FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
82
52%
Prolazak u Play off
30
19%
Grupnu fazu
45
29%

Ukupno glasova: 157

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 sep 2023, 15:35

morsecode je napisao/la:
25 sep 2023, 15:28
Utakmicu po utakmicu. Volio bi da mlatnemo i Slogu i Zvijezdu sa makar 3 gola, jaki smo ko beton u napadu, ali yebe nas ta realizacija. Dzaba ti sto kod komsija igraju tarabe u odbrani kad ce Avram fulit ili cemo pogodit neku stativu ili precku. U listici koliko god je Sahinovic ukakio stvari, Renan stativa, Hasic ja mislim stativa, Avram fulio ono na pocetku...
tako je, naprijed previse nonsalantno shvatamo sansu. Takodjer nije samo Avram proslu fulio rucak. Hasic je imao par puta bolje rjesenje nakon kojeg bi bili u gol sansi, isto tako Ziljkic. Ziljkic dok ga dole, gore izgubi snagu. moramo jednostavno igrati i zavrsavati polusanse.

"Igrati fudbal je jednostavno, ali igrati jednostavan fudbal je najteža moguća stvar" J.C.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 15:37

Šta onaj Papu Gomez kaže kako ga niko neće i da će možda završiti karijeru. Kontam evo kod nas ima bujruma :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 sep 2023, 15:38

Kazu sb borac na +6 pa sta nije +6 plus 6 utakmica to 2 utakmice (jednu utakmicu imamo protiv njih kuci plus moguce u 3cem krugu jos jednu..

Nekazem da trebamo bit sretni jer smo u minusu sa bodovima jer malo realnosti.

Sto se tice derbija nema nikakvog razloga o toj utakmici da mi razmisljamo danas, jer imaju jos 2 utakmice do te tekme. KARTONI POVREDE PRAVILO U 21 itd.

Ocito niko nije gledao zeljkine utakmice, protiv zrinjskog u gostima imali 11 do 95 min sa velezom 00 do 89 borac su bas razvalilo bolje nego mi ijednu utakmicu u ovih 8 kola

Oni su lose odigrali protiv ovih manji ekipa. Ako se doda ovome da su evropu odigrali veoma dobro, dolazi se di zakljucka da su ekipa inata i da se vode time pred jace tekme da daju 200% i vjerujem da ce na derbiju dat sigurno vise nego protiv bilo koje ekipe.. prvo derbi vuce to od igraca sam posebi (ambijent vaznost) drugo takodje da zastite sebe u slucaju kikseva tipa posusje sloge zvjezde (koji ce bit) takodje ako se ko bude tjero da to bude trener ne oni itd

Nasi igraci (vecina nemaju taj naboj i vec 4-5 trener ne priprema ekipu najbitnije pobjedit derbi ostale utakmice nisu bitne dok je kod zeljke to jos aktuelno i to im je sva sreca u zadnjih 15 godina uzet bod GIGANTU SA KOSEVA

Sto se tice Sehinovica treba na kaljenje sad protiv uskoplja doljnjeg, cak i da nije pogrijesio protiv sb, da vidimo jel Rogic rupcaga ako odradi uskoplje kako treba stavit ga i protiv zvezde ako i tu se pokaze da je bolji od Sehe onda i na derbiju covjeku pruzit priliku.. buljubasic trako mulalic valjda ima jos neko sto obecava u juniorima ubacivat ih po 45 min ako nista..

Mi Rozmana trebamo iztrpit utakmica nosi 3 boda ne 1, mi i ako ne osvoimo prvenstvo micemo posle 33 kola bit naj jaca ekipa u bh, ako budemo imali srece i izvucemo normalne ekipe sigurno da cemo u evropi izgledat mocno..

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 25 sep 2023, 15:41

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
25 sep 2023, 15:35
morsecode je napisao/la:
Utakmicu po utakmicu. Volio bi da mlatnemo i Slogu i Zvijezdu sa makar 3 gola, jaki smo ko beton u napadu, ali yebe nas ta realizacija. Dzaba ti sto kod komsija igraju tarabe u odbrani kad ce Avram fulit ili cemo pogodit neku stativu ili precku. U listici koliko god je Sahinovic ukakio stvari, Renan stativa, Hasic ja mislim stativa, Avram fulio ono na pocetku...
tako je, naprijed previse nonsalantno shvatamo sansu. Takodjer nije samo Avram proslu fulio rucak. Hasic je imao par puta bolje rjesenje nakon kojeg bi bili u gol sansi, isto tako Ziljkic. Ziljkic dok ga dole, gore izgubi snagu. moramo jednostavno igrati i zavrsavati polusanse.

"Igrati fudbal je jednostavno, ali igrati jednostavan fudbal je najteža moguća stvar" J.C.
Pitanje je jel to sad to Rozmana, da li je on njima dao kreativnu slobodu u napadu.To sto kazes bas bas nonsalantno. Vidi se da znaju, nema govora. I Ziljkic, Hasic, Avram, Pena, Renan ali komplikuju bas bas previse. Uvijek neki potez viska pojednostavi je ba. Tacno ti zna pritisak poskocit kad ih vidis da se zayebavaju.
"To je jednostavno SARAJEVO"

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 25 sep 2023, 15:43

MortemHz je napisao/la:
25 sep 2023, 15:37
Šta onaj Papu Gomez kaže kako ga niko neće i da će možda završiti karijeru. Kontam evo kod nas ima bujruma :rol:
Bjezi ba jos PTSD imam od njega,djecu nam pravio sa Zapatom :rol:
"To je jednostavno SARAJEVO"

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 sep 2023, 15:46

morsecode je napisao/la:
25 sep 2023, 15:41
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
25 sep 2023, 15:35
morsecode je napisao/la:

Pitanje je jel to sad to Rozmana, da li je on njima dao kreativnu slobodu u napadu.To sto kazes bas bas nonsalantno. Vidi se da znaju, nema govora. I Ziljkic, Hasic, Avram, Pena, Renan ali komplikuju bas bas previse. Uvijek neki potez viska pojednostavi je ba. Tacno ti zna pritisak poskocit kad ih vidis da se zayebavaju.
rece Rozman na startu, interesuje ga dvije trecine terena a gore nek individualni kvalitet radi svoje. Misljenja sam da mora i to utegnuti jer ocigledno je da nam steka realizacija. Grehota je da se Renanu ne serviraju 2-3 lopte po mecu, izradjene akcije. Moramo u svakom dijelu terena znati sta radimo, ne mozemo se osloniti na Ziljkica i njegova luda rjesenja, gdje izvoza i navijace i kamermana i suigraca, dok ne doda, a na kraju ne doda.
- 1 9 4 6 -

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 25 sep 2023, 15:47

MortemHz je napisao/la:
ma kakav bujrum, ne mora se ni izuvati.. e ono je desetka prava mala mina pasteta

papu za avrama, da nam se ne ljuti Avram naravno @Mirvicu Ismire, nije nemoguce. Igrao je na Kosevu, samo ono sto je radio nama da radi drugima :urnebes:
- 1 9 4 6 -

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 25 sep 2023, 15:56

MaroonBjelave je napisao/la:
25 sep 2023, 15:25
scholsey je napisao/la:
25 sep 2023, 13:06
MaroonBjelave je napisao/la:
25 sep 2023, 12:35
Vala ako su se pljuvači smirili, te ne pljuju sve živo, isto tako bi mogli i ovi optimisti da ohanu sa najavama gaženja, trpanjem i sl.
Zajebano je brate što ih ima u obje kategorije istvoremeno. Puni optimizma najavljuju prepišavanja pa onda opleti po svemu i svima kad nije u skladu sa njihovim očekivanja.

Bolest, džaba je.

EDIT. Pardon, nisu samo kompleksi i bolest. Ima i neiskusne djece.
Dosta stvari nas je satralo u zadnje vrijeme da bi se sad sve dizalo u nebesa. Opet, s druge strane, dosta pomaka je napravljeno da bi se sve pljuvalo i da kao ništa ne valja. Ima li ikakve sredine kod nas, yebo mu ja mater? Dobro @zeko reče, 24h slavlja, niko me ne očara da bi me kasnije razočarao i to je to. Langsam braćo samo.
Tako je brate. Komentariši igru, baci neku zajebanciju, prijedlog.. a ne stalno ili euforija ili totalno crnilo.

Niti će svijet stati, niti Sarajevo nestati.. šta god da se desi.
The saddest thing in life is wasted talent.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 25 sep 2023, 16:05

MortemHz je napisao/la:
Ako ima imalo obraza i stida, zbog onoga sto nam je pocinio doci ce bar jednu polusezonu da odigra da nam se oduzi :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 sep 2023, 16:08

holyman je napisao/la:
25 sep 2023, 15:34
18h je bogom dan termin
+1

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 sep 2023, 16:18

Ermin Sivac nam sudi u kupu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 sep 2023, 16:39

Kako Zeljković zaprosio djevojku svaka čast
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 25 sep 2023, 17:03

slika
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 sep 2023, 17:13

GalileoGalilei je napisao/la:
25 sep 2023, 14:59
Niko nije rekao da se ne nada pobjedi i da nećemo dobiti, već svako ko ima imalo razuma će sačekati i neće letitinpred rudu s nekim qurcenjem. U potpunosti se slažem s tim ljudima, jer nas je prošlost naučila da treba biti oprezan.

Milion puta smo bili u boljoj situaciji od njih u prošlosti, imali bolje igrače, bolju atmosferu, bili favoriti, pa kurko na kraju, izađemo kao popišani. Od onog derbija gdje nas je mrtvi Tiago Faria ugasio, a tad smo imali strašnu ekipu. Potom, onaj derbi gdje se Handžić ispromašivao kao zadnji levat, nisu izašli s svoje polovine čitavo poluvrijeme i opet ih nismo dobili. Zadnji derbi ista priča, vodiš i ona ekipa ubleha/penzionera ti uspije zabiti dva gola na kraju. Također, derbi na Grbavici kad ga je Bekrić utrpao iz slobodnjaka.
Ovo su samo derbiji koji su mi pali na pamet ovako na prvu, bilo je još X slučajeva.

Raja gleda fudbal površno, pa automatski zaključuje da ćemo ih nabiti pet razlike zato što su oni kiksali zadnjih nekoliko utakmica. Slažem se ja da su preloši, odavno su, ono bi iole ozbiljnija ekipa nabila glat, ali poučen ranijim mečevima, oprezan sam.
Kvalitetniji smo, ali hajmo to pokazati. Zato prvo jedno po jedno, kup, pa Zvijezda, pa onda tek derbi. Ništa ne učite, daj samo qurcenje, piisanja lige, kao neka balavurdija.
Meni odmah naumpadne sezona 17/18. Haj prvi derbi Kosevo, obje ekipe uzasno startale, oni poveli golom iz penala u trecoj minuti, kasnije Rahman promasi penal. Drugi derbi u onom blatu, mi u top formi, oni tu i tamo, haj nafurali se radi naseg prcanja i samljeli nas igrom. Al et, blato, los teren, jbg. Al brate onaj treci...mi pet pobjeda u nizu (ukljucujuci demoliranje Zrinjskog), oni prokockali titulu, u zadnjih pet tekmi tri poraza,
finale kupa pred 300 ljudi... dodje derbi, zabise nam dva gola za 20 minuta. E tad sam bas vidio da apsolutno nista ne znaci kad je derbi u pitanju. Bas kao sto smo mi njih unistili sezonu ranije, 4 dana nakon izgubljenog kupa, Rustem i rahmetli Crnkic pobjegli iz grada, atmosfera kod nas nula a oni dosli po titulu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 25 sep 2023, 17:46

Stani ba, jel neko fakat konta da ce njihovi bojkotovati Basica na derbiju? Hoce ****. Oni kuci i dobijaju na guzove jer se bore i nemaju muda da tu bojkotuju, u gostima im je vec lakse 🤣 Lako je setati protiv Sloge u Doboju i pustati da te pune, protiv nas to nece biti tako. Da su nesto dobri nisu, ali isto tako nisu ni blizu losi koliko se trenutno cini.

Nama je najveci adut (pored suhog kvaliteta), kao sto je neko napisao, sto je Rozman stranac kojeg boli neka stvar za derbi i sto ce normalno pripremiti utakmicu, da ekipa ne pregori. I sto nece zijaniti eventualnu pobjedu zbog katastrofalnih izmjena. Ostalo je do igraca. Sta god se desi, ne treba od toga praviti bauk. Ne zavisi sezona od derbija, niti su nam oni direktni konkurent za nesto. Utakmica ko utakmica.

Znaci, igraci samo neka zamisle da igramo protiv Posusja ili Igmana, lupam, i lagano cemo rijesiti utakmicu. 😎

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 25 sep 2023, 18:08

Hajde prvo prodjemo u kupu, pa da vidimo kako cemo sa zvjezdom, onda tek ide derbi

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 25 sep 2023, 18:12

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
25 sep 2023, 17:46
Stani ba, jel neko fakat konta da ce njihovi bojkotovati Basica na derbiju? Hoce ****. Oni kuci i dobijaju na guzove jer se bore i nemaju muda da tu bojkotuju, u gostima im je vec lakse 🤣 Lako je setati protiv Sloge u Doboju i pustati da te pune, protiv nas to nece biti tako. Da su nesto dobri nisu, ali isto tako nisu ni blizu losi koliko se trenutno cini.

Nama je najveci adut (pored suhog kvaliteta), kao sto je neko napisao, sto je Rozman stranac kojeg boli neka stvar za derbi i sto ce normalno pripremiti utakmicu, da ekipa ne pregori. I sto nece zijaniti eventualnu pobjedu zbog katastrofalnih izmjena. Ostalo je do igraca. Sta god se desi, ne treba od toga praviti bauk. Ne zavisi sezona od derbija, niti su nam oni direktni konkurent za nesto. Utakmica ko utakmica.

Znaci, igraci samo neka zamisle da igramo protiv Posusja ili Igmana, lupam, i lagano cemo rijesiti utakmicu. 😎
Ako je utakmica ko utakmica zasto onda Husref dobi otkaz zbog te utakmice? :D

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 sep 2023, 18:51

Najbolje da napravimo raspored treceg kruga na proljece da vidimo skim igramo kuci a skim u gostima. I naravno da izracunamo koliko kola prije kraja osvajamo titulu i da po mogucnosti bude to na derbiju al da ih uzmemo 10:0
Mozda nebi bilo lose i da isplanirano sa kim igramo u kupu sve do finala.
Pa kad se to ne desi daj mjenjaj sve pa sve ponovo.
Ne znam kako vam ne znaci ova utakmica u kupu i kako je nipodistavate kao i tu ligasku prije derbija. Meni je utakmica kupa sada bitnija od derbija. Pored pobjede u kupu volio bih i da odigramo lijepo da ti ljudi koji ce nas gledat tad i ko zna kad se sjecaju da smo igrali lijep fudbal. I naravno da se niko ne povrijedi.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 sep 2023, 19:00

GalileoGalilei je napisao/la:
25 sep 2023, 14:59
Niko nije rekao da se ne nada pobjedi i da nećemo dobiti, već svako ko ima imalo razuma će sačekati i neće letitinpred rudu s nekim qurcenjem. U potpunosti se slažem s tim ljudima, jer nas je prošlost naučila da treba biti oprezan.

Milion puta smo bili u boljoj situaciji od njih u prošlosti, imali bolje igrače, bolju atmosferu, bili favoriti, pa kurko na kraju, izađemo kao popišani. Od onog derbija gdje nas je mrtvi Tiago Faria ugasio, a tad smo imali strašnu ekipu. Potom, onaj derbi gdje se Handžić ispromašivao kao zadnji levat, nisu izašli s svoje polovine čitavo poluvrijeme i opet ih nismo dobili. Zadnji derbi ista priča, vodiš i ona ekipa ubleha/penzionera ti uspije zabiti dva gola na kraju. Također, derbi na Grbavici kad ga je Bekrić utrpao iz slobodnjaka.
Ovo su samo derbiji koji su mi pali na pamet ovako na prvu, bilo je još X slučajeva.

Raja gleda fudbal površno, pa automatski zaključuje da ćemo ih nabiti pet razlike zato što su oni kiksali zadnjih nekoliko utakmica. Slažem se ja da su preloši, odavno su, ono bi iole ozbiljnija ekipa nabila glat, ali poučen ranijim mečevima, oprezan sam.
Kvalitetniji smo, ali hajmo to pokazati. Zato prvo jedno po jedno, kup, pa Zvijezda, pa onda tek derbi. Ništa ne učite, daj samo qurcenje, piisanja lige, kao neka balavurdija.
+1

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 sep 2023, 19:42

Mene je njih strah ko kuge, i to isključivo zato što mi k’o da na mrvama spavamo pred svaki derbi. U zadnjih 4-5 godina je bilo derbija i derbija na kojima smo ih ubili nogama, a onda čupali pobjedu ili odigravali neriješeno. Taj derbi kad se Handzic ispromasivao, morali smo minimalno 3 razlike voditi na poluvremenu, a na kraju smo jedva bod iščupali. Da je bilo obrnuto, utrpali bi nam 5 komada. Tako je već decenijama. Jebote, sjećate se onih derbija kad su za njih igrali Vladavić i Dialiba - pa jedno 3-4 puta zaredom smo ih ubijali nogama, oni slože kontru, zabiju i dobiju. Isto ko onomad Zubandan. Tako je znalo biti i prije rata. Stoga, ne razmahivati se previše pričom. Mnogo smo bolji od nijh, oni se raspadaju, ali uvijek su derbije igrali bolje od nas. Mi izvučemo 85% mogućnosti, oni uvijek 100%.

Treba samo imati na umu da im je ovaj derbi biti ili ne biti. Ako ih ovaj put dobijemo, ugasićemo ih. I prošle sezone smo ih dvaput vadili iz mrtvih. Sablja se rasplakao nakon 2:2 jer je bio svjestan da bi ih poraz ugasio.

Treba tekmu pripremiti mirne glave, izaći, istrčati i ubiti hljeb u njima.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina, supervizor, zagorski, ŠTA_JE i 54 gosta.