Premijer liga BiH - aktuelno

Riziko
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Riziko » 17 sep 2023, 14:16

Dobra utakmica sinoć na koševu. Dobar tempo, dobro Bilbija sudio, nije sjeckao igru. Nije bilo nešto šansi, ali aktivno se igralo, što je bitno za ovu ligu.
Takođe, odlična utakmica u Kojicu, svaka čast areno što pusti sniak tuče ljudi se u dojelima mlate, pošteno.

Danas dva keca, u Širokom i Banjaluci.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 17 sep 2023, 14:19

nastrojeni21 je napisao/la:
17 sep 2023, 14:15
Balorda je napisao/la:
17 sep 2023, 12:10
nastrojeni21 je napisao/la:
17 sep 2023, 12:02

Kakva muka, svaki penal gdje igraci udju u 16m prije nego sto je izveden nije regularan, sta ti nije jasno?
Nije tačno. Skretničari ne znate fudbalska pravila, sve čisto što se tiče utrčavanja. Da je promašio penal, tek onda bi se trebao ponoviti.
U slučaju kada igrači oba tima uđu u 16m penal se ponavlja.
Ne ponavlja se.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 17 sep 2023, 14:19

Realno mi smo sinoc imali i vise sansi, oni precku sta vam nije jasno, penal je bio zasluzen , covjek ga zabio i dovidjenja, da vise gledate u svoju avliju i vase klubove bilo bi bolje vjeruj mi. :kafa:
04.10.2009 !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2023, 14:21

killafrommanilla je napisao/la:
17 sep 2023, 14:09

To se zove pokusaj ponizavanja pred sezonu gdje ste pisali da se okrenemo Sutjesci dok igrate sa Dinamo Minskom, da nam slijedi pad i da je bilo bitno samo da ne izborimo Evropu a o pijaci i pijacarima da ne pricamo. Evo izvuci cu ti sad 125 postova o najavama sezone gdje nas gasite. Kako se to zove?

A ovo se zove karma i ovo vam treba da posluzi da vam oci otvori, a ja sam tu samo da vam naguram u usta sve ono sto ste Velezu prizeljkivali i sto je vojnik foruma nabijao 24/7 na ovoj temi.

Jasnije?
Otvarac ociju :lol:

Lave, tebi je Virto izgleda nabio ozbiljne komplekse dok si toliko opterecen sa njim :mrgreen:

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 17 sep 2023, 14:23

Dobra utakmica sinoc na Kosevu, puna tempa, a i vrhunsko sudjenje. Tako i treba ako zelimo da podignemo kvalitet fudbala u BiH na veci nivo.

Ipak, moram demantovati odredjene navode.

Renan nije stao pri izvodjenju penala, vec je na momenat trcao u mjestu.

Drugo, ko je kriv igracima sto su usli u box? Da nije goal, okay, ali ovako su njihove namjere osujecene. Prosudite sami:
Srdacan sportski pozdrav svim objektivnim forumasima, posebno navijacima Sarajeva i Veleza.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 17 sep 2023, 14:25

scudetto89 je napisao/la:
17 sep 2023, 14:19
Realno mi smo sinoc imali i vise sansi, oni precku sta vam nije jasno, penal je bio zasluzen , covjek ga zabio i dovidjenja, da vise gledate u svoju avliju i vase klubove bilo bi bolje vjeruj mi. :kafa:
Tako bi trebalo, da svako gleda svoj klub i o njemu pise i cini sve da ga unaprijedi, ali nazalost nije.

Jucer je bilo vise komentara navijaca Sarajeva o Zeljinoj tekmi, nego sto se pise o pobjedi Sarajeva. A kako vidim, izgleda da ce i obratno biti, danas se dobar dio Zeljovaca oglasio o tekmi Sarajeva, umjesto o tekmi Zelje od petka.

S takvim stanjem svijesti, ne da nema napredka, samo nazadak sto se i vidi zadnjih sezona.

Ne kontam da je nekome draze da se sladimporazu rivala, nego raduje pobjedi svog kluba.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 sep 2023, 14:26

slika

Ja mislim da je pravilo ako ulete igraci obe ekipe penal se ponavlja
Al hajd ok.
Eto Vi znate

Al mi nije jasno kako je ovdje Bilbija prvi uletio u sesnaest kad je ispred njega ovaj krakonja u bordo majici adidas

Da posjetite malo ocnu kliniku Svjetlost
Ne bih bilo zgorega

:urnebes:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 17 sep 2023, 14:26

let3 je napisao/la:
17 sep 2023, 14:21

To se zove pokusaj ponizavanja pred sezonu gdje ste pisali da se okrenemo Sutjesci dok igrate sa Dinamo Minskom, da nam slijedi pad i da je bilo bitno samo da ne izborimo Evropu a o pijaci i pijacarima da ne pricamo. Evo izvuci cu ti sad 125 postova o najavama sezone gdje nas gasite. Kako se to zove?

A ovo se zove karma i ovo vam treba da posluzi da vam oci otvori, a ja sam tu samo da vam naguram u usta sve ono sto ste Velezu prizeljkivali i sto je vojnik foruma nabijao 24/7 na ovoj temi.

Jasnije?

Lave, tebi je Virto izgleda nabio ozbiljne komplekse dok si toliko opterecen sa njim :mrgreen:
Lave, tema je Premijer Liga - aktuelno i izvinjavam se i tebi i kolegi iznad što pričam o Premijer ligi - aktuelno. Neće se ponavljati.

Kad bude diskusija o snimcima, skandiranju i tučama, onda se ti uključi ili a sad bar repliciraj na neku neistinu koju sam rekao :kafa:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2023, 14:29

17 sep 2023, 14:26
let3 je napisao/la:
17 sep 2023, 14:21

Jasnije?

Lave, tema je Premijer Liga - aktuelno i izvinjavam se i tebi i kolegi iznad što pričam o Premijer ligi - aktuelno. Neće se ponavljati.

Kad bude diskusija o snimcima, skandiranju i tučama, onda se ti uključi ili a sad bar repliciraj na neku neistinu koju sam rekao :kafa:
Bjezi ba, pratis Virtu po forumu ko kakav voajer, a onda se ko fol izvinjavas :mrgreen:

Nemoj da se to vise ponavlja, jes cuo :mrgreen:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 sep 2023, 14:31

Sarajevo objektivno ima ubjedljivo najbolji roster u ligi. Ko je god upratio moja pisanja na ovom forumu zna da nisam klubaš, pokušavam uvijek objektivno sagledati situaciju i uvijek sam govorio da smo sami sebe često precjenjivali i s pravom su nas navijači drugih klubova podjebavali kad bi se prosuli kao riža nakon visokog leta. Međutim, ove sezone objektivno imamo daleko najjaču i najširu ekipu. Ekipa u kojoj Peneranda ulazi s klupe u 65. minuti ili Vrančić, koji je do prije 3 godine igrao englesku ligu, u 85. minuti je za naše uslove mnogo jako ekipa. Naravno, ne mislim da ćemo popularno kazano popišati ligu. Daleko od toga, u odbrani nismo ni iz bliza toliko kvalitetni, dva beka su nam u rangu Igmana, stoperska liga je sada sa dolaskom Crnogorca i ustaljenjem Anicica i vise nego solidna, ali daleko od toga da je neki spejsšatl. No opet, mislim da smo najveći favoriti za titulu - što zbog igračke kvalitete, što zbog slabije konkurencije ove sezone.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 17 sep 2023, 14:31

17 sep 2023, 13:49
zeljovolimte je napisao/la:
17 sep 2023, 12:34

Ne pere se novac. Nego je to cinjenica barem ono sto vidimo na papiru.
Po tome najvece budzete u ligi imaju Sarajevo, Zrinski i Zeljo. A Zeljo da ima malo bolju situaciju sa prilivom bio iznad Zrinskog.
U KS moras prijaviti igrace na pune iznose, nemas slucaj kao u TK, RS, HNK da Suljicu das dvije miljr na racun, a za ostalo ide kroz koverte.
O tome Virtual pise, ti podaci su javni oko uplata poreza.
Najmanj budzet Zelje je rekordan za mnoge klubove, a ne samo za Velez. To je problem ove drzave sto ona funkcionise samo u KS.
Vi imate stvarno problem koji će biti teško izliječiti, vi ste navikli na laži i došli ste do tog nivoa da ćete radije ubijediti sebe u tajne članove i slične gluposti nego da se suočite sa problemom. Vi, trenutno, nemate mogućnost igraču da garantujete 1200KM REDOVNO. Znači, kakve prijave, nemaš čovječe ni da mu u koverti daš a ne da plaćaš porez, a vidjet ćemo budžet ove godine bez humanitarnih akcija i bez friziranja izvještaja. Članstvo pola miliona, a 12k članova po 20km. Godinama se igrači s vama po sudovima potežu jer NEMATE, i ti si ubijeđen u to da je razlog jer plaćate puni iznos na plate :lol: Vječiti dužnici državi, natezanje godinama s poreznom za sve, ali ne, oni prijavljuju puni a mi Suljića na 545KM.

Piše vam lik na temi koliko vam se igrača zahvalilo zbog mizerne plate. Ti si onaj što je ovdje pisao 1001 scenario o neredima u Mostaru i u svakom Manijaci nisu došli da prave nered. Jednostavno, gori ste od najgorih u laganju samih sebe i to će vas i ugasit. Umjesto da se potrudite da izbijete generalnog negdje, da skontate način funkcionisanja koji neće biti puko preživljavanje, da selektirate u21 da vam ne igraju mrtvi invalidi, vi ćete radije izabrati sebe da lažete da su svi protiv vas, da Kanton neće da vam da pare i sl. Ko će kome više davat pare da bi vi preživjeli?

Uskoro ćete osjetiti posljedice takvog razmišljanja. A i ova teza će vam pasti u vodu kad dogodine vidite izvještaje i skontate da je Velež zapravo prijavljivao sve, nego da svake godine napreduje i širi se, skuplji igrači a i širimo se i u administarciji gdje vi imate ogroman broj ljudi zaposlenih a mi baš i ne, što i stvara razliku u platama.
Ti ne hvatas da nema para u koverti. To trenutno u KS rade firme iz Posusja, Gruda, Mostara, TK. Firme sa sjedistem u Sarajevu ne smiju razmisljati.
Mi kad igracu nudimo 10k platu, to he oko 17k troska klubu. A izbaci i porezna svako malo koliko ko uplati poreza drzavi. Mi i FKS smo lideri u tome. Covjece dragi pricamo o podacima koje objavljuje porezna, ne bubamo mi.
Kod vas je to puno laksr prijavis ga milju, das mu 15 u koverti i igrac zadovoljan.
Cijela drzava zivi na ledjima Kantona Sarajevo, ne radi se samo o fudbalskim klubovima, nego bukvalno o svemu. Samo se kod nas u svakom kaficu daje fiskalni.

Evo primjer vi uzimate od FBIH puno vise od svih klubova u toj istoj Federaciji, Zrinski ima sponzorstva drzavnih preduzeca.. na osnovu cega takva raspodjela sredstava?

Na osnovu cega vi mozete ponuditi platu? Sponzori, investitori, navijaci? Odakle prihodi? Koliko vidiin nemate transfera, ne igrate evropu, osim varanja drzave i zivite od te drzave.

Kanton Sarajevo inace ima dusmanski odnos prema sportu u Sarajevu, isti jr vise pomogao Lani Pudar od same drzave. A Bosna se npr gasi svako malo.

Vama treba jos pure da bi se poredili sa Zeljom. Blizi ste Federaciji opet, nego sto ste nekom skoku prema tom vrhu.

Zeljo kakav god da roster ima, sa najgorim budzetom imat ce top posjete, a i rezuotataki rijetko kad da nismo imali neku bitnu ulogu. Vi ste se u ovim situacijama okretali prvoj ligi Federacije.

Nisam za nasilje, osudio sam obje strane. Ali Manijaci su institucija za sve, sa njima mogu jos Horde Zla ostali niste ni vrijedni spomena.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2023, 14:32

PeppermintSA je napisao/la:
17 sep 2023, 14:31
Sarajevo objektivno ima ubjedljivo najbolji roster u ligi. Ko je god upratio moja pisanja na ovom forumu zna da nisam klubaš, pokušavam uvijek objektivno sagledati situaciju i uvijek sam govorio da smo sami sebe često precjenjivali i s pravom su nas navijači drugih klubova podjebavali kad bi se prosuli kao riža nakon visokog leta. Međutim, ove sezone objektivno imamo daleko najjaču i najširu ekipu. Ekipa u kojoj Peneranda ulazi s klupe u 65. minuti ili Vrančić, koji je do prije 3 godine igrao englesku ligu, u 85. minuti je za naše uslove mnogo jako ekipa. Naravno, ne mislim da ćemo popularno kazano popišati ligu. Daleko od toga, u odbrani nismo ni iz bliza toliko kvalitetni, dva beka su nam u rangu Igmana, stoperska liga je sada sa dolaskom Crnogorca i ustaljenjem Anicica i vise nego solidna, ali daleko od toga da je neki spejsšatl. No opet, mislim da smo najveći favoriti za titulu - što zbog igračke kvalitete, što zbog slabije konkurencije ove sezone.
Vidjecemo dokle ce vas dovesti taj "ubjedljivo najbolji roster u ligu" na kraju.
Polako, tek je pocela sezona.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2023, 14:38

Sretno Posusacima nocas.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 17 sep 2023, 14:40

Da ne ulazim u kvalitet ekipe i poredjenja s drugima (cinjenica je da imate odlicne igrace za ovu ligu, ne sporim), ali kako mozes do titule pored Borca i Zrinjskog? Ljudski tj. navijacki je nadati se, i ja bih na vasem mjestu, ali tesko, bas tesko. Ne mozes smetnuti s uma koliko politika i neke nefudbalske stvari diktiraju stanje na tabeli. Moras bas puno biti iznad konkurencije da bi to kompenzirao.
1921

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 17 sep 2023, 14:41

Država živi na račun Kantona Sarajevo :rol: :tokralju:

Ovo stvarno nisu normalne stvari, ja ne znam šta je ovim ljudima.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 17 sep 2023, 14:44

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
17 sep 2023, 14:40
Da ne ulazim u kvalitet ekipe i poredjenja s drugima (cinjenica je da imate odlicne igrace za ovu ligu, ne sporim), ali kako mozes do titule pored Borca i Zrinjskog? Ljudski tj. navijacki je nadati se, i ja bih na vasem mjestu, ali tesko, bas tesko. Ne mozes smetnuti s uma koliko politika i neke nefudbalske stvari diktiraju stanje na tabeli. Moras bas puno biti iznad konkurencije da bi to kompenzirao.
100% brate moras bit kvalitet kao Jakirov Zrinjski pa raznijet Borac u BL i pod BB sa igracem manje ih uzet. Da ne govorim o pisanju po ostatku lige jer tad sudija ne pomaze.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 sep 2023, 14:45

Nakon par kola o nekakvim titulama se price,pustite svega vam suplju pricu,bice oscilacija,Rozman tek slaze ekipu i dobro hendla do priprema,nismo jos ni blizu spremna ekipa.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 17 sep 2023, 14:46

Svi su krivi a njima predsjednik ne može 200KM u klub unijet. Ali svi su krivi ostali, evo i firme iz Posušja, i čak se pita kako klub sa generalnim sponzorom i 10 jakih sponzora može platiti igrača :lol: I najjače mi je kad se uhvate za veličinu kluba i posjetu, kao osporavao je to neko negdje ikad. Ludilo mozga.

@let3 Yebiga, potrudio se lavovski da napravi prostora da mu se kroz sezonu redovno pišam u usta, do njega ti je na kraju :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 17 sep 2023, 14:49

Priča o posjeti je vrhunska. Klubovi iz daleko najvećeg grada imaju i najveću posjetu (u apsolutnim brojkama). Čudo neviđeno :rol:

Da imaju malo više mozga, znali bi da procentualno više ljudi u Mostaru gleda Veleža, nego u Sarajevu Željezničara.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 sep 2023, 14:50

Procentualno Gosk ima najvecu posjetu ali eto, matematika je cudo. Treba uzeti i obzir mjesto stadiona i sl.

Republika Sarajevo. Izumrli bi svi da nije KSa.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Morpheus i 23 gosta.