FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kakvog napadača ima Žalgiris mogli bi ga uzeti na zimu, 24 godine, 25 utakmica, 19 golova, Nigerijac.
Desno krilo ekipe RFS, 19 godina Ismael Diomande, Obala Slonovače, 18 utakmica, 11 golova
Desno krilo ekipe RFS, 19 godina Ismael Diomande, Obala Slonovače, 18 utakmica, 11 golova
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Prodas Renana i Francisa i doveses tu dvojicu.
Francis svakako ide na zimu najvjerovatnije.
-
- Kontakt:
Dobro je sve.
Ja sam siguran da cemo napredovati i da cemo sve propusteno sinoc nadoknaditi golovima i pobjedama u narednim kolima.
Ja sam siguran da cemo napredovati i da cemo sve propusteno sinoc nadoknaditi golovima i pobjedama u narednim kolima.
Jedini problem u ekipi je golman, ne pišem samo za Šahinovića isti je bio i Belmin. Jednostavno golmani koji ne izlaze sa linije i veliki kikseri. Igrači su dobri i promašaji se mogu desiti svima ali napredak je vidljiv. Naš jedini problem trenutno je golman, ovo što je do sada odigrano golman je skrivio najmanje 4 gola, što je puno, brate puno je. Mora se nekako Buljubašić uklopiti, kako bi mogli Rogića na gol postaviti. Golman kao u Veleža je pravi golman, on daje sigurnost odbrani i kupi sve visoke centaršuteve.
- JuricaSpindl
- Kontakt:
E cuj "zamislite", sta imamo zamisljati Bog ti dao, Dal je u ovakvim situacijama bio hiljadu puta. (Naravno nikome nije dao loptu, i pogodi korner zastavu).
Mi trebamo pistepeno graditi ekipu za slijedecu sezonu,kroz naredna dva transfer perioda mislim da je to moguce, naravno ukoliko Mirviceva logistika bude kao i do sada i ovaj strucni stab zadrzi kontinuitet. A ova sezona u nekom rezultatskom smislu treba da bude bez velikih ocekivanja pa ako se sta ubode, naravno Evropa je neki minimum sa kojim mozemo i trebamo biti zadovoljni na kraju obzirom na sve okolnosti.
Nasi momci su super odigrali, ali mi nisu jasni ovi sto govore "odlicna utakmica". Generalno gledajuci je utakmica bila cisti kriminal, samo sto smo mi navikli na ovakvo sudenje pa nam nije cudno.
Tomic je u prvom poluvremenu zaradio 2 zuta, a u drugom start nad kyeremehom cist crveni u svakoj normalnoj ligi. Zutih kartona sitnih je trebalo biti jos puno za siroki, a nisu ih dobili (npr kad je peneranda tek usao, onaj ga s leda za dres vuce i obara, nikom nista).
Na blazi povjetarac se svirao faul za listicu (npr onaj sut iz faula sa vrha 16 koji je sahinovic super odbranio - izmisljen faul anicica, nije ni bilo kontakta). U utakmici u kojoj inat mora raditi na max, u kojoj se tuces direktno za odlijepiti na prvo mjesto, gdje te sudija ocito zakida, jedno dijete sarajeva ne smije sebi dozvoliti autogol na kraju utakmice. Nema opravdanja za pad koncentracije i treba kazniti klupiranjem dok se ne dozove (uzimajuci u obzir da svaku drugu-trecu utakmicu pravi amaterske greske iz kojih primimo gol).
Na stranu sto su nasi momci dobro odigrali i bili bolji, utakmica je bila fudbalska katastrofa sto zbog terena, sto zbog sudenja, sto zbog ulaska nasih navijaca tek u 2. poluvremenu.
Usput, nervira me sto nasi igraci nekad nemaju vidljiv inat da popizde na neke sudijske odluke i izvrse pritisak. Npr. nakon starta na kyeremeha neka grupna reakcija je morala postojati. Nema smisla stvarno, samo je pitanje vremena kada ce nekome nasem noga biti slomljena. I kakvo pruzanje ruke nakon zvizduka? Tuce te 90 min, igra prljavo, simulira i treba se rukovati i cestitati? Fali tu malo rahmanovicevog pasjaluka i inata.
Tomic je u prvom poluvremenu zaradio 2 zuta, a u drugom start nad kyeremehom cist crveni u svakoj normalnoj ligi. Zutih kartona sitnih je trebalo biti jos puno za siroki, a nisu ih dobili (npr kad je peneranda tek usao, onaj ga s leda za dres vuce i obara, nikom nista).
Na blazi povjetarac se svirao faul za listicu (npr onaj sut iz faula sa vrha 16 koji je sahinovic super odbranio - izmisljen faul anicica, nije ni bilo kontakta). U utakmici u kojoj inat mora raditi na max, u kojoj se tuces direktno za odlijepiti na prvo mjesto, gdje te sudija ocito zakida, jedno dijete sarajeva ne smije sebi dozvoliti autogol na kraju utakmice. Nema opravdanja za pad koncentracije i treba kazniti klupiranjem dok se ne dozove (uzimajuci u obzir da svaku drugu-trecu utakmicu pravi amaterske greske iz kojih primimo gol).
Na stranu sto su nasi momci dobro odigrali i bili bolji, utakmica je bila fudbalska katastrofa sto zbog terena, sto zbog sudenja, sto zbog ulaska nasih navijaca tek u 2. poluvremenu.
Usput, nervira me sto nasi igraci nekad nemaju vidljiv inat da popizde na neke sudijske odluke i izvrse pritisak. Npr. nakon starta na kyeremeha neka grupna reakcija je morala postojati. Nema smisla stvarno, samo je pitanje vremena kada ce nekome nasem noga biti slomljena. I kakvo pruzanje ruke nakon zvizduka? Tuce te 90 min, igra prljavo, simulira i treba se rukovati i cestitati? Fali tu malo rahmanovicevog pasjaluka i inata.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U Saudijsku Arabiju ide, imamo insajdere i na igralištu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ne treba psovati nikome od igrača ali treba kritikovati kada je loše i treba hvaliti kada je dobro. Igrači koji dolaze igrati u FK Sarajevo, vrlo dobro znaju gdje dolaze i da se kiksevi teško praštaju, te da će biti praćeni, ali i vrlo logično jer imaju fenomenalne uslove za BiH, počevši od plate pa na dalje. Niko se u Sarajevu nije trpio, niti će se iko trpiti, dobiješ priliku i super uslove, a tvoje je da to opravdaš ili odlaziš, jednostavna formula. Od Sarajeva se uvijek očekivao vrh tabele i pobjede i uvijek će tako ostati jer mi smo najveći klub u BiH. 80% klubova iz regije nemaju takve uslove. Pored toga imaš iza sebe armiju navijača, ako se pokažeš nosače te kao bebu i voljeti zauvjek, neki primjeri, Rahman, Benko, Ahmet, Zeka, Said, Stane, itd pozz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Al je Dal nabio komplekse pojedinim
To bi prije ruku sebi odgrizlo, nego priznalo da su bili u krivu.
1. Bio najbolji igrac ekipe prosle sezone i najzasluzniji za izborenu Europu.
2. Klubu donio ogromne pare transferom. Puno vise nego mnogi miljenici navijaca.
3. Super se snasao u puno jacem klubu i ligi.
Pojedini bi bili najsretniji da nikad ni minute nije odigrao i da je za dzaba otisao, samo da bi dokazali kako su oni bili u pravu.

To bi prije ruku sebi odgrizlo, nego priznalo da su bili u krivu.
1. Bio najbolji igrac ekipe prosle sezone i najzasluzniji za izborenu Europu.
2. Klubu donio ogromne pare transferom. Puno vise nego mnogi miljenici navijaca.
3. Super se snasao u puno jacem klubu i ligi.
Pojedini bi bili najsretniji da nikad ni minute nije odigrao i da je za dzaba otisao, samo da bi dokazali kako su oni bili u pravu.
Koje to mi uslove imamo da 80% regije nema?Amcho1 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 20:48Ne treba psovati nikome od igrača ali treba kritikovati kada je loše i treba hvaliti kada je dobro. Igrači koji dolaze igrati u FK Sarajevo, vrlo dobro znaju gdje dolaze i da se kiksevi teško praštaju, te da će biti praćeni, ali i vrlo logično jer imaju fenomenalne uslove za BiH, počevši od plate pa na dalje. Niko se u Sarajevu nije trpio, niti će se iko trpiti, dobiješ priliku i super uslove, a tvoje je da to opravdaš ili odlaziš, jednostavna formula. Od Sarajeva se uvijek očekivao vrh tabele i pobjede i uvijek će tako ostati jer mi smo najveći klub u BiH. 80% klubova iz regije nemaju takve uslove. Pored toga imaš iza sebe armiju navijača, ako se pokažeš nosače te kao bebu i voljeti zauvjek, neki primjeri, Rahman, Benko, Ahmet, Zeka, Said, Stane, itd pozz
Ne treba preuvelicavati stvari i pravit slona od mrava. Mi smo odlucnu utakmicu odigrali juce, ovakve se utakmice desavaju u fubalu i to svima treba biti jasno. Juce je vrlo lako mogla otici utakmica i na nasu stranu ali oni su iskoristili svoju sansu, jednu jedinu i to je to. Mi ne smijemo nakon jednog poraza psovati igracima i tjerati nekoga. Fulaju se ziceri svugdje na svijetu a da se ne fulaju kod nas. Budite malo objektivni svi ste pisali prije 7 dana za avrama da je igracina itd a vec nakon sljedece utakmice ga vec pojedini tjeraju?¿ nema logike nikakve. Mi smo po negativi i stvaranju pritiska samim sebi posebno poznati i sto idemo iz krajnosti u krajnost.
Koliko znači 1 greška i bod, sa prvog mjesta padamo na 4.
Ja ne znam što smo mi klepili ušima nakon 7 kola, nešta se čestita Borcu, nekakva kolektivna predaja, nemoć , podanički mentalitet.
Borac da je kao City jak nabešaće 5 poraza i 5 remija u našoj ligi, ovakva kakva je. Svako svakoga može dobiti. Ja sam ubijeđen ako se naša ekipa nastavi dizati da nam neće moći niko ništa. Posebno ako ostane na okupu i naredne sezone.
Borac da je kao City jak nabešaće 5 poraza i 5 remija u našoj ligi, ovakva kakva je. Svako svakoga može dobiti. Ja sam ubijeđen ako se naša ekipa nastavi dizati da nam neće moći niko ništa. Posebno ako ostane na okupu i naredne sezone.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
jedno je napraviti gresku tu i tamo, a drugo da imas golmana koji sam sebi daje golove redovnoubipara je napisao/la: ↑23 sep 2023, 21:12Koje to mi uslove imamo da 80% regije nema?Amcho1 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 20:48Ne treba psovati nikome od igrača ali treba kritikovati kada je loše i treba hvaliti kada je dobro. Igrači koji dolaze igrati u FK Sarajevo, vrlo dobro znaju gdje dolaze i da se kiksevi teško praštaju, te da će biti praćeni, ali i vrlo logično jer imaju fenomenalne uslove za BiH, počevši od plate pa na dalje. Niko se u Sarajevu nije trpio, niti će se iko trpiti, dobiješ priliku i super uslove, a tvoje je da to opravdaš ili odlaziš, jednostavna formula. Od Sarajeva se uvijek očekivao vrh tabele i pobjede i uvijek će tako ostati jer mi smo najveći klub u BiH. 80% klubova iz regije nemaju takve uslove. Pored toga imaš iza sebe armiju navijača, ako se pokažeš nosače te kao bebu i voljeti zauvjek, neki primjeri, Rahman, Benko, Ahmet, Zeka, Said, Stane, itd pozz
Ne treba preuvelicavati stvari i pravit slona od mrava. Mi smo odlucnu utakmicu odigrali juce, ovakve se utakmice desavaju u fubalu i to svima treba biti jasno. Juce je vrlo lako mogla otici utakmica i na nasu stranu ali oni su iskoristili svoju sansu, jednu jedinu i to je to. Mi ne smijemo nakon jednog poraza psovati igracima i tjerati nekoga. Fulaju se ziceri svugdje na svijetu a da se ne fulaju kod nas. Budite malo objektivni svi ste pisali prije 7 dana za avrama da je igracina itd a vec nakon sljedece utakmice ga vec pojedini tjeraju?¿ nema logike nikakve. Mi smo po negativi i stvaranju pritiska samim sebi posebno poznati i sto idemo iz krajnosti u krajnost.
nije to negativa, prosto cinjenicno stanje
malo ga odmoriti da se presabere
Veoma je glupo ovo sto cu sad napisati, ali u naredna cetiri kola mi nemamo prava na kiks. Banja Luku ne racunam ni u sta jer ne znam kakve ce se volje vico i potkovani probuditi i sta ce nam prirediti. Znaci Zvijezds, Zeljo, Igman i Sloga se moraju dobiti!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
A hajde konkretno sta cemo kritikovati za ovu utakmicu? Sta nije valjalo osim jedne greske naseg akademca?Amcho1 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 20:48Ne treba psovati nikome od igrača ali treba kritikovati kada je loše i treba hvaliti kada je dobro. Igrači koji dolaze igrati u FK Sarajevo, vrlo dobro znaju gdje dolaze i da se kiksevi teško praštaju, te da će biti praćeni, ali i vrlo logično jer imaju fenomenalne uslove za BiH, počevši od plate pa na dalje. Niko se u Sarajevu nije trpio, niti će se iko trpiti, dobiješ priliku i super uslove, a tvoje je da to opravdaš ili odlaziš, jednostavna formula. Od Sarajeva se uvijek očekivao vrh tabele i pobjede i uvijek će tako ostati jer mi smo najveći klub u BiH. 80% klubova iz regije nemaju takve uslove. Pored toga imaš iza sebe armiju navijača, ako se pokažeš nosače te kao bebu i voljeti zauvjek, neki primjeri, Rahman, Benko, Ahmet, Zeka, Said, Stane, itd pozz
Igra u polju, energija, postavka igre, prilike, sve. Bez srece i koncentracije u zavrsnici i tjt. Da smo 2 zicera od 5 zabili sad bi ovdje bajke i basne pisali, a ja pored ovakve igre nisam zabrinut sekunde.
Morate biti svjesni i da ce se uvijek neko od mladih nada gurati radi prodaje i profita. Ok, mozda bi bilo pametnije u ovom trenutku gurati Buljubasica, a Rogica na gol staviti, za Sahu jos ima vremena. Mozda bi mu i neka posudba gdje ce igrati i zatvorenih ociju nauciti neke "standard" situacije, najbolja bila
Svaka čast Rožmanu i ostatku stručnog štaba pa su onako podigli ekipu u svakom smislu.
Poraz se nije trebao desiti, ali **** ga, dobro se igralo, stvorilo se par šansi, presing je bio prisutan, igralo se smisleno, itd. Ako ovako nastavimo, a vjerujem da hoćemo, mogli bi kroz koji mjesec dobiti baš dobru ekipu. Još kad se odrade pripreme i prelazni rok. Divota.
Podrška za Šahinovića i za Avramovskog i za sve ostale. Svima je stalo da se pobjeđuje, svi se bore, itd. Protiv Zvijezde - SVI NA KOŠEVO! Naša podrška ne smije izostati.

- siroliver69
- Kontakt:
Iz kadeta djete staviti na gol najvećeg kluba u državi, u borbi za titulu!? Ili su svi ludi ili Tan ima neke licne zelje?
Ti iznenađen isto kao da mu je prva utakmica.siroliver69 je napisao/la: ↑23 sep 2023, 22:25Iz kadeta djete staviti na gol najvećeg kluba u državi, u borbi za titulu!? Ili su svi ludi ili Tan ima neke licne zelje?
-
- Kontakt:
Trebalo bi naredne utakmice igrati u ranijim terminima recimo subota od 18 h . Vec je hladnije, kiše, ima ljudi dolazi i iz drugih gradova.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ErosViverosViv, ubipara i 15 gostiju.