Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la admin » 21 sep 2023, 14:20

trola vas bezveze da se primite i da krene rasprava prenesena na naše područje.

i svaki put nađe mušteriju za raspravu.

@jedanjeborac, imaš masu foruma gdje mozes iskazivati podršku ruskoj agresiji. Ovo nije jedan od tih, ovdje smo zapadno orjentisani, svi koji navijaju za rusiju, uništenje ukrajine, isl biće udaljeni.

Čuj Vladimir Vladimirovič i vi ga ozbiljno shvatate :crazy:

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 21 sep 2023, 14:25

Jedno je biti orjentisan, a drugo baviti se realnim stanjem stvari o datoj temi.
Ne vidim samo koja je sustina i smisao postojanja foruma ako se ne moze cuti druga strana ili preciznije drugaciji stav?

Ko neka privatna grupa na fejsbuku ili sekta.

Pri tome se ne slazem sa borcem da ce Amerikanci tako brzo dici ruke od Ukrajine.
Valja vracati ulozeno.

Svejedno, nadam se samo da se sukobi nece prosiriti na ova podrucja onda ce nazalost brojni navijaci s ove teme biti u ulozi da iskazu patriotizam.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 sep 2023, 14:28

Forum nije o ratu i politici... tako da suština ove teme nije ono što je suština cijelog foruma, tj, o ratu u Ukrajini i Rusiji nas ne zanimaju razni stavovi, pa poprilično i nikakvi stavovi. Tema je ostavljena kao informativna, a da bi se chat i druge teme oslobodile te priče. Otprilike kao tema Covid gdje nas nisu zanimali stavovi antivaxera i zavjeraša.

Da, baš kao da je privatni forum, što i jeste.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 sep 2023, 14:36

jedanjeborac je napisao/la:
21 sep 2023, 14:13
Shategabri je napisao/la:
21 sep 2023, 13:57

Čekaj malo, uzeće Poljaci...onda bi trebali da istupe iz EU.
Nije baš da bi to išlo tek tako, vidjeli smo koliko je bilo komplikovano VB kad je izlazila, a i kako se to na njih odrazilo.
I čisto sumnjam da Poljska ima danas preferencije na bilo koji dio teritorija Ukrajine bez ozbira na prošlost.

Pa nije baš da je Ukrajinaca milion i da su svedeni danas na cifru od 100 k.

Haj ne zayebaji, ne raduješ se sukobu, a navijaš za Ruse. Nije to fino.
Jasno, sve je kriv mrski zapad, al nije toliko mrzak kad se ide eure zarađivati tamo.

No, po tebi bitno je a pobjeđuju oni kojima je udarna igla bijeda koja nije prelazila 300 dolara s primanjima i kojoj je ovo prilika da zaradi nešto više uz rizik da izgubi glavu.
Ako mi objasniš koja je korist osim te novčane nekom Tatarcu, Uralcu, Čečenu u Ukrajini, al da ima smisla, mani me priča zli zapad i dobri istok, svaka ti čast.

Onaj ko se brani itekako je prilagodljiviji i koliko god se činilo da je na izmaku snaga, vjeruj da još dugo može da trpi.

A znaš kako, zato što navijate za nečiji raspad i što imate tako pogan pogled na neke stvari, to vam se sve vraća na matici.
Kad to skontate i budete gledali samo svog posla, biće bolje i po vas.
Vaš posao svakako nije rat Rusije protiv Ukrajine, obzirom na geopolitički položaj, izuzetno je pogrešno držati stranu Rusiji.

No dobro, ako smo po čemu na Balkanu jednaki, to je tvrdoglavost. Tako da sumnjam da će se to bitno promijeniti, bez obzira kakve posljedice bile.
Zbog čega bi trebali istupiti iz EU?

Šta je to Britancima sad gore, nego kadsu bili u EU? To nijedan Britanac ne misli. Samo se kod nas u banana državaa od EU pravi nekakva vrhunska stvar. Ništa Britancu ne fali što nije dio EU.

Poljske preferencije na zapadni dio Ukrajine su živa stvar, kao i ameirčke na Tajvan. To nikada nije prestalo.
Zato i pomažu Ukrajini da se samoubije. Bez obzira na animozitet ka Rusima.

Ukrajinacaje bilo 40 miliona do 2014. godine i dolaska ugodnih zapadnih faktora u tu zemlju. Prije posljednjeg sukoba u zemlji je bilo nešto preko 32 miliona. A uoči i tokom sukoba je zemlju napustilo još desetak miliona... Tako da je demografski barem prepolovljena. O tome govore i podaci o živorođenim bebama.

Naravno da navijam za Rusiju. I naravno da mi je žao što ginu dva pravoslavna naroda. Masovno. Jedni nažalost ginu za američke, a drugi za ruske interese. Tako da je razlika očigledna. A ujedno i odgovor šta jednom Tatarcu znači sukob u Ukrajini i njegov ishod.

Ne pobjeđuju po meni, već je to stanje stvari kojih je svjestan i sam Bajden.
Zato se taj senilni idiot poziva na pregovore, jer NATO je dao što je mogao, Ukrajinci nisu uspjeli vratiti 0,5% teritorija tokom kontraofanzive.

Sve one silne pretpostavke i teorije o Rusima koji neće imati s čime ratovat u martu 2022. do one da je ruska ekonomija gotova prije zime i da će Ukrajinci čim dobiju leoparde sve povratiti su pale u vodu. Sjećam se već sad legendarnih naslova Rusima nestalo goriva, Rusi nemaju više tenkova. Rusi nemaju koga mobilisati... Milijarde pomoći i savremene tehnike NATO služe da skupljaju puževe i da djeca kake po njima... a ukrajinska groblja nažalost svakodnevno su tolika da mogu napuniti par fudbalskih igrališta. Sva ta NATO savremena tehnika se ipak pokazala smješnom, a to što su izgubili avion, pa nisu znali gdje je još više govori koliko smješnom.

To su fakti. Polako ali sigurno NATO je svjestan poraza u Ukrajini, zato će se krenuti te priče da od Rusije zavisi hoće li rat stati i hoće li Rusi pristati na pregovore. Jer, NATO više ne može dobiti taj sukob.
Rusima se ne žuri, umaraju maksimalno neprijatelja i iscrpljuju.

Na CNN-u je da uvjeri hrabre Amerikance da je jedini način da se rat dobije da ih se par miliona uputu u Ukrajinu da ratuje za NATO. Nisam baš siguran da će to ići dobro, jer je broj beskućnika u Americi sa 580k u ove tri godine skočio na oko 2 miliona...
A i daleko je. A ide i zima.

Tako da to je što je... Kazačok. Što bi rekao Vladimir Vladimirovič.

Istina, potrudiće se možda SKY i BBC sa starim snimcima starih ruskih olupina da dočaraju kako ima nade za front kojeg čine trećepozivci, jer su elitne jedinice skoro pa uništene.

Sve u svemu, nemam dilemu, kao što je nisam imao ni na početku sukoba da će biti kako Rusi žele. I da neće stati dok ne ostvare cilj. I takođe nemam dilemu da će za najviše godinu dana Amerikanci potpuno izaći iz priče zvane Ukrajina, svjesni da ne mogu ništa.
Zvanična EU politika nije komadanje drugih država niti pripajanje dijelova teritorija.
Tom logikom bi jel tako i Hrvatska mogla pripojiti dio BiH, međutim vidiš da vode takvu politiku da je priča o interesu Hrvata u BiH, ali da se BiH gleda kao cjelina i da ta ista Hrvatska lobira za BiH da uđe u EU.

Ne znam je li im sad gore, ali odmah poslije izlaska su bili milijarde u gubitku i projekti i obećanja koje je vlast dala su stopirani, pa su se mnogi pokajali što su izašli iz EU.
Također, u ovoj godini je bilo situacija da su rafe na policama u britanskim marketima prazne kad su neki artikli u pitanju, dok u EU toga nije bilo.

Tako gledano, ništa ni nama ne fali što nismo u EU. Kud ćeš dalje, niže cijene, ma ekonomska oaza u Evropi.
Al onda pogledaš malo ispod površine, fali nešta svašta.

Te preferencije im mogu biti samo pusti snovi, ponavljam EU i takve preferencije ne idu pod ruku.
Poljska je itekako zadužena u EU zbog ubrzanog napretka na svim poljima, dakle te ideje ostaju bez ikakve mogućnosti da se realizuju.

Jednu stvar previdiš, ne znam da li namjerno ili slučajno, a to je da se nije desilo da je neki narod istrijebljen.
A Ukrajinci neće odustati od svoje zemlje dok i jedan živi. I svaka im čast na tome.
Ogroman je to narod, milioni, da bi bili i svedeni na neku brojku, rat bi morao da potraje još godinama.
Nisam siguran da Rusija može izdržati toliko dug sukob, ne što nema resursa, naprotiv, nego zbog unutarnje situacije.
Već je tu prilično problema, pucaju po šavovima na puno mjesta, nezadovoljstvo je sve veće.

Aha, znači to bi trebao biti neki odgovor zašto ginu Tatari, Uralci, Čečeni....za ruske interese. Nešto baš i nisam ubjeđen da su ovo ruski interesi, meni više izgleda kao interesi uskog kruga ljudi oko Putina, no dobro. To je teza koju zastupaš i ok.
I samim tim ti je više žao tih Tatara, Uralca i Čečena jer ginu za ruske interese, ono žao ti je i Ukrajinaca, al sami pali sami se ubili.

Pa vidi, sjećamo se koliki je zalogaj zagrizla Rusija u startu, upali maltene do Kijeva, kad uzmeš koliki su poslije teritorij prepustili i šta se prognoziralo, nije baš pošteno prozivati Ukrajince što nisu vratili teritorije koji imaju tri linije odbrane i gdje je sva moguća artiljerija i mehanika nakrcana. Očito su i Ukrajinci svjesni da je to trojanski konj na kojem bi trebali polomiti zube i da moraju biti strpljivi.
Ne bih se složio da se Rusima ne žuri, ta prividna mirnoća ko zna šta sve krije ispod.
Bez obzira što se neke stvari amortizuju na ovaj ili onaj način, Rusiji nikako ne odgovara ova izolacija, jesu oni preusmjerili neke tokove prema državama koje im nisu lupile sankcije, al nije to isto.

A jbg, kako god je u Americi, sigurno je daleko bolje nego u Rusiji.
Svjestan si i sam da i Srbi radije sele u Ameriku nego u Rusiju.
Dakle, taj argument nema za šta da se uhvati.

Pa vidi, da nisu ništa drugo polupali, jesu onu Moskvu, a to je nakon koliko, sto godina prvi ratni brod potopljen Rusima.
Nije baš da su ovdje Ukrajinci glineni golubovi Rusima.
Osim što je neravnopravno jer se rat vodi uglavnom na teritoriju Ukrajine (mada dronovi prave probleme i po Rusiji), ostalo je manje-više sukob ravnopravnih snaga.

Ne znam šta je danas Rusima cilj, znamo šta je bio u početku.
To se nije ostvarilo, pa se išlo u reviziju planova.
I da, od pada za tri dana dođosmo na koliko, godinu i po rata, tako i to sa prestankom američke podrške...ja razumijem da ti vjeruješ u nekakav ruski beskonačan arsenal oružja i da mogu ratovati hiljadu godina, al ništa manje nemaju ni Ameri, još je to kod njih operativno.

Tako da sumnjam da će oni tek tako izlaziti iz priče zvane Ukrajina, a Ukrajinci svakako neće odustati od sebe.
Da bi gospoda Putin i kompanija ostvarili planove, moraće da pobiju i protjeraju sve Ukrajince, a to se dosad nikad nije desilo i sumnjam da će i sad.
Ne što to neko želi ili ne želi nego što je nemoguće.
Koševo Zapad

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 21 sep 2023, 14:38

Tema je najmanje informativna.
Njeni ucesnici tradicionalno poznati cijelom forumu kao ljudi koji pisu iskljucivo o politici i ratu i skoro nikako o sportu, na, kako kazes, sportskom forumu.

Drugim rijecima, tema je skup zelja, subjektivnih premisa i nista manje spama.

Kada god bi neko poput mene ili borca napisao nesto drugacije bio bi upozoren da je navijac ili da se raduje necijoj smrti. A na temi se navijaci vec dvije godine na najprimitivniji nacin raduju smrti.

Tako da ovo nije moje kurceLJe ka tebi admine vec samo nazivanje stvari pravim imenom.

Na mnogim regionalnim forumima o ovoj temi se pise nasiroko i cuju dvije strane medalje. Samo ovdje jednodimenzionalno naricanje.
Kazem, ne vidim cemu....
Nece pobjediti forumasi, vec Rusi ili Ukrajinci.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 sep 2023, 14:38

Kristijan je napisao/la:
21 sep 2023, 14:25
Jedno je biti orjentisan, a drugo baviti se realnim stanjem stvari o datoj temi.
Ne vidim samo koja je sustina i smisao postojanja foruma ako se ne moze cuti druga strana ili preciznije drugaciji stav?

Ko neka privatna grupa na fejsbuku ili sekta.

Pri tome se ne slazem sa borcem da ce Amerikanci tako brzo dici ruke od Ukrajine.
Valja vracati ulozeno.

Svejedno, nadam se samo da se sukobi nece prosiriti na ova podrucja onda ce nazalost brojni navijaci s ove teme biti u ulozi da iskazu patriotizam.
Pa vidi, Rusija i Ukrajina su ogromne zemlje i sa velikim uticajem na geopolitičke prilike.
I od početka svi mi plaćamo neku cijenu, koju sumnjam da su oni plaćali dok je bio sukob kod nas.

Nema elemenata ni osnova da se sukob proširi na ova područja, jedino da domaći elementi nešto ne smućkaju zarad ličnih interesa.
Koševo Zapad

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 sep 2023, 14:40

Kristijan je napisao/la:
21 sep 2023, 14:38
Njeni ucesnici tradicionalno poznati cijelom forumu kao ljudi koji pisu iskljucivo o politici i ratu i skoro nikako o sportu, na, kako kazes, sportskom forumu.

Kada god bi neko poput mene ili borca napisao nesto drugacije bio bi upozoren da je navijac ili da se raduje necijoj smrti. A na temi se navijaci vec dvije godine na najprimitivniji nacin raduju smrti.

Tako da ovo nije moje kurceLJe ka tebi admine vec samo nazivanje stvari pravim imenom.

Na mnogim regionalnim forumima o ovoj temi se pise nasiroko i cuju dvije strane medalje. Samo ovdje jednodimenzionalno naricanje.
Kazem, ne vidim cemu....

Normalno da se radujemo porazima i smrti agresora i fašista?
Sto rece Zelenski nije prosla decenija, a da nisu izvrsili agresiju na neku zemlju.
Dosta je bilo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 sep 2023, 14:44

Ne damo im da otvoreno navijaju za uralske horde koljaca i silovatelja uz redovne gadarije kako Ukrajinci sami sebe ubijau i nazivanje kompletnog naroda nacistickim olosem. Strasno, opet nepravda i zavera!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 sep 2023, 15:19

@shate

Itekako da su Cecenci na strani Rusije placenici, znas i sam da su ratovali s Rusima, ali su Rusi uspjeli instalirati svoju marionetu prije 20 godina. Ali te marionete/placenici nisu volja tog naroda. "Problem" istocne Evrope/Azije je sto su ti ljudi tu stoljecima u nekim slucajevima i hiljadama godina, pa granice ne znace puno koliko stanovnistvo, mada opet rijetko ko je dobio drzavu na osnovu samo naroda, Kosovo je jedan od rijetkih primjera. Zato Amerima nije jasno kako se ne mogu dogovoriti, pa u toj svojoj ( i dobronamjernom djelovanju), naprave gore stanje.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 21 sep 2023, 15:23, ukupno mijenjano 2 puta.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 sep 2023, 15:21

Kristijan je napisao/la:
21 sep 2023, 14:38

Kazem, ne vidim cemu....
Koliko ne valja forum, za razliku od drugih regionalnih, čovjek bi pomislio da nećeš nikako pisati na njemu, a ne da ću čitati dva nicka sa iste fiksne IP adrese u dva dana kako im forum ne odgovara.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 sep 2023, 15:33

alemsa je napisao/la:
21 sep 2023, 15:19
@shate

Itekako da su Cecenci na strani Rusije placenici, znas i sam da su ratovali s Rusima, ali su Rusi uspjeli instalirati svoju marionetu prije 20 godina. Ali te marionete/placenici nisu volja tog naroda. "Problem" istocne Evrope/Azije je sto su ti ljudi tu stoljecima u nekim slucajevima i hiljadama godina, pa granice ne znace puno koliko stanovnistvo, mada opet rijetko ko je dobio drzavu na osnovu samo naroda, Kosovo je jedan od rijetkih primjera. Zato Amerima nije jasno kako se ne mogu dogovoriti, pa u toj svojoj ( i dobronamjernom djelovanju), naprave gore stanje.
Dobro, nisu možda najbolji problem, plaćenićka vojska svakako.
Više sam mislio na ubogu sirotinju širom unutrašnje i istočne Rusije kojoj je taj odlazak na front vjerovatno jedini odlazak u inostranstvo u životu.
Koševo Zapad

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 sep 2023, 15:38

Shategabri je napisao/la:
21 sep 2023, 15:33
alemsa je napisao/la:
21 sep 2023, 15:19
@shate

Dobro, nisu možda najbolji problem, plaćenićka vojska svakako.
Više sam mislio na ubogu sirotinju širom unutrašnje i istočne Rusije kojoj je taj odlazak na front vjerovatno jedini odlazak u inostranstvo u životu.
To svakako, imas Cecena i na strani Ukrajine, to je vjerovatno vecinsko misljenje njih. Ovi ostali za lovu, kakav interes Rusije, njih Rusija interesuje k'o i tebe.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 sep 2023, 15:48

Jel se samo meni čini ili svi ovi naši forumaši koji prate politiku a dolaze iz RS konstantno pričaju o "živorođenim bebama". Ja za taj izraz nikad nisam čuo van foruma, niti sam sreo nekog ko prati statistike živorođenih beba širom svijeta. Znači, nikad to nije "novorođena beba" kao što bi normalan čovjek rekao, već neki isključivo statistički izraz...

Jel sve jedan lik ili imaju neki udžbenik, pitam se...

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 22 sep 2023, 15:15

21 sep 2023, 14:15
Brokula je napisao/la:
21 sep 2023, 14:10
-ne raduje se ratu dva pravoslavna naroda
-neprijatelj je unisten

:rol:
Naravno da se ne radujem. Rusi i Ukrajinci su pomagali mom narodu kada je bilo najpotrebnije.
Neprijatelj su NATO i ukronacističke grupe, ne ukrajinski narod.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 sep 2023, 15:21

Sta kaze guslar, protivnik je slomljen :urnebes:

Buse Ukrajinci Krim kako pozele :ljepota:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 sep 2023, 15:25

deno_TM87 je napisao/la:
22 sep 2023, 15:15
21 sep 2023, 14:15
Brokula je napisao/la:
21 sep 2023, 14:10
-ne raduje se ratu dva pravoslavna naroda
-neprijatelj je unisten

:rol:
Naravno da se ne radujem. Rusi i Ukrajinci su pomagali mom narodu kada je bilo najpotrebnije.
Neprijatelj su NATO i ukronacističke grupe, ne ukrajinski narod.
Od ovog ukronaci argumenta mislim da nema glupljeg.
Koševo Zapad

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 22 sep 2023, 15:30

21 sep 2023, 12:00
Što bi Vladimir Vladimirovič rekao igraće se isključivo uz kazačok.

Raspad Ukrajine je neminovnost. Od te zemlje ostaće samo komadići. Ono što ne uzmu Rusi uzeće Poljaci.

Za sve koji su to vidjeli na startu, bilo je jasno. Za one koji su se samoobmanjivali kako će himarsi, leopardi i čelendžeri donijeti preokret,jbg. Morate ozbiljne pratiti globalne trendove.

Ukrajinci doslovno više nemaju ni rezervi ni krucijalnog dijela vojske da ne bi izgubili rat. Sve im je skoro uništeno. Džabe NATO tehnika kad je nema ko koristiti.

Sve u svemu, nimalo se ne radujem sukobu dva pravoslavna naroda,ali sam očekivao identičan ishod. Zato sad Zapadnjaci pokušavaju da priču vode ka pregovorima. Međutim Rusi su jednom pojeli ****, Minski sporazum, da bi to opet uradili, nakon svega što su vidjeli u ovih dvije godine.

Samo je pitanje šta je cilj konačan i koliko . Neprijatelja su praktično uništili.
Raspad Ukrajine nije moguć, da nije bilo ove agresije, možda bi se to nekad iznutra i desilo, da se zemlja sama od sebe podili na prozapadni i proruski dio, ali ovako sada kada je Putin svojom totalno nepromišljenom agresijom kohezirao cijelu Ukrajinu kao jedno, nema šanse da se Ukrajina raspadne kada trenutno svi dišu kao jedan.
Himarski, leopardi i čelendžeri jesu donijeli preokret. Pogledaj šta su Rusi bili okupirali u martu 2022. i šta sada grčevito brane, dakle sve nabrojano je itekako doprinijelo preokretu.
Danas su Ukrajinci gađali i pogodili sjedište Crnomorske flote, srce Ruske mornarice, to je do prije 2 godine bilo nezamislivo čak i u NATO taboru, a sada NATO generali uz kokice gledaju kako Ukrajinci bombarduju po sjedištima ruske vojke. Sada ti meni reci čiji je to poraz? Udaraju ti ljudi po ponosu tvoje vojske, Crnomorska flota od nečea što je bilo strah i trepet, postala predmet sprdnje.
Putin bi sve sada dao za jedna Minski sporazum, nemojmo se lagati.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 sep 2023, 08:20

:ljepota:
slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 sep 2023, 10:39

Ovi Srbi ce sebe ubjediti u sve sto zele da vjeruju, nemojte umarati prste tipkajuci.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 23 sep 2023, 10:46

Brokula je napisao/la:
23 sep 2023, 08:20
:ljepota:
slika
ovo na djelu vidimo ruski s400 kako zavarava ukrajince i dopusta im da bombarduju komandu crnomorske flote :kafa: :kafa:

koja ljepotica od projektila je ovaj storm shadow, mighty UK :tokralju:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Barcod, JackW, Sheyi i 7 gostiju.