Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Poljaci zavrnuli pipu ukrajincima?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Naoruzanja.
Stvar je eskalirala nakon sto su poljaci zabranili uvoz zita iz ukrajine zbog zastite domacih proizvodjaca,Zelnski je valjda nesto izjavio protiv poljske pa su ovi odlucili da ih jos zavrnu.
Vjerovano zbog one tuzbe koju retardirani Ukrajinci vode protiv Poljske i jos par zemalja. Dobijaju milijarde pomoci i jos su drski da tuze te iste drzave jer ne zele njihove zitarice
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Mislio sam da je neka izjava u pitanju,ako su tuzbe onda jos jasnije.Poljaci nisu zatvorili tranzit za ukrajinsko zito pa da to bude neka ozbiljna stvar.
Poljska će nastaviti podupirati Ukrajinu u njenom sukobu s Ruskom Federacijom, unatoč skandalu sa žitom , — zamjenik premijera Poljske Kaczynski.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Uzasno ponasanje vrha drzave u momentima kad dobijaju stotine milijardi pomoci. I to pogotovo prema Poljskoj kojoj trebaju stope ljubiti obzirom koliko su im pomogli i sa izbjeglicama i oruzjem
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Posljednja Bajdenova izjava je jasno pokazala kako stoje stvari na terenu. Ko malo bolje prati samo sabrati dva i dva.
Kontraofanziva potpuno neuspjesna.
Kontraofanziva potpuno neuspjesna.
Stigose li do Kijeva tvoji, zna li se sta

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Slava Ukraïni!
- LegendKiller
- Kontakt:
pa sada, kopeni dio ofanzive jeste bio neuspješan, jer nisu nešto zemlje slobodili, nešto kilometara do Robotnea, te Klišivka kod Bahmuta. Sa druge strane, ofanziva na moru imala značajan uspjeh, jer je Crnomorska flota, ponos Ruske mornarice, pobjega iz Sevastopolja u Azovsko more, uz to je poprilično devastirana. Rusi su izgubili Crno more. Kada je u pitanju artijerija, sada su u Ukrajinci u značajnoj prednosti jer imaju više atriljerijske municije. Ruske zalihe su iscrpile poprilično. Rusi kupuju od S.Koreje, a Ukri od Amerike i saveznika, sada zamisli razliku u kvaliteti.
Mislim da će najvažniji rezultat ove "neuspješne" kontraofanzive biti činjenica da će Rusima biti onemogučeno dalje napredovanje i vođenje ofanzivih dejstava. E sada ako drugu armiju svijeta tako onesposobiš, to je ipak uspjeh.
Naravno, ne umanjujem defanzivne sposobnosti Rusa, dobro su se ukopali, i kada se gleda samo oslobođeni teritorij ova kontraofanziva nije uspješna. Ali opet, kada pokreneš trodnevnu specijalnu operaciju da uzmeš Kijev, pa posle godinu i pol braniš se od kontraofanzive, bogami si u belaju.
Ma ne mogu ih pomjeriti, gotovo je to je utabano u narodnom zargonu. Taj govor Bidena i Zelenskog aludira na to, da ih ne mogu otjerati/dobiti. Cim Putin daje i dalje uvjete, ne stoji lose na terenu niti ima nekog pritiska.LegendKiller je napisao/la: ↑21 sep 2023, 00:31pa sada, kopeni dio ofanzive jeste bio neuspješan, jer nisu nešto zemlje slobodili, nešto kilometara do Robotnea, te Klišivka kod Bahmuta. Sa druge strane, ofanziva na moru imala značajan uspjeh, jer je Crnomorska flota, ponos Ruske mornarice, pobjega iz Sevastopolja u Azovsko more, uz to je poprilično devastirana. Rusi su izgubili Crno more. Kada je u pitanju artijerija, sada su u Ukrajinci u značajnoj prednosti jer imaju više atriljerijske municije. Ruske zalihe su iscrpile poprilično. Rusi kupuju od S.Koreje, a Ukri od Amerike i saveznika, sada zamisli razliku u kvaliteti.
Mislim da će najvažniji rezultat ove "neuspješne" kontraofanzive biti činjenica da će Rusima biti onemogučeno dalje napredovanje i vođenje ofanzivih dejstava. E sada ako drugu armiju svijeta tako onesposobiš, to je ipak uspjeh.
Naravno, ne umanjujem defanzivne sposobnosti Rusa, dobro su se ukopali, i kada se gleda samo oslobođeni teritorij ova kontraofanziva nije uspješna. Ali opet, kada pokreneš trodnevnu specijalnu operaciju da uzmeš Kijev, pa posle godinu i pol braniš se od kontraofanzive, bogami si u belaju.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 21 sep 2023, 04:34, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Rusi kada su napali Ukrajinu bila je prica da ce poklopiti sve za 7 dana. Sada kada se vodi egal rat ovi velikosrbi imaju obraza da se javljaju
Ovo je poraz za Rusiju kako god zavrsi jer su obesmislili zivote svojih stanovnika. Trpaju ljude na front kao da zivot ne vrijedi nista. Dok trpaju svjeze meso dobro je u egalu su. A ima i toga sto ih Zapad ne zeli iz nekog dubljeg razloga poniziti. Samo neka se Putin pazi jer ne moze manipulisati vjecno stanovnistvom Rusije. Jesu oni krezuba sirotinja ali i oni pocinju da sumnjaju.
A sta je Ruska cizma vidi se u Armeniji. Davali su im svoje smece, pregazi ih Azerbejdzan sa Izraelskom i Turskom opremom. Predsjednik Armenije koji nije kriv nista na udaru jer je skontao koje su smece Rusi i sada ima samo opciju da prihvati kapitulaciju i sacuva bar Armeniju bez Karabaha.
Ona pro Ruska vlada prije njega je surovala sa Rusima dok se Azerbejdzan modernizovao.
E sada Azeri mogu udariti i na Iran sa Izraelom. Svakako ih vise ima u Iranu.

Ovo je poraz za Rusiju kako god zavrsi jer su obesmislili zivote svojih stanovnika. Trpaju ljude na front kao da zivot ne vrijedi nista. Dok trpaju svjeze meso dobro je u egalu su. A ima i toga sto ih Zapad ne zeli iz nekog dubljeg razloga poniziti. Samo neka se Putin pazi jer ne moze manipulisati vjecno stanovnistvom Rusije. Jesu oni krezuba sirotinja ali i oni pocinju da sumnjaju.
A sta je Ruska cizma vidi se u Armeniji. Davali su im svoje smece, pregazi ih Azerbejdzan sa Izraelskom i Turskom opremom. Predsjednik Armenije koji nije kriv nista na udaru jer je skontao koje su smece Rusi i sada ima samo opciju da prihvati kapitulaciju i sacuva bar Armeniju bez Karabaha.
Ona pro Ruska vlada prije njega je surovala sa Rusima dok se Azerbejdzan modernizovao.
E sada Azeri mogu udariti i na Iran sa Izraelom. Svakako ih vise ima u Iranu.
Pa ako zatvore koridor Iranu, mogli bi i oni zakuhati. Armencima je bolje da i ne ratuju, evo US im rece da je najbolje da odloze oruzje.
Da Rusi i dobiju ovaj rat ubjeđen sam da će Rusija nakon Putina početi da propada u vojnom smislu. Nasljednik Putina biti će iz novijih generacija a sumnjam da su oni zagriženi za vojsku i takve stvari, okrenuće se razvijanju privrede i sl. Osim ako zapad nekog svog favorita nekim čudom ne progura pa Rusija totalno padne. Bilo kako bilo biti će neizvjesno nakon Putina pravo.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ma ne mogu ga ni Rusi dobiti, ali mogu na kraju dobiti neku repbliku u Ukrajini i time su zavrsili sudbinu Ukrajine. A na to Ukrajina niti zapad ne zele pristati (s pravom).H8Z7 je napisao/la: ↑21 sep 2023, 00:51Da Rusi i dobiju ovaj rat ubjeđen sam da će Rusija nakon Putina početi da propada u vojnom smislu. Nasljednik Putina biti će iz novijih generacija a sumnjam da su oni zagriženi za vojsku i takve stvari, okrenuće se razvijanju privrede i sl. Osim ako zapad nekog svog favorita nekim čudom ne progura pa Rusija totalno padne. Bilo kako bilo biti će neizvjesno nakon Putina pravo.
Kako stanje trenutno stoji, niti ce ovi zauzet Kijev, niti ce ovi otjerati Ruse. Morat ce traziti neki drugi kompromis, a Ukrajini je mozda i bolje da se odreknu tog dijela, nego da imaju je.badu do daljnjeg. Ali to se vjerovatno nece desiti.
Vec je skoro oktobar zima ide, znaci nista do aprila, to je opet period da se jos vise ucvrste polozaji
Najpametnija stvar je da se odreknu tog dijela i da zapocnu svoj zivot, u slucaju da ostave neku autonomnu pokrajinu - samo ce imati konstantne probleme u tim dijelovima i odredjena politicka kocenja. Bolje se odreci toga i gotovo...alemsa je napisao/la: ↑21 sep 2023, 00:54Ma ne mogu ga ni Rusi dobiti, ali mogu na kraju dobiti neku repbliku u Ukrajini i time su zavrsili sudbinu Ukrajine. A na to Ukrajina niti zapad ne zele pristati (s pravom).H8Z7 je napisao/la: ↑21 sep 2023, 00:51Da Rusi i dobiju ovaj rat ubjeđen sam da će Rusija nakon Putina početi da propada u vojnom smislu. Nasljednik Putina biti će iz novijih generacija a sumnjam da su oni zagriženi za vojsku i takve stvari, okrenuće se razvijanju privrede i sl. Osim ako zapad nekog svog favorita nekim čudom ne progura pa Rusija totalno padne. Bilo kako bilo biti će neizvjesno nakon Putina pravo.
Kako stanje trenutno stoji, niti ce ovi zauzet Kijev, niti ce ovi otjerati Ruse. Morat ce traziti neki drugi kompromis, a Ukrajini je mozda i bolje da se odreknu tog dijela, nego da imaju je.badu do daljnjeg. Ali to se vjerovatno nece desiti.
Vec je skoro oktobar zima ide, znaci nista do aprila, to je opet period da se jos vise ucvrste polozaji
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
- ASD
- Kontakt:
Lako se nama odreći odavde. To jeste najracionalnija odluka, ali mislim da se neće voditi time.