NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

avenija
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la avenija » 16 sep 2023, 21:29

Ako bude i on povredjen teže onda smo baš naograisali negdje. Od početka se ne možemo sastaviti i to sve kljucni igrači plus je.beni raspored sa 4 gostovanja u 6 kola po ovim oranicama i gudurama.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 21:32

avenija je napisao/la:
16 sep 2023, 21:29
Ako bude i on povredjen teže onda smo baš naograisali negdje. Od početka se ne možemo sastaviti i to sve kljucni igrači.
Prvo Hrelja jedna povreda, pa onda druga. Karić se povrijedio na prozivci. Skols koji se nikad u životu nije povrijedio, povreda nema ga kad nam najviše treba na ovim oranicama. Sada Hora...
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 16 sep 2023, 21:33

Svi koji su učestvovali u nedavnoj akciji čišćenja stadiona su upoznati da posao nije do kraja dovršen.

Zbog previsokih temperatura i godišnjih odmora, dovršetak akcije smo prolongirali za nešto ugodnije vrijeme za rad.

U nadi da će se ovoga puta odazvati veći broj ljudi, pogotovo onih koji najviše kritikuju izgled stadiona, pozivamo sve Čelikovce na akciju nastavka uređenja stadiona koju ćemo odraditi u nedjelju, 17.09.2023.

Okupljanje u 11 sati ispred službenog ulaza u prostorije NK Čelik![
/quote]

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 16 sep 2023, 21:34

Truhlo je napisao/la:
16 sep 2023, 20:06
prisonbreak je napisao/la:
16 sep 2023, 19:51
Ma izmjene katastrofa. Ovo se moglo lagano dobiti da se ne gura Ali, plus izmjene su trebale ranije jer smo potroseni.
Pokušat ću biti kratak i nadovezati se na ovaj tvoj komentar. Evo momci gore su fino napisali da loše igramo odbranu i daleko stojimo od igrača i dozvoljavamo protivniku milion centaršuteva i pasova u opasnu zonu. Tako se ne igra na gostovanju.

Ako smo solidno stajali i imali glavu i rep do primljenog drugog gola, onda smo totalno sve to izgubili, ne primljenim golom, nego izmjenama. Imaš pola sata do kraja i umjesto da držiš konce, razjebeš sve izmjenama i vratiš fleš utakmice iz Rahića gdje pola sata igraš formaciju 5 u odbrani, ili 4 u odbrani i 5 statičara u napadu. Sredine nigdje! A sredine nema nigdje jer si izvadio Begića, to je ok, ako češ na ovakvom gostovanju uvesti drugog zadnjeg veznog. Pomjera Žunu na šesticu koji je pokazao 100 puta da to ne može igrati i da je momak jednostavno ubitačna desetka. Tu nastaje propuh, jer i Žuna i Vardo idu naprijed. I umjesto da kao mi prijetimo jer smo mi sve karte u napad bacili, Rudar je u tih pola sata napravio 3, 4 opasne šanse, a mi ni jednu!

Ova liga nije ona indijanština amaterska. Moraš imati dvije šestice na terenu cijelu utakmicu i tačka. Žuna može samo naprijed igrati desetku ili lijevo krilo i tačka.

Realno povrede nisu pomogle, jer npr umjesto Begića da je bio Mehić, nikakvih problema ne bi bilo i ne bi pravio rokade i povlačio Žunu nazad.

Ako se otvorio prostor u budžetu odlascima Piljuga i Mehića, tražiti još jednu šesticu. Imamo samo Vardu, Begića i Skolsa koji mogu to igrati. Žuna, Međuseljac i Tabaković ne mogu igrati šesticu! I još nešto, oporavak Hrelje i Karića neće riješiti naše probleme sredine terena.

Povratak Hrelje i Karica neće riješiti sve probleme koje imamo ali ćeš s njima dati jedan do dva gola vise na svakoj tekmi.

Nazad već fino igraju Vardo i Begic i mislim da će to bit još bolje, samo nek ih ne dira.

Kod nas nema ko stati na loptu prema naprijed, izbacit igrača, napravit višak i onda Dat **** precizan pas ili uputiti lijep šut ka golu.

Koliko je danas pa i u Rahicu bilo situacija 4 na 4 ili 3 na 3 gdje se sve završilo gubitkom naše lopte i prije ozbiljnog pasa.

Imamo brzinu po krilima i ne znam da je to ikad bilo ovako u Čeliku, ali nekako ta brzina nije materijalizirana. Zato mislim da sa ovom dvojicom iskusnijih da ce i ova mladost dobit samopouzdanje i mirnoću.

Meni se svidja da sa svim manama igramo taj neki napadački fudbal. Neka nas na gol vise, **** i to 1:0 u ovoj sezoni kad pokušavamo da afirmiramo nase omladince. Samo moramo da dajemo još vise i nemam problem da pokoji i primimo.

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 16 sep 2023, 21:35

Durmis je katastrofa ima vec dugo vremena,Ali nema hljeba u sebi,Zuna nista bog zna razlika ako potrefi koju da valja vecinom je ispod prosjeka ali eto cilj je ove sezone rijesit taj dug odblokirat racun pa ce se imati bolji pogled na taj sportski segment, taj Radovac bi nam dobro dosao ako nije gdje kaparisan,bez vezne linije nemamo ni Masica u pravom svjetlu jedino sto eto je dobro od ovih igraca nece niko ih uzet iz nekog viseg ranga ovi sto valjaju nesto imaju godina,a ovi mladzi iskreno jedva da mogu u ovom rangu takmicenja igrat tako da eto nadamo se da ce ubrzo racun biti odblokiran onda ce se druga pjesma pjevati u to sam ubjedzen

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 21:46

flash84 je napisao/la:
16 sep 2023, 21:34
Truhlo je napisao/la:
16 sep 2023, 20:06
prisonbreak je napisao/la:
16 sep 2023, 19:51
Ma izmjene katastrofa. Ovo se moglo lagano dobiti da se ne gura Ali, plus izmjene su trebale ranije jer smo potroseni.
Pokušat ću biti kratak i nadovezati se na ovaj tvoj komentar. Evo momci gore su fino napisali da loše igramo odbranu i daleko stojimo od igrača i dozvoljavamo protivniku milion centaršuteva i pasova u opasnu zonu. Tako se ne igra na gostovanju.

Ako smo solidno stajali i imali glavu i rep do primljenog drugog gola, onda smo totalno sve to izgubili, ne primljenim golom, nego izmjenama. Imaš pola sata do kraja i umjesto da držiš konce, razjebeš sve izmjenama i vratiš fleš utakmice iz Rahića gdje pola sata igraš formaciju 5 u odbrani, ili 4 u odbrani i 5 statičara u napadu. Sredine nigdje! A sredine nema nigdje jer si izvadio Begića, to je ok, ako češ na ovakvom gostovanju uvesti drugog zadnjeg veznog. Pomjera Žunu na šesticu koji je pokazao 100 puta da to ne može igrati i da je momak jednostavno ubitačna desetka. Tu nastaje propuh, jer i Žuna i Vardo idu naprijed. I umjesto da kao mi prijetimo jer smo mi sve karte u napad bacili, Rudar je u tih pola sata napravio 3, 4 opasne šanse, a mi ni jednu!

Ova liga nije ona indijanština amaterska. Moraš imati dvije šestice na terenu cijelu utakmicu i tačka. Žuna može samo naprijed igrati desetku ili lijevo krilo i tačka.

Realno povrede nisu pomogle, jer npr umjesto Begića da je bio Mehić, nikakvih problema ne bi bilo i ne bi pravio rokade i povlačio Žunu nazad.

Ako se otvorio prostor u budžetu odlascima Piljuga i Mehića, tražiti još jednu šesticu. Imamo samo Vardu, Begića i Skolsa koji mogu to igrati. Žuna, Međuseljac i Tabaković ne mogu igrati šesticu! I još nešto, oporavak Hrelje i Karića neće riješiti naše probleme sredine terena.

Povratak Hrelje i Karica neće riješiti sve probleme koje imamo ali ćeš s njima dati jedan do dva gola vise na svakoj tekmi.

Nazad već fino igraju Vardo i Begic i mislim da će to bit još bolje, samo nek ih ne dira.

Kod nas nema ko stati na loptu prema naprijed, izbacit igrača, napravit višak i onda Dat **** precizan pas ili uputiti lijep šut ka golu.

Koliko je danas pa i u Rahicu bilo situacija 4 na 4 ili 3 na 3 gdje se sve završilo gubitkom naše lopte i prije ozbiljnog pasa.

Imamo brzinu po krilima i ne znam da je to ikad bilo ovako u Čeliku, ali nekako ta brzina nije materijalizirana. Zato mislim da sa ovom dvojicom iskusnijih da ce i ova mladost dobit samopouzdanje i mirnoću.

Meni se svidja da sa svim manama igramo taj neki napadački fudbal. Neka nas na gol vise, **** i to 1:0 u ovoj sezoni kad pokušavamo da afirmiramo nase omladince. Samo moramo da dajemo još vise i nemam problem da pokoji i primimo.
Protiv Banovića korak naprijed, danas odlična postavka do izmjena. Odbrana se posložila, posložila se i zadnja dva veznjaka i onda opet guranje Žune nazad i raspad sistema u sredini. Nadam se da će se izvući pouke i kad ganjaš rezultat da ne nabacaš igrača u napad pa šta bude. Rudar se danas dobro ponudio za poraz, da nismo izmjenama zajebali i ušli u ho ruk, da se sačuvala sredina, možda bi se nešto i kreiralo za napadače.

Naš napadački fudbal bez igranja odbrane je mogao prolaziti u amaterskom rangu, više ne prolazi. Obrati pažnju na ostale ekipe, pa evo i Sloboda večeras je igrala sa dva zadnja vezna igrača. Da ne govorim tranzicija na 5 3 2 i 3 trkača u sredini. Napadački fudbal nije naroljati dvije desetke i tri napadača zadnjih 20 minuta pa njih 5 gore se sudara i stoje statično u jednoj liniji. Bukvalno smo igrali 4 1 5 formaciju.

Ova liga se igra prvo odbrana, pa ako se šta napravi u napadu. Posebno gostujuće utakmice. I kući moraš biti mudar i strpljiv da bi napravio nešto.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 16 sep 2023, 22:16

Opet ponavljam po meni sigurno Duvnjakova utakmica.

Ja se ne mogu otet dojmu da protiv Gorazda odigramo prema naprijed bas dobro, to jest Saric razvali kada je imao slobodu da igra kako hoce prema naprijed zajedno sa Masicem, i od tad se konstatno gura na krilo. Momak ne igra odbranu, jednostavno ne treba ga ogranciiti samo na krilo. Danas je umjesto Alija mora Saric uci. Dalje dijete ne moze, ne pruza ni bkizu partije kako ide, malo ga ohadi.

Danas se vidjelo da Isakovic jedva igra, trazio je izmjenu u 60 minuti i nije izaso. Ako Smajic ne moze odgovoriti zadatku, zasto se onda drzi u ekipi?

Moramo igrati na gostovanjika dosta tvrđe. Moglo se ovo dobiti samo da Duvnjak malo dodje sebi.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 16 sep 2023, 22:29

@Pasha napravi anketu, koga očekujemo u prvom kolu Kupa BiH?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 16 sep 2023, 23:45

Convicts je napisao/la:
16 sep 2023, 22:29
Znam da skoro svi priželjkuju Željezničar, nisam još nikog čuo da kaže daj Igman Konjic :mrgreen:

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 16 sep 2023, 23:56

Truhlo je napisao/la:
16 sep 2023, 23:45
Convicts je napisao/la:
16 sep 2023, 22:29
Znam da skoro svi priželjkuju Željezničar, nisam još nikog čuo da kaže daj Igman Konjic :mrgreen:
Naravno Zelju.

Mi pukli GOSK-a, GOSK puko Zelju

slika

:zviz:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 sep 2023, 00:54

zamorano je napisao/la:
16 sep 2023, 21:29
dinodino2019 je napisao/la:
16 sep 2023, 21:13
Gore od danas jeste povreda koljena Horica, prve procjene nisu dobre. Ne znam ima li koji slobodan igrac stoper jer bez Horica nije to to
Šta sad ne može bez Horiča jel? Povrijedio se čovjek jel sad treba stopera dovest dok Horič ozdravi,pa kad Horič ozdravi gdje sa tim stoperom? Ko če plačat tog stopera i Horiča? Daj malo mislite lobanjama tim,kako sad nema Horiča ne znamo šta bez njeg? Šta da se sutra i Isakovič povrijedi? Ima ko ima,i krpi se bolan!!!
Upravu si. Ima Smajic, ima Bajramovic (Arnautovic nek igra lijevog beka), vrati Vardu na stopera :D , Isak kad nije umoran od posla, ima li kakav u juniorima da valja?

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 17 sep 2023, 09:08

Rijesio si se plate Bronje i Piljuga, za njihovu platu dovest stopera. Isakovic ne moze radi posla igrat svaku utakmicu Horica nema najmanje mjesec, sta mislis da ce ti igrat Bajramovic i Smajic dole ili vracat Vardu na stopera, ne ide nikako posebno jer igramo na dva fronta
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 sep 2023, 09:57

dinodino2019 je napisao/la:
17 sep 2023, 09:08
Rijesio si se plate Bronje i Piljuga, za njihovu platu dovest stopera. Isakovic ne moze radi posla igrat svaku utakmicu Horica nema najmanje mjesec, sta mislis da ce ti igrat Bajramovic i Smajic dole ili vracat Vardu na stopera, ne ide nikako posebno jer igramo na dva fronta
:thumbup:

Samo da ne vrati Vardu dole :pray:

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 17 sep 2023, 10:10

Gdje je Mahir Mehić?

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 sep 2023, 10:22

Convicts je napisao/la:
17 sep 2023, 10:10
Gdje je Mahir Mehić?
Povreda, valjda se ubrzo vrati na teren. Baš nam fali na sredini. Moći će fino podijeliti minutažu sa Vardom i Begićem.

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 17 sep 2023, 11:02

AllGunsBlazing je napisao/la:
16 sep 2023, 20:27
Davuda je izvukao malo gol, ali slabo, mlako, strasljivo. Ne mozes tako igrati, posebno ne u gostima kod ovakve ekipe.

Durmis, Zuna, Masic, Karalic jednostavno lose.

Sivac nije bio na svom nivou, ali i takav je pojam za ove gore.

Vardo i Begic su bili dobri.

Postavka igre nije bila losa, ali opet nismo imali kontrolu u sredini. Nije ni bilo lose kao u Rahicima, ali moze jos bolje.
JEDINO sto je Arnautovic dobro napravio je bio taj gol.. direktan krivac za jedan go, i sve i jedna defanzivna reakcija je kasnila i bila jako losa.. nevjerovatno da onako lose moze odigrati, stvarno OCAJAN defanzivno!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 17 sep 2023, 11:32

Samo da ne dira sredinu koja je pokazala da može i napokon se vidio napredak. Šteta za Horu, u najgore moguće vrijeme povreda, ali šta je, tu je.

Protiv Tomislava bi startao: Durmo, Sivac, Isakovic/Smajic, Bajramovic, Aranutovic, Vardo, Begic, Zuna, Karalic, Saric i Masic.

Mora malo kontinuiteta dati ovom trojcu u vezi, a ne svaku utakmicu mijenjati i miksati. Vardu je grijeh vratiti na stopera poslje dvije odlicne partije na sredini terena. Zuna je gol zabio i fino odigrao, ne ide sad i njega klupirati. Karalic asistencija, neka nastavi igrati. Saric umjesto indisponiranog Durmisa, to je jedina promjena koju bi napravio.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 17 sep 2023, 11:33

Da bih igrao blize igracu ili jak presing onda moras biti fizicki jako spreman ali to od pocetka sezone je najveci problem nasoj ekipi.
Spominjao sam jos ranije da je najveci problem trenutnog stanja nedovvoljno pripremljena ekipa pa zbog toga i dolaze mnogi primljeni golovi i onda ta igra izgleda kao bez zara.
Po meni je velika greska sto Masica guramo kao jedinog napadaca jer se covjek mnogo potrosi na ganjanje pritivnickih stopera i onda kad treba da primi loptu nema kuveta.
Vardo je jedini dokaz kad je igrac prespreman kako to izgleda pored ovih nepsremnih i drago mi je zbog momka jer je uvijek ginuo za ovaj sveti dres.

Convicts
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica - Članstvo

Post Postao/la Convicts » 17 sep 2023, 11:50

BROJ ČLANOVA (14.09.2023.)
970

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 17 sep 2023, 11:52

Bilo bi prejako da se deblokira račun i otvori fan shop do Kup utakmice.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.