FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

scudetto89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la scudetto89 » 23 sep 2023, 08:48

Ne vrijedi se nervirati nismo iskoristili sanse koje smo imali, ljudi zabili opet iz nase greske, ko nam je kriv idemo dalje ;)

Nije nam kriv sudija za sanse da se ne lazemo
04.10.2009 !

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 sep 2023, 08:56

Sahinovic je gori od Pavlovica,i to duplo.Onaj je bio bas teski kikser ali bi znao nekad i donijeti neki bod,ovaj frajer pojma nema.On je rang Kanurica i nikad nece biti nikakav golman.Pa nek ga oni guraju nazor koliko hoce ali to je realnost.Nadam se da mu je ovo jucer bila zadnja utakmica u dresu Sarajeva.Izvoli sine federalnu ligu pa se kali i tamo uci.Ne mozes se uciti i izvoditi gluposti na golu najveceg kluba u drzavi koji ce se boriti za titulu.Da ne izvlacim sad utakmice,najmanje 20 bodova nas je mali glupson kostao.Lovre Rogic od sljedece utakmice ide na gol i tu ostaje do kraja sezone nadam se aBd.
Sto se tice ostali igraca:

Durakovic-znatno se popravio,bravo.Samo nastavi
Beganovic-katastrofa
Anicic-Sasvim dobar
Djurickovic-Odlicno pojacanje.Fenomenalan stoper
Julardzija-Slabo primjetan ali odradi ono sto se trazi
Mustafic-korektan
Avramovski-ubleha makedonska od igraca kojeg bezveze nesto cekamo 2 godine da procepi i proradi a nigdje veze igrac.Dovidjenja na zimu kad istekne ugovor i zaganjati pravu 10ku.Igras napadacku poziciju ne znas loptu sa 5m rutinski pospremiti u gol.
Hasic-slabo ovaj put
Ziljkic-apsolutno neprimjetan
Renan-Mora vise trcati,mora.Zadnja linija listice nesigurna do bola i to smo morali iskoristiti i jaci presing odraditi sto bi se sigurno isplatilo kao sto je u prvoj minuti.

Klupa:
Catakovic-kao i uvijek kad udje sa klupe totalno beskoristan.Njega ili stavi od prve minute ili ne ubacuj ga nikako jer nijednom nije nista uradio kad udje sa klupe.Uvijek je bio igrac manje i sta si postigao sa tom izmjenom?Izgubljen totalno
Kyeremeh-prosjek
Pena-solidan
Andjusic-nemam na osnovu cega komentarisati

Generalno dobro smo igrali,2 stative i sansa na pocetku koju je teze promasiti.Uz to nismo im dopustali previse sansi.Jbg to ti je fudbal,i prije utakmice sam rekao da je ovo gostovanje gdje svaku sansu moras iskoristiti ako hoces pobjedu.Milion puta smo ovako 1-0 popusili na Pecari.Moglo je ovo sigurno otici i na drugu stranu pa da mi odnesemo bodove ali sta je tu je.Vjerovatno nam se sinoc vratilo za neke prijasnje utakmice koje nismo trebali dobiti,mislim na Velez i bod u Gabeli.Treba vremena,bit ce jos kikseva ovog tipa sigurno ali vazno je da je igra na nivou.
Vratiti Buljubasica u prvi 11 da popuni U21,Rogica na gol i idemo dalje.Staviti vezni red Vrancic-Buljubasic-Mustafic
Pobjeda u kupu i protiv Zvijezde za 7 dana da se vrati dobra atmosfera pred derbi pa sta Bog dadne.Vrijeme je da im vratimo.Hajde nema veze,puna podrska Rozmanu i igracima samo korigujte neke stvari u sastavu i to je to.Idemo dalje!

DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG SAMO SARAJEVO!
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 23 sep 2023, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 23 sep 2023, 09:02

Sta jos zamjeram rozmanu, sta je sa vrancicem? Ne vjerujem da nije mogao dobiti barem 15 minuta sinoc? Imali smo bas problema u prenosenju lopte do napada, nesto sto vrancic odlicno radi. Nekako se rozman previse brzo odrekao marija, lik je daleko najiskusniji igrac u kadru

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 sep 2023, 09:03

slika

3 druge opcije je imao da uradi .Da je kakav junior pa da se prepao pa da razumijem.

Meni je ovo gore od onog Šahinog.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 23 sep 2023, 09:18

Nemojte se za 2 godine pitati što ne možemo napraviti dominaciju. Onakve psovke ni najvećem neprijatelju ne bih poželio. Nije ovo lažno moralisanje, opsujem i ja ali nekad treba imati mjeru.
Realno gledajući mi smo sinoć igrali sasvim korektno, onoliko koliko je to Gigovic i loš teren dozvoljavao. Vidjelo se da će utakmicu odlučiti greška i tako je i bilo. Mi smo imali 3 šanse poslije greške, nismo ih iskoristili. Oni dobili jednu šansu nakon greške i iskoristili. Pored poraza, koji mi je teško pao samo iz razloga jer nismo nastavili niz nemam šta zamjeriti igračima, možda malo Avramovskom jer je imao bar dvije bolje opcije.
Puna podrška stručnom štabu. Idemo dalje, ima još puno da se igra.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 sep 2023, 09:20

miky_hz je napisao/la:
23 sep 2023, 09:03
slika

3 druge opcije je imao da uradi .Da je kakav junior pa da se prepao pa da razumijem.

Prvi put sad vidim koliko je opcija imao oko sebe... kakav debil majku yebo, kud se oporavi od one povrede...

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 sep 2023, 09:24

Bosniak10 je napisao/la:
23 sep 2023, 08:28
Gigović po meni jučer nije bio toliko loš, inače kad sudi Borcu ga prenosi loma a ovako nije grozan.
Par diskutabilnih odluka koje bi ti sviralo 90% sudija u ligi domacinski za siroki, ali nista spektakularno. Vadjenje na sudjenje gigovica je gore od vadjenja na los teren. Prilagodi se i igraj, nije ni teren ni sudija kriv sto mi fulamo tri zicera, sto avramovski dodaje loptu nonsalantno protivnicima 10 puta u gradnji vrlo izglednih napada, i sto nam brani debilce

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 23 sep 2023, 09:29

Moras biti pravi majstor da uspijes odsvirati ovako kako je Gigovic i da raja kaze nije los bio. Da mi nije mrski kompilaciju bi napravio..
moramo u napadu kaznjavati i najmanju gresku. Loptu kao sto je avram fulio u 20oj sekudni moramo zavrsavati ako hocemo da budemo pravi tim. Pa za one lopte se trci citava utakmica ne bi li se stvoril onakva situacija. I jos par takvih gdje tr jedan pas udaljava od 1na1 a ziljkic hasic odaberu pogresno rjesenje.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 sep 2023, 09:32

spezial je napisao/la:
23 sep 2023, 09:24
Bosniak10 je napisao/la:
23 sep 2023, 08:28
Gigović po meni jučer nije bio toliko loš, inače kad sudi Borcu ga prenosi loma a ovako nije grozan.
Par diskutabilnih odluka koje bi ti sviralo 90% sudija u ligi domacinski za siroki, ali nista spektakularno. Vadjenje na sudjenje gigovica je gore od vadjenja na los teren. Prilagodi se i igraj, nije ni teren ni sudija kriv sto mi fulamo tri zicera, sto avramovski dodaje loptu nonsalantno protivnicima 10 puta u gradnji vrlo izglednih napada, i sto nam brani debilce
Upravo tako, opraše po Gigovicu po defaultu, a sto kazes nista sto vec nismo vidjeli pa i u nasu korist kad smo domacini, blago domacinsko sudjenje. Problem je u nama sto nismo svoje sanse iskoristili, pogotovo Avramovski taj makedonski fenomeno koji je jedan od placenijih igraca lige, a ucinak ka.rina, ali jok ima ovih strucnjaka pa vide nesto sto mi ne vidimo kod ofanzivnog veznog igraca. Teren los i nama i njima.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2023, 09:34

Kako stvari stoje Šahinovic dosta utakmica mora da brani zbog pravila U21. Mulalić je povredjen a Buljubašić tesko da moze biti svaku na terenu 90 min, imaš i Traku al onda moras Anicica ili Djuričkovica na klupu a pokazali su se ok tandem.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 23 sep 2023, 09:41

@mortem ili @hilmo ne znam ko više uređuje ovaj na pdf ali treba banovati sve ove profile sa koji se psuje našim igračima. Pa dokel više jjjebote.
Na našoj temi kad pročitam kakve psovke i uvrede našim igračima smuči mi se. Kritika da, ali psovanje majke sestre itd nema nikakvog smisla.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 23 sep 2023, 09:50

tabba77 je napisao/la:
23 sep 2023, 09:18
Nemojte se za 2 godine pitati što ne možemo napraviti dominaciju. Onakve psovke ni najvećem neprijatelju ne bih poželio. Nije ovo lažno moralisanje, opsujem i ja ali nekad treba imati mjeru.
Realno gledajući mi smo sinoć igrali sasvim korektno, onoliko koliko je to Gigovic i loš teren dozvoljavao. Vidjelo se da će utakmicu odlučiti greška i tako je i bilo. Mi smo imali 3 šanse poslije greške, nismo ih iskoristili. Oni dobili jednu šansu nakon greške i iskoristili. Pored poraza, koji mi je teško pao samo iz razloga jer nismo nastavili niz nemam šta zamjeriti igračima, možda malo Avramovskom jer je imao bar dvije bolje opcije.
Puna podrška stručnom štabu. Idemo dalje, ima još puno da se igra.
sve dok ovako ne budemo svi razmisljali oko FKSarajeva ce biti toksicno i necemo uspjeti u dominaciji. Poraz i creske su prepoznate, priznate i radit ce se da se ne ponavljaju.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2023, 09:55

AVNOJ je napisao/la:
23 sep 2023, 09:41
@mortem ili @hilmo ne znam ko više uređuje ovaj na pdf ali treba banovati sve ove profile sa koji se psuje našim igračima. Pa dokel više jjjebote.
Na našoj temi kad pročitam kakve psovke i uvrede našim igračima smuči mi se. Kritika da, ali psovanje majke sestre itd nema nikakvog smisla.
Stvarno ima majmuna naj blaže receno, oni misle ako psuju i vredjaju da to kao pokazuje da oni to vole i kao ne mogu se suzdržati tolika ljubav prema klubu da moraju psovati mrtve i slicne gadosti.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 sep 2023, 09:56

U srijedu je kup, jel se zna kad je sa Zvijezdom?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 sep 2023, 09:57

Lik je napisao/la:
23 sep 2023, 09:56
Subota, 20:45
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 sep 2023, 10:00

MortemHz je napisao/la:
23 sep 2023, 09:57
Lik je napisao/la:
23 sep 2023, 09:56
Subota, 20:45
Hvala
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 23 sep 2023, 10:01

miky_hz je napisao/la:
23 sep 2023, 09:03
slika

Gledaj ti amatera,puca u blizi ugao i to pileci udarac,e moj Avrame realno nisi ti zasluzio minute u Sarajevu a tu si dugo vremena. Mene mahalski potezi i igraci nikad jisu impresionirali,samo konkretan ucinak i to je to.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 23 sep 2023, 10:17

Rozman svjesno rizikuje sa golmanom zbog širine i slobode na terenu izabrao je Šahinovica umjesto Buljubašica ili Trake misli da mu je to manji rizik i da mu daje više prostora sad mu se obilo o glavu ali mislim da neče odustati od takve igre.
Možda ce sad u kup utakmici nesto probati sa Rogicem i Buljubašicem ali mu to protiv te Sloge nece biti mjerilo.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 sep 2023, 10:28

Gigovic nije uticao na rezultat ali bilo je 7-8 odluka protiv nas sto nije malo. Loš teren imaš sudiju koji jedva ceka da šilji za protivnika i domacin koji je agresivan. Ovo nas ceka kroz citavu sezonu i zato moras da zabijaš svoje šanse u suprotnom imat cemo ogromni problema na gostovanju. Gabela i ŠB su pokazali da nam je svaka na noz utakmica posebno u gostima i ako si nespretan kao sinoc ne mozes do bodova, igraci se moraju psihički pripremiti na sve ovo sto ih ceka na gostovanjima u Premijer ligi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 23 sep 2023, 10:29

AVNOJ je napisao/la:
23 sep 2023, 10:17
Rozman svjesno rizikuje sa golmanom zbog širine i slobode na terenu izabrao je Šahinovica umjesto Buljubašica ili Trake misli da mu je to manji rizik i da mu daje više prostora sad mu se obilo o glavu ali mislim da neče odustati od takve igre.
Možda ce sad u kup utakmici nesto probati sa Rogicem i Buljubašicem ali mu to protiv te Sloge nece biti mjerilo.
Odlicno,ako on ne vidi onda nije za boljeg,progutace jos gorkih pilula i sigurnih bodova zijanit zbog Sahinage. Valjda necemo pravit greske pa produzivat ugovore igracima tipa Avramovski,Beganovic ovaj i slicni. Sta su u ovom Beganovicu vidjeli kad je i u Slobodi ogranicen kao balkon bio.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasFks i 17 gostiju.