FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Lenaa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Lenaa » 15 sep 2023, 23:11

Kimmich asked whether his substitution was due to injury, he smiled and said: "Ask the coach"
:rol: Da li je ovo pocetak kraja TT, ostaje da se vidi.
Penal je smijesan, i prelako dosudjen, to su svi rekli.
To ne umanjuje cinjenicu da Lever zasluzio barem bod.

Pips
Kontakt:

Post Postao/la Pips » 15 sep 2023, 23:12

dirkules je napisao/la:
15 sep 2023, 22:57
A asistirao Kaneu za golove protiv Werdera i Augsburga, do ove utakmice 3 asista, do ove utakmice:
Alphonso Davies has made the most key passes per game (4.3) of any defender in Europe's top five leagues [@WhoScored]
I onda dođe ozbiljan klub i od njega ništa (za mene ono nije penal, ali njegov potez je svejedno još jedan od šupljoglavih kao što su radili i Pavard, Musiala itd.)

15 minuta igraju ozbiljno a kasnije lagano i onda zadnjih 10 minuta moraš strahovati koji će mentalni prdac sad izvesti :crazy:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 sep 2023, 23:13

bayernmiasanmia je napisao/la:
15 sep 2023, 23:07
E Tuchelu klempo jedan , 5 minuta do kraja tekme ubacuje de Ligta kod rezultata 1:1 , i desava se da imamo petoricu u zadnjoj liniji i kada leverkusen napada , nasi se medjusobno poceli sudarati!!
Klempavi definitivno pokazuje i dokazuje da nije trener za bayern.
@Bundesliga i @ Lena
Naklatite se ovome na kosti, evo ja i harden ćemo vas podržati :rol:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 15 sep 2023, 23:13

Ne mogu se oteti dojmu da u ovoj ekipi nešto ne štima.

Jednostavno izgledaju kao skupina igraca koji nikad prije skupa nisu igrali.

Čudno, zaista čudno.

Ponavljam, ne može uvijek trener biti kriv.

Tuchel sve što javno komentira mogu reći da se sa većinom slažem.

Ok ukoliko ga ekipa ne voli iz ovog ili onog razloga. Ali jednostavno ne može već treći trener biti kriv za ovako kriminalnu igru.

Naša igra se svodi na pojedince pa što oni naprave individualno. Nema tu timske igre nikakve.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2023, 23:15

Pips je napisao/la:
15 sep 2023, 23:12
dirkules je napisao/la:
15 sep 2023, 22:57
A asistirao Kaneu za golove protiv Werdera i Augsburga, do ove utakmice 3 asista, do ove utakmice:
Alphonso Davies has made the most key passes per game (4.3) of any defender in Europe's top five leagues [@WhoScored]
I onda dođe ozbiljan klub i od njega ništa (za mene ono nije penal, ali njegov potez je svejedno još jedan od šupljoglavih kao što su radili i Pavard, Musiala itd.)

15 minuta igraju ozbiljno a kasnije lagano i onda zadnjih 10 minuta moraš strahovati koji će mentalni prdac sad izvesti :crazy:
Poenta je da kod navijača dođe jedan potez i odmah ne valja, pa ti ljudi su od krvi i mesa, griješe. Ono što do tad uradi se olako baca. I treba li postaviti pitanje kako to da nama ne valja a jednom Real Madridu valja?

I da mislim da je čist penal bez obzira na ove izjave Mullera. Tajming je takav da je stajnu nogu na koju se trebao osloniti gurao. Loš tajming.

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2023, 23:24

Mathys Tel in the Bundesliga 23/24 so far:

6 minutes vs Werder ⚽️
19 minutes vs Augsburg ❌
9 minutes vs Gladbach ⚽️
20 minutes vs Leverkusen 🅰️

18 years of age. A pure difference-maker.
:bow:

I mislim da se polahko kristališe njegova najbolja pozicija, ono gdje najbolje može igrati. Krilni napadač, lijeva strana, ne špic.
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 15 sep 2023, 23:26, ukupno mijenjano 2 puta.

korisnik32
Kontakt:

Post Postao/la korisnik32 » 15 sep 2023, 23:24

Sve bi naše igrače sad dao za Wirtza

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 sep 2023, 23:26

Davno rečeno- ne ostavljaj djevojku dok ne nađeš bolju.
Osnovni razlog, brže ćeš staru ljubav zaboraviti, nećeš trošiti vrijeme u depresiji tražeći zamjenu.
Ako neke od nas srkleti Dejvis, trebamo se zapitati šta ako on ode i ko će doći?

Pips
Kontakt:

Post Postao/la Pips » 15 sep 2023, 23:28

Davies već dugo nije u ničemu napredovao, tj. lošiji je nego prije par godina, čim nema prostora za njegovu brzinu tu su veliki problemi, nema ubačaj, nema šut po golu, u obrani čak ne pliva toliko ali nije ni previše angažiran što se vidjelo kad je trebalo blokirati Bonifacu, pružio je nogu ali rezervirano.

Kim i Laimer daju sve od sebe, Tel kad uđe daje nešto konretno, ostali su tu negdje ni na nebu ni na zemlji...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2023, 23:29

Rezultat zaslužen, bilo je prilika i s jedne i s druge strane. U cijelini utakmica dobra, bilo je tu svega. Prvo poluvrijeme po kvaliteti i bolje od drugog. Ali bio je pravi Topspiel.
Generalno ne mislim da smo odigrali loše, bilo je tu dosta toga dobrog prema naprijed. Mi smo u drugom poluvremenu mogli poentirati i preko Kanea, fulio je nešto što rijetko fula. Zicer je Leverkusen imao u situaciji kada je Wirtz pogodio stativu.
Kod Bonifacea (usput još jednom ponavljam sjajan igrač) nisu sve šanse bili ziceri, bilo je tu šuteva gdje je on bio pod pritiskom naših igrača, nisu tu sada sve situacije bile da kažemo eto mogao nas je napuniti. Ulreich svoje dobro odradio, čovjek ovo što brani u ova 4 kola to je odlično.
Protiv Gladbacha smo okrenuli susret i to je bilo pozitivno, večeras smo ispustili prednost 2x, ali dešava se, protivnik je kvalitetan, dobro posložen i zaslužio je to. Bilo je puno lošijih utakmica pod Tuchelom.

Ali ako će na kraju, pored ovakvog kadra, gdje je toliko varijacija moguće, izgovor na kraju biti to što nije došao još jedan veznjak, onda odmah izbacuj i trenera, zatvaraj kapije stadiona, a ako će se o tome palamudit o tome na temi, zatvaraj i temu odmah, tu nema onda kvalitetne diskusije, niti promišljanja.. ;) Treba pogledat s kakvim je Liverpool veznim redom znao imati velike uspjehe. I kada se svojevremeno sjetih kada je u revanš susretu protiv Reala mlađahni Owen Hargreaves zamijenio Effenberga (a ovaj značio 70 % ekipe, pogotovo što se kreacije tiče) i Bayern dobio i tu utakmicu, onda danas ako se bez jednog Kimmicha u pola sata ne može improvizacija napraviti onda bi se trebalo dobro zapitat.

Davies ima velike zasluge u Bayernu i drag mi je igrač, ali u zadnje vrijeme donosi neke nesretne odluke. Večeras je ovo naravno i peh, a penal je čist, to su rekli i njemački komentatori i analitičari večerašnje utakmice. Mislim pogodio je Hofmana u nogu, a lopta je već bila udaljena. Šta će drugo sudija uraditi? Nekad se takve nesretne situacije moraju progutati, ipak bolje i sada nego u nekoj K.O. utakmici.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 sep 2023, 23:42

effe_sa je napisao/la:
15 sep 2023, 23:29
Ali ako će na kraju, pored ovakvog kadra, gdje je toliko varijacija moguće, izgovor na kraju biti to što nije došao još jedan veznjak, onda odmah izbacuj i trenera, zatvaraj kapije stadiona, a ako će se o tome palamudit o tome na temi, zatvaraj i temu odmah, tu nema onda kvalitetne diskusije, niti promišljanja.. ;)
Bravo kolega :bow:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 sep 2023, 23:49

armando je napisao/la:
15 sep 2023, 23:26
Davno rečeno- ne ostavljaj djevojku dok ne nađeš bolju.
Osnovni razlog, brže ćeš staru ljubav zaboraviti, nećeš trošiti vrijeme u depresiji tražeći zamjenu.
Ako neke od nas srkleti Dejvis, trebamo se zapitati šta ako on ode i ko će doći?
U bocu si ubo. Jedan Real Madrid bi sad istog momenta dao 70-80mil€ za njega, ljudi znaju da bi riješili tu poziciju narednih 10 godina, a naš klub koji je otkrio igrača, dao priliku tom igraču, izgradio ga, treba se oslanjati na nekoga ko će napuniti 30 za tri mjeseca. Ili nas je Davies brzo zasitio ili smo mi naviknuti na stalne top partije, pa smo zaboravili da su to ljudi od krvi i mesa. Nama izgleda treba opet kao onomad Kroos, ne valja, nije nešto, spor, dizelaš. Ode u Real i ostalo je historija.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2023, 23:51

A što se ne bi diskutovalo o tome bgti? Jel to Bayern u finansijskoj krizi pa ne može priuštiti veznjaka koji im treba kao voda žednom u Sahari? Zašto da se patiš sa ukupno 3 veznjaka u ekipi a mogao si dovesti još jednog klasnog. Povrijedi ti se jedan, kukala ti majka, da ne pričam ako se povrijede dvojica. Tako su pušili i Lige Prvaka u prošlosti jer nije bilo zamjena za Riberya i Robbena pa si se morao krpiti svim i svačim što očigledno nije bilo doraslo. Uvijek škripi negdje, a zašto, nema ama baš nikakvog razloga da škripi ijedna pozicija, a ima ih par.

Davies će svakako otići, plakali vi ovdje po forumu ili ne. A plačete bez razloga, jer se precjenjuje do bola.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 16 sep 2023, 00:02

Bundesliga je napisao/la:
15 sep 2023, 23:51
Davies će svakako otići, plakali vi ovdje po forumu ili ne. A plačete bez razloga, jer se precjenjuje do bola.
Suza po suza kap po kap život nam nije lak :D
Također mislim da će otići a potražnja za novog lijevog beka će biti još teža.
Do tada uživajmo ili se nervirajmo u predstavama (još uvijek našeg) Dejvisa.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 sep 2023, 00:08

Pa dobro, ko da je rasprava o Daviesu problem. Ima ovdje znalaca koji su se nadali da ce Laimer klupirati Kimmicha.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 sep 2023, 09:38

Pa @Bundesliga je u pravu 100%, iz aviona se vidi da Davies vec mjesecima priprema teren za odlazak a nogiranje Hasana mu je pogotovo doslo kao kec na desetku, kao sa Hasanom je vec sve bilo dogovoreno ali sad se karte mijesaju iznova

Price za malu djecu da nebi zakuhao sa navijacima...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 sep 2023, 12:08

Balon je napisao/la:
16 sep 2023, 09:38
Pa @Bundesliga je u pravu 100%, iz aviona se vidi da Davies vec mjesecima priprema teren za odlazak a nogiranje Hasana mu je pogotovo doslo kao kec na desetku, kao sa Hasanom je vec sve bilo dogovoreno ali sad se karte mijesaju iznova

Price za malu djecu da nebi zakuhao sa navijacima...
Ma smiješno. Tako su i za Alabu govorili, ma nije do njega, ima pravo tražiti povećanje plate, a onda ode u Real gdje igra za manje pare nego što su mu nudili :urnebes:. Čitavo vrijeme samo prodavao priču lakovjernim navijačima, a kao što kažeš iz aviona se vidjelo da će ići. Slična situacija sa Daviesom, on ide iduće ljeto i opet se pravi ista greška sa ulaženjem u zadnju godinu ugovora. Sad ide ulizivanje ne bi li produžio ugovor, a šta bi sa onim ne treba nam niko kome se ne bude ovdje? Tako su htjeli i Pavarda na silu zadržati, a lik htio da ide davnih dana. Pa onda ni zamjenu nisu doveli. Ovaj prelazni rok su usudio bih se reći odradili gore nego što je to Salihamidžić radio, to sve govori. Da nije Kane došao, ovo bi bio užas užasa.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 16 sep 2023, 12:37

Jedan veliki naklon Xabi Alonsu, čovjek ima znanja i ekipa mu igra izuzetno pismen i atraktivan fudbal. Sviđa se on i upravi našoj, valjda se okolnosti i vrijeme poklope.

I da, jedini na kojeg sam naišao da je "relevantan" a da kaže da nije penal.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 sep 2023, 12:55

Nije bruka da ide u Barsu ili Real, Real pogotovo. To je najveci klub na svijetu a pogotovo su tamo dobri popularnost, market i klima. Ja da sam osvojio sve sa Bajernom gledo bih da idem u Barsu ili Real.

Drugi, bruka je kad odes u Mancester i onda se hvalis da je to veci klub, kao recimo idol Svajnstajger. Po klubu je srao i Ribery i Muller ali suti, sveto, ne diraj. Kako je to meni sve odvratno, kad se uzimaju razlicita mjerila.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 16 sep 2023, 13:01

sljivo je napisao/la:
16 sep 2023, 12:55
Nije bruka da ide u Barsu ili Real, Real pogotovo. To je najveci klub na svijetu a pogotovo su tamo dobri popularnost, market i klima. Ja da sam osvojio sve sa Bajernom gledo bih da idem u Barsu ili Real.

Drugi, bruka je kad odes u Mancester i onda se hvalis da je to veci klub, kao recimo idol Svajnstajger. Po klubu je srao i Ribery i Muller ali suti, sveto, ne diraj. Kako je to meni sve odvratno, kad se uzimaju razlicita mjerila.
To je ako mi padneš na zub, prekrižio sam te za sva vremena.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.