Premijer liga BiH - aktuelno

Stroj1946
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Stroj1946 » 21 sep 2023, 16:48

Ko će ih, nit imaju love, kokuzi, niti ih ko hoće ozbiljnji, niti imaju ekipu, nekim igračima se očito ne igra više tamo, hoće ljudi plate neće niko đaba igrat, a klošara milion u i oko kluba. Jedina im je opcija bila pojest gofno i dalje se patit. Ko da nisu tražili opcije, neće niko. Iskreno i bolje ima je sa njim, niti on ima opcija, niti oni mogu nekog dovest. Sirotinjska sudbina. Bijeda.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 21 sep 2023, 16:54

Puna podrska skiperu i kmeljinim igracima i od nas, samo tako nastavite
NEMA NAZAD

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 21 sep 2023, 16:57

Puna podrska debilima kojima je vrhunac zajebancije napisati kmeljo, nema sta, duhoviti ste. :twisted:

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 21 sep 2023, 17:13

emil02in je napisao/la:
21 sep 2023, 15:17
Srbi i povijest ne mogu u istu rečenicu.Zastavu trobojku im sultan nacrtao i dao dozvolu da je koriste.Grb precrtati od Albanaca,himna isto tako kopija.O nekakvim tradicijama pišu a skoro 200 godina im trebalo da neko u Srbiji nauči čitati i pisati Bosanski jezik,i onda ga Vuk prepisao napravio Srpski jezik.Tekst Marš na Drinu nastao 1964 god,tamo daleko plagijat Turske pjesme.Spomenik na Kalemegdanu nastao 1953.pjesma Pukni Zoro nastao za potrebe snimanje filma 2010,tri prsta 1990,SPC 1920,neki Gvozdeni puk 2017,dan srpskog jedinstva 2023!!!O kakvoj tradiciji pisu?Pa pravoslavna crkva u Mostaru na Bjelušinama je napravljena kao zahvala Srbima koji su ratovali na strani Turaka protiv vojske Husein Kapetana Gardaščevića!Niko vas ne shvaća ozbiljno,smiju vam se po cijeloj Europi.
Laža i paralaža. Riječnik Bosanskog jezika je stariji100 godina od lijevih a 200 od desnih. Zanemari nebulozne pjesme. Kradu ti istoriju od sredine 19 vjeka. Njihovo je da kradu, ali nije od norrmalnog čovjeka da ih podržava u krađi. Kada je neki monah od Mila napravio M..., valjda loše pročitao i napravio osnovu za istorijsku krađu/sranje, to je normalno, no bolesno je da ovi klero nepismenuci zaborave da je je Bosna starija od svih ovih sranja. Crkva koju su uspostavili Turci mene proglasi Turčinom, ko je tu lud. Po dedi i eventualno i starij(toliko mogu dokazati),po oba pretka imam samo bosasnske korijene (sa jedne strane vodim porijeklo od Kulinovića/po "stručnjacima" treba biti od Bajazita ili od vazala Marka, valjda i sama riječ nešta znaći, nonsens). Kradu nam istoriju ,stalni proces, i od ovih i od onih, ukinuše nam jezik(Austrogarskim dekretom i izmislše Srpsko hrvatski, kao šaradu od dva jezika koji su ostali na osnovu Bosanskog). Nije sportski portal za ovu temu, no jbg povuće me.....

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 21 sep 2023, 17:13

Stroj1946 je napisao/la:
21 sep 2023, 16:48
Ko će ih, nit imaju love, kokuzi, niti ih ko hoće ozbiljnji, niti imaju ekipu, nekim igračima se očito ne igra više tamo, hoće ljudi plate neće niko đaba igrat, a klošara milion u i oko kluba. Jedina im je opcija bila pojest gofno i dalje se patit. Ko da nisu tražili opcije, neće niko. Iskreno i bolje ima je sa njim, niti on ima opcija, niti oni mogu nekog dovest. Sirotinjska sudbina. Bijeda.
Prosle godine smo bili jos gori, pa opet ispred vas zavrsili :tralala:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 sep 2023, 17:17

Cuj bili gori ?? Imali ste Stilica zdravoga. Bio igrac jeseni imao 10 ,golova 10 asistencija,imali ste brzonogog Santosa. A sada vise nema nikoga. Samo mrak i bezdan federalke je ispred vas :urnebes:

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 21 sep 2023, 17:21

Antikloc je napisao/la:
21 sep 2023, 17:17
Cuj bili gori ?? Imali ste Stilica zdravoga. Bio igrac jeseni imao 10 ,golova 10 asistencija,imali ste brzonogog Santosa. A sada vise nema nikoga. Samo mrak i bezdan federalke je ispred vas :urnebes:
Kako god kazes, sirotinja, bijeda, raspad sistema, ovakvi ili onakvi, opet ispred vas zavrsili :tralala:

Savjet, drzi se svog kluba, kao sto se mi samo sebe drzimo i bit ce ti zivot lakse. **** je ako navijas za Sarajevo, a pratis vise svog rivala, zajebana opcija bas.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 21 sep 2023, 17:30

Momci, kada se planirate zaustaviti, da se vratimo na prepucavanje na klupskoj osnovi?

Toliko materijala za liječit' se na skretničarima i komšijama, tj. žrtvama Gazzete dello Sport i nizozemaca, a vidi vas na šta trošite kilobajte.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 21 sep 2023, 17:37

Balorda je napisao/la:
21 sep 2023, 17:30
Momci, kada se planirate zaustaviti, da se vratimo na prepucavanje na klupskoj osnovi?

Toliko materijala za liječit' se na skretničarima i komšijama, tj. žrtvama Gazzete dello Sport i nizozemaca, a vidi vas na šta trošite kilobajte.
Nesto si inspirisan danas :mrgreen:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 sep 2023, 17:47

nastrojeni21 je napisao/la:
21 sep 2023, 16:57
Puna podrska debilima kojima je vrhunac zajebancije napisati kmeljo, nema sta, duhoviti ste. :twisted:
A ok ti je garant kada se napiše lavor i slično :D

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 sep 2023, 18:01

Da li je vodic koji je proveo Alkmar preko Starog mosta upoznao njihovu delegaciju da večeras igraju protiv fašista i ustaša koji su ga srušili? Da će na tribinama biti zločinci koji su pucali po svom gradu i njegovim znamenitostima?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 21 sep 2023, 18:04

A jesmo uzeli Zelju na zub, u crno ih zavismo. Zbog nas ostali bez korona titule, otjerali im Mulalica, naceli ih za ovu seriju poraza kojoj se ne nazire kraj, danas info da zimu uzimamo Mekica :hmmmmm: :hmmmmm

Vracamo stare dugove :opaopa: :opaopa:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 21 sep 2023, 18:05

...
Momče Hercegovče

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 21 sep 2023, 18:06

MortemHz je napisao/la:
21 sep 2023, 13:45
letsgofighter je napisao/la:
21 sep 2023, 13:11
Beli98 je napisao/la:
21 sep 2023, 13:08
Brateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :rol: :rol: :rol: :rol:

Zaboravio si citat Kulina bana, "Ja, srpski ban Kulin zaklinjem se vama...." , ostalo ćeš se valjda nekako snaći. :rol:

Znači, nije mi više smiješno, sad mi te je žao. Cijeli svijet uči jednu historiju, ovi samo neku svoju imaginarnu.
Povelja počinje " U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA " , inače kada se pravoslavac krsti govori istu rečenicu...nije smješno priznajem :)
Brkaš naciju i vjeru po ko zna koji put. Tada su svi stanovnici Bosne bili Bošnjani a velika većina su bili katolici. Srbi se spominju prije 130 godina radi susjedskih aspiracija da zauzmu Bosnu i njen narod i djelomično su uspjeli, niko ni vidio ni čuo Srbina na tlu Bosne prije toga. Čak su i tadašnji pravoslavci sa ponosom izjavljivali kako su oni Bošnjani/Bošnjaci u zavisnosti od perioda. Isto tako i katolici koji su tu prednjačili.
Onaj post od prije je isto tako izmišljotina i upravo su na tome odrasli zločinačko-teroristički umovi. Kažeš da nisi takav a isto učiš.
Srpkoslovenski postoji koliko i bosanskoslovenski. Vješto je ovaj izvor iz Novog Sada dodao to ''srpski'' da pokuša krivotvoriti historiju i ubaciti to.

Tada Srbi i srpski jezik nisu uopće postojali, ima li neki pravi dokaz umjesto mitomanije na kojima su i ti zločinci odrasli ili ćemo vjerovati izvoru ''trust me bro'' iz Srbije?
Slovenski u smislu da su ga slaveni pričali koji su došli ovdje to svakako.
Ne postoji nijedan jedini dokaz da se povelja i sve ove gluposti pisalo nepostojećim jezikom a srpski jezik je prepisan od bosanskog 180 godina poslije, zato svakako imaš dokaze. Mislim da je hrvatski rječnik malo stariji ali nemoj mi vjerovati, nisam siguran.
Nađi mi gdje se u povelji ili rječniku tekst referiše kao srpski jezik, to će mi biti dokaz.

Kao što kralj Tvrtko piše: "Ja, kralj Tvrtko Bošnjanin, vo imja Gospodina nebeskogo, imja naroda Bosanskogo Vama kazujem: O bratijo vlastelini, sokoli, vuci, junaci bosanski, kojekude vo našoj Bosnici.

Ne znam da li uopće razumiješ razliku između nacije i vjere, šta su tvoji pretci bili pa šta su poslije postali? Tipa Tvrtko je bio katolik ali ponosni bosanski kralj i uvijek je to isticao, ne znam koliko razumiješ ovo?
Isto tako - ''Ja, ban bosanski Kulin'' znači čovjek lično pisao, nema mitova ni prenošenja.
Kršćani (katolici i pravoslavci u našem slučaju) su se pokrstili, slaveni su imali totalno drugačiju vjeru. Isto kao što je Islam došao ovdje pa su ti isti kršćani prešli. Poslije toga su Jevreji došli i neki su od njih prešli i postali katolici pod nacističkom okupacijom da ih ne bi ubili. Ukratko.
Prvi koji jasno identifikuje jezik u srednjovjekovnoj bosanskoj državi jeste ban Stefan II Kotromanić u svom ugovoru sa Dubrovčanima iz 1333. godine. Napravljena su četiri primjerka ugovora, dva primjerka za bosanskog bana i dva za Dubrovnik i to, kako piše u poveljama napisane su „dve latinski a dve srpski“. Latinski jezik tada je bio glavni u Dubrovniku, iako je u njemu postojala i srpska notarska kancelarija za povelje na ćirilici i srpskom jeziku, a srpski jezik kako vidimo govorio se u srednjovjekovnoj Bosni.

slika

Kralj Tvrtko je krunisan za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana. Navodi narod na prvom mjestu, a zatim geografske oblasti. I jos dodaje u ime Stefan kao sto su radili srpski vladari. I to ne "Stjepan", nego Stefan sa cirilicnim F koje se jasno vidi u poveljama.

Sve sto ima veze sa Bosnom, Bosnjanima, Bosancima, bosanski itd. je samo geografski pojam.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 sep 2023, 18:23

Argentina je napisao/la:
21 sep 2023, 17:21
Antikloc je napisao/la:
21 sep 2023, 17:17
Kako god kazes, sirotinja, bijeda, raspad sistema, ovakvi ili onakvi, opet ispred vas zavrsili :tralala:

Savjet, drzi se svog kluba, kao sto se mi samo sebe drzimo i bit ce ti zivot lakse. **** je ako navijas za Sarajevo, a pratis vise svog rivala, zajebana opcija bas.
A cuj ,drzimo se mi svoh kluba. Mi zivimo Sarajevo. Jedan grad,jedan klub i tako to. ALI vi nam dodjete meze k'o rahat lokum uz kafu,k'o travnicki sir uz rakiju,k'o cips uz pivu. Lagani mezetluk,sega sala,sprdacina. Jeste da se nije lijepo segaciti s ubogim ali jace je to od nas, Ono mahalsko zlo nam izbija iz svakog daha !! :urnebes:
U tugi i veselju,se*emo se mi na zelju

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 21 sep 2023, 18:35

Suvorov je napisao/la:
21 sep 2023, 18:06
MortemHz je napisao/la:
21 sep 2023, 13:45
letsgofighter je napisao/la:
21 sep 2023, 13:11

Povelja počinje " U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA " , inače kada se pravoslavac krsti govori istu rečenicu...nije smješno priznajem :)
Brkaš naciju i vjeru po ko zna koji put. Tada su svi stanovnici Bosne bili Bošnjani a velika većina su bili katolici. Srbi se spominju prije 130 godina radi susjedskih aspiracija da zauzmu Bosnu i njen narod i djelomično su uspjeli, niko ni vidio ni čuo Srbina na tlu Bosne prije toga. Čak su i tadašnji pravoslavci sa ponosom izjavljivali kako su oni Bošnjani/Bošnjaci u zavisnosti od perioda. Isto tako i katolici koji su tu prednjačili.
Onaj post od prije je isto tako izmišljotina i upravo su na tome odrasli zločinačko-teroristički umovi. Kažeš da nisi takav a isto učiš.
Srpkoslovenski postoji koliko i bosanskoslovenski. Vješto je ovaj izvor iz Novog Sada dodao to ''srpski'' da pokuša krivotvoriti historiju i ubaciti to.

Tada Srbi i srpski jezik nisu uopće postojali, ima li neki pravi dokaz umjesto mitomanije na kojima su i ti zločinci odrasli ili ćemo vjerovati izvoru ''trust me bro'' iz Srbije?
Slovenski u smislu da su ga slaveni pričali koji su došli ovdje to svakako.
Ne postoji nijedan jedini dokaz da se povelja i sve ove gluposti pisalo nepostojećim jezikom a srpski jezik je prepisan od bosanskog 180 godina poslije, zato svakako imaš dokaze. Mislim da je hrvatski rječnik malo stariji ali nemoj mi vjerovati, nisam siguran.
Nađi mi gdje se u povelji ili rječniku tekst referiše kao srpski jezik, to će mi biti dokaz.

Kao što kralj Tvrtko piše: "Ja, kralj Tvrtko Bošnjanin, vo imja Gospodina nebeskogo, imja naroda Bosanskogo Vama kazujem: O bratijo vlastelini, sokoli, vuci, junaci bosanski, kojekude vo našoj Bosnici.

Ne znam da li uopće razumiješ razliku između nacije i vjere, šta su tvoji pretci bili pa šta su poslije postali? Tipa Tvrtko je bio katolik ali ponosni bosanski kralj i uvijek je to isticao, ne znam koliko razumiješ ovo?
Isto tako - ''Ja, ban bosanski Kulin'' znači čovjek lično pisao, nema mitova ni prenošenja.
Kršćani (katolici i pravoslavci u našem slučaju) su se pokrstili, slaveni su imali totalno drugačiju vjeru. Isto kao što je Islam došao ovdje pa su ti isti kršćani prešli. Poslije toga su Jevreji došli i neki su od njih prešli i postali katolici pod nacističkom okupacijom da ih ne bi ubili. Ukratko.
Prvi koji jasno identifikuje jezik u srednjovjekovnoj bosanskoj državi jeste ban Stefan II Kotromanić u svom ugovoru sa Dubrovčanima iz 1333. godine. Napravljena su četiri primjerka ugovora, dva primjerka za bosanskog bana i dva za Dubrovnik i to, kako piše u poveljama napisane su „dve latinski a dve srpski“. Latinski jezik tada je bio glavni u Dubrovniku, iako je u njemu postojala i srpska notarska kancelarija za povelje na ćirilici i srpskom jeziku, a srpski jezik kako vidimo govorio se u srednjovjekovnoj Bosni.

slika

Kralj Tvrtko je krunisan za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana. Navodi narod na prvom mjestu, a zatim geografske oblasti. I jos dodaje u ime Stefan kao sto su radili srpski vladari. I to ne "Stjepan", nego Stefan sa cirilicnim F koje se jasno vidi u poveljama.

Sve sto ima veze sa Bosnom, Bosnjanima, Bosancima, bosanski itd. je samo geografski pojam.
Sve što ima veze sa tzv. Srbima je izmišljotina.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 sep 2023, 18:37

Antikloc je napisao/la:
21 sep 2023, 18:23

A cuj ,drzimo se mi svoh kluba. Mi zivimo Sarajevo. Jedan grad,jedan klub i tako to. ALI vi nam dodjete meze k'o rahat lokum uz kafu,k'o travnicki sir uz rakiju,k'o cips uz pivu. Lagani mezetluk,sega sala,sprdacina. Jeste da se nije lijepo segaciti s ubogim ali jace je to od nas, Ono mahalsko zlo nam izbija iz svakog daha !! :urnebes:
U tugi i veselju,se*emo se mi na zelju
To mahalsko zlo koje vam izbija iz svakog daha ce vam se vratiti kao bumerang :evil:

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 21 sep 2023, 18:38

nekoIzMostara je napisao/la:
21 sep 2023, 18:04
A jesmo uzeli Zelju na zub, u crno ih zavismo. Zbog nas ostali bez korona titule, otjerali im Mulalica, naceli ih za ovu seriju poraza kojoj se ne nazire kraj, danas info da zimu uzimamo Mekica :hmmmmm: :hmmmmm

Vracamo stare dugove :opaopa: :opaopa:
Hvala vam za Mulalica. Zato ste ostali bez evrope.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 21 sep 2023, 18:41

A gigs? A gigara?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 sep 2023, 18:45

Da li je to zeljo pobjedio danas?
Vidim diskretno pojavljivanje na pdf-u par navijaca plavih...
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: sebalos i 9 gostiju.