Brkaš naciju i vjeru po ko zna koji put. Tada su svi stanovnici Bosne bili Bošnjani a velika većina su bili katolici. Srbi se spominju prije 130 godina radi susjedskih aspiracija da zauzmu Bosnu i njen narod i djelomično su uspjeli, niko ni vidio ni čuo Srbina na tlu Bosne prije toga. Čak su i tadašnji pravoslavci sa ponosom izjavljivali kako su oni Bošnjani/Bošnjaci u zavisnosti od perioda. Isto tako i katolici koji su tu prednjačili.
Onaj post od prije je isto tako izmišljotina i upravo su na tome odrasli zločinačko-teroristički umovi. Kažeš da nisi takav a isto učiš.
Srpkoslovenski postoji koliko i bosanskoslovenski. Vješto je ovaj izvor iz Novog Sada dodao to ''srpski'' da pokuša krivotvoriti historiju i ubaciti to.
Tada Srbi i srpski jezik nisu uopće postojali, ima li neki pravi dokaz umjesto mitomanije na kojima su i ti zločinci odrasli ili ćemo vjerovati izvoru ''trust me bro'' iz Srbije?
Slovenski u smislu da su ga slaveni pričali koji su došli ovdje to svakako.
Ne postoji nijedan jedini dokaz da se povelja i sve ove gluposti pisalo nepostojećim jezikom a srpski jezik je prepisan od bosanskog 180 godina poslije, zato svakako imaš dokaze. Mislim da je hrvatski rječnik malo stariji ali nemoj mi vjerovati, nisam siguran.
Nađi mi gdje se u povelji ili rječniku tekst referiše kao srpski jezik, to će mi biti dokaz.
Kao što kralj Tvrtko piše: "Ja, kralj Tvrtko Bošnjanin, vo imja Gospodina nebeskogo, imja naroda Bosanskogo Vama kazujem: O bratijo vlastelini, sokoli, vuci, junaci bosanski, kojekude vo našoj Bosnici.
Ne znam da li uopće razumiješ razliku između nacije i vjere, šta su tvoji pretci bili pa šta su poslije postali? Tipa Tvrtko je bio katolik ali ponosni bosanski kralj i uvijek je to isticao, ne znam koliko razumiješ ovo?
Isto tako - ''Ja, ban bosanski Kulin'' znači čovjek lično pisao, nema mitova ni prenošenja.
Kršćani (katolici i pravoslavci u našem slučaju) su se pokrstili, slaveni su imali totalno drugačiju vjeru. Isto kao što je Islam došao ovdje pa su ti isti kršćani prešli. Poslije toga su Jevreji došli i neki su od njih prešli i postali katolici pod nacističkom okupacijom da ih ne bi ubili. Ukratko.