FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
81
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 156

TrofejiSuTu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TrofejiSuTu » 25 sep 2023, 11:14

Epitet derbija se uvijek mora ispostovati. Oni su sinoc odigrali iznad svojih mogucnosti upravo jer ih je muka natjerala,niz od tri poraza i to od protivnika koje su okretali hladno u najvecim krizama,pa su umalo otkinuli bod na kraju.
Pored cinjenice da imaju mozda i najlosiji roster ikad otkad se igra zajednicka liga,zatim ziheraskog pristupa trenera,i kompletnog ambijenta koji kod njih vlada,odigrali su sasvim solidno za svoje mogucnosti i pruzili otpor. Cak mislim da bi ostali neporazeni da im trener nije uradio sto je uradio.

Komparativno gledajuci treba sad zamisliti njihov naboj na derbiju pogotovo ako okrenu listicu kolo prije nas,ili jos prije toga prodju u kupu.
A nije da nisu u pozitivnom trendu kad se tice nas jer nam skidaju prosle sezone dvije pobjede ispred nosa i to na 0:2.

Uvali tri komada pa se pametno kurci do kraja utakmice,jer do sad nam dva nisu bila dovoljna.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2023, 11:30

Kiše i hladno vec, bilo bi dobro neki dnevni termin u subotu recimo u 16:00h

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 11:40

Derbi bi trebao biti u 20:45
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 25 sep 2023, 11:57

spezial je napisao/la:
25 sep 2023, 07:54
Shategabri je napisao/la:
25 sep 2023, 07:17
Srijeda kup, subota Zvijezda 09, pa onda derbi.
Tim redoslijedom. Ili smo ove dvije već dobili, pa sad samo o derbiju?
Vec smo i derbi dobili i to natrpali im 4 komada
najmanje :lol:
Zna li se sta koliko smo uzeli ove dvije prije?
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 25 sep 2023, 12:02

bordobijeli je napisao/la:
25 sep 2023, 11:30
Da si ti ziv i zdrav, u subotu je suncano kao i dani koji prethode suboti.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 25 sep 2023, 12:35

Vala ako su se pljuvači smirili, te ne pljuju sve živo, isto tako bi mogli i ovi optimisti da ohanu sa najavama gaženja, trpanjem i sl.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 sep 2023, 12:36

MortemHz je napisao/la:
25 sep 2023, 11:40
Derbi bi trebao biti u 20:45
Samo da ne bude u petak.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 sep 2023, 12:54

Kako imamo ocajan mentalitet to je cudo. Lafo lako cemo 5 Zvjezdi i 3 konama,jos niste naucili neke stvari,svaka tekma je teska i zato gledat od tekme do tekme,nismo jos napravili stabilan tim koji veze po 10 pobjeda pa da pricamo o trpanju drugih,samo skeomno i polako bez euforije

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 25 sep 2023, 13:06

MaroonBjelave je napisao/la:
25 sep 2023, 12:35
Vala ako su se pljuvači smirili, te ne pljuju sve živo, isto tako bi mogli i ovi optimisti da ohanu sa najavama gaženja, trpanjem i sl.
Zajebano je brate što ih ima u obje kategorije istvoremeno. Puni optimizma najavljuju prepišavanja pa onda opleti po svemu i svima kad nije u skladu sa njihovim očekivanja.

Bolest, džaba je.

EDIT. Pardon, nisu samo kompleksi i bolest. Ima i neiskusne djece.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 25 sep 2023, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 sep 2023, 13:12

mosarajvosa83 je napisao/la:
25 sep 2023, 12:54
Kako imamo ocajan mentalitet to je cudo. Lafo lako cemo 5 Zvjezdi i 3 konama,jos niste naucili neke stvari,svaka tekma je teska i zato gledat od tekme do tekme,nismo jos napravili stabilan tim koji veze po 10 pobjeda pa da pricamo o trpanju drugih,samo skeomno i polako bez euforije
a zabi nam Vidic dva ko s poslom.. dajte raja, nije problem najavljivati deranje guzova koliko je belaj razocarenje nakon takvih najava. Jedna po jedna braco, lakapo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 sep 2023, 13:22

BordoSaga2 je napisao/la:
25 sep 2023, 12:02
bordobijeli je napisao/la:
25 sep 2023, 11:30
Da si ti ziv i zdrav, u subotu je suncano kao i dani koji prethode suboti.
Ma vidjeces da ce kisa u subotu bas kad trebamo igrati :)

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 25 sep 2023, 13:50

U vezi derbija, ja bi samo pozvao na oprez, mada ne sumnjam da su Rozman i SS svjesni nekih stvari. Znaci nikakav strah, ali oprez i bez imalo potcjenjivanja uci u utakmicu.

Mi smo bolji, to je cinjenica, ali u derbijima ne igra kvalitet najvecu ulogu. Konama je maksimum ono sto su odigrali u europi i protiv Dodikovog kluba, nije realno ocekivati da tako stalno igraju, ali treba biti objektivan.

Oni ako su europu igrali na 120%, sad igraju na 30%. Ne sto su losi (nisu nista posebno), nego je ono sto cijeli grad bukvalno zna, a to je da im je ekipa otisla u **** jer neki igracu bojkotuju trenera, mahalci oko kluba iskacu iz pasteta, i sve sto ide uz to. Znamo i mi dobro kako to hoda. Ovo kako sad igraju nije realna slika, koliko god ih mi podjebavali. Da li ce otjerati Basica do derbija ko zna, ali bice poljuljani i sa njim i sa tim novim trenerom ko god on bio.

E sad, ono sto je sigurno je da nijedan igrac nema muda bojkotovati derbi, tako da ce tu igrati na noz i sa maksimalnim zalaganjem. To bi ja podcrtao i ekipi, da sam Rozman. Mi trebamo samo odigrati smireno, tretirati ovo kao bilo koju drugu utakmicu, ne dozvoliti da nas uvuku u tucu i bunareje, i bice sve udure.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 25 sep 2023, 14:21

Samo da normalnog sudiju delegiraju, dosta vise klosarima navlacenja na x i sa milion presmjesnih faulova oko sesnaesterca...
Zadnja dva, tri derbija smo ih trebali rasut sa pokerom u mrezi, ne mozes pokazat superiornost jer jjebene sudije navlace da to bude bara-bara :!:

Od toga mi je muka...

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 sep 2023, 14:42

njima je ova tekma sezona. U evropu ne mogu , samo da im je uzeti bod protiv Sarajeva
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 sep 2023, 14:43

Samo Rožmanov pristup čak i u navijanju, poslije pobjede se raduj 24h, a nakon poraza "sutra nas čeka novi trening".

Slaviti se može samo titula i plasman u grupne faze.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 25 sep 2023, 14:52

Mislim da Rozmana boli quratz za derbi i to je nasa prednost.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 25 sep 2023, 14:59

Niko nije rekao da se ne nada pobjedi i da nećemo dobiti, već svako ko ima imalo razuma će sačekati i neće letitinpred rudu s nekim qurcenjem. U potpunosti se slažem s tim ljudima, jer nas je prošlost naučila da treba biti oprezan.

Milion puta smo bili u boljoj situaciji od njih u prošlosti, imali bolje igrače, bolju atmosferu, bili favoriti, pa kurko na kraju, izađemo kao popišani. Od onog derbija gdje nas je mrtvi Tiago Faria ugasio, a tad smo imali strašnu ekipu. Potom, onaj derbi gdje se Handžić ispromašivao kao zadnji levat, nisu izašli s svoje polovine čitavo poluvrijeme i opet ih nismo dobili. Zadnji derbi ista priča, vodiš i ona ekipa ubleha/penzionera ti uspije zabiti dva gola na kraju. Također, derbi na Grbavici kad ga je Bekrić utrpao iz slobodnjaka.
Ovo su samo derbiji koji su mi pali na pamet ovako na prvu, bilo je još X slučajeva.

Raja gleda fudbal površno, pa automatski zaključuje da ćemo ih nabiti pet razlike zato što su oni kiksali zadnjih nekoliko utakmica. Slažem se ja da su preloši, odavno su, ono bi iole ozbiljnija ekipa nabila glat, ali poučen ranijim mečevima, oprezan sam.
Kvalitetniji smo, ali hajmo to pokazati. Zato prvo jedno po jedno, kup, pa Zvijezda, pa onda tek derbi. Ništa ne učite, daj samo qurcenje, piisanja lige, kao neka balavurdija.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 25 sep 2023, 15:25

scholsey je napisao/la:
25 sep 2023, 13:06
Zajebano je brate što ih ima u obje kategorije istvoremeno. Puni optimizma najavljuju prepišavanja pa onda opleti po svemu i svima kad nije u skladu sa njihovim očekivanja.

Bolest, džaba je.

EDIT. Pardon, nisu samo kompleksi i bolest. Ima i neiskusne djece.
Dosta stvari nas je satralo u zadnje vrijeme da bi se sad sve dizalo u nebesa. Opet, s druge strane, dosta pomaka je napravljeno da bi se sve pljuvalo i da kao ništa ne valja. Ima li ikakve sredine kod nas, yebo mu ja mater? Dobro @zeko reče, 24h slavlja, niko me ne očara da bi me kasnije razočarao i to je to. Langsam braćo samo.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 25 sep 2023, 15:28

Utakmicu po utakmicu. Volio bi da mlatnemo i Slogu i Zvijezdu sa makar 3 gola, jaki smo ko beton u napadu, ali yebe nas ta realizacija. Dzaba ti sto kod komsija igraju tarabe u odbrani kad ce Avram fulit ili cemo pogodit neku stativu ili precku. U listici koliko god je Sahinovic ukakio stvari, Renan stativa, Hasic ja mislim stativa, Avram fulio ono na pocetku...
"To je jednostavno SARAJEVO"

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 sep 2023, 15:34

18h je bogom dan termin
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hamagara, rimljanin90, UltraNorth i 56 gostiju.