Postao/la MrAmarOsim » 21 sep 2023, 09:31
Mi ako hoćemo Želju, i to pravog Želju, mi moramo ostati ono što smo uvijek bili, radnički klub obične raje, jer smo samo na taj način stvorili bazu navijača širom države, a bome i šire, a o uspjesima da ne pričam. Mi smo i opstali svaki put kad su nas htjeli gasiti samo zato što smo ono što niko drugi nije.
Mi vraćamo fiksno 360 hiljada mjesečno, pomnožiti sa 12 to izađe na 4,3 miliona godišnje koja ćemo vraćati na dugove? Zar ne mislite da za godinu dvije kada budemo imali tih 4,3 miliona nećemo imati jaču ekipu, pa za te pare i gradnju tima kada te pare budu u opticaju za plate.
Da se razumijemo, ovu sam upravu kritikovao u nekoliko postova, konkretno jer nemaju hrabrosti da riskiraju sa investicijama (milion od dugova za ovu sezonu, ostanak Santosa i Armina, njihovo vezanje barem dvogodišnjim ugovorima, te dovođenje pojačanja u vidu Dade, krila, Mujana/Hiroša i ovog štopera, Selimovića i imali bi zagarantovanu Europu, ko zna možda i kup).
Svi ostali klubovi mogu imati investitore/partnere jer su ljudi opšta sirotinja koja nema ništa svoje. Zato narode, dajte još dvije sezone, dvije sezone ovog poniženja ako treba, ali onda da u 3. sezoni lokomotiva zahukta i pregazi sve redom u državi.
Usput, vidim kod Bekrića i Bašića odgovornosti nikakve, dobro je to, svaka čast, treba i ne imati obraza pa se tako ponašati, ali nije mi žao sekunde, Ćosić na 10ci, Drljo i Muftić iako je 2 kola zaredom pravio kiksove gore nego Mulalić a ostao je na golu.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim