Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Napoleon1921
Kontakt:

Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 18:11

Bosniak10 je napisao/la:
21 sep 2023, 18:08
Napoleon1921 je napisao/la:
21 sep 2023, 18:05
Arvid je napisao/la:
21 sep 2023, 17:58

Ih ma de me nemoj :urnebes:

Gedaj ti zahtjevne publike...molimo kandidate prvo 3 godine pripravničkog staža u ligama petice pa ćemo pričati ko će Ćivića selektirati.
Bolje dat nekom iz nase lige nego JUGOUBLEHAMA...sve su ih izredali i izuzev safeta koji doduse nije mogo da ne uspije, svaki se obruko..ukljujuci i safeta
Jedini s kojim smo otišli na veliko takmičenje, a kako je krenulo dugo vremena će tako ostat.
Kao sto rekoh i da je htio zayebat nije mogo

On je svoje pokazo na prvenstvu i kvalfikacijama za euro

Ustalom dje to safet trner nakon sto ima dobar CV da je odveo repku na SP?

Bio je u onom elhamdulilasporu i tjt

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 21 sep 2023, 18:19

21 sep 2023, 18:11
Bosniak10 je napisao/la:
21 sep 2023, 18:08
21 sep 2023, 18:05

Bolje dat nekom iz nase lige nego JUGOUBLEHAMA...sve su ih izredali i izuzev safeta koji doduse nije mogo da ne uspije, svaki se obruko..ukljujuci i safeta
Jedini s kojim smo otišli na veliko takmičenje, a kako je krenulo dugo vremena će tako ostat.
Kao sto rekoh i da je htio zayebat nije mogo

On je svoje pokazo na prvenstvu i kvalfikacijama za euro

Ustalom dje to safet trner nakon sto ima dobar CV da je odveo repku na SP?

Bio je u onom elhamdulilasporu i tjt
Pa i ostali su naslijedili tu zlatnu generaciju pa nisu uspjeli. Pape je #1 naš selektor uz Ćiru a Bgm sami smo svjedoci da nije baš istina da se ne moze zayebat

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 21 sep 2023, 18:26

Opet se Kasetaš spominje :urnebes:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 sep 2023, 18:29

Ova odluka je **** sramotna. Volio bih da dođe Vaha, pa da se vidi da nema ni on čarobni stapić. Jer da bi u BiH uspio očito je to potrebno.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 sep 2023, 19:08

izdzezveubrazil je napisao/la:
21 sep 2023, 18:29
Ova odluka je **** sramotna. Volio bih da dođe Vaha, pa da se vidi da nema ni on čarobni stapić. Jer da bi u BiH uspio očito je to potrebno.
taj ti nikad nece doci u reprezentaciju. zasto jednom ne kaze fino, ne zelim voditi BiH repku i gotovo. Meni je muka od stalnog provlacenja njegovog imena kad god se bira novi selektor.

A ovo za Mehu je sramotno. Nema se drugo sta reci. Mislim da je trebao ostati i da pokusa nametnuti neki svoj stil, neku igru. Ionako smo qrac od ovce.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 21 sep 2023, 19:12

Ovo što se igralo pod Kodrom je među najgorim utakmicama reprezentacije otkad pratim. Nama su zamalo konobari iz Lihtenštajna otkinuli bod u gostima a zatim smo izgubili od Islanda. Doviđenja Meho! :wave:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 sep 2023, 19:13

Kako se skrece paznja sa nedostatka kvaliteta kod nas kao individualaca ali i tima ovim mijenjanjem selektora i upiranjem prstom u selektora zbog "losih" rezultata. Poprilicno razocaravajuce.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 19:15

RacioEmocionalan je napisao/la:
21 sep 2023, 19:13
Kako se skrece paznja sa nedostatka kvaliteta kod nas kao individualaca ali i tima ovim mijenjanjem selektora i upiranjem prstom u selektora zbog "losih" rezultata. Poprilicno razocaravajuce.
Izvoli nabroj mi kvalitetne igrace Slovacke i Islanda?

Sta je sad i Lihtenstajn ima kvalitet?

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 21 sep 2023, 19:18

Mehu Kodru ni bilo kojeg selektora ne mozes krivit za bilo sta nakon 2 utakmice i 4 dana priprema al kod Kodre se jednostavno vidilo da nema jasnu viziju i muda da neke stvari u ekipi poslozi vec ide uz dlaku s igračima, stiti ih kao brani od nečeg daje bezrezervnu podrsku a oni mu vrate s ovakve dvije utakmice i ti opet poslije dajes izjave kako je sve dobro i da neces nista mjenjat.. Znaci nemas pojma sta govoris sluzis se malo jacim vokabularom i fondom rijeci da bi nam predstavio nesto sto ni sam ne znas kako treba da funkcionise...
Eh sad, postavlja se pitanje zasto je on i postavljen kao takav da bi ga se odma smjenilo, pa valjda je neko obavio razgovor s njim vidio odma da to nije to sto nama treba ili barem ako nekom daju sansu da ga ne obaraju na prvom izvjestaju o radu. Ovdje puno vise ljudi snosi odgovornost i trebaju svi da podnesu ostavke.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 sep 2023, 19:19

Zao mi je ga kao covjeka, ali sa profesionalne strane, i nije bas. Meho je los trener i jos gori selektor, barem za standarde reprezentacije, i bolje mu je bilo da nije dolazio.
naprijed rejal

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 sep 2023, 19:21

21 sep 2023, 19:15

Ne igraju samo igraci utakmice, igra tim takodjer. Lihtenstajn nije Lihtenstajn od prije 10 godina, ni mi nismo isti kao prije 10 godina. Stvari se mijenjaju. Slovacka i Island su ti pokazali u 3 utakmice da se mogu itekako nositi sa tobom. Kakve veze ima koliko su im igraci kvalitetni? Pitanje je koliko smo mi nekvalitetni? Nabroj ti meni kvalitetne igrace koje BiH ima i koji su mogli mnogo bolje odigrati ove kvalifikacije ali nisu pozvani spletom okolnosti ili nismo pobjedili te utakmice zbog manjka strucnosti onih na klupi?

Sigurno je da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali nemoguce je da se selektor okrivljava a ono sto igraci pokazuju na terenu kao i njihov kvalitet u godinama za nama je klasicni primjer dekadencije naseg reprezentativnog fudbala sa kojim se mi ne umijemo uhvatiti u kostac nego smatramo da je za neuspjeh reprezentacije odgovoran selektor, a za uspjeh igraci. Mnogo nezrelo razmisljanje.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 21 sep 2023, 19:25

RacioEmocionalan je napisao/la:
21 sep 2023, 19:21
21 sep 2023, 19:15

Ne igraju samo igraci utakmice, igra tim takodjer. Lihtenstajn nije Lihtenstajn od prije 10 godina, ni mi nismo isti kao prije 10 godina. Stvari se mijenjaju. Slovacka i Island su ti pokazali u 3 utakmice da se mogu itekako nositi sa tobom. Kakve veze ima koliko su im igraci kvalitetni? Pitanje je koliko smo mi nekvalitetni? Nabroj ti meni kvalitetne igrace koje BiH ima i koji su mogli mnogo bolje odigrati ove kvalifikacije ali nisu pozvani spletom okolnosti ili nismo pobjedili te utakmice zbog manjka strucnosti onih na klupi?

Sigurno je da svako nosi svoj dio odgovornosti, ali nemoguce je da se selektor okrivljava a ono sto igraci pokazuju na terenu kao i njihov kvalitet u godinama za nama je klasicni primjer dekadencije naseg reprezentativnog fudbala sa kojim se mi ne umijemo uhvatiti u kostac nego smatramo da je za neuspjeh reprezentacije odgovoran selektor, a za uspjeh igraci. Mnogo nezrelo razmisljanje.
1. Kao prvo imamo sta imamo a to je duplo bolje nego sro ima island i slovacka. Ljudi nisu nikog 2 godine dobili i nas trehnu rutinski

Imas odlican spoj mladosti i iskustva Dedic, Tahirovic, Anel, Denis sve persoektivni mladi igraci..na to sve imas Dzeku, Pianica, Sea kao iskusne..plus Krunica igraca Milana itd itd..Ako to nije dovoljno da se prodje ova najlaksa grupa ilad igdje e jbg onda

Uostalom petev je pokazao da kvaliteta ima itekako

2.Slazem se sa konsatacijom okl tima..nek prica ko sta hoce ovdje nema zajednistva jer kako ce ga bit kad ti reprzentacjju vodi CETNIK..lik koji vjerovatno u maniru Dodika psuje genocid...igraci dolaze da igraju reda radi

3.Tacka broj 2. ne mijenja cinjenicu DA SU KODRO I FARUK LEVATI ZESCI I BRUKA JE BILA DA IH SE UOPSTE I POSTAVILO.

Ko sto neko rece vidis i po izjavama da nemaju pojma ni djr gone ni sta rade
Zadnja izmjena: Napoleon1921, dana/u 21 sep 2023, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 sep 2023, 19:27

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
21 sep 2023, 19:08
izdzezveubrazil je napisao/la:
21 sep 2023, 18:29
taj ti nikad nece doci u reprezentaciju. zasto jednom ne kaze fino, ne zelim voditi BiH repku i gotovo. Meni je muka od stalnog provlacenja njegovog imena kad god se bira novi selektor.

A ovo za Mehu je sramotno. Nema se drugo sta reci. Mislim da je trebao ostati i da pokusa nametnuti neki svoj stil, neku igru. Ionako smo qrac od ovce.
Ma mislim, a pisao sam i na drugoj temi, selektor je apsolutno najmanji problem ovdje. Zato sam napisao da bih volio da preuzme Vaha, mada s druge strane, volio da ih odbije svako iole ozbiljan, pošalje u **** materinu, na neki način baš ponizi. Jer ovo što vodi naš savez je nepismena, odvratna stoka.
Zadnja izmjena: izdzezveubrazil, dana/u 21 sep 2023, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 sep 2023, 19:32

21 sep 2023, 19:25
1. Kao prvo imamo sta imamo a to je duplo bolje nego sro ima island i slovacka. Ljudi nisu nikog 2 godine dobili i nas trehnu rutinski

2.Slazem se sa konsatacijom okl tima..nek prica ko sta hoce ovdje nema zajednistva jer kako ce ga bit kad ti reprzentacjju vodi CETNIK..lik koji vjerovatno u maniru Dodika psuje genocid...igraci dolaze da igraju reda radi

3.Tacka broj 2. ne mijenja cinjenicu DA SU KODRO I FARUK LEVATI ZESCI I BRUKA JE BILA DA IH SE UOPSTE I POSTAVILO.

Ko sto neko rece vidis i po izjavama da nemaju pojma ni djr gone ni sta rade
Po cemu si druze bolji? Na terenu se pokaze da li si ili nisi bolji. Svaki dan, svaka utakmica je dokazivanje. Ja ne branim bivseg selektora ali ovdje druze mnogo vise stvari ne funkcionise osim loseg (izbora) selektora. Mi smo mala drzava sa uskim kapacitetima u svakom smislu, a i ono sto imamo ne koristimo na pravi nacin. Rasipamo se na svim frontovima. Mizerija se daje za to mjesto selektora, politika je uvucena na maksimum i u sport i u takvom neredu neovisno o nasim mogucnostima za koje ja opet kazem da su jako skromne, tesko moze da se ocekuje neka znatno bolja situacija od ove.

Potrebna je korijenita promjena i reorganizacija muskih selekcija i fudbala u BiH uopste da bi za jedno 15 godina mogao opet gledati reprezentaciju kako predstavlja neki vidljiviji faktor na fudbalskoj mapi Evrope. Sistematizacija a ne ho-ruk.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 21 sep 2023, 19:43

Kad smo vec sve izredali, daj sad i Barbareza... Taman da prestane objavljivat one glupe tweetove poslije svakog poraza
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 sep 2023, 19:58

Odlicna stvar njegov otkaz. Odmah na startu ne pokazao da je isti kao i prethodnici mu, bezmudas i pokusava na iskustvo staruhana. Nevjerovatno da iz godine u godinu sve isto, postavka, selekcija igraca, izmisljanje tople vode (kao Mehina postava protov Islanda) i niko da vidi da to ne donosi rezultat i da se MORA nesti mijenjati.

Odmah si trebao uigravati Hamulica, Dedica, Tahirovica, mlade i poletne momke zeljne dokazovanja i one koji igraju redovno i na svojim pozicijama. Ali jok. Hoce Mehaga nesto isprobava kad ne treba. Zato sad mars iz repke.
Mora se primijeniti sastav, nabrojane gurnuti u igru i stvarati neki novi tim, hemiju atmosferu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 21 sep 2023, 20:03

Vasilj
Gazibegović Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Krunić Tahirovic Hadziahmetovic
Dedić Džeko Demirović

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 sep 2023, 20:57

Gunther je napisao/la:
21 sep 2023, 20:03
Vasilj
Dedić Džeko Demirović
:urnebes:
naprijed rejal

Gunther
Kontakt:

Post Postao/la Gunther » 21 sep 2023, 20:59

Sveti je napisao/la:
21 sep 2023, 20:57
Gunther je napisao/la:
21 sep 2023, 20:03
Vasilj
Dedić Džeko Demirović
:urnebes:
Probali smo sve druge opcije ne znam sta nam je preostalo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 sep 2023, 21:10

Brzopleto i ružno, sve ovo što se desilo. OK, ne zna, znali smo to i ranije. Pa nije raskin'o ugovor u Juventusu i doš'o na klupu reprezentacije.

Ovakav rasplet nije zaslužio. Meho je velikan našeg fudbala, i još jedna legenda koju smo na ružan način potrošili, a nije da ih imamo baš.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 9 gostiju.