Rasplakati ćeš nas sve na forumu sa tim anegdotama.Vanja8 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:13Ma jarane dje ces to porediti...letsgofighter je napisao/la: ↑18 sep 2023, 12:13Nismo ti mi iz te priče da se prepiremo ko je veći i ko je koliko puta igrao sa Borusijom ili nekim desetim klubom, i ko je koliko puta bio ispred koga na ljestvici države gjde vas pola nije bilo rođeno tada....tako da samo vi nastavite sa svojim komšijama i ovim komunistima iz Mostara, za nas je naš klub dovolno veliki da ga volimo najviše !![]()
Koju god ljestvicu uzmes vazda ce biti klubova koji su na gornjoj vertikali i onih ispod njih, da li je to Prvenstvo Jugoslavije, PL BiH ili sto i ti sam rece ko je igrao sa Borusijom, Mancester U, Celticom...
Mada je moj post vise bio namjenjen ovim mojim pitarima, sto uopste repliciraju na nekakve insinuacije poredjenja neuporedivog...
Ali i tebi svaka cast, fino si ovo na kraju rekao "...za nas je naš klub dovolno veliki da ga volimo najviše ", pa me malo podsjeti kad je Kajzeslautern ispao iz lige,pa neka TV Kuca zaustavljala prolaznike i pitaju ih "Kako dozivljavati da "velikan" mora preseliti u nizi rang"?
Jedan dedica, onako uplakan, doslovno rece ovo sto si i ti napisao...Bas nekako i tuzno, ali i gordo![]()
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- Shategabri
- Kontakt:
Dove za to

- Shategabri
- Kontakt:
Razumljivo, kad je cilj borba za 4. mjestoOikamid je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:54Dove za to![]()

Koševo Zapad
to svakako

Salu na stranu, ozbiljan sam, igrac Sloge dva dana pred utakmicu sa Tuzlom govori da se zna vec da ce pobijediti i fakat uzmu na kraju. Isto tako se zna da su zavrsili sudije sad za srijedu protiv nas, ali opet sumnjam da ce nas uzeti i sa sudijama.
Borac osvaja titulu, to vec svaka ekipa zna. A Velezu evropa, fin su tal sa Vicom napravili kako se suska.
FKŽ !
-
- Kontakt:
TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58to svakako![]()
Salu na stranu, ozbiljan sam, igrac Sloge dva dana pred utakmicu sa Tuzlom govori da se zna vec da ce pobijediti i fakat uzmu na kraju. Isto tako se zna da su zavrsili sudije sad za srijedu protiv nas, ali opet sumnjam da ce nas uzeti i sa sudijama.
Borac osvaja titulu, to vec svaka ekipa zna. A Velezu evropa, fin su tal sa Vicom napravili kako se suska.
kontaktiraj nazifa i vidi kako to on prodaje zelju za pozajmicu, pa se onda okreni komentarisanju klubova koji su puno izgubili u borbi protiv ovog saveza, sami.“Imaju beneficije i prijetnje. Dobiju pozajmicu da malo prebrodite finansijski problem kao Željezničar pred stogodišnjicu i onda su oni izašli iz inicijative. Pristanete na to i postanete dio ekipe koja radi to što radi. Dok sam ja bio u Veležu mi smo se svim silama borili da se nama ne sudi na taj način. Ono na Grbavici sinoć je smiješna situacija. U finalu možemo sve očekivati, samo ne nešto pošteno. Nije fudbal samo fudbal u BiH, to je globalni sport. I želim da ovdje bude dobrog fudbala, da djeca imaju uslove za razvoj.”
Sjedi i cekaj red svoj u Savezu, jer vama je ocito stalo samo da vi uzjašete umjesto vice i da idemo opet kao početkom stoljeća. Ali to je minimalno još 5 godina, hoćete li preživjeti ...
“Mi smo pokrenuli inicijativu 4R. Jedna od stvari o kojoj smo pričali je bilo suđenje. Klubovi zbog raznoraznih razloga, neko zbog licence, neko zbog donacije od Svaeza, pristaju na raznorazne stvari koje nisu ljudske i korektne već spadaju u sferu korupcije. Prvi klub koji je izašao zbog straha i pritiska da će se nešto desiti bila je Sloboda, pa potom Željezničar, onda je smijenjen predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum, i na kraju smo ostali mi i Tuzla City i samim tim je inicijativa izgubila smisao. Ugasili su nas i time su sebi dali vjetar u jedra da mogu raditi šta hoće. Tu se ne radi samo u sudijskoj organizaciji već o sprezi najvišeg rukovodstva Saveza i sudijske organizacije i naravno klubova koji uživaju u tim blagodetima.”
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- Shategabri
- Kontakt:
Ne znam kako će je uzeti sa onakvom igrom realno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58to svakako![]()
I pored svih dešavanja na terenu, oni ono ne bi uzeli da ne bi onog čudnog autogola.
Sad uzmi gostovanja, susreti sa boljim ekipama, nisu mogli recimo uzeti Zrinjskog niti kući uz sve sudijske protekcije, da ne kažem da su znali dobro fasovati.
Uostalom vi ste ih kući rastavili, to vam je ujedno i jedina dobra utakmica ove sezone.
Da su oni na terenu koliko-toliko dobri i sudijska protekcija, ok.
Ovako, ovo je dovoljno za Evropu i to je to.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Tacno je to, ali da nije bilo autogola bio bi penal, slobodnjak na rubu 16, ne bi se svirao offside ili faul u napadu...
1921
Naravno da je bitno ako tu opasku uputi navijac Sarajeva. Ali nisam znao da ste raskinuli sa njima, pa je ok.MortemHz je napisao/la: ↑18 sep 2023, 11:16Strahovito glup post bez ikakve povezanosti sa temom. Kakve veze ima Drezden sa našim fudbalom? Možeš ih povezati sa tim da su kroz svoju historiju više bili niželigaši poput Borca mada opet totalno nebitno.Suvorov je napisao/la: ↑18 sep 2023, 09:47Za razliku od vase "brace" iz Drezdena koji su najveci dio vremena proveli u trecoj ligi, gdje ga provode i danas.Herson je napisao/la: ↑18 sep 2023, 08:55Ne cini ih velikanom to sto se nalaze u gornjem dijelu tabele zadnjih nekoliko sezona, a opste je poznato kako su tamo dospijeli. Zanemariv, beznacajan, minoran i malen klub, bez navijaca, apsolutno ovisan o jednoj politickoj stranci. Prosjecna posjeta ove sezone - 500 ljudi. Taj podatak najbolji govori o vaznosti i znacaju "velikana" za stanovnike BL. Za nekoliko sezona se vracaju tamo gdje im je mjesto i tamo gdje su proveli najveci dio vremena u svojoj historiji - u drugu ligu.![]()
Oni su Prvu ligu mogli igrati samo u onom smijesnom sovjetskom supku od drzave zvanom Istocna Njemacka.
Inace, drugoligas iz Banjaluke je osvojio kup Jugoslavije. Gdje je vama divovima taj trofej?Nemate ni evropski trofej, a igrali ste Mitropa kup 5 puta. Borac ga je iz prve osvojio.
To sve ima taj "beznacajni klub".
Sportski pozdrav
Samo ti sumnjaj.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58to svakako![]()
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
Uzmes jednu ili dvije najgore utakmice za ocjenu necije igre. Uzmi svih 5 ili nemoj ni jednu jer nije relevantno.Shategabri je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:10Ne znam kako će je uzeti sa onakvom igrom realno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58to svakako![]()
I pored svih dešavanja na terenu, oni ono ne bi uzeli da ne bi onog čudnog autogola.
Sad uzmi gostovanja, susreti sa boljim ekipama, nisu mogli recimo uzeti Zrinjskog niti kući uz sve sudijske protekcije, da ne kažem da su znali dobro fasovati.
Uostalom vi ste ih kući rastavili, to vam je ujedno i jedina dobra utakmica ove sezone.
Zamisli prognoziram plasman Sarajeva na osnovu utakmice sa Slogom na Kosevu.
- Shategabri
- Kontakt:
Možda.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:12Tacno je to, ali da nije bilo autogola bio bi penal, slobodnjak na rubu 16, ne bi se svirao offside ili faul u napadu...
No moraš doći do gola da bude penal?
Ili ne moraš

Uglavnom, idemo za tačno mjesec dana da to testiramo

Koševo Zapad
ma znamo svi kako ce je uzet, realno, Zrinjski vise nije toliko dominantan i tu vico vidi priliku, i vjerujem da ce je iskoristitiShategabri je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:10Ne znam kako će je uzeti sa onakvom igrom realno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58to svakako![]()
sto se tice njihove trenutne igre, duga sezona, ima jos 25 kola da se igra, polako
inace stvarno ne vjerujem u teorije zavjere i svakakve gluposti, ali kad ovo kaze vise igraca vise razlicitih ekipa, e pa onda nesto ima da ga yeb.es
FKŽ !
- Shategabri
- Kontakt:
Gledao sam vas s Igmanom. Igman igra otvoreno i dobili ste ih nakon preokreta.Suvorov je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:18Uzmes jednu ili dvije najgore utakmice za ocjenu necije igre. Uzmi svih 5 ili nemoj ni jednu jer nije relevantno.Shategabri je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:10Ne znam kako će je uzeti sa onakvom igrom realno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58
to svakako![]()
Zamisli prognoziram plasman Sarajeva na osnovu utakmice sa Slogom na Kosevu.
Zvijezdu i Slogu nisam gledao.
Gledao ovu sa Posušjem i jedinu gostujuću sa Željom.
Znači uzorak 3/5.
Na jednoj ste da kažemo bili ok.
Ako je tebi mjerilo kući protiv Sloge i Zvijezde onda ok.
Sarajevo je sa Slogom igralo bez trenera. Toliko o toj utakmici.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Dobro to je javna tajna da je njima namjenjeno, al vidjećemo kome je suđeno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:18ma znamo svi kako ce je uzet, realno, Zrinjski vise nije toliko dominantan i tu vico vidi priliku, i vjerujem da ce je iskoristitiShategabri je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:10Ne znam kako će je uzeti sa onakvom igrom realno.TeaM87 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:58
to svakako![]()
sto se tice njihove trenutne igre, duga sezona, ima jos 25 kola da se igra, polako
inace stvarno ne vjerujem u teorije zavjere i svakakve gluposti, ali kad ovo kaze vise igraca vise razlicitih ekipa, e pa onda nesto ima da ga yeb.es
Pazi, neke stvari su rečene, pa da vidimo može li se to oboriti.
Da će bolje izgledati, trebali bi.
Svaka ekipa se u nekom momentu koliko-toliko uigra.
Ako ne bude kakvog epskog raspada, kao što kažeš...duga je sezona.
Ili čitaj pod: mi i +13

Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Ma vidi, kad silji brutalno cijelo vrijeme, tesko je tu ista uraditi. Ne smijes prici igracu jer znas da je zuti vjerovatno, a faul sigurno, kamo li bilo sta drugo. U takvim okolnostima kad-tad primis go. Mozda ne uvijek, ali 9/10 puta si donji.Shategabri je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:18Možda.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:12Tacno je to, ali da nije bilo autogola bio bi penal, slobodnjak na rubu 16, ne bi se svirao offside ili faul u napadu...
No moraš doći do gola da bude penal?
Ili ne moraš![]()
Uglavnom, idemo za tačno mjesec dana da to testiramo![]()
1921
Fudbalski klubovi Velež i Zrinjski dužni su zeničkom Čeliku do 28. septembra platiti ukupno 11.487 KM ili će u protivnom biti suspendovani.
Kako je potvrđeno za Faktor, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojom su Plemići slavili sa 1:0.
Utvrđeno je da su Ultrasi, fanovi Zrinjskog, oštetili 73 stolice na sjevernoj tribini i četiri sanitarna čvora, zbog čega će klub iz Mostara morati Čeliku da isplati potraživanja u iznosu od 6.724 KM.
S druge strane, Red Army, navijači Veleža, oštetili su 52 stolice na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje i zbog toga će Rođeni morati isplatiti Čeliku 4.763 KM.
Kako je Savez objavio u petak, oba kluba su od Disciplinske komisije FSBiH dobila rok da do 28. septembra isplate spomenuta dugovanja ili će biti suspendovani.
Kako je potvrđeno za Faktor, ovo je šteta koju su navijači mostarskih klubova prouzrokovali tokom finalne utakmice Kupa BiH za prošlu sezonu u kojom su Plemići slavili sa 1:0.
Utvrđeno je da su Ultrasi, fanovi Zrinjskog, oštetili 73 stolice na sjevernoj tribini i četiri sanitarna čvora, zbog čega će klub iz Mostara morati Čeliku da isplati potraživanja u iznosu od 6.724 KM.
S druge strane, Red Army, navijači Veleža, oštetili su 52 stolice na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje i zbog toga će Rođeni morati isplatiti Čeliku 4.763 KM.
Kako je Savez objavio u petak, oba kluba su od Disciplinske komisije FSBiH dobila rok da do 28. septembra isplate spomenuta dugovanja ili će biti suspendovani.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Vjeverica777 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:49Rasplakati ćeš nas sve na forumu sa tim anegdotama.Vanja8 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:13Ma jarane dje ces to porediti...letsgofighter je napisao/la: ↑18 sep 2023, 12:13
Nismo ti mi iz te priče da se prepiremo ko je veći i ko je koliko puta igrao sa Borusijom ili nekim desetim klubom, i ko je koliko puta bio ispred koga na ljestvici države gjde vas pola nije bilo rođeno tada....tako da samo vi nastavite sa svojim komšijama i ovim komunistima iz Mostara, za nas je naš klub dovolno veliki da ga volimo najviše !![]()
Koju god ljestvicu uzmes vazda ce biti klubova koji su na gornjoj vertikali i onih ispod njih, da li je to Prvenstvo Jugoslavije, PL BiH ili sto i ti sam rece ko je igrao sa Borusijom, Mancester U, Celticom...
Mada je moj post vise bio namjenjen ovim mojim pitarima, sto uopste repliciraju na nekakve insinuacije poredjenja neuporedivog...
Ali i tebi svaka cast, fino si ovo na kraju rekao "...za nas je naš klub dovolno veliki da ga volimo najviše ", pa me malo podsjeti kad je Kajzeslautern ispao iz lige,pa neka TV Kuca zaustavljala prolaznike i pitaju ih "Kako dozivljavati da "velikan" mora preseliti u nizi rang"?
Jedan dedica, onako uplakan, doslovno rece ovo sto si i ti napisao...Bas nekako i tuzno, ali i gordo![]()

Naravno, svako bi se rasplako dok cita bukvalno, ali da bi shvatio poentu , e tu pojedincima treba malo vise od suza...

-
- Kontakt:
Borac je favorit broj jedan za titulu.
Imaju strasan tim,odlicnog trenera Gospodina Vinka Marinovica,podrsku sire drustvene zajednice ,veze i konekcije u NS i sudijskoj organizaciji.
Favorit dva je zrinjski. Imaju isti jako dobar tim,mada pomalo stare i propadaju ali ne sumnjam da ce dovesti kamaru mladih odlicnih nogometasa iz Rvacke. Trener im je najslabija karika ali ako dovedu Corica imace izvrsnog,mladog i ambicioznog trenera. Kad zavrse ovo evropsko takmicenje,krenuce na prvenstvo. Isto imaju podrsku svoje zajednice,para koliko mogu zamisliti a nisu ni s vezama losi.
Sarajevo ,realno trece mjesto ,tesko nam ko moze to trece mjesto oteti a tesko mozemo i vise. Imamo neujednacen tim,neugran,sa mnostvom losih karika. Trener nam je OK ali stranac,to je minus. Nikada ne znamo kad ce vlasnici preusmjeriti pare u trke pasa a nas ostaviti kokuzne,kao sto se desavalo vise puta. Vise podrske imamo u Vladivostoku ,nego u Sarajevu,mi smo pastorcad u vlastitom gradu a sto se tice konekcija u NS i sudijskoj,pa oni ne znaju ni ko smo mi. Vece sanse su nam da dobijemo na lotu,nego bilo kakvu pozitivnu reakciju iz NS.
Imaju strasan tim,odlicnog trenera Gospodina Vinka Marinovica,podrsku sire drustvene zajednice ,veze i konekcije u NS i sudijskoj organizaciji.
Favorit dva je zrinjski. Imaju isti jako dobar tim,mada pomalo stare i propadaju ali ne sumnjam da ce dovesti kamaru mladih odlicnih nogometasa iz Rvacke. Trener im je najslabija karika ali ako dovedu Corica imace izvrsnog,mladog i ambicioznog trenera. Kad zavrse ovo evropsko takmicenje,krenuce na prvenstvo. Isto imaju podrsku svoje zajednice,para koliko mogu zamisliti a nisu ni s vezama losi.
Sarajevo ,realno trece mjesto ,tesko nam ko moze to trece mjesto oteti a tesko mozemo i vise. Imamo neujednacen tim,neugran,sa mnostvom losih karika. Trener nam je OK ali stranac,to je minus. Nikada ne znamo kad ce vlasnici preusmjeriti pare u trke pasa a nas ostaviti kokuzne,kao sto se desavalo vise puta. Vise podrske imamo u Vladivostoku ,nego u Sarajevu,mi smo pastorcad u vlastitom gradu a sto se tice konekcija u NS i sudijskoj,pa oni ne znaju ni ko smo mi. Vece sanse su nam da dobijemo na lotu,nego bilo kakvu pozitivnu reakciju iz NS.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, ASD, boatenkk, CAZIN, feniksptica, Hrammm1921, jurisicduska, LegendKiller, leo1946, NEZALAGANJE, tutankamon1905, VivaLaLiberta i 66 gostiju.