Premijer liga BiH - aktuelno

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la killafrommanilla » 25 sep 2023, 13:59

KONTRASVIH je napisao/la:
25 sep 2023, 12:25
Kako nijedne cinjenice, otvori oci ili izadji iz supka. Necu ti vise crtati. Jesu li dobili korona titulu na minus 2 boda? Jel Vico u savezu bio kada su slavili tu titulu u sred korone i sahranjivali Zelju, a sjetit cemo se da se i taj isti Vico tada slavio. Jel se Borac popiso po njima u finalu kupa kada su u penal seriji izbacili najbolje igrace i time pokazali sta misle o tome. Jesmo ih mi prije toga u dva derbija odlucili od fudbala sa 8 komada. Sta bi sa onim kupom kada smo se Borcu popisali u sred Banja Luke sa Stilinom lobom? Prekinuto i zaboravljeno, nema veze sto smo se igrali sa svima. Jesmo bas tada u tu sezonu usli jaci kao nikad u zadnjih 10 godina. I sta bi? Poklonila se titula, sahranjivao se Zeljo, poklonio se kup i tad se sahranjivao Zeljo koji je vec isao silaznom putanjom.

CoVjeCe ovdje ne svaljujem, nego pisem cinjenice koje su se desavale ranije kojima je Zeljo direktno kreno nazad a koje niko ne spominje. Hoces 4r i nekakva udruzenja sa tim klubovima. Jedni slavili Vicu, drugi se dizu kako im je kurcu cejf? Kakav si sa glavom?
Prvo, razgranici navijace i klubove. U vecini slucajeva, UO ne radi po nalogu navijaca (osim kod vas trenutno). Dalje, evo zamislit cemo da je stvarno FKS bio inicijator prekida a ne Borac, da je i FKS stalo uz Vicu tada, prekinulo prvenstvo i da su cijelo vrijeme radili s Vicom da sahrane Zeljeznicar (lol). Cak i da su rovarili 4R iznutra. Opet ti kazem, covjek iz tog nekakvog udruzenja je potrosio bruku para da plati sudjenja i ti kazes "nekakva udruzenja".

Prvenstvo je prekinuto 01.06.2020. Godinu dana nakon te kosmicke nepravde nad jadnim Zeljeznicarom, vi trazite i dobijate pozajmicu sto je potvrdio i Irfan Duric, uz Hasica takodjer:
„Pa bilo je tu i Borca, Širokog Brijega, Zrinjskog, Željezničara…“, reći će Durić za Žurnal.

Odgovarajući na naše pitanje da li su i tim drugim klubovima pozajmljivana sredstva na način kako su Borcu, Durić kaže:

„Uglavnom, 99%. Kad god se pošalje zahtjev, kad god su potrebe klubova… Ako postoji finansijska mogućnost da se pomogne klubu, bilo kojem, ako ima sredstava na računu koja su operativna, a nisu u tom trenutku za nešto potrebna, pomoći će se. Stajalo na računu ili pomoglo se klubu, ja mislim da je logičnije da se pomogne klubu, jer će ta sredstva biti vraćena.“
Znaci, Vico te sahrani sa FKS u talu (lol), ti nakon godinu dana izlazis iz jedine inicijative sa konkretnim potezima da ti se to ne desi, i dobijes pare od tog grobara koji te sahranio ili htio sahraniti? Evo ne moras bit u udruzenju iako je u TVOM interesu, zasto pare od Saveza koji vam je to sve uradio? Razumio bih da ste se odlucili boriti nekako drugacije, ali vi ste kralju uzeli pozajmicu GODINU dana nakon toga. Mozes li to objasniti?

Evo sa Sarajevom necete tikve da sadite, a sa Savezom hocete?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 14:02

liskaluk je napisao/la:
25 sep 2023, 13:48
donDondon je napisao/la:
25 sep 2023, 12:52
Nisam upratio ali kad se stvori ovolika ljubav zrinjskog i želje,nekako sam navikao da zbog svakakvih radnji mimo fudbala želju baš i ne gotivi 90posto lige ali ono juce kao brat na brata
nema tu ljubavi ali ima respekta i to bas pravog
ako na stranu postavis tifoze oba kluba tojest navijace oba tima manijake i ultrase i njihova prepucavanja koja imas svgdje u svijetu onda na imas jedan zdrav rivalitet sa respketom jer se po mnogima radi o dva najbolja bh tima
zeljo je u mostar uvijek dobrodosao i uvijek igraju fer ko i zrinjski na grbavici
plus imas igrace koji su nosili dresove oba tima vidilo se jucer respket kod onog gospodskog poteza to je pljesak veliki bio i jos jednom poslje tokom meča

zeljo veliki respket i to kad igraju zrinja zeljo to je naveci derbi bh nogometa za mnoge
:urnebes: :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 sep 2023, 14:03

Ja se slažem da nije ok da se skretničari raspravljaju s našim navijačima, ali pošto na forumu nemaju navijača direktnih konkurenata, dakle Sloge, Zvijezde, a možda uskoro i Gornjeg Rahića, onda se moraju s nekim prepirati.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 25 sep 2023, 14:13

Prijateljski savjet za nase komsije, jer su do moje malenkosti dosle odredjene informacije. Nije bitno kako.

Ako neke individuals ne maknete sto dalje od Grbavice, gotovo je s vama. Po naredbama vanjskih faktora vam sabotiraju i trenera i klub. Predlazem da se obratite gospodinu Saninu Mirvicu, koji je prije izvjesnog vremena izrazio interes da vas privatizuje.

Sportski pozdrav za sve, ukljucujuci i nase najljuce rivale!

liskaluk
Kontakt:

Post Postao/la liskaluk » 25 sep 2023, 14:13

ja se samo slazem da je zeljo po svemu veci trofejniji klub od kluba iz mostarskog prigradskog naselja
vehlezovce vise nitko ne **** ni jedan posto niti je to isti velez za koji se oni izdaju da jes
cak stovise u bih ih sve manje ljudi simpatizira jer su klub propalica, klošara, cigana, ološa i kurvi koji zive u proslosti i koji ni sami ne znaju bi li gotovili neki jugoslavenski đir ili bi bili danas bosnjacki klub ono totalno pogubljeni a sve bi oni nesto, znaci prave balićci
Arsenal London Slovenian FAN GROUP

Arteta is new Arsene Wenger!

T.H 14

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 sep 2023, 14:18

Okreće vrijeme, primjeti se :rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 25 sep 2023, 14:19

liskaluk je napisao/la:
25 sep 2023, 14:13
ja se samo slazem da je zeljo po svemu veci trofejniji klub od kluba iz mostarskog prigradskog naselja
vehlezovce vise nitko ne **** ni jedan posto niti je to isti velez za koji se oni izdaju da jes
cak stovise u bih ih sve manje ljudi simpatizira jer su klub propalica, klošara, cigana, ološa i kurvi koji zive u proslosti i koji ni sami ne znaju bi li gotovili neki jugoslavenski đir ili bi bili danas bosnjacki klub ono totalno pogubljeni a sve bi oni nesto, znaci prave balićci
da jeee... kada želiš glumiti zrinjevca onda pišeš JEEE

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 sep 2023, 14:24

VictoriasFikret je napisao/la:
25 sep 2023, 14:19
liskaluk je napisao/la:
25 sep 2023, 14:13
da jeee... kada želiš glumiti zrinjevca onda pišeš JEEE
Svako citiranje ovakvog glupana čini da dotični misli da je bitan. Zamolio bih citiranja bez ovakvih.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 25 sep 2023, 14:25

liskaluk je napisao/la:
donDondon je napisao/la:
Nisam upratio ali kad se stvori ovolika ljubav zrinjskog i želje,nekako sam navikao da zbog svakakvih radnji mimo fudbala želju baš i ne gotivi 90posto lige ali ono juce kao brat na brata
ako na stranu postavis tifoze oba kluba tojest navijace oba tima manijake i ultrase i njihova prepucavanja koja imas svgdje u svijetu onda na imas jedan zdrav rivalitet sa respketom jer se po mnogima radi o dva najbolja bh tima
zeljo je u mostar uvijek dobrodosao i uvijek igraju fer ko i zrinjski na grbavici
plus imas igrace koji su nosili dresove oba tima vidilo se jucer respket kod onog gospodskog poteza to je pljesak veliki bio i jos jednom poslje tokom meča

zeljo veliki respket i to kad igraju zrinja zeljo to je naveci derbi bh nogometa za mnoge
Tacno tako, samo respect. Jedini navijaci od kojih neces cuti "Seljo, zelja ili 25 napisanih postova nakon kiksa Zelje su navijaci Zrinjskog i Sirokog. Nisu iskompleksirani tim stvarima (zato su tu gdje i jesu) kao sto je 90% drzave jer im je Zeljo trn u oku. Ako nije Zeljo onda su Manijaci, i ja ih po bosnjacki razumijem :urnebes: :urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 sep 2023, 14:28

Gledam ovog Jakovljevića kako se unese klupi Želje nakon gola, niko ni mukajet. Osjetih se poniženo kao stanovnik glavnog grada, kao Bošnjak, patriota...koliko god mi bili rivali, ovakvu bruku i narušavanje ugleda klubu ne bi dozvolio npr. Buki, Dželo, Mulalić birvaktile... Svojom bezm****om reakcijom pljunuli su svoje navijače koji ih bodre i izdržavaju zadnjih nekoliko godina. Očajno baš!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 sep 2023, 14:29

25 sep 2023, 14:25
liskaluk je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

Tacno tako, samo respect. Jedini navijaci od kojih neces cuti "Seljo, zelja ili 25 napisanih postova nakon kiksa Zelje su navijaci Zrinjskog i Sirokog. Nisu iskompleksirani tim stvarima (zato su tu gdje i jesu) kao sto je 90% drzave jer im je Zeljo trn u oku. Ako nije Zeljo onda su Manijaci, i ja ih po bosnjacki razumijem :urnebes: :urnebes:
Pa hrvati dole znaju da ste "njihovi", ne vidim sto bi srali po svom?

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 25 sep 2023, 14:31

? Cim vam se nacrta, nigdje vas. Dok god vi mozete crtati kako nije bilo, tu ste.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 25 sep 2023, 14:32

boki86 je napisao/la:
25 sep 2023, 14:29
Pa hrvati dole znaju da ste "njihovi", ne vidim sto bi srali po svom?
Puno vas pitara okrece na tu fasisticku pricu u zadnje vrijeme. Kakvi ste god i koliko god vas ja ne podnosio, niste vi neki klub koji broji krvna zrnca, bar ne bi trebali biti. Brukate se bas s takvim glupostima. ;)
1921

liskaluk
Kontakt:

Post Postao/la liskaluk » 25 sep 2023, 14:56

gORE Ništa nisam pogrijesio, vrpcicki klokani ne znaju bi li bili jegosloveni ili bosnjaci to je fact, jedan dan se prave pravi bosnjaci a drugi dan su najveci jugosloveni

odnosno ovako, u julu i augustu su jugosloveni i onda opet jugosloveni u decembru i aprilu, a ostli mjeseci bosnje

promaja u glavi, bez identitenta pravog tamo u onom golubnjaku na putu sarajevo - neum
Arsenal London Slovenian FAN GROUP

Arteta is new Arsene Wenger!

T.H 14

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 25 sep 2023, 14:57

killafrommanilla je napisao/la:
25 sep 2023, 14:31
? Cim vam se nacrta, nigdje vas. Dok god vi mozete crtati kako nije bilo, tu ste.
Niko nije rekao da je Sarajevo inicijator prekida bilo. Ali cinjenica je da im je klub organizovao slavlje te da su slavili sahranjivanje Zeljeznicara.
Cinjenica je i da im je tada odgovarao Vico i da su i njega cak slavili. Vidis da nigdje ne spominjem Velez ili finansijsku situaciju Zelje, jesi li skonto? Ovo gore navedeno je bio pocetak ovog Zeljeznicara od danas i ovog pada. Vi ste njihova marioneta i radit cete kako vam oni kazu i zato sa vama niko nikad ne treba ulaziti u bilo kakav pokusaj udruzenja i zastite. Sljedeci put kada budete igrali u Vrapcicima skacite sa starog mosta u zajednickim dresovima pa kada vas pokradu ko nedavno na Kosevu necete smijeti dici glas, jer drzite to neko "prijateljstvo" i unutrasnje dogovore (posudba igraca u filijalu i slicno). Ono sto ste pokusali sa 4R sada ti je 2R, ali u ovom slucaju ste vi ispali samo naguzena filijala koja nema pravo glasa. Crtam i ponavljam se, ne citiraj me vise shvati kako zelis, eto ti Virto sve ti je oprosteno.
Zadnja izmjena: KONTRASVIH, dana/u 25 sep 2023, 14:58, ukupno mijenjano 2 puta.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 25 sep 2023, 14:57

Biće ok naredne sedmice, najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

RondoMo

Post Postao/la RondoMo » 25 sep 2023, 14:58

Virtu4l je napisao/la:
25 sep 2023, 10:06
Željo može izgubiti deset zaredom, ali manji mostarski klub će i dalje biti ujedno i najneuspješniji. :kafa:

slika
Nemoj tako, ipak su oni treći najuspješniji klub u HNŽ.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 25 sep 2023, 15:01

edited
Zadnja izmjena: VictoriasFikret, dana/u 25 sep 2023, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 25 sep 2023, 15:03

Osim što im klub nosi cvijeće ustasicama kao što ih zove italijanska Gazzeta, ljubav cvjeta i na forumu :ljepota:
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

magnum
Kontakt:

Post Postao/la magnum » 25 sep 2023, 15:04

letsgofighter je napisao/la:
25 sep 2023, 13:07
H8Z7 je napisao/la:
25 sep 2023, 12:58
Nema ovoj ligi napretka dok se hvalimo "uspjesima" iz prošlosti.
Pa za šta se onda igra fudbal i zbog čega postoje klubovi nego da stvaraju istoriju i renome...igraš da osvojiš titulu, da igraš evropu da ti ime kluba bude što zvučnije....sad, u tome ovi Veležovi pretjeruju, jer spominju ligu koju sada ne igraju....
Lige i države dođu i odu, Velež ostaje :)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Cwirek, Lavcina i 24 gosta.