FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

mma_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mma_hz » 18 sep 2023, 11:23

Shategabri je napisao/la:
18 sep 2023, 11:06
napoleon72 je napisao/la:
18 sep 2023, 09:26
18 sep 2023, 09:21

Kad pogledaš klupu, sve nam je pokriveno.
Ovi što su kao otpisani nije da nešto fale.

Opet kažem, neki od njih ne bi ni došli da je Rožman bio tu kad se podvukla crta na kraju prošle sezone, neki bi otišli odmah, mi bi imali još 3 bobe na kontu, nema šanse da bi izgubili ono, e sad pitanje samo gdje i dokle bismo u Evropi...al šbb škb.

Stvari polako nadolaze i sav fokus na sljedeću utakmicu u ŠB.
Upravo to! Od 4 otpisana, dvojica dosla u ovom prelaznom roku i Ikic et jedini vracen s posudbe. Da se ovaj SS doveo na vrijeme, Ikic bi do sad mogao naci novi klub, mozda bismo cak i zaradili sta, Kevin ne bi ni bio kupljen, u Evropi bismo mozda i prosli dalje, mozda ni Rogic ne bi dosao, mozda bi Rozman trazio drugi tip golmana, ocito je da zeli da golman ucestvuje u gradjenju igre... Jbt sve kad sumiras, nas je ostanak Mirze te dvije tekme kostao oko milion eura, evropskog puta i koeficijenta za buducnost, plus tri boda s pocetka sezone. Strasno. Kakav butterfly effect bi to moglo imat...
Pa eto, Mirza je da kažemo ostvario cilj i donio Evropu, a onda se ritnuo nogom i prolio tu kantu.

Da si Rožmana doveo prošle sezone na proljeće, gdje bi sad bio?

Al hajd, da ne plačemo za prolivenim mlijekom, idemo dalje.

Pohod na ŠB!
Bili bi mozda u nekoj od grupa al et
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 sep 2023, 11:24

Mirvić da je reagovao nakon Igmana i nogirao uljeze, sad bi vjerovatno bili ubjedljivo prvi, a koeficijent u Europi nam ne bi bio sjeban. Pri tome, i pored toga što nije prošao pripreme sa ekipom, Simon ponovno pokazuje da je odličan trener, koji zna šta hoće od ekipe. Evo otkad je Ismir tu, prvi put da je doveo kvalitetnog trenera. Ne znam ko mu je predložio Rožmana, jer sumnjam da je sam uvidio da je kvalitetan. Treba i Ibričića pohvaliti, sad za sad su sva pojačanja dobro odigrala, izuzev Anđušića koji je tek došao i odigrao 30ak minuta, pa ćemo vidjeti kakav će biti.
Đuričković fenomenalno odigrao, za igru sa loptom u nogama sam i očekivao puno, jer se i ovdje pisalo da mu je to najjači adut, međutim odličan je bio u defanzivi, u skok igri bez konkurencije. Fizička sprema na nivou kao što nam je i trebalo. Ne urekao se zaista.
Za Hasića je suvišno išta pričati, samo se nadam da imamo pravo na otkup.
Julardžija brz, okretan, lagan sa loptom u nogama i bez ikakve nervoze iznosi loptu i pod najvećim pritiskom protivnika.
U Daniela nisam vjerovao, međutim ako ovako nastavi i u narednim kolima, očekujem da Ibričić reaguje i produži mu ugovor na još najmanje godinu sa opcijom na još jednu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 sep 2023, 11:27

NajvecaRadosti je napisao/la:
18 sep 2023, 10:27
Lecler je napisao/la:
18 sep 2023, 07:07
Ništa nek ne rotira. Eventualno ubaciti Buljubašića.
Buljubasic,Rogic,Mulalic in
Mustafic,Sahinovic,Beganovic out
Beganovic nije nista bolji igrac od Mulalica,Buljubasic je sigurno korisniji od Mirze,Rogic-Sahinovic ne treba ni porediti.
Uz ove izmjene siguran sam da bi bili jos jaci.Sve ostalo ne treba dirati.Siroki u 5 utakmica ima skor 4-1-0.Sigurno dobra ekipa ali isto tako siguran sam da smo bolji i jaci.Ni bod ne bi bio los ali idemo po pobjedu!
Biće tu sigurno više rotacije.
Možda ne za ovu utakmicu u petak, ali ako gledamo kako dozira minute, kako su mu prve izmjene oko 60. minute, onda je to sasvim logično.
Druga stvar, vjerujem da će jednako motivisati i igrače sa klupe da kad dobiju priliku da je iskoriste.
Na taj način će gristi i ovi na terenu i oni koji ulaze s klupe, bitna je ta neka pozitivna konkurencija i naboj.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 sep 2023, 11:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
18 sep 2023, 11:24
Mirvić da je reagovao nakon Igmana i nogirao uljeze, sad bi vjerovatno bili ubjedljivo prvi, a koeficijent u Europi nam ne bi bio sjeban. Pri tome, i pored toga što nije prošao pripreme sa ekipom, Simon ponovno pokazuje da je odličan trener, koji zna šta hoće od ekipe. Evo otkad je Ismir tu, prvi put da je doveo kvalitetnog trenera. Ne znam ko mu je predložio Rožmana, jer sumnjam da je sam uvidio da je kvalitetan. Treba i Ibričića pohvaliti, sad za sad su sva pojačanja dobro odigrala, izuzev Anđušića koji je tek došao i odigrao 30ak minuta, pa ćemo vidjeti kakav će biti.
Đuričković fenomenalno odigrao, za igru sa loptom u nogama sam i očekivao puno, jer se i ovdje pisalo da mu je to najjači adut, međutim odličan je bio u defanzivi, u skok igri bez konkurencije. Fizička sprema na nivou kao što nam je i trebalo. Ne urekao se zaista.
Julardžija brz, okretan, lagan sa loptom u nogama i bez ikakve nervoze iznosi loptu i pod najvećim pritiskom protivnika.
U Daniela nisam vjerovao, međutim ako ovako nastavi i u narednim kolima, očekujem da Ibričić reaguje i produži mu ugovor na još najmanje godinu sa opcijom na još jednu.
Al pazi ovo, sve one čudne situacije sa Avramovskim odjednom nestadoše, a lik podere svaki put na terenu.
Isto tako, Aničić lider zadnje linije, svi mi je to nekako čudno i čini se da je tu bilo nekih drugih stvari mimo zvaničnog povrijeđeni.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 18 sep 2023, 11:30

moreno123 je napisao/la:
18 sep 2023, 11:21
Moze li neko objasniti kako Zrinjski na onoj skeli od stadiona da igra grupnu fazu, a mi za trece pretkolo kvalifikacija morali ici u Zenicu?
A brate objasnjeno je X puta, ta skela od stadiona ima ove sitne gluposti koje UEFA trazi a Kosevo to nema. Broj mjesta za novinare, komentatore, parking mjesta, komentatorske pozicije, brojace ulaznica itd itd. Najmanji problem su tribine i to, moras imat stolice i to je sve. Mislim da natkrivene tribine, travnjak itd nisu uslov ni za koju kategoriju.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 sep 2023, 11:46

fera je napisao/la:
18 sep 2023, 11:00
Vanja8 je napisao/la:
18 sep 2023, 10:55
Yaah, kad se samo sjetim ismijavanja Penerande ovdje... :crazy:
Pa kako Mirvic pere pare na njemu, kako lik samo namjesta opremu , a operisan od fudbala, kako ne zna potrcati...

Sve go strucnjak... :facepalm:
Hvala Bogu nema ih sad nikako, odma prodisala tema.
Eto vas dvojica likujte. Dokle ? Tu smo mi , Spavaci, nemojte nas podcjenjivati. Vrebamo i najmanju priliku.

Ništa Ajax, samo PSG. Hvala Ismire :tokralju: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 18 sep 2023, 11:49

Čim narkoman dobi otkaz, nestade 5 nickova koji su trovali temu
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 sep 2023, 11:51

18 sep 2023, 11:29
Al pazi ovo, sve one čudne situacije sa Avramovskim odjednom nestadoše, a lik podere svaki put na terenu.
Isto tako, Aničić lider zadnje linije, svi mi je to nekako čudno i čini se da je tu bilo nekih drugih stvari mimo zvaničnog povrijeđeni.
Ma Anicic je imao lom,dug oporavak i minute su mu se dozirale,ovdje su ga ismijavali a lik je najbolji stoper u ligi po svim segmentima.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 sep 2023, 11:56

mosarajvosa83 je napisao/la:
18 sep 2023, 11:51
Ma Anicic je imao lom,dug oporavak i minute su mu se dozirale,ovdje su ga ismijavali a lik je najbolji stoper u ligi po svim segmentima.
Jest, al mi je bilo sumnjivo početak ove sezone, a gledaj sad lik je Ramos za ligu.
Koševo Zapad

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 18 sep 2023, 12:21

Narkoman je Traku gurao ko U21 igrača, a Aničić cijele pripreme zapostavljen. Kasnije kad je shvatio koliko se zayebao, gurne ga protiv Torpeda u revanšu i čovjek prekucao. Što se Avrama tiče, očigledno je uticalo na njega loša priprema cijele ekipe. Otkad je Simon tu i kad je prošao mini pripreme, momak leti po terenu. U subotu je preorao teren, a nije se umorio ko prije što je slučaj bio.
Svakako da ima uticaja i to što svi igrači svoje zadatke znaju u svakom trenutku, za razliku kod Mirze gdje smo se bukvalno sudarali po terenu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 sep 2023, 12:51

Samozdravlje je napisao/la:
18 sep 2023, 11:46
fera je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
18 sep 2023, 10:55
Yaah, kad se samo sjetim ismijavanja Penerande ovdje... :crazy:
Pa kako Mirvic pere pare na njemu, kako lik samo namjesta opremu , a operisan od fudbala, kako ne zna potrcati...

Sve go strucnjak... :facepalm:
Eto vas dvojica likujte. Dokle ? Tu smo mi , Spavaci, nemojte nas podcjenjivati. Vrebamo i najmanju priliku.

Brate ja sam nebitan lik na ovom forumu. Zrno pijeska....
You are someone else I am still right here

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 18 sep 2023, 12:51

Pricali ljudi ovde protiv Avrama najveceg majstora fudbala koji je krocio na ovaj stadion nakon Papeta, Škore i Jajala. Pricali protiv Ismira, protiv Renana, Pene. Ma hrdjavom qrcu i dlake smetamu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 sep 2023, 13:04

U Lištici u petak utakmica ??

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 18 sep 2023, 13:04

Kimun je napisao/la:
18 sep 2023, 12:51
Pricali ljudi ovde protiv Avrama najveceg majstora fudbala koji je krocio na ovaj stadion nakon Papeta, Škore i Jajala. Pricali protiv Ismira, protiv Renana, Pene. Ma hrdjavom qrcu i dlake smetamu
Avram je dobar igrac, ali ga ti pretjera momacki

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 sep 2023, 13:04

bordobijeli je napisao/la:
18 sep 2023, 13:04
Da, danima pišemo o tome :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 18 sep 2023, 13:13

Za Anicica ko ga je znao i pratio od prije se govorilo da je top 2-3 stopera lige sigurno. Jednostavno nije imao sreca sa povredom i tjt. Al dzaba pojedini su po 76 puta ponavljali kako je odigrao minutu, itd. Al dobro, standardno za nas..
Pisanje uvijek poslije ide.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 18 sep 2023, 13:16

Prvo, svi trebamo stati na loptu i razmišljati pametno. Nisu u pravu ni ovi što odmah popljuju, ni ovi što odmah previše hvale. Igrač ne može biti flop nakon jedne, dvije ili par tekmi, isto tako ne može biti Ronaldinho nakon jedne, dvije ili par odigranih tekmi. Neki igrač može "mirisati" na dobro nakon uvodnih utakmica, ali odmah kurcenje da će prepišati ligu je nidgdje veze i to se vrati vrlo brzo kao bumerang.

Evo krenimo od Aničića. Ko je imalo pratio fudbal, zna kvalitete Marina. Mnogi su ga vrijeđali nakon one povrede, "opet ista povreda bla bla" a momak povrijedio drugu nogu. Dođe oporavi se, loše se radi na treninzima, nedovoljno fizički spreman i eto belaja. Sad se ide postepeno s njim, došao je Jelešković, stiče kontinuitet igara i već to sad izgleda dosta bolje.
Svaka mu čast, nije lako psihički nastaviti nakon tolikih povreda. Provedeš dosta vremena oporavljajući se, taman se nadaš to je to i onda nova povreda. Od mene puna podrška, dobar momak i profesionalac.

Julardžija.. Tek došao, nije ni zaigrao prvu tekmu, odmah procijenili da je bezveze. Zašto? Zato što nema neki CV, nigdje veze. Odmah se vidjelo da ima "mekan" prvi dodir, da je strašan tehničar i da ima dobar pregled igre. Protiv Zrinjskog je bio među najboljim, strašno kakva je muda pokazao kad je imao dosta opasnih lopti na vrhu šesnaesterca. Odradio je to perfektno, jer je teško pronaći igrača da ima onakva muda, da ga nije strah i da to ponavlja iznova i iznova. Pohvalio bih i njegu borbenost, dosta je pretrčao, zato je i izbacio dizelaša Vrančića iz prvih 11.

Đuričković.. Ista priča. Odmah mu se sudi na osnovu CV-ja, što je beznačajno. Rožman je vidio nešto u njemu, zato sam odmah imao vjeru da momak ima kvalitet. Raduje me što je momak pravi primjer profesionalca, što je prespreman i što je u Budućnosti bio prvi po pretrčanim kilometrima. Pokupio je sve što se dalo pokupiti protiv Zrinje, ima dobre dijagonalne lopte, koliko sam uspio vidjeti dobar je i s loptom u nogama. Prednost mu je visina. Strpao Bilbiju u džep, tako da je to dobar znak za početak.

Anđušić.. Isti slučaj, vidio je Rožman nešto u njemu, zato ga je i doveo. Nervira me njegovo geganje ( :D), ali ne može mu niko osporiti odličnu tehniku, proigravanja i dobar pregled igre. Sigurno da može dati dosta, pogotovo jer smo na lijevoj strani ostali na Ziljkiću i Peni, tako da je odlična stvar to što smo to "zatvorili" Nemanjom. Prednost je, također, što igra doata pozicija napriied, tako da može i na desetku.

Penaranda.. Uozbiljio se ozbiljno, to sam isto dobio info od par ljudi koji su pri ekipi. Privatno trenira svakodnevno s Renanom, dobro su legli jedan drugom i to me raduje. Također, s svima u ekipi se dobro slaže.
Pokazao je protiv Zrinje da nema boljeg tehničara u ligi, bolesno izgleda kad je primi i zaleti se. Onaj dribling kod penala je nešto što ističe klasnog igrača, jer bi ono neko prosječno krilo uyebalo i šefa i stanicu.
Ali, da odvadimo malo. Dobar je, trudi se, legao je ekipi i to je super. Da treba sačekati s konačnim sudovima, treba. Zato ohanite s tim uriniranjima i slično, polako.

Nije ni počela tekma s Zrinjskim, raja negoduje jer je eto postavio i izveo drugačiju ekipu. Na kraju, izmenadio sve žive i pogodio sve. Od početnih 11, pa vođenja tekme, pa sve do izmjena.

Samo kažem da treba naći mjeru u pljuvanju i prevelikom hvalisanju. Niko nije odmah propalitet, a niko nije odmah Ronaldinho. Duga je sezona, biće uspona i padova još mnogo. Imaju i zimske pripreme, gdje tek poslije očekujem dobra izdanja.
Kad se završi sezona, onda ćemo pisati zaključke.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 18 sep 2023, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 sep 2023, 13:16

fera je napisao/la:
18 sep 2023, 12:51
Samozdravlje je napisao/la:
18 sep 2023, 11:46
fera je napisao/la:

Brate ja sam nebitan lik na ovom forumu. Zrno pijeska....
Yaa sto nas jaran nasamara ovako javno na stesrce moj @fera, sta je ovo brate :facepalm:

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 18 sep 2023, 13:17

Bas nesto razmisljam kako imamo dosta igraca koji mogu biti prodani za fine cifre. Redom: Sahinovic, Mulalic, Buljubasic, Julardzija, Oliveira i Penaranda. Vrhunski je ovo poslozena ekipa!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 18 sep 2023, 13:20

MortemHz je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
Da, danima pišemo o tome :mrgreen:
Je li u petak sa kamenjarima igramo ?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, amypitar, AvantiBL, bhfanatic14, bordobijeli, Dave, Fouzi1, Google Adsense [Bot], juka55, laki23, mma_hz, mosarajvosa83, Rajvosa4ever, riki46, Seipronto, skoJaa, Varijantas8 i 107 gostiju.