FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
72
33%

Ukupno glasova: 217

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 17 sep 2023, 09:22

Ja bih bio najsretniji da Rožman jednu tekmu stavi Rogića.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 sep 2023, 09:23

Strah me i pomisliti kako će se provesti protivnički bekovi kad Hasic i Pena počnu zajedno utakmicu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 sep 2023, 09:27

GalileoGalilei je napisao/la:
17 sep 2023, 08:46
Pošto sam sinoć bio malo dijete, jedva zaspao od sreće, da i ja dam svoje viđenje.

Prva stvar koju sam primjetio je dobar napredak u organizaciji igre, kombinatorici, te pozicioniranju. Ono što je Julardžija radio, izvlačio igrače, vidi se da je to sve uigravano kako bi se izvukla ekipa Zrinjskog. Slažem se da to sve izgleda nesigurno, a to je zato što mi u ovoj ligi nismo navikli vidjeti takve stvari. To se mora raditi i sigurno da će vremenom to postati fluidnije, jer kad ti neko izađe onako visoko, ne možeš drugačije prenijeti loptu bez da je nabijaš u prazno.
Svaka čast, to je odlika velikih ekipa i tako moramo igrati. Od seljačko-alibijskih ispucavanja lopte nema ništa.

Svidjela mi se trka, borbenost i agresivnost, vidi se da su igrači dobro nabrijani i da ih je Rožman dobro psihički pripremio. Bilo bi razočarenje da nismo uspjeli pobijediti, jer smo ih baš satrali igrom, dosta zicera smo imali.

Što se tiče igrača, Julardžija me oduševio. Njemu se u prvoj utakmici vidjelo da ima "mekan" dodir i koliko je dobar tehničar. Sinoć je odigrao maestralno, od igre na jedan dodir, izbacivanja protivnika u opasnoj zoni itd. Odličan igrač i biće sve bolji.
Dodao bih Đuričkovića, koji je pokupio sve što je mogao. Momak dosta obećava i vidi se da zna. U paru s Aničićem, odbrana je dosta dobra, samo da Marina zaobiđu povrede.
Avramovski je odigrao odlično, pogotovo prvi dio. Kakav maestro s loptom, pa pete, ono ubacivanje, razigravanje, trka, ma vrhunski.
Mustafić ima dobrih poteza, ali je nesiguran igrač haos.
Ziljkić par dobrih poteza, ali sve uništi svojim bespotrebnim peljanjem. Postao je dosadan s tim potezima i Rožman mu treba skrenuti pažnju na to.
Duraković mi je bio okej, Beganović ništa posebno.
Penaranda je bolestan igrač, jedva čekam proljeće da ga vidim u pravom svjetlu.

Pohvale Rožmanu, vidi se da je čovjek znalac i koliko je dobar u pripremi utakmice. Ostaviti jednog Vrančića i Buljubašića na klupi, postaviti skroz nešto novo je za svaku pohvalu. Od mene najveća podrška, a ovi serratori što kenjaju po forumu prije utakmice kako se kocka, kako je isti kao Dudić, kako fura nešto svoje, napussite se qurca. Sve što Rožman radi ima smisla i to mi se sviđa. Od pripreme utakmica, postave, taktike, izmjena.
Idemo dalje, svaka čast svima, ja sam još pod dojmovima, srce mi kuca nenormalno. Hvala svima na lijepoj večeri, prelijepo je biti navijač FKS. :ljepota:

Kolika je bila posjeta?
Rozman je trazio od Šahinovica da igra loptu kroz sredinu na Julardziju, raja ko raja viće ispucaj ne moj se igrat itd al bas sam pratio Rozmana koji stalno trazio da ne nabijamo loptu posto Zrinjski i zeli presingom da napucavas loptu gdje Jakovljevic i stoperi lagano kupe lopte. Dosta dobro je to Julardzija radio iznosili smo fino loptu bilo je par puta nesigurnosti al ok pokusavam igrati i bit ce sve bolje i bolje. Rozman stvarno napravio dobar posao za mjesec dana samo podrska. Po meni bilo sigurno 10 000

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2023, 09:29

Lakoste je napisao/la:
17 sep 2023, 09:16
Iako sam bio skeptik Ibricic dovede Julardziju, Djurickovica, Hasica i ljudi odmah prevagu donesose.

Djurickovic odlican na debiju, smiren, ima dobre dijagonale. :thumbup:
Ma dosta raje je bilo skepticno, jer kod nas cim ne dovodis nekog ko nije neko ime, odmah ide prica o talovima. Raja slaba na juznoamerikance i afrikance, a ove domace popljuju u startu, kao, sta ce nam igrac iz mrtve Buducnosti. A momak sinoc medju boljim na terenu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 17 sep 2023, 09:29

BordoArmy88 je napisao/la:
16 sep 2023, 10:27
Lik je napisao/la:
16 sep 2023, 10:08
Samo da dobijemo i da ne padne kiša.
Ovo drugo ne mora.

Malji Rajvo! :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Ako padne možda i dobijemo, a bez kiše remi je plafon što očekujem. :think:
Sreca pa si los prognozer :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 17 sep 2023, 09:43

Svaku loptu koju je golman izbio ili dodao do Julardzije je bila u skladu sa uputama Rozmana cijelu utakmicu su komunicirali to se sa zapadne tribine vidjelo najbolje ima cak i na snimku kad smondali gol u jednom momentu Rozman sa prstima na glavi govori uoravo nesto golmanu.

Po mom mišljenju tu je najveci napredak iznošenje lopte i tranzicija u prvih 30 minuta perfektno kasnije vec smo kaskali ali je individualni kvalitet koji mora imati svaki tim prevagnuo i zasista izgleda dobro ovo sinoc sto ke bilo.

Bekovi Durakovic i Beganovic ja zaista ne znam šta je sa tim momcima pogotovo prema naprijed. Katastrofa.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 17 sep 2023, 09:45

Duraković i Beganović OUT
Radović i Mulalić IN

Vrijeme je da se da momcima prilika jer ovi svaku utakmicu podbace

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 sep 2023, 09:48

Dobro je neko napisao sinoc, Bilbija odlicno vodio utakmicu, nije sjeckao igru nepotrebno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Dye
Kontakt:

Post Postao/la Dye » 17 sep 2023, 09:53

HordasOdMalena je napisao/la:
17 sep 2023, 01:20
MortemHz je napisao/la:
17 sep 2023, 01:18
FKSDoGroba je napisao/la:
17 sep 2023, 01:08

Morto brate yebeno se odlucit svima bih dao peticu ako ikako moze :mrgreen:
https://www.youtube.com/shorts/G5uhjKH5 ... ture=share
:rol: :urnebes:
:rol: :rol:

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 17 sep 2023, 10:00

mosarajvosa83 je napisao/la:
16 sep 2023, 23:20
hazarder je napisao/la:
16 sep 2023, 23:14
Ako negdje bude snimak cijele utakmice, postavite da pogledam ko insan, imam nekih 5 Paulajnera na hlađenju.

Što se utakmice tiče, sve jer rečeno. Imamo se čemu nadati s ovim čovjekom na klupi, pogotovo u drugoj polusezoni kad se pripreme odrade kompletne. Pogledajte samo napredak u ovih 14 dana pauze pa to stavite u perspektivu kompletnih priprema sa ljudima koji znaju posao.

Zrinjski je u malo ozbiljnijoj krizi, ne znam više ni da li svlačionica minira Rendulića ili je neki drugi problem ali će ih ovaj tempo sa evropskim utakmicama devastirat' ako nešto ozbiljno ne promijene.
Pa mora doci uspon forme kao i kriza kod svakog tima,samo to treba znati iznijeti od terena pa do tribina. Oni su u krizi od kad je Jakirovic otisao,meca jednog nisu odigrali da valja.
Ma nije to više ona ekipa, tri glavna igrača i nosioci igre su im otišla - Bašić, Savić i Janković (paklen igrač). Ali to ne umanjuje našu pobjedu i sjajnu igru naših igrača.
Ambijent - čista desetka
Bilbiji sve pohvale za odlično i nepristrasno suđenje bez šiljenja za bilo koga i gospodska izjava njihovog trenera.
PS srce me zamal' ne strefi, pomislih da će im golman odbraniti penal.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 sep 2023, 10:03

Kako je pozitivna atmosfera bila na kosevu igraci borbeni, rastrčani, ne moze da ne pobjediš. Dobar roster, dobar trener, publika se vratila, samo se bojim Vicka i kuhinje za borac.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 sep 2023, 10:04

napoleon72 je napisao/la:
17 sep 2023, 09:18
Pantelija je napisao/la:
17 sep 2023, 08:08
17 sep 2023, 00:18
Mnogi su srrali po Julardziji, kae nije Xavi da svaku mora igrat... Momak perfektnu utakmicu odigrao, Sahinovic ga je zavalio nekoliko puta a on sa igracem na ledjima iskontrolise loptu i prenese je. Beton igrac. Crnogorac isto, napljuvan a momak Bilbiju u dzep strpao, odlicna utakmica. Zna Rozman sta radi.
Ono se uigrava i ono je dogovor, ocigledno jujlardzija to igra bez problema i tako lome presing bez izbijanja.
Julardzija nakon prve tekme se vidjelo da ima vanserijsku motoriku i znanje, upitno je samo koliko je spreman fizicki i psihicki.
Bar 7-8 puta je u prijemu se okrenuo i izbacio komplet presing zrinjskog, sto je nezamislivo nasim standardnim veznjcima koje imamo unazad godinama.
Znam ja da je dogovor. Sinoc na istoku ljudi urlaju na svaki pas nazad "izbijaj to", a da se izbiija bilo bi "koga gadjas gore, Ziljkica od metar i po, stani ba na loptu". Ovo ima dvostruki efekat, em iznosis loptu lijepo i po zemlji, em umaras protivnicku ofanzivnu liniju koja mora ganjat konstanto a ne mogu dodirnut loptu. Jedino smatram da Sahinovic nije dovoljno siguran za tu igru. Malo golmana u svijetu ima takvu sigurnost da dijele pasove po odbrani, a svaki put kad su njemu vratili, srce preskoci.

I bezveze je ovo za Ramica. Normalno da ce momak gledat da svom novom klubu donese pobjedu. Jbg, pitarluk pljuje Ramica koji pokazuje golmanu gdje da se baci, a u isto vrijeme uzdize Anicica jer je poginuo na terenu.
Znaci na istoku jos gore bilo. Ovaj put gledao sa zapada, i raja ne konta da Rozman bas hoce da mi igramo od golmana. A raja ko taja nabijj izbij, ko da je ratna 92. I u jednom momentu vidim Rozmana nakon dole problema pri iznosenju lopte i manje panike, kako hvali sahu i zadnju liniju i da isto nastave. A i kad nekad stanemo u dva reda iza lopte raja urla i vice izadji. A prave ekipe znaju kad stanu, kad odmaraju, kad napadaju.

Julardzija ipak s razlogom doveden i to velikim, kakav igra ledjima, iznosenje trka.
Ziljkic misli ako ga sto vise vidimo u posjedu lopte da ga to cini najboljim. Preeevise carini, dribla ceka da da pas i skoro uvijek zakasni. Daj tu loptu da ide brze, samo guraj naprijed. Pogrijesit ce na taj nacin dok se brane van pozicija. cim se pozicioniraju gotovo. Pena ozbiljan i previse. Ako je vec jednom placen 10 mil sad mora 5 minimalno.
Renan masina :) udaraju ga od muke igraci svinjskog, decko se sprda.

Odlicno odlicno odlicno!

Jos jednom, iako ne volim i nisam prost, neka se napuse qurca svi ovi nikovi a pronaci ce se. Jadovi, seronje, mozda i plave fekalije. Ali cim ono nije na Kosevu na ovakvoj tekmi, mozemo pricu zakljuciti. Cast izuzecima u dijaspori i daljim mjestima u BiH. Ostalo banovati!

SIMON SIMON, Rozman Rozman!

Ps: def bi volio vidjeti Mulalica.

HORDE ZLA!!! Top udar pa igraj bordo bijeli i tako jedno 3-4x. Zvucalo je dobro!
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 17 sep 2023, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 17 sep 2023, 10:13

Bordo jutro bordo nacijo.
Sinoc atmosfera top, mozda nije posjeta kako sam ocekivao ali hajp samo takav.
Nismo Zrinjskom dopustili da igra i to je najbitnije.
Poslije pobjede nad Zrinjskim, tesko je naci neku zamjerku, ali ja bi probao Mulalica umjesto Begana i Rogica umjesto Sahinovica.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 sep 2023, 10:17

17 sep 2023, 09:29
Lakoste je napisao/la:
17 sep 2023, 09:16
Iako sam bio skeptik Ibricic dovede Julardziju, Djurickovica, Hasica i ljudi odmah prevagu donesose.

Djurickovic odlican na debiju, smiren, ima dobre dijagonale. :thumbup:
Ma dosta raje je bilo skepticno, jer kod nas cim ne dovodis nekog ko nije neko ime, odmah ide prica o talovima. Raja slaba na juznoamerikance i afrikance, a ove domace popljuju u startu, kao, sta ce nam igrac iz mrtve Buducnosti. A momak sinoc medju boljim na terenu.
Ma tačno vidiš koje profile igrača Rožman hoće i lik dovodi po potrebi baš ono što mu treba, nema greške. Igrači koji su motorički jaki i koji pored toga znaju lopte, dakle tehnički su dobri. Julardžija je najbolji primjer koji ima oboje, i ne čudi što je odmah istjerao Vrančića iz prve postave koji ne može izdržati trkački ovaj tempo koji Slovenac traži.

Gledam ovu našu klupu od jučer, jbo me svako ako se ova ekipa ne bi za Evropu borila... kakvu širinu imamo jbt, nestvarno baš kakav smo roster skrojili.

Prva stvar koju moramo riješiti dok nije kasno je produženje Avramovskog kojem sad ističe ugovor u decembru. Ne smijemo izgubiti ovakvog igrača, lik je zlata vrijedan. Isto tako, bit će ponuda vjerovatno za Renana već sada u januaru, da se ja pitam ne bih ga puštao ni za koje pare, nemamo zamjene za njega, lik je jbena zvijerčina i mnogo više nam znači nego te pare koje bi dobili za njega, jer nam pare svakako ne trebaju.

Crnogorac ista priča ko i Julardžija, konačno štoper koji zna lopte i ono što mjesecima pričam, ne možeš graditi nikakav sistem sa likovima iz odbrane koji na prvi pritisak protivnika nabijaju loptu u bunar(Šerbečić, zato je i otjeran, Trako da ne pričam, itd). Aničić i Miomir stvarno djeluju odlično zajedno, i samo moliti boga da Marin ostane zdrav. Mene Miomir najviše na Miličevića podsjeća, dosta sličan igrač :thumbup:

Meni je i Mustafić bio odličan, ima taj instikt da se ubacuje u peterac, nešto kao Gundogan, i to je jako dobar kvalitet koji Rožman sigurno cijeni. Ima i trku, ima ga svugdje, i tehnički je dobar, tako da sam siguran da će i on dosta igrati sada i rotirati se sa Buljubašićem i Julardžijom.

E sad taj ofanzivni arsenal koji imamo ja se zaista ne sjećam neke ekipe koja je imala toliko talenta i ovakvu širinu u napadu. Ziljkić/Penito, Renan, Hasić, i Avram iza, a onda sa klupe imaš Hamzu, Kyeremeha, i Anđušića... :crazy: strašno :bow:

Ako treba već tražiti dlaku u jajetu to su bekovi i golman. Za Šahu još nisam siguran da li ga treba još malo istrpiti ili da presječemo i probamo Rogića. Ima i Šaha kvaliteta, al nekako konstantno unosi nesigurnost na te centaršuteve, mora raditi na tome. Rogića treba u kupu ubaciti obavezno čisto da vidimo kakav je golman, glupo je da lik šanse ne dobije.

Beganović i Duraković opet nekako tanko i nedorečeno, mada mi je Duraković bio za nijansu bolji. Treba i njima vremena da pohvataju ovaj novi sistem, bekovska pozicija s ovim tempom koji Rožman traži je vjerovatno i najteža pozicija na terenu. Dobra stvar je što imamo 4 opcije, pa se može mijenjati, rotirati, dok dvojica ne kliknu zajedno, bit će i to dobro nemam brige.

I na kraju za Slovenca se nema šta reći, osim da treba pustiti čovjeka da radi kako hoće i šta hoće jer se vidi ogromna količina znanja koje ima. Kad se samo sjetim kuknjave i pljuvanja kad je lik otjerao retardiranog plačku iz Kolumbije, panja Šerbečića, pijanicu Baltu, i limitiranog Ikića... a evo ispostavilo se da je sve i jedna zamjena koja je došla za klasu korisnija i bolja od ovih otpisanih.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 sep 2023, 10:20

Kako lijepo jutro 😍
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 sep 2023, 10:27

Bilo je 10k. Minimalno!

Snimak ide na arenisport1
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 17 sep 2023, 10:27

mnon46 je napisao/la:
17 sep 2023, 10:20
Kako lijepo jutro 😍
Pa i nije baš :kafa:

slika
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 17 sep 2023, 10:28

Obzirom da sam prozivao Šahinovića za igru nogom, imam potrebu da kažem da je to sinoć bilo bolje, vidi se napredak, očigledno se radi na tome.
Samo naprijed Saraj'vo!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 17 sep 2023, 10:28

Anicic k'o Van Dijk sinoc izgledo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 sep 2023, 10:30

Hahahahahahahahahhahahahahaha jel me neko yebe ?

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”