaš li u kakvoj smo mi situaciji.. klub koji nadaleko ima najviše navijača u državi, imovinu 1/1 svoju, sa nekad najboljom omladinskom školom, sa najboljom atmosferom oko kluba i znaš li ti u kakvoj smo situaciji..
Al' jok mi bi da nam neko uloži pare al' da se glas kluba važi 51%.. a njegov 49%.
Radije ću sad potpisati da sad krenemo iz 4.lige, makar bi znao da su to još 4.godine patnje.. a ovako će mi ako budemo živi i 2040 govoriti znaš li ti brate u kakvoj smo mi situaciji?!
Da rade kod privatnika, znali bi o cemu ti pricas.
Ali kod njih je uvijek neki izgovor.

Mogu li skuplje karte, voda i ostalo??

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 15 sep 2023, 23:21

1921boy je napisao/la:
15 sep 2023, 20:21
**** nemojte brisati komentare.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

slika

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 15 sep 2023, 23:22

Mokar do gole kože, već fasovao temperaturu i groznicu, 38.5, ko zna kakva me ljepota sutra čeka.
Kisnulo se, i razbolijevalo evo sad 25 godina skoro, i svakakvih poraza se doživjelo, ali ove zadnje 3 su toliko poniženje da ponekad mi dođe i da zaplačem.
Bašiću je ovo 3. poraz ove sezone, za sva tri je odgovoran. I ne samo to, nego mi nismo ličili na ozbiljnu ekipu u zadnjih 5 kola. Tako da polako mu ponestaje kredibiliteta, a meni lično počinje ići i na nerve.
Utakmicu počinje bez pravog lijevog beka (Jašar, taj junior ili kadet?, i Šehić) te stavlja Hareta i Amoaha na istu stranu da guše jedan drugog. Muftić je zaslužio malu pauzu, kolo dva, da se malo dohaviza, jer ga je očigledno ono sa juga prošlu domaću ponijelo malo previše.
Tajming izmjena katastrofalan, Štila ušao 10 minuta, pokazao više od Mekića koji je igrao ova 4 kola, a koji nam se predstavlja kao taj neki kreator igre kad samog Štile nema.
Drlju je suvišno komentarisati, pri prvim uslovima da se raskine ugovor to i uraditi i poslati ga nazad u Mostar. Najtužnija činjenica je da taj momak mora dijeliti minute sa Gasalom, a u češćim slučajevima, kao danas npr. i uzeti mu sve minute.
Gasal je naš najbolji strijelac0 u odnosu na broj odigranih utakmica prošle sezone, 8 utakmica 3 gola, ali eto Drljo, otpad Zrinjskog nam je bolja opcija tu.
I da, DRINA MORA IGRATI ŠTOPERA. PA NEK PRAVI GREŠAKA 100 NA UTAKMICI, ALI MORA JEDNOSTAVNO IGRATI. Kosorić opet griješi, što nije problem, problem je što je taj lik kapiten, a najgori je kandidat za to.
Svega nabacano, poraz boli jako teško, prije svega zbog važnosti današnjeg datuma, ali pogotovo kada znamo šta nam svaki bod znači u ovoj situaciji. To za Dadu ako je istina, moram priznati da sam jako razočaran i iznerviran zbog toga. Jednom Štiliću kojem ti ne možeš kopačke čistiti nije problem za neku manju platu igrati nego što to negdje drugo radi, ali je tebi problem. Drag mi je dosad momak bio, ali ovo je stvarno dno dna od njega.
Sve u svemu, jedino šta nam je ostalo je da se nadamo nekim boljim vremenima, ili nostalgično vraćamo snimke, slike i uspomene nekih boljih i prošlih vremena.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2023, 23:27

Argentina je napisao/la:
15 sep 2023, 23:16
samoposmatram je napisao/la:
15 sep 2023, 23:09

Nedaj se Zeljo! 💙💙💙💙💙💙💙
Ima golmana koji primaju svaku tekmu gol, a da nisu krivi ni za jedan od njih. Danasnje dvije greske, amaterizam.

Da je ovo primio Bender ili neko drugi kome su se **** majke na prvu, vec bi bio bivsi. Muftic ima kredit iz nicega. Onakva postavka zivog zida i primanje gola u svoj ugao, za izucavanja iskreno.

Nije ismijavanje, nego komentar. Negacije uz glagol se pisu odvojeno, ti si svaku napisao skupa, to se pise odvojeno (prvi razred osnovne). Dok tako pises, ne mozes davati komenatre "danasnje sarajlije", jer nepismenost je njihova odlika.
Postavljanje zida i pisati da nema visinu za golmana su dvije razlicite stvari. Jedna je kritika druga nema veze sa stvarnoscu. Nije problem ga kritikovati ali nema smisla vracat se na visinu, jer da je do visine nebi nikad ni dogurao do ovdje.

Hvala na gramatickoj ispravci. Upamtit cu od sad. Moja konstatacija na neke ljude sa tribina i dalje stoji nevezano za moju nepismenost.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 15 sep 2023, 23:30

Mamba21 je napisao/la:
15 sep 2023, 23:08
Može li mi neko objasniti zašto Galić dobija aplauz kad izlazi?
**** li mu svu familiju, ima obraza da se raspravlja sa navijačima. Kako jadan lik, 0 asistencija 0 golova, 57 utakmica. Siniša vrati se sve ti je oprošteno
Meni je jedna od većih enigmi kako ga mali Musić ne može izgurati iz prvih 11.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2023, 23:34

Lynx je napisao/la:
15 sep 2023, 23:12
Bašića ako otpusti uprava treba njima yebat sve po spisku. Čovjek najmanne kriv, a hoće se preko njeg izvlačit. Pitanje, koga bi doveli u zamjenu, koga?
Husrefa.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 15 sep 2023, 23:34

Situacija tri na 1 drljo uzima loptu i nabija je bobicu u ruke. To je basic kriv?

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 15 sep 2023, 23:39

Jel za sljedeci vikend igramo sa Zrinjskim ili Širokim,neko govori jedno neko drugo?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”