Sky jedini pamti prošlu epizodu Slobode u federalnoj, ostali isto da su rođeni poslje 2017te
Ja sam mislio da ćete bataliti kup već u kaknju, tako radi ozbiljan kandidat za ulazak. Ne možete ni b postavu izvesti, kad imate priliku syebati željkana
Moderator/ica: GracanicaAA
Sky jedini pamti prošlu epizodu Slobode u federalnoj, ostali isto da su rođeni poslje 2017te
Oo bracuka moj, pa nisam znao da si iz Goražda. Tamo polemišemo o Ramovićkama, znao sam da si tresao jednu od njih.legenda reala je napisao/la: ↑24 sep 2023, 22:01Ne plasimo se ni mi vas![]()
Nismo mi vama prijetnja nikakva nema veze sto smo drugi mi nemamo uslove za PL
Raspored ste vi imali najlaksi niste makli od kuce sedam kola jbt, mi bili dva puta u Kaknju,Gracanici,Zenici, kuci Tomislav,Rahic sad Tosk nije to bgmi lagan raspored uopste.
Ta gostovanja osim daljine(za nas)nisu uopste "teska", ja ne pamtim odavno slabije rostere Zvijezde i Gradine
A jesi pesimista je.bo ga ti. Kakvo miksanje, na Želju svim mogućim silama, derbi je to. Ljudi nas izbacili iz lige, doduše 90% posla smo mi tu us.rali, nismo ih dobili dvije i pol godine. Zamisli sad da skinemo gaće odmah, ma je.bo ti takav klub. Ovo je jedinstvena prilika da vidimo gdje smo i šta smo i kako bi kotirali u PL. Ako ih ne prođemo, nikom ništa. Ja neću zamjeriti, ali hoću ako džaba dođem na Zapad a ne bude borbe do zadnje kapi znoja.
Pitam sve ovo radi vasih pisanja oko duga, a evo npr s ovim postom ste svi bili saglasni. A ocito mnogi neupuceni pa klimaju glavama na vas pojedinaca:Truhlo je napisao/la: ↑24 sep 2023, 22:20Travnjak je odličan s obzirom da se nije održavao od čini mi se sredine oktobra prošle godine do početka marta ove godine. To su neka Fudina prepucavanja, nije lik normalan. Pokvari pa popravlja i kaže gledaj šta sam uradioBeduin je napisao/la: ↑24 sep 2023, 22:03A da, grad je i pravio ugovor sa Albom. Sjecam se da je tad bilo duga prema njima i nekad u tom periodu je i poceo travnjak da se susi. Tad su poceli i neke reprezentativne utakmice preusmjeravati na Grbavicu i max se stedio travnjak.
A vidim da je i sad travnjak zapusten u odnosu na omaj period kad je bio vrhunski. Pitanje je kakvi uslovi su i dogovoreni sa Albom i dal' je sve placeno. Sta mislis?
PS. Jeste li vodu rijesili, isplatili, s obzirom da je fakturisalo se na klub pa ste i tu pokusavali napraviti neki kompromis oko otplate i podjele utroska sa drugima? Jeste li uspjeli razdvojiti mjerila za vodu?![]()
Dug za vodu je i dalje tu, dok se riješe ove prioritetnije stvari, to će se zadnje riješavati. Ako je gdje Čelik oštećen, to je taj dug, gdje se zimi fakturisalo po 10k, a kap vode se nije koristila, to je toliki bučkuriš i cijela javnost zna da Čelik nije stvorio taj dug. Npr alba održava teren, grad renta poslovne prostore na stadionu a računi se fakturišu Čeliku.Najvjerovatnije će se sjesti sa gradom i vikom da se pronađe način za otpis tog duga. Problem pravi i pravomoćna presuda gdje je vik tužio klub prije 10 godina i ne može se knjigovodstveno otpisati... Naći će se način kroz sponsorstvo ili tako nešto, vidjet ćemo.
Vodomjeri su se trebali raditi, ali tad je bio rat sa fudom, tako da je on to stopirao. Sad su "dobri" odnosi, pa bi se trebalo raditi u dogledno vrijeme. I pored toga treba stadionu umivanje od minimum milion maraka, raspada se, pa neka bude lekcija svima od većih gradova, šta se dešava kad seljaka dovedeš na čelo grada.
Dakle, 400.000 maraka za povjerioce i porez (ne znam kakav porez, na postojeci dug kroz tuzbe?). A ovdje ne ulazi pravosnazna presuda za dug za vodu, na primjer?
Handzic je povrijeden pitanje hoce li igrati protiv vas uopste, a dobar je igrac ono dobio je od boga sve nemoguce mu je uzeti loptu.
Ledeni legendo u najvecem naletu i jednu od najjacih ekipa trehne drina zadnja koja je vec ispala na tusnju toliko o nama… prva stvar u fudbalu je ne potcjenjuj nikog svi igraju lopte
legenda reala je napisao/la: ↑24 sep 2023, 22:57Handzic je povrijeden pitanje hoce li igrati protiv vas uopste, a dobar je igrac ono dobio je od boga sve nemoguce mu je uzeti loptu.
Ramovic i Tatar su glavne poluge prema naprijed i dosta igra prema naprijed zavisi od njih dvojice.
Ima Konjalic odlican igrac igra krilo/bek pravo zahvalan tip igraca, bio je kod vas na probi al nije ostao vratio se u Gz.
Pozadi ima dobrih igraca Dučić,Hukara,Alic,Harambasic vjerovatno najbolje pokrivena poz je ta stoperska.
Problem nam je nedostatak u21 igraca i to nas koci
Nije jedna od najjačih, nego najjača ekipa te sezone, i ode sve u pm, kad smo se najmanje nadali.
Jbg dobra kvota bila nije do najjače ekipeSky9 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:11Nije jedna od najjačih, nego najjača ekipa te sezone, i ode sve u pm, kad smo se najmanje nadali.
Budi se Mdk, bit će odmorniji od nas, i ako bude potcjenjivanja, eto ti u najmanju ruku, neizvjesnog meča.
Ne vjerujem ti ja u to, bila bi to tema u malo jačim medijima, i malo jačim policijskim krugovima. Kvota 20 ili 25, bh liga, a uplata od 6 ili 7 brojeva, kako se pričalo. Isplata ogromna, tolika da se može zatvoriti kladionica istog dana..Hitman22 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:13Jbg dobra kvota bila nije do najjače ekipe
Kup garantujem životom da nismo smjeli osvojiti. Krstajić Zenićanin je to odradioDamirT je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:20Bilo je tu svakakvih stvari. U cijeloj toj nasoj sezoni. Za kup se pricalo da su se na poluvremenu neke njuske upetljale i da nisu dali da uzmemo kup protiv Radnika.
Za ligu kladionice, nase neiskustvo igranja utakmica za naslov prvaka. A definitivno smo bili najjaci u ligi te sezone. Nikad tu sezonu necu prezalit. Dan danas mi u glavi onaj drugi gol Kuzmanovica za 2-0 Drine na Tusnju![]()
O tlme ti i govorim. Dug dakle nije 400k KM, nego je to trenutni primarni dug koji se u kracem roku mora isplatiti. Dok drugi dugovi, pravosnazni ili koji to trebaju postati, ce tek doci na red, ali su tu kao postojeci. Da li ce se otpisati ili reprogramirati, pod kojim uslovima i kad, to je mozda vama trenutno sekundarno i zanemarivo. Ali ja vam govorim iz iskustva Slobode i tih potrazioca kako smo znali naj3bati. Obecaju dogovor pa nesto iskrsne. Mislis da si sanirao neke bivse igrace kad odjednom iz naftalina iskoce neki deseti. Mislis rijesio si povjerioce kad dodju na naplatu neki drugi sa fakturama/racunima koji ni nemas u klupskim knjigama, ali ima pecat kluba i tvoje je da platis jer sud presudi u korist potrazioca. I tako u nedogled, cim hijene namirisu da radis dobar posao i imas para.Truhlo je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:11@beduin potrebno je još oko 400k KM otprilike keša da se sanira dug za PDV prema upravi za indirektno oporezivanje. Sa kamatama je iznos duga 260k i tu nema nikakvog reprograma, otpisa, nego se mora platiti. Pored toga još oko 150k duga prema povjeriocima koji nisu tužili i stavili blokadu na račun. Većinom su to dobavljači kojima se nije platilo, fizička lica koja su posuđivala novac klubu i takva vrsta povjerioca. Tih oko 400k duga klub kada sanira, neće više imati tereta dugovanja.
ViK je milionski iznos ako nije i 2M kamata i to će ići na otpis, jer nema smisla plaćati nešto što klub nije napravio. Možda i sudski postupak pokrenuti da se taj dug ospori i skine sa klupskih knjiga. Uglavnom nema tu problema, jer ni vik ne insistira na naplati, naći će se model otpisa, uvjeren sam.
Imamo još oko milion KM duga prema PU fbih i on je uključen u onu sumu koju sam nedavno kačio. Međutim to je u sudskom postupku i potrajat će godinama prije nego što dođe na naplatu, a i kad dođe, pošto je dug iz 2015. godine, moći će se reprogramirati na 10 godina i rata na mjesečnom nivou bi iznosila oko 8 ili 9k, što klubu neće biti problem plaćati.
Uglavnom da sumiramo:
- 400k kratkoročnog duga koji se planira u ovoj sezoni riješiti
- milion KM poreznog duga koji se planira reprogramirati kad i ako dođe na naplatu
- 2M duga prema ViKu koji se planira otpisati
Dugovi prema bivšim igračima, povjeriocima koji su blokirali račun, knjigovodstveno su iznosili preko 3M maraka i riješavanje tog utega u zadnje 3 godine je najveća pobjeda kluba uz reprogram.
Prosto mi je nevjerovatno bilo da te "prosjecni" Radnik razvali 3-0. Bukvalno tad nicim nisu dokazali da su neka ekipa. Cak sam i tad mislio da prosto nismo smjeli uzeti kup, ali.... Sve sam mislio do nasih je bilo i pic.kastog pristupaSky9 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:22Kup garantujem životom da nismo smjeli osvojiti. Krstajić Zenićanin je to odradioDamirT je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:20Bilo je tu svakakvih stvari. U cijeloj toj nasoj sezoni. Za kup se pricalo da su se na poluvremenu neke njuske upetljale i da nisu dali da uzmemo kup protiv Radnika.
Za ligu kladionice, nase neiskustvo igranja utakmica za naslov prvaka. A definitivno smo bili najjaci u ligi te sezone. Nikad tu sezonu necu prezalit. Dan danas mi u glavi onaj drugi gol Kuzmanovica za 2-0 Drine na Tusnju![]()
![]()
A šta je tek Erić tad našima branio, pa to je bilo nevjerovatno. Odmah smo ga doveli nakon te utakmice.
Radnik sa Slavkom Petrovićem je tada bio sve, samo ne prosječan..DamirT je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:27Prosto mi je nevjerovatno bilo da te "prosjecni" Radnik razvali 3-0. Bukvalno tad nicim nisu dokazali da su neka ekipa. Cak sam i tad mislio da prosto nismo smjeli uzeti kup, ali.... Sve sam mislio do nasih je bilo i pic.kastog pristupaSky9 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:22Kup garantujem životom da nismo smjeli osvojiti. Krstajić Zenićanin je to odradioDamirT je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:20Bilo je tu svakakvih stvari. U cijeloj toj nasoj sezoni. Za kup se pricalo da su se na poluvremenu neke njuske upetljale i da nisu dali da uzmemo kup protiv Radnika.
![]()
A šta je tek Erić tad našima branio, pa to je bilo nevjerovatno. Odmah smo ga doveli nakon te utakmice.
U Kupu smo se isfulali u prvom meču, umjesto da vodimo 2:0 mi primamo gol za izjednačenje. Pa nervoza, pa crveni Zebe..U Bijeljini je Radnik bio bolja ekipa to se dobro sjećam. Znam jer sam taj dan znao da će Sevilla dobiti Liverpoola u finalu EL i da će Radnik dobit nas. Jednostavno me taj osjećaj mučio čitav dan.Sky9 je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:22Kup garantujem životom da nismo smjeli osvojiti. Krstajić Zenićanin je to odradioDamirT je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:20Bilo je tu svakakvih stvari. U cijeloj toj nasoj sezoni. Za kup se pricalo da su se na poluvremenu neke njuske upetljale i da nisu dali da uzmemo kup protiv Radnika.
![]()
Radnik je tad bio kao sad Posušje npr. Znaš da su zaje.bani i da mogu dobit svakog, ali znaš i da komotno mogu izgubit od svakog.VivaLaStella je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:44Radnik sa Slavkom Petrovićem je tada bio sve, samo ne prosječan..
Moje neko misljenje je da su vise bili neka nagazna mina, nego tim od kojeg konkurent za titulu treba da strahuje. A i zrijeb ih je u kupu mazio ko malo koga. Oni do polufinala i dvomeca sa Sirokim igrali sa Mladosti iz Velike Obarske, Rudar Kakanj, Radnicki Lukavac, te Siroki. Dok je Sloboda sa druge strane morala prolaziti Gorazde, Celik, Sarajevo i Zelju. Neuporedivo tezi zrijeb.VivaLaStella je napisao/la: ↑24 sep 2023, 23:44Radnik sa Slavkom Petrovićem je tada bio sve, samo ne prosječan..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.