Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 20 sep 2023, 10:26

Danas ćempions liga počinje u 15h.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 sep 2023, 10:29

Shategabri je napisao/la:
20 sep 2023, 10:20
Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2023, 10:16
mnon46 je napisao/la:
20 sep 2023, 10:10
Virto najjači, uvijek se čupa na pravopis i gramatiku, kaže ostali nisu relevantni ako to ne znaju.
Mislim da je ovo prvi put da sam se dotakao te teme, a i to iz čiste radoznalosti, nevezano za naša prepucavanja. Pa pogledaj i sam, mozak ti otekne dok pročitaš, oči k'o fildžani, pa onda moraš još jednom pročitati da pokušaš da shvatiš.

Nije da nisu relevantni, ali kako da se upustiš u raspravu sa nekim ko napiše "šeikovi", eto, hajde reci mi molim te.
Kako navijaš za klub u kojem rade ljudi koji ne znaju popuniti uplatnicu, gdje se piše Leauge, gdje se farbaju lopte za snijeg...itd...tdi.

Mani nas šuplje živ bio.
gdje se bager koristi da ocisti snijeg :urnebes: :urnebes: pa uniste levati teren a i to im udijelili. A ne znaju cuvati. To isto oni romi, utoplili im kuce, sve im namjestili, dali im kljuc u ruke a ono cim prije prodalo stolariju, ma sve iz kuce izvukli. Tako je slicno i kod ovih nasih kona.
Gledam ih protiv Goska, ustvari gledao Gosk jer od njih nisi imao sta vidjeti, to kaljuza par exelans. Stvarno sramota, pa bar odrzavaj ono sto si dobio na poklon
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 sep 2023, 10:31

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2023, 10:25
Lakoste je napisao/la:
20 sep 2023, 10:23
Zavrsena je dvica danas u Doboju, Ustamjic dao svoje pare. Vjerujem da ce biti 0-2.
Nadam se da si u pravu, bez obzira što je 0-2 najopasniji rezultat.
bit ce svega, domacin blagi favorit.
- 1 9 4 6 -

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 sep 2023, 10:35

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 sep 2023, 10:31
Virtu4l je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:
Zavrsena je dvica danas u Doboju, Ustamjic dao svoje pare. Vjerujem da ce biti 0-2.
Ko ce tebe uzet za ozbiljno i upustati se u diskusije. Pocetak recenice veliko slovo molicu lijepo!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 sep 2023, 10:36

Zamisli ba 15 godina palamudiš na forumu i niko iole normalan te ne doživljava ozbiljno.
The saddest thing in life is wasted talent.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 20 sep 2023, 10:39

nastrojeni21 je napisao/la:
19 sep 2023, 23:38
Pun forum ekonomskih analiticara i eksperata za dugove kluba za kojeg uopste ni ne navijaju. :twisted:
A što vi brinete za Mirvahov "dug"? :yawn: :plac:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 sep 2023, 10:39

Virtu4l je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:
De ti nama reci,ilju lji te muve? Da pisem nisam ili nijesam?

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 20 sep 2023, 10:40

mosarajvosa83 je napisao/la:
20 sep 2023, 10:35
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
20 sep 2023, 10:31
Virtu4l je napisao/la:

Ko ce tebe uzet za ozbiljno i upustati se u diskusije. Pocetak recenice veliko slovo molicu lijepo!
Ne znam, vidicu danas :mrgreen:
- 1 9 4 6 -

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 20 sep 2023, 10:40

Virtu4l je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:
Trpaj na dvicu, vjerujem da ce brzo biti blokiran par u kladionicama.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 sep 2023, 10:59

TeaM87 je napisao/la:
20 sep 2023, 10:21
Antikloc je napisao/la:
20 sep 2023, 10:03
Jutros sam zacudo besposlen a sta ce besposlen covjek raditi nego brojati krvna zrnca :mrgreen:
Tako sam malo bacio oko i vidio da je zeljeznicaru od 1921 do 1941 ukupno igralo 5 Bosnjaka. Prvih sest sezona nije im u timu bilo
nijednog Bosnjaka :urnebes: :urnebes:
Tek sedme sezone je jedan zalutao i on je je bio jedini iducih nekoliko sezona :urnebes: :urnebes:
Kakav si ti primitivac, je li moguce da i dalje neko broji krvna zrnca ljudima. Tuzno je sta ljudi rade kad su besposleni, pretuzno, zapitaj se covjece kako trosis svoj zivot.

Sreca nama nije bitno ko igra za nas, od pocetka pa do danas, radnicki i klub raje :bih:
Klub zeljeznicarske radionice,zeljeznicara austrougara. Klub bosnjackih radnika je bio sarajevski Hajduk a kakve veze imaju AU migranti sa sarajevskom rajom ??
Pusti mitomaniju i lazi :mrgreen:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 20 sep 2023, 11:04

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2023, 10:16
mnon46 je napisao/la:
20 sep 2023, 10:10
Virto najjači, uvijek se čupa na pravopis i gramatiku, kaže ostali nisu relevantni ako to ne znaju.
Mislim da je ovo prvi put da sam se dotakao te teme, a i to iz čiste radoznalosti, nevezano za naša prepucavanja. Pa pogledaj i sam, mozak ti otekne dok pročitaš, oči k'o fildžani, pa onda moraš još jednom pročitati da pokušaš da shvatiš.

Nije da nisu relevantni, ali kako da se upustiš u raspravu sa nekim ko napiše "šeikovi", eto, hajde reci mi molim te.
Ovo je forum, ovdje pišu svi, od srednjoškolaca, studenata, zaposlenika, penzionera, ljudi koji su van države. Prvo i najbitnije je da skontaš šta je neko htio reći, način na koji je to prenio ovisi od osobe do osobe.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 sep 2023, 11:19

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2023, 09:14
19 sep 2023, 23:48

Željezničar je udruženje građana tako da i trebaju redovno izvjestavati o dugovima, projektima i slicno, ne vidim nista lose u tome. Danasnji pres je prije svega bio da se predstave novi projekti, a naravno da ce se pricati i o dugu sto je i normalno.
Ne mogu oni to shvatiti jer oni ne dobijaju nikakve informacije, a Željo lagano prepolovio dug. Još 3-4 miliona i to je to, izlazimo čisti i okrećemo se pravim projektima neopterećeni dugovima.

Imaš klubove koji su trenutno svojim vlasnicima dužni oko 20 miliona maraka, a to je ono što se zna, što je prošlo kroz papire, koliki je tek stvarni dug? :o

Zamisli da jedan čovjek ima moć da te ugasi kao opušak. :bow:

Tekuće obaveze tog kluba su oko milion i po maraka mjesečno, a naše 320.000 KM, zamisli to, pet puta više, pa ih opet Sloga i GOŠK oduče od fudbala. :kafa: Čisto da vide koliko su očajni.

Imate 4-5 miliona već dekadu a svake ga godine prepolovite. 4.3 i 3-4 nije isto. Pogotovo vama gdje je 10 km veliko. A i to je plan da bude 4.3 , sad je 5.

I plus imate 250 tužbi na sudu koje tek trebaju doći na naplatu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 20 sep 2023, 11:20

Jedan pise da smo duzni Osimu toliko i toliko pa je on te pare nesto tamo pa su te pare vamo tamo kod Misimovica pa tamo vamo i na kraju ne zna ni on sam sta je napisao, a i ne vjeruje u tu pricu.
Drugi spominje kako kredit dize i preko toga slikovito pokusava objasniti situaciju sa dugom Željezničara, to necu ni komentirisati, neozbiljno je.
Treci spominje kako deceniju polovimo dug, fino pogledas financijske izvjestaje od zadnjih par godina i sve ti bude jasno, ako znas citati i malo mucnuti glavom.
Cetvrti zna ko je uzeo pare za Bekricev transfer, ako ti to tako kazes vjerujemo ti, isti strucnjak pise o pojazmnicama i ljudima kojima su te pare posudjene, prica bi mu mozda imala neki legitimitet da je mozda i napisao nekog kome dugujemo, osim Osima, valjda je zaboravio. Isti zna o Misketu, Siljku i njihovim poslovima bolje nego oni.
Peti se cudi sto gradimo jug, tu te razumijem, kad nemas nista svoje pa ti je nezamislivo kad neko ima i radi na poboljsanju istog, dok neko gleda sa strane i suti.
Sesti spominje kako u određenom periodu nismo imali dovoljno Bosnjaka u ekipi, suvisno je i komentarisati.

Mozete vi to bolje, potrudite se bar nesto suvislo napisati. :evil:

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 20 sep 2023, 11:25

Antikloc je napisao/la:
20 sep 2023, 10:59
TeaM87 je napisao/la:
Antikloc je napisao/la:
Jutros sam zacudo besposlen a sta ce besposlen covjek raditi nego brojati krvna zrnca :mrgreen:
Tako sam malo bacio oko i vidio da je zeljeznicaru od 1921 do 1941 ukupno igralo 5 Bosnjaka. Prvih sest sezona nije im u timu bilo
Tek sedme sezone je jedan zalutao i on je je bio jedini iducih nekoliko sezona :urnebes: :urnebes:
Kakav si ti primitivac, je li moguce da i dalje neko broji krvna zrnca ljudima. Tuzno je sta ljudi rade kad su besposleni, pretuzno, zapitaj se covjece kako trosis svoj zivot.

Sreca nama nije bitno ko igra za nas, od pocetka pa do danas, radnicki i klub raje :bih:
Klub zeljeznicarske radionice,zeljeznicara austrougara. Klub bosnjackih radnika je bio sarajevski Hajduk a kakve veze imaju AU migranti sa sarajevskom rajom ??
Tako je, klub bosnjackih (tada muslimanskih) radnika je bio Hajduk, a mi smo nastali kao klub bosanskih radnika, dakle svih ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, drago mi je da si to sam zakljucio, vidi se da napredujes.

Za tvoju informaciju, jedan od glavnih osnivaca Želje, Dimitrije, je rodjen na Koševu koje je uvijek bilo "Željino" naselje.

Bas me zanima odakle su tvoji sljegli, a ti pricas o sarajevskoj raji i prozivas ljude poput Dimitrija ciji su stotinama godina unazad iz Sarajeva. Ali dobro, nisi ti kriv sto odrastas u balijskom okruzenju gdje se zaboravlja da su vecinu stanovnistva Sarajeva prije 100 godina cinili nemuslimani. Prave Sarajlije (koje su generacijama iz Sarajeva) se osipaju i smiju na tu tvoju pricu, ali hajde samo si nam svima pokazao da si sljegao u veliki grad, nazalost sljeglo ih je jos dosta sa tobom, pa se ne moras emancipovat.
FKŽ !

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 20 sep 2023, 11:34

Antikloc je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:
Antikloc je napisao/la:

Jesi to odlucio vratit se na forum pod tim nickom ili si zaboravio sifru od pitarsi.
Vidi ti price, usmrdila se levatino.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 sep 2023, 11:41

20 sep 2023, 11:20
Jedan pise da smo duzni Osimu toliko i toliko pa je on te pare nesto tamo pa su te pare vamo tamo kod Misimovica pa tamo vamo i na kraju ne zna ni on sam sta je napisao, a i ne vjeruje u tu pricu.
Drugi spominje kako kredit dize i preko toga slikovito pokusava objasniti situaciju sa dugom Željezničara, to necu ni komentirisati, neozbiljno je.
Treci spominje kako deceniju polovimo dug, fino pogledas financijske izvjestaje od zadnjih par godina i sve ti bude jasno, ako znas citati i malo mucnuti glavom.
Cetvrti zna ko je uzeo pare za Bekricev transfer, ako ti to tako kazes vjerujemo ti, isti strucnjak pise o pojazmnicama i ljudima kojima su te pare posudjene, prica bi mu mozda imala neki legitimitet da je mozda i napisao nekog kome dugujemo, osim Osima, valjda je zaboravio. Isti zna o Misketu, Siljku i njihovim poslovima bolje nego oni.
Peti se cudi sto gradimo jug, tu te razumijem, kad nemas nista svoje pa ti je nezamislivo kad neko ima i radi na poboljsanju istog, dok neko gleda sa strane i suti.
Sesti spominje kako u određenom periodu nismo imali dovoljno Bosnjaka u ekipi, suvisno je i komentarisati.

Nemaš šta objašnjavati udjes u pres od prije 7-8 godina i tad ste dužni bili 5 miliona evo i dan danas.

Između ima 20 presova gdje pričate kako ste vratili pola duga.
Kad dođem kući postavit ću na forum , sad nemam vremena.

Izvještaj od prije 7-8 godina gdje kažete da ste dužni 5 miliona.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 sep 2023, 11:48

20 sep 2023, 11:20

Što je neozbiljno?

Servisiraš stare dugove, a zadužuješ se nanovo da bi mogao dalje.
Tako funkcionišu bilo fizička bilo pravna lica, ne samo Željo.
Koševo Zapad

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 20 sep 2023, 12:01

TeaM87 je napisao/la:
20 sep 2023, 11:25
Antikloc je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:

Tako je, klub bosnjackih (tada muslimanskih) radnika je bio Hajduk, a mi smo nastali kao klub bosanskih radnika, dakle svih ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, drago mi je da si to sam zakljucio, vidi se da napredujes.

Za tvoju informaciju, jedan od glavnih osnivaca Želje, Dimitrije, je rodjen na Koševu koje je uvijek bilo "Željino" naselje.

Bas me zanima odakle su tvoji sljegli, a ti pricas o sarajevskoj raji i prozivas ljude poput Dimitrija ciji su stotinama godina unazad iz Sarajeva. Ali dobro, nisi ti kriv sto odrastas u balijskom okruzenju gdje se zaboravlja da su vecinu stanovnistva Sarajeva prije 100 godina cinili nemuslimani. Prave Sarajlije (koje su generacijama iz Sarajeva) se osipaju i smiju na tu tvoju pricu, ali hajde samo si nam svima pokazao da si sljegao u veliki grad, nazalost sljeglo ih je jos dosta sa tobom, pa se ne moras emancipovat.
Joj sto ne mogu ove fgr suplje Allaha mi. Ma ja ma ja svi se smiju na tu pricu, a 1400+ dana pod opsadom. I bolje je odrastat u balijskom okruzenju nego u velikoj Srbiji. Lijepa ti je lutko ta prica na papiru da furamo svi multikulturalizam ali svi znamo kakva je situacija i kako stoje stvari. Opameti se dok ti nije kasno. Tako su mnogi fgrovci furali pricu u Jugoslaviji, a dusmani zavrsavali posao po Bijeljini ;) Vozdrica
"To je jednostavno SARAJEVO"

Bistriksg
Kontakt:

Post Postao/la Bistriksg » 20 sep 2023, 12:03

Pjene pitarske smrde. Svaku jesen su galaktikosi sa koseva, najavljuju titule, duple, grupne faze..

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 20 sep 2023, 12:12

Sad nesto gledam, Zeljeznicar zadnji put kad je bio prvak najniza penzija je iznosila 310 KM, sada ista iznosi 538 KM.
SCC nije bio otvoren kad su ljudi zadnji put uzeli titulu.
Djeca koja su rodjena poslije njihove titule su vec krenula u 4 razred osnovne skole.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Jadnimi, rishovski i 10 gostiju.