Postao/la MrAmarOsim » 25 sep 2023, 02:27
Al stvar koja mene najviše nervira od dolaska je Bašiću su to bile zadnje opcije, Turanjanin, Alison...
Jesu malo sutra, jel teško reći ne valja ni jedan, neću ni jednog, daj mi toliko juniora na tim pozicijama pa da guramo? Nije vala pa da mi glavu sijekup, što nije to uradio je pitanje? A ako jeste bio problem, eh onda se treba malo fokus sve diskusije, priče i kritika prebacit na upravu.
Npr. uprava mu zadala neki cilj, je li taj cilj bio obavezna Europa na kraju ove sezone? Vjerovatno nije, jer sumnjam da je i prošle bio obavezan cilj.
Dakle uđeš u sezonu sa lupam 5 juniora, i kažeš cilj nije Europa već afirmacija ovih momaka, za bolje nemamo para jer moramo vraćati dugove. Super, odlično, navijači bi podržali. Opet pitanje, što nije urađeno tako, nego je handrenje navijača u mozak, pričom svi nam igraju, ja svugdje radim sa mladim momcima, želim mlade momke, iskakanjem iz paštete, to podcasti, emisije, gostovanja, isto ko da je čovjek osvojio sa prosječnom ekipom Ligu Šampiona dvaput zaredom.
Ja sam rekao a i držim se toga, ovom čovjeku će Željo biti vrhunac karijere, a sve dok takvi ljudi uopšte dolaze kod nas, to je katastrofa.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim