Premijer liga BiH - aktuelno

feniksptica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la feniksptica » 22 sep 2023, 14:55

Ustaj Tito pozabranjuj HIN opet.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 22 sep 2023, 14:56

siroki1991 je napisao/la:
22 sep 2023, 13:31
AngelDiMaria je napisao/la:
22 sep 2023, 12:42
dok se ne odreknete herceg bosne i stvari iz proslosti, za nas cete biti listica.za plave kone i njihove provokacije i komplekse je totalno beskorisno pisati ista. jel to plavo ne moze valjat
Da se odreknemo svoje povijesti?? Ta izjava sve govori o tebi, ne o nama. Mi se ne odricemo tako lako nasih djedova kao vi... Kao da nisi cuo za narodne izreke: "Prodali vjeru za veceru" ili "Do podne Ilija - od podne Alija"...
Vise ste se pogubili u povijesti vise tko ste i sto ste. Takva kriza identiteta do sad nigdje nije zabiljezena. Zalosno vas je gledati sta ste sve pomjesali u "bosanski lonac" da izmislite novu naciju. Pasu vam i nasi kraljevi Tvtko, Stjepan, Katarina, ali opet vam pasu i Sulejman koji im je kidao glave i Murat koga je sam Tvrtko nazivao Sotonom... Pasao vam je, dok je bio na vlasti Ante Pavelic, kada ste bili "hrvatsko cvijece" i kada ste ratovali za njega pod zastavom Handzar divizije, pasao vam i Tito koji vam je i dao naziv Muslimani. Pa ste se 93.sjetili i u podrumu hotela dogovorili da postanete Bosnjaci - po starom hrvatskom prezimenu - dobar naziv. Znaci samo u zadnjih 100 godina promjenili ste 3-4 nacije - rekao bi zlonamjeran suncokreti.
Potpisali ste dejton sa 3 predsjednika pa iskoristavate brojnost i varate nas na izborima...
Ali mi vas opet volimo i postujemo jer je dobar dio vas potekao od nas ali isto tako znamo tko smo ne damo na sebe...
Sportski vam pozdrav, povijest vam ne ide, pokusajte sa sportom!
Kako i zasto mislis da je Tvrtko vise tvoj vec nekog Bosnjaka iz Visokog?
Kao prvo svojatanje na bazi religija (mada je Tvrtko bio Bosanski Krstjanin) je totalna glupost.
Drugo tad su svi sto ih spominjes bili Bosnjani i pripadnici Bosanske crkve.
Zadnji Tomasevic je jedini poceo sprovoditi naredbu iz Rima i progonio svoj narod da bi se udvorio papi.
Velika vecina je i pobjegla u zemlju Kosaca koji su radili s Turcima iza ledja Tomasevicu koji je bio smatran izdajicom svog naroda.
Svi Bosanski Krstjani su presli na Islam bas zbog tog straha od Rima i tu su vidjeli neku slobodu.
Pravi nasljednici ti dobri Bosnjana i ljudi koji su ovu zemlju stvarali i borili se za njenu neovisnost od bana Ninoslava pa do dan danas su vecina Bosnjaka, katolika srednje Bosne i dobar dio Hercegovaca.
Pravoslavci osim ovi s Huma su doseljeni kasnije u Bosnu i oni su drugog porijekla. Tako da nije ni cudno sto ovu zemlju nesmatraju svojom.
Necemo dalje jer ovo je sportski forum ali ako vec hoces da znas pravu historiju moja preporuka je da se kanis foruma HB ili bilo kojeg domaceg koji zive u nekom srpskom ludilu da su svi nastali od nji i da se vise okrenes malo stranim izvorima i historicarima.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 22 sep 2023, 14:58

Suvorov je napisao/la:
22 sep 2023, 13:42
22 sep 2023, 13:31
AngelDiMaria je napisao/la:
22 sep 2023, 12:42
dok se ne odreknete herceg bosne i stvari iz proslosti, za nas cete biti listica.za plave kone i njihove provokacije i komplekse je totalno beskorisno pisati ista. jel to plavo ne moze valjat
Da se odreknemo svoje povijesti?? Ta izjava sve govori o tebi, ne o nama. Mi se ne odricemo tako lako nasih djedova kao vi... Kao da nisi cuo za narodne izreke: "Prodali vjeru za veceru" ili "Do podne Ilija - od podne Alija"...
Vise ste se pogubili u povijesti vise tko ste i sto ste. Takva kriza identiteta do sad nigdje nije zabiljezena. Zalosno vas je gledati sta ste sve pomjesali u "bosanski lonac" da izmislite novu naciju. Pasu vam i nasi kraljevi Tvtko, Stjepan, Katarina, ali opet vam pasu i Sulejman koji im je kidao glave i Murat koga je sam Tvrtko nazivao Sotonom... Pasao vam je, dok je bio na vlasti Ante Pavelic, kada ste bili "hrvatsko cvijece" i kada ste ratovali za njega pod zastavom Handzar divizije, pasao vam i Tito koji vam je i dao naziv Muslimani. Pa ste se 93.sjetili i u podrumu hotela dogovorili da postanete Bosnjaci - po starom hrvatskom prezimenu - dobar naziv. Znaci samo u zadnjih 100 godina promjenili ste 3-4 nacije - rekao bi zlonamjeran suncokreti.
Potpisali ste dejton sa 3 predsjednika pa iskoristavate brojnost i varate nas na izborima...
Ali mi vas opet volimo i postujemo jer je dobar dio vas potekao od nas ali isto tako znamo tko smo ne damo na sebe...
Sportski vam pozdrav, povijest vam ne ide, pokusajte sa sportom!
Tek im to ne ide.
Najveci uspjesi bh sporta: medalje Srpkinje Lane u plivanju i grupna faza Hrvatskog športskog kluba Zrinjski.
Imal ko da banuje ova **** vlaska? Sta je Kolasinac u Srbiji,Sinancevic Armin? Mislim da su to srbende id glave do pete. Sve se bojim da se Lana izjasnjava kao srpkinja hahha uostalom svi imate BH pasos tako da ste svi bosanci i mozete da ga pusite samo,nije vam ovo Kosovo jbga hebem vam usput cijeli srpski rod. Lijepo je vidjeti kad ujama lizes guzu,zna se ko vam je skoro sjeme zatro kroz cijelu historiju mada ste vi lizaci pakasa,velicate Srbiju i Rusiju a perete guzice u njemackoj i cekate vize za Njemacku i Ameriku velike srspke prijatelje. Trebate lizat pakase bosnjacima i ujama kao sto ste ih lizali cijelu historiju,bili kmetovi i sluge to vam je u krvi.

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 22 sep 2023, 15:01

Ne znam samo sto se raspravljate sa ovim krstaskim cobanima, ko ih yebe ba. Kad tad ce sve rijesiti ba, do tad se opustite lutkice moje.
"To je jednostavno SARAJEVO"

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 22 sep 2023, 15:03

Argentina je napisao/la:
22 sep 2023, 09:36
22 sep 2023, 09:28
Ograniceni ste ko balkoni, i iskompleksirani do boli…. Predsjednik kluba eej, znaci ne neki ulicni klosar ili huligan.
Listica je nasa rijeka, a grad je Siroki Brijeg.
Isto kao da mi vas zovemo Muslimani ili Turci, ako vam je sada sluzbeni naziv naroda Bosnjaci, zelite da vas se tako i zove pretpostavljam?
Ponavljam, sramota za jednog predsjednika kluba
Niti ti trebas da se spustas na taj nivo, jer je jedan debil kao Mirvic pokusao napraviti provokaviju, jer ocito mu je to cilj i da pokupi neke poene kod glupih ljudi medju navijacima Sarajeva.

Niti treba da se navijaci Sarajeva pale na kontra provokacije od tebe i ostalih, kao ni da puse ovakve objave glupe.

Pojedinac nikad nije i ne treba da bude ogledalo necega, npr ovaj Mirvic ili kao ovaj debil Pitarsam sto pise nonstop nebuloze su izrodi FK Sarajeva, sad je samo pitanje ko ima vise izroda i da li ljudi zele biti kao oni.
@Andersone,
Pusti se ba foruma,izofiro si se već dosta.
Uhvati se Lektire cika Andersonovih bajki.Taman ti
pase tvojim godinama i koeficijentu intelegencije.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 sep 2023, 15:05

Sta covjek uradi samo sa jednim tagom rijeke u Bosni i Hercegovini. :kafa:

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 22 sep 2023, 15:10

Post sa oznakom "Listica" nije bio nikakva provokacija. Gospodin Mirvic je davno napustio nasu domovinu, vec decenijama je u Sjedinjenim Drzavama, tako da nije upoznat sa lokalnim toponimima. On se ne bavi provokacijama te vrste, to je ispod njegovog nivoa. Srdacan sportski pozdrav za sve dobronamjerne forumase.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 22 sep 2023, 15:11

Meraak1921 je napisao/la:
22 sep 2023, 02:14
Pitarsam je napisao/la:
21 sep 2023, 23:42
Zao mi vas pacenika,mitomana.
Prodje vam mladost u bolnim razočaranjima malog
ofucanog željezničkog kluba.
Izađete pred samoposlugu,cuclaj klipacu po citav dan
i razglabaj o Želji i smišljaj laži i mitove!

Ofucanog kluba? U usta ti se popishamo, jel znate kako ste vi nastali? Stid te je to reci, ali mene nije stid da ti kazem.. da ti sekanu u pr daru bušim, pseto pitarskouhljupsko :puke:
Pjeni srpsko kopile,pjeni😆
Ma da si makar navijac malih plavih,nego si ovde
botino srpska po zadatku.
Dok Zeljo igra ti psujes po forumu.Kao da te neko ozbiljno
svahca.Javljas se iz tamo daleko,viris iz Vulinove BULJE.
Bog ti odmogo smradu jedan pacenicki!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 22 sep 2023, 15:17

Podržavam raspravu o Tvrtku, Srbima, Bošnjacima, pravoslavcima i sl, sve dok ne moram čitati o evropskim uspjesima komšija, tj. najvećih mitomana i falsifikatora apsolurno svega (sinoć je to bilo posjeta od 8.000 :rol: ). Bravo momci, samo nastavite!
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 sep 2023, 15:20

Ovo ce vcrs da bude interesantno za gledati, jos Gigara na centru. 3 utakmice zaredom, da odsudi bez neke bas velike lakrdije, nemoguce.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 sep 2023, 15:23

IsmirMirvic je napisao/la:
22 sep 2023, 15:10
Post sa oznakom "Listica" nije bio nikakva provokacija. Gospodin Mirvic je davno napustio nasu domovinu, vec decenijama je u Sjedinjenim Drzavama, tako da nije upoznat sa lokalnim toponimima. On se ne bavi provokacijama te vrste, to je ispod njegovog nivoa. Srdacan sportski pozdrav za sve dobronamjerne forumase.
Pa izbacilo čovjeku da taguje Lištica.
Kad odeš na Maps

slika

Jel se rijeka i dan danas tako zove? Zove.

Promijenite joj ime u nešto drugo i da riješimo problem.
Koševo Zapad

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 22 sep 2023, 15:26

Neki dan sam cuo da Giga ganja profesionalnu karijeru i sanja da bude na centru veliki stadiona Evrope.
Kad malo bolje pogledas njegovo sudjenje u zadnje vrijeme ima i logike.
Za sve ove provale i kriminal imaju oni balije tipa Kazlagic i ovaj novi Halkic sto bi oca prodali za pare.
Malo mi je i cudno da veceras sudi u Sirokom.

DTzmu30
Kontakt:

Post Postao/la DTzmu30 » 22 sep 2023, 15:27

Balorda je napisao/la:
22 sep 2023, 15:17
Podržavam raspravu o Tvrtku, Srbima, Bošnjacima, pravoslavcima i sl, sve dok ne moram čitati o evropskim uspjesima komšija, tj. najvećih mitomana i falsifikatora apsolurno svega (sinoć je to bilo posjeta od 8.000 :rol: ). Bravo momci, samo nastavite!
Jel Sanel preživio?
Šta kažu? Nije zar da je i on na haparatima?
Moram priznati da sam, brojku o posjeti, očekivao ipak malo ranije. Al hajde, dok vi to sve podvučete, saberete, oduzmete, na prste prebrojite, dobro je to.
...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 22 sep 2023, 15:27

Shategabri je napisao/la:
22 sep 2023, 15:23
Kad odeš na Maps

slika

ne znaju ni svoji historiju, ne zamjeri im. ukucaj na google mladost listica i vidi sta ponudi kao rezultat :mrgreen:

slika
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 22 sep 2023, 15:29

TNT je napisao/la:
22 sep 2023, 15:26
Neki dan sam cuo da Giga ganja profesionalnu karijeru i sanja da bude na centru veliki stadiona Evrope.
Kad malo bolje pogledas njegovo sudjenje u zadnje vrijeme ima i logike.
Za sve ove provale i kriminal imaju oni balije tipa Kazlagic i ovaj novi Halkic sto bi oca prodali za pare.
Malo mi je i cudno da veceras sudi u Sirokom.
Cisto kao sudija Gigara i nije los, naprotiv. Fazon je sto je on skoro uvijek sudi po zadatku. Bice zesca lakrdija veceras. Znamo svi zbog cega tj. koga.
1921

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 22 sep 2023, 15:32

Gospodine Predsjednice da vas upoznam ukratko sa
malom hercegovackom kasabom Listicom.
Tamo vijekovima samo kamen raste.
Domaca zivotinja -****
Najomiljenija muzika -gange
Trebe dobre,zdrave,ima ih po Zagrebu sto studiraju
pun qurac.Njima vjestacke sise i guzzovi ne trebaju.
Marsal Tito ih proganjao i izganjao da budu gastajbajteri
U Njemackoj.Po bausteli,mijesaj rucno cement itd.
Imali nizerazredni lokalni klub Mladost.
Poslije rata ovog naseg,njihov ratni komandant,a sada
Ratni zlocinac napravi Klub Siroki Brijeg.
Svi su privatnici morali davati pinku koja nije bila mala.
Bili su uspjesni i tada Zrinjskog nije bilo na mapi.
Dok se ne desi salto mortale.
Jelic umire od teske bolesti i bjezi u Zagreb,a Covic
preuzima primat i palicu po imenu Zrinjski.
Prije par godina sam sjedio odmah do onog cele
Bevande odvratnog i dobro zdravog i rumenog Jelica,
na finalu Kupa Dinamo-Hajduk prije par godina.
Na kraju za nas Pitare i hordase ce uvijek,ali bas
zauvijek biti(**** te)Listico!!
Lijep pozdrav i donesite nam 3 bobe ABD💪

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2023, 15:35

Evo i prvih grbova Zrinjskog i Veleza, ocito da je u Mostaru tada vladao identican ukus i moda sto se sporta tice. Bez ikakvih obiljezja oko grba:
slika

slika
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 22 sep 2023, 15:36

Pitarsam je napisao/la:
22 sep 2023, 15:32
Gospodine Predsjednice da vas upoznam ukratko sa
malom hercegovackom kasabom Listicom.
Tamo vijekovima samo kamen raste.
Domaca zivotinja ****
Najomiljenija muzika -gange
Trebe dobre,zdrave,ima ih po Zagrebu sto studiraju
pun qurac.Njima vjestacke sise i guzzovi ne trebaju.
Marsal Tito ih proganjao i izganjao da budu gastajbajteri
U Njemackoj.Po bausteli,mijesaj rucno cement itd.
Imali nizerazredni lokalni klub Mladost.
Poslije rata ovog naseg,njihov ratni komandant,a sada
Ratni zlocinac napravi Klub Siroki Brijeg.
Svi su privatnici morali davati pinku koja nije bila mala.
Bili su uspjesni i tada Zrinjskog nije bilo na mapi.
Dok se ne desi salto mortale.
Jelic umire od teske bolesti i bjezi u Zagreb,a Covic
preuzima primat i palicu po imenu Zrinjski.
Prije par godina sam sjedio odmah do onog cele
Bevande odvratnog i dobro zdravog i rumenog Jelica,
na finalu Kupa Dinamo-Hajduk prije par godina.
Na kraju za nas Pitare i hordase ce uvijek,ali bas
zauvijek biti(**** te)Listico!!
Lijep pozdrav i donesite nam 3 bobe ABD💪
Covjek je davno rekao da nije Mirvic, tako da pises gluposti ko i uvijek.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

realnonerealan
Kontakt:

Post Postao/la realnonerealan » 22 sep 2023, 15:36

Balorda je napisao/la:
22 sep 2023, 15:17

Sta je sa Velezom, hoce li se ikad vise kod vas neki uspjeh slaviti? Zapeli na jednom kupu , a dalje ne ide...Dok se ne dokopate federacije pa ce i titula opet doci.. :mrgreen:

Ps. nemoj samo o Yugi i vasim bombama , povijest je predmet u skoli ... :kafa:

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2023, 15:37

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
22 sep 2023, 15:27
Shategabri je napisao/la:
22 sep 2023, 15:23
Kad odeš na Maps

slika

ne znaju ni svoji historiju, ne zamjeri im. ukucaj na google mladost listica i vidi sta ponudi kao rezultat :mrgreen:

slika
NK Mladost je koristen naziv mislim do 1997, pod tim nazivom su osvajali tadasnju ligu HB, a nakon toga mijenjaju ime kao sto je ime grada.

Ovo isto kao FK Sarajevo, promjenili ime iz Torpeda u ime grada :rol:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Burberry46, ristagrad, StevieG8 i 23 gosta.